Terug

Deel deze pagina:

Training 1 Februari met interviews en fotoalbum

Door Wouter Pauwels 2 reacties

De training van donderdagmorgen zag er goed uit bij de FC. De nieuwste aanwinst Deyovaisio Zeefuik traint mee net of hij al jaren bij de club is. Energiek en met veel enthousiasme traint de jongste Zeefuik spruit mee. Men werd eerst aangepakt door fysiek trainer Robbert de Groot en daarna was het tijd voor de traditionele rondo. Als men morgen tijdens de wedstrijd met net zoveel passie en strijd speelt als tijdens deze rondo, kan het wel eens een mooie avond worden in Arnhem. Na de rondo was het tijd voor een klein partijspel waar Mimoun Mahi niet aan meedeed. Tom van Weert en Lars Veldwijk gingen apart trainen met Peter Hoekstra en keeper Jan Hoekstra. Bal aannemen en draaien en schieten op goal, dat ging beide heren goed af. Daarna was het afwerken op de goal met voorzetten vanaf de flanken. De keepers kregen behoorlijk wat ballen om de oren geschoten. 

Wij spraken na de training met de nieuwe aanwinst Deyovaisio Zeefuik die FC Groningen uiteraard goed kent omdat broer Género bij de FC heeft gespeeld. Hij had geregeld een wedstrijd van FC Groningen bezocht. In het begin van de winterstop had hij al gehoord van de belangstelling van de FC, alleen was er toen nog niks concreets en pas twee dagen voor 31 januari hoorde hij dat men weer belangstelling had. Hij was best wel verrast dat de FC voor hem kwam omdat men eerst was afgehaakt. Het was toen nog niet bekend dat Todd Kane zou vertrekken. Hij hoefde er niet lang over na te denken om voor de FC te gaan spelen vertelde hij. Toen hij hoorde dat de FC belangstelling toonde heeft hij direct contact gezocht met Género en hem ook als eerste vertelt dat hij naar Groningen zou gaan. Hij denkt dat dit een goede stap voor hem is waar hij zich goed kan door ontwikkelen.

"Ik ben een verdediger die zijn man op eet en die aanvallend ook zijn steentje kan bijdragen en ook ben ik kopsterk. Ik ben een speler met pit en met een positieve benadering. Ik ben rechtsback, wat ook mijn voorkeur is, maar kan ook rechts centraal uit de voeten. Ik moet de concurrentie aangaan met Mike te Wierik die ook een goede speler is en we kunnen elkaar alleen maar beter maken." Hij vindt het Noordleasestadion een mooi stadion maar of hij mooier is dan de Johan Cruijff Arena gaf hij wijselijk geen antwoord.

In de stromende regen spraken wij ook, onder moeder’s paraplu, met Mike te Wierik die ons vertelde dat men moet leren van vorige week en het positieve eruit moet halen. "Proberen de dingen die fout gaan beter te doen en dat gelijk morgen al tegen Vitesse. In de groep is er wel over gepraat dat Oussama Idrissi vertrokken is. Wij vinden hem een uitstekende speler en het had gekund dat daar een nieuwe speler voor terug was gekomen maar nu dit niet is gebeurd, biedt dit de kans aan andere jongens om zich te laten zien. Je moet geen aandacht meer schenken aan jongens die er niet meer zijn of die niet zijn gekomen. We moeten de jongens helpen die nu hun kans kunnen pakken. Morgen zal dat Ajdin Hrustic zijn en daar heb ik alle vertrouwen in."

Hij ziet de komst van Zeefuik niet echt als een concurrent. "Ik heb het tot nu toe goed gedaan en als ik mijn niveau haal speel ik gewoon. Natuurlijk kunnen genoeg dingen beter en daar ben ik mee bezig om dat op de training te verbeteren. Ze hebben me eigenlijk gehaald als centrale verdediger maar ik heb me als back toch aardig ontwikkeld. Ik kan daar nog stappen maken en het maakt mij niet uit of ik nu back speel of centraal. Ik ga gewoon keihard mijn best doen en dan zal ik gewoon gaan spelen."

Op de vraag of hij met een goed gevoel naar Groningen is gekomen omdat het nogal turbulent is soms zei hij lachend dat hij bezig was met een boek. "Dit had je niet voor ogen dat je nu met Groningen op de 13e plaats staat en dat doet me zeer aan de ogen maar dat is jammer en je hoopt natuurlijk dat je nu op plek 7 of 8 zou staan maar dat kunnen we nog worden. Er is niks verloren maar we zullen nu wel punten moeten halen want het gaatje naar boven is net zo groot als het gaatje naar onderen. De komende twee wedstrijden zullen zware dobbers zijn (Vitesse en Feyenoord uit) maar we hebben thuis laten zien dat we kunnen winnen van Vitesse en Feyenoord thuis waren we best wel onmachtig maar dat wil niet zeggen dat je niet van ze kan winnen en we gaan morgen vol goede moed naar Arnhem."

Trainer Ernest Faber is blij dat de transfer window achter de rug is. Nu geven we volle aandacht aan de spelers die nu in de selectie zitten wat een mooi en jong en jeugdig elftal is. De jonge jongens hebben zich goed ontwikkeld en dat is heel erg knap. Hoe beter de tegenstander in de komende wedstrijden, hoe groter de uitdaging en zien wij het ook en het is een voordeel voor ons dat de tegenstander het spel maakt maar wij willen daar wel heen gaan om zelf veel aan de bal te zijn en die spelers hebben we nu in het elftal en het zijn mooie testen voor onze jonge ploeg en de sfeer is prima en er zit veel energie in en het moet een beetje meezitten, niet zoals die 3e goal tegen Heracles.

"Vitesse is een ploeg met veel kwaliteit en spelen altijd naar voren gericht en ze willen graag aanvallen maar zijn nogal eens slordig in het verdedigend omschakelen. Dus daar liggen wat mogelijkheden voor ons. Het is een ploeg die wat nonchalanter is in het meeverdedigen en het is een ploeg die wat ruimte weggeeft tussen de linies en daarin zijn wij goed. Maar het gaat er ook om dat we strijdvaardig zijn en dat we lef tonen." Hij heeft veel vertrouwen in zijn jong middenveld. "Het zijn stabiele jongens die heus nog wel eens een foutje gaan maken maar het zijn jongens die elkaar kennen vanuit de eigen jeugd."

Mimoun Mahi was heel wisselvallig deze week. De ene dag goed en de andere dag weer minder. Hij kon daarom de vorige week ook maar een uur spelen en we gaan nu morgen kijken hoe zijn kuit er voor staat. Als het even kan nemen we hem mee, al kan hij ook maar een aantal minuten spelen. Hij is erg belangrijk in de groep en hij kan met zijn acties wedstrijden beslissen. Zoals het nu lijkt gaat Ajdin Hrustic de plaats van Mahi in de basis overnemen. Voor de rest start men met dezelfde basis als vorige week. Hrustic doet het goed zegt Faber, is international van Australië onder 23 en heeft kans om naar het WK te gaan en kan op meerdere posities uit de voeten en kan goed in de combinatie spelen en met een geweldig linkerbeen.

Alles ie verder fit dus iedereen kan aan de bak. Over Deyovaisio Zeefuik zegt Faber dat hij jong en snel is en naar voren gericht. Een aanvallende back die erg enthousiast is en heel energiek. De eerste signalen zijn heel erg positief. Hij zal nog niet in de basis starten want Mike te Wierik doet het goed en daarom hebben we Todd Kane ook terug laten gaan naar Engeland waar hij ergens anders wel aan spelen toe komt, Oxford United.
Faber kent de trainer van Vitesse Henk Fräser goed want heeft met hem gewerkt bij PSV en vindt het een fijne collega en een goede trainer. Ze hebben altijd goed contact gehouden. Wel pikant dat beide trainers de club aan het einde van het seizoen gaan verlaten.  

Op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur zijn alle interviews te horen in FCG Radio op www.tynaarlolokaal.nl en ook is daar een heel leuk gesprek te horen die we hadden met Henk Fräser, de trainer van Vitesse die echt een hele sympathieke man is.

Reacties:
Kevin01-02-2018 om 20:00

Al enig idee wat de opstelling zal zijn morgen, of zo goed als dezelfde tegen Heracles?

Arthur01-02-2018 om 21:55

Zegt te wierik dan centraal Faber... En hem rechtsback en kap met van nieff.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!