Terug

Deel deze pagina:

Training 31 Januari 2018

Door Wouter Pauwels 10 reacties

Vanmorgen in de stromende regen en een zeer harde wind trainden de mannen en voor het eerst stond Deyovaisio Zeefuik op het trainingsveld. Deyovaisio is een broertje van oud FC Groningen speler Genero Zeefuik en is de tweede Zeefuik die de gelederen van de FC komt versterken. De club anticipeert hiermee op het vertrek van Todd Kane, die terug is naar Chelsea, en mogelijk op het vertrek van Etienne Reijnen. Reijnen is op dit moment in Israel om zijn transfer naar Maccabi Haifa af te ronden. FC Groningen is eruit met de club en nu moet speler in kwestie nog rond zien te komen maar het management van de FC verwacht dat dit goedkomt. Dit zal het laatste zijn op transfergebied.

Deyovaisio Zeefuik is dus een broertje van Genero maar ook van Gairvyno en Lequincio Zeefuik. Mooie exotische namen allemaal. Hij is geboren op 11 maart 1998 en is een echte verdediger. Hij begon te voetballen bij D.V.C. Buiksloot en kwam in 2006 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. In 2016 tekende hij een 3-jarig contract bij Ajax en op 8 augustus 2016 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal in de wedstrijd Jong Ajax - FC Emmen. Op 16 april 2017 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Ajax in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Zeefuik is een echte rechtsback die veelvuldig opkomt om aanvallend iets toe te voegen aan zijn team.

FC Groningen huurt de speler dus tot de zomer van 2018 maar heeft wel de eerste recht op koop.  

Trainer Ernest Faber zal waarschijnlijk niet veel wijzigen aan zijn basiselftal, alleen dat Ajdun Hrustic waarschijnlijk de plaats zal innemen van Mimoun Mahi, die weer last van zijn kuit heeft gekregen. Zeefuik zal naar alle waarschijnlijkheid direct geen basisplaats krijgen en zal zich eerst moeten laten zien op de training, wat logisch lijkt. Zeefuik trainde vanmorgen maar kort mee omdat hij nog naar de medische keuring moest, waar hij samen met teammanager Edwin Bolt heen is gegaan. 

Morgen praten wij na de training met Zeefuik en dat zal dan hier te lezen zijn.

Reacties:
appie happie31-01-2018 om 14:05

Mahi!!  nou zonder hem is het waarschijnljk niet nodig om vrjdagavond te gaan kijken.

Maar misschien,wordt het morgen beter..

Denk het niet..er moet iemand bij...aanvaller..want dit is niks zo..

 

 

 

campesino31-01-2018 om 14:15

wat mij betreft mogen ze die antuna ook wegsturen en nog ergens een aanvaller met een individuele aktie ergens huren als vervanger van antuna en idrissi. want als zoals nu mahi wegvalt houd je doan als creatieve speler over en dan is het wel heel magertjes allemaal. 

Dat moet toch mogelijk zijn als reijnen ook vertrekt en na de financiele meevaller van sorloth. en ervaren verdedigende middenvelder had ik ook nog wel willen zien, maar goed laten we nu vd looi en reis maar het vertrouwen geven.

fc gras01-02-2018 om 12:00

Antuna wegsturen omdat we een speler nodig hebben met een individuele actie?

poar neemm 31-01-2018 om 14:34

hiariej terug halen

rob roy31-01-2018 om 14:52

Of Peter Houtman!!!!

Kelderklasse31-01-2018 om 17:15

Dit zou de perfectie aanvulling zijn op Buijs. Man met veel ervaring en schijnt tacktisch er goed te zijn. Daarnaast bij Ajax natuurlijk met de filosofie gewerkt om veel jeugdspelers door te laten breken in het eerste elftal, iets wat Groningen ook meer wil gaan doen. 

Poar neemn31-01-2018 om 16:01

Kieftenbeld terug halen!!

brummie31-01-2018 om 16:51

Kieftenbelt is door een groot deel hier, zoals meer spelers, ook verguisd tijdens zijn FC periode. Echt en ondergewaardeerde speler bij FC geweest. En nu wil men graag een type kieftenbelt terug. Bijzonder!

Kieftenbelt speelt in mooie competitie in Engeland. Hoop wel dat Birmingham City erin blijft, staat in de onderste regionen. Kieftenbelt heeft net zijn contract verlengd. Is ook publiekslieveling bij The Blues.

Hgz31-01-2018 om 17:36

en type Kieftenbeld ja, niet hemzelf een betere versie

M0i31-01-2018 om 21:44

Eentje die op kunstgras wel speelt zonder de dozen om zijn schoenen. 

31-01-2018 om 17:00

Kieftenbeld stond toch voor eentransfer? Binnen de competitie? Over het algemeen word bijna elke speler hier afgezeken helaas. Niet door iedereen , maar wel vaak dezelfden. 

Kelderklasse31-01-2018 om 17:16

Tot ze vertrokken zijn ... Dan geld het vroeger was alles beter onder de supporters.

brummie31-01-2018 om 17:17

Kieftenbeld zou in vorige transferperiode naar Derby County verkassen. Papierwerk kwam te laat of onvolledig binnen en kon transfer niet doorgaan. 

Wat afkraken van spelers aangaat, daar zijn een behoorlijk aantal erg gedreven in. 

kees31-01-2018 om 20:09

dat is nu wel een grijs gedraaide plaat, Brummie...kom nou eens niet met die herhalingen dat het allemaal ten onrechte is wat in veel reakties staat.  Het valt gewoon niet mee de laatste jaren en die glijdende neerwaartse richting is door de club en trainers bewust ontkent of tegengesproken.  Dat op zich roept daarom teleurgestelde reakties op. Vooral het tactische concept van tikkie breed en tikkie terug, dat heeft niets meer met goed voetbal te maken, daarom komen mensen ook minder naar het stadion ( behalve het FOX-tv effect dat er ook is )  

Niet vanwege de uitslagen of stand op de ranglijst alleen zijn er veel teleurgesteld, maar ook vanwege het feit dat echte FC Groningensupporters zich afvragen hoe het zo heeft kunnen komen, en waarom de FC niet meer serieus genomen wordt in den lande...  Ik zeg niet dat het makkelijk is, die concurrentie met de subtop, maar ergens heeft de club  en mensen binnen de leiding veel fouten gemaakt in het spelersbeleid of geld verkwist wat "weg is". 

Ondernemen is niet makkelijk, topsport bedrijven en ook nog succesvcol zijn geen zekerheidje...daarom blijf ik de club steunen, en blijf hopen op sportieve successen!  En andere clubs zitten ook niet stil....dus het is geen vrijblijvend gedoetje

Arthur31-01-2018 om 17:50

Reijnen is verkocht.

31-01-2018 om 18:26

Nee gratis de deur uit 

M0i31-01-2018 om 21:42

Wees blij dat er geen geld bij hoefde. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!