Terug

Deel deze pagina:

Training FC Groningen 10 Juli 2019 te Norg

Door Redactie 7 reacties

Onder toeziend oog van enkele toeschouwers en wat schoolkinderen trainden de mannen vanmorgen op een prima geprepareerd veld van de vv Gomos in Norg. Ook Hans Robben (vader van) was aanwezig. Charlison Benschop trainde voor het eerst mee. Voordat hij het veld op ging gaf hij iedereen even een hand en stelde zich voor. Prachtig gebaar van de nieuwe spits. Django Warmerdam kwam iets later want hij kampt met een blessure (ingegroeide teennagel hoorden wij). Jannick Pohl was afwezig.

De spelers werden eerst langdurig onder handen genomen door fysiektrainer Jarno Voorinholt. Vele oefeningen moesten de mannen doen en dat had allemaal te maken met extra spierontwikkeling en spieren sterker maken.  

Na een korte drinkpauze werd er een soort van rondo gespeeld en daarbij gebruikte men 3 soorten ballen. Een normale bal, een kleine bal (handbalbal) en een rode bal die iets zwaarder was dan de gewone. De ene bal mocht je maar één keer raken, dus direct doorspelen. De andere bal mocht je twee keer raken, dus aannemen en doorspelen. De rode bal mocht je drie keer raken, aannemen, goedleggen en doorspelen. Dat alles moest in zo’n hoge mogelijke tempo gespeeld worden en dat had natuurlijk met de bal snelheid te maken.

Daarna was het tijd voor 11 tegen 11, een partijspel. Thijs Dallinga, Remco Balk en Charlison Benschop deden daar niet aan mee en ook Django Warmerdam niet.

De teams werden als volgt samengesteld:

Team rood:

Sergio Padt

Deyo Zeefuik, Mike te Wierik, Samir Memisevic, Amir Absalem

Azor Matusiwa, Ritsu Doan, Ramon Pascal Lundqvist

Ajdin Hrustic, Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri

Team geel:
Jan Hoekstra

Tapmahoe Sopacua, Ko Itakura, Thomas Poll, Bart van Hintum

Sam Schreck, Tom vd Looi, Daniel van Kaam

Michael Breij, Romano Postema, Gabriel Gudmundsson

Tussendoor wisselden de keepers en kwam ook Marco van Duin in actie.

Adrie Poldervaart begeleidde deze partij en legde het spel meervoudig stil om aanwijzingen te geven. Poldervaart vroeg onder meer aan spelers waarom ze op een bepaalde manier handelen zoals een bal inspelen met een man dichtbij in de rug. Danny Buijs liep er tussen en sprak individueel met spelers. Alfons Arts en Sander van Gessel  hielden alles in de gaten en coachten alles vanaf ze zijlijn. Er werd één keer gescoord en dat was door team rood, Sierhuis, en verder niet.

Na ruim anderhalf uur trainen stopten de mannen ermee en gingen terug naar het hotel voor de lunch en voor behandeld te worden en rust te nemen. Vanmiddag om 16.30 uur staat nog een training op het programma. Donderdag en vrijdag traint men één keer per dag en dan wordt dit trainingskamp  zaterdag a.s. afgesloten met een wedstrijd tegen Sportfreunde Lotte. Dat gebeurt in Wietmarschen, op ruim een uur rijden van Groningen dus best te doen voor de Groningen supporters. Het adres is: SV Lohne, Jahnstrasse 2, Wietmarschen Duitsland. Let s.v.p. wel op want er is daar geen kaartverkoop. Alleen via de website van FC Groningen kan men een kaart kopen voor die wedstrijd.

Reacties:
nulvijftig10-07-2019 om 15:10

Jannik Pohl afwezig. Geblesseerd of bezig met een transfer?

appie happie10-07-2019 om 15:32

Weg   heb je niks aan...totaal niks...

FCG-Forever10-07-2019 om 16:19

Pohl gratis weg geven aan een KKD divisie ploeg. Scheelt weer op de loonlijst 

nulvijftig10-07-2019 om 16:27

Ik breng hem er nog op de fiets heen als het moet

Groen hart10-07-2019 om 16:21

Mooi verslag BM 

Bikkel 10-07-2019 om 16:31

Gaan we nu iedere dag een verslag van een training krijgen??  wat Pohl betreft, is vast wel een amateur club doe belangstelling heeft. Wat een miskoop is dat zeg...... 

TomFCG10-07-2019 om 18:31

Wanneer het je niet interesseert, klik je het artikel niet aan 

Bikkel 10-07-2019 om 19:40

Je meent het, bedankt voor de tip 

appie happie10-07-2019 om 19:44

Er zijn zat mensen die een dagelijks verslag leuk vinden...ik zou er geen opmerking over maken..iedereen mooi in zijn waarde laten...ook geen sneren uitdelen..niet op zijn plaats indeze..

Bikkel 10-07-2019 om 19:57

We leven in een vrij land... Ieder mag voor z'n mening uitkomen!! Heb niks raars gezegd alleen de vraag of we elke dag verslag krijgen...persoonlijk hoef ik niet van elke training een verslag. Maar begrijp uiteraard dat er zat zijn die dat wel waarderen!!! Als ik dan vervolgens zo'n bijdehante opmerking krijg... Tsjaa... 

appie happie11-07-2019 om 12:31

Bikkel. Ik bedoelde in het algemeen..niet persé in jou richting bedoeld hoor..

Groen hart11-07-2019 om 15:17

Waarom zo negatief? Complimenten aan deze mensen die dit doen

Bikkel 11-07-2019 om 18:37

Oké appie, verkeerd begrepen dan. Sorry...

Maar genoeg hierover wat mij betreft en uiteraard respect voor de verslaggevers van BM!!!! 

Marco10-07-2019 om 23:44

Leuk verslag. Naast wat ze doen kan wellicht vermeld worden welke indruk de nieuwe spelers maken.

Vond Doan in een vrij rol als rechtbuiten wel op zijn best, kon hij veel naar binnen en op het doel schieten en scoren. MM zie ik liever op het middenveld, als voorstopper was MM matig, duurde zeer lang voor hij een basisplasts had en Chabot speelde hem gelijk uit de basis. Als verdedigende middenvelder heeft hij meer waarde voor het team.

brummie11-07-2019 om 09:06

Chabot had pas na de winterstop een basisplaats dacht Ik. Denk dat Memisevic als middenvelder uitstekend heeft gedaan. Toch denk ik dat hij als CV het beste rendeert. 

Marco11-07-2019 om 12:11

Voor CV vind ik hem te traag en te log. Zeker bij pressing moet je van het doel af kunnen spelen waardoor veel ruimte in de rug ontstaat.

Bij snelle bewegelijke spitsen is MM hopeloos. Oulare van WII speelde hem eens compleet zoek in de Euroborg 

marcelfcg11-07-2019 om 13:56

Eens. Het is een topper als hij met de kont voor de goal kan verdedigen maar niet met ruimte in de rug. Daar was Chabot ook al geen ster in.

Nogutsnoglory111-07-2019 om 18:27

Chabot had helemaal een draaicirkel van een olietanker, vind Memisevic dan nog wendbaarder. Als middenvelder moet je juist dynamischer zijn en dat mist Memisevic meer vind ik. Bovendien ziet onze technisch directeur ook Memisevic meer als cv. ( mocht hij blijven natuurlijk ) Buijs heeft als trainer wel de vrijheid om Memisevic op het middenveld te zetten als hij daar van meer waarde voor het team is aldus Fledderus.  Maar Mark Jan ziet in hem dus echt meer een cv in hem. ( letterlijk van hem gehoord ) 

Bikkel 11-07-2019 om 19:30

Memisevic op het middenveld was "de" uitvinding van afgelopen seizoen!! Daar komt ie het best tot z'n recht! Als verdediger komt ie te kort... Wat traag en z'n lengte werkt ook niet mee... In noodgevallen kan ie daar wel spelen maar mijn voorkeur zal toch echt een nieuwe linker cv zijn... 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!