Terug

Deel deze pagina:

Trainingsverslag woensdag 9 augustus 2017

Door Wouter Pauwels 10 reacties

Ongeveer een kwartier voor aanvang van 10.30 uur kwamen de mannen aangewandeld voor de woensdag training. Inmiddels weer vanuit het Corpushuis, dat door problemen een tijdje niet gebruikt kon worden, en niet meer vanuit het stadion. Dat scheelt weer parkeerruimte want de jongens komen nu niet meer met de auto. Gelukkig zijn de heiwerkzaamheden voor het Topsportzorgcentrum achter de rug en dat scheelt een hoop irritant lawaai.

Lars Veldwijk en Oussama Idrissi ontbraken deze morgen want beiden hebben liesklachten. Laten we hopen dat ze zo snel mogelijk weer van de partij zijn tegen SC Heerenveen a.s. zondag in het Noordleasestadion. Ludovit Reis en Amir Absalem mochten vandaag weer mee trainen en die ontwikkeling mag je best positief noemen als er spelers van jeugdteams meedoen met het eerste team. Zo trainden deze week o.a. Michael Breij, Tom van de Looi, David Browne en Joel Donald al mee. Zeer opvallend is de inbreng van het 17 jarige talent Ludovit Reis. Afkomstig van de amateurs van SV Hoofddorp en sinds 2015 bij FC Groningen. Officieel dus nog een jongen die in FC Groningen 0nder 19 mag spelen maar al geruime tijd bij de A selectie zit en zich prima manifesteert. We zijn benieuwd of de technische staf het aandurft om dit talent ook in de competitie durft in te zetten.

Ook ontbrak assistent trainer Marcel Groninger door fysieke klachten en wij wensen Marcel een voorspoedig herstel. Uiteraard was technisch manager Ron Jans ook weer aanwezig en loopt zoals de laatste tijd met een big smile rond. Geweldig om te zien hoe hij geniet.

De training begon met speciale oefeningen door Peter Hoekstra en hierbij lag de nadruk op het strak, hard en zuiver inspelen van de bal. In vele vormen werd dit geoefend. Bas Roorda nam inmiddels de keepers onder handen en na de oefeningen van Peter Hoekstra was het tijd voor de traditionele rondo. Soms kun je zien dat men in groepen speelt die wedstrijd gericht (lees basis) zijn maar vanmorgen was dat niet het geval, of wij zagen het niet. We zullen de namen geven van de groepjes.

Groep 1: Ludovit Reis , Ajdin Hrustic , Jesper Drost , Todd Kane , Etienne Reijnen , Mike te Wierik , Samir Memisevic en Juninho Bacuna

Groep 2: Tom van Weert , Yoell van Nieff , Ruben Jenssen , Mimoun Mahi , Django Warmerdam , Ritsu Doan , Amir Absalem en Kapser Larsen.

De spelers vinden dit altijd leuk en vandaag werd er ook scherp en met passie getraind in de rondo’s. Na de rondo’s nam inspanningsfysioloog Robbert de Groot een groep onder handen voor speciale oefeningen waarbij het snel bewegen centraal stond en Ernest Faber had een groep bij zich die oefende met koppen en aannemen van een bal die hoog aankomt en de bal terug spelen naar de trainer en dan wegsprinten. Na een drinkpauze werden er hesjes verdeeld maar niet voor het grote partij spel maar voor de kleine partijspellen waarbij in groepjes van 4 werd gespeeld en met een keeper erbij. Aan de ene kant Sergio Padt en aan de andere kant Jan Hoekstra want Kevin Begois was al naar binnen gegaan.

De groepjes bestonden uit:

Geel: Bacuna , Doan , Reijnen en Absalem

Rood: Drost , van Nieff , Hrustic en te Wierik

Groen: Mahi , Larsen , Warmerdam en Kane

Zonder hesje: Reis , van Weert , Jenssen en Memisevic

Ook hier werd scherp en vol overgave gespeeld en als dit zondag er net zo aan toegaat, moet het goedkomen. Soms ging het zover dat spelers een beetje boos op elkaar werden en wat woorden hadden. 

Daar is op zich niets mis mee, als het daarna maar weer over is. Na ruim een uur en 15 minuten was de training voorbij en het viel op dat de sessie kort van duur was. Vaak traint men veel langer. Morgen hebben de mannen een vrije dag en vanaf vrijdag gaat de focus op de Derby van het Noorden van a.s. zondag. Laten we hopen dat de boys er klaar voor zijn, dat het stadion lekker gevuld is en dat er een super sfeer zal hangen. De wedstrijd leeft nog niet zo in Heerenveen want veel kaarten zijn daar nog niet verkocht. Dat zal ook ongetwijfeld met de vakantie te maken hebben.

Vanaf vrijdag zullen we waarschijnlijk iets meer van een soort van basis gaan zien want Ernest Faber en zijn mannen hebben keuze genoeg nu met deze selectie. Todd Kane zal zoals wij vermoeden niet gaan starten want zit nog niet op het niveau dat hij 90 minuten aankan, dus zal Mike te Wierik rechtsback gaan spelen. Wie vormt het centrale verdedigingsblok? Kiest de TS voor het duo Reijnen/Larsen of voor Larsen/Memisevic of toch voor Reijnen/Memisevic of - zal van Nieff een basisplaats krijgen? Ook voorin heeft de staf keuze’s te over. We zullen het vrijdag misschien zien en anders zaterdag en zeker op zondag...     

Reacties:
kees09-08-2017 om 20:58

Je hebt je ogen goed de kost gegeven, Wouter en een uitgebreide beschrijving erbij!..Mooi dat je nog even die jeugdspelers aanhaalde...die vallen meestal een beetje buiten bestek.

Voor wat betreft Doan, en straks Antuna ( al speelgerechtigd?)  kregen we nog niks te horen over een mogelijke basisplaats, maar er kunnen er straks toch maar 11 spelen !

Ik denk dat je met FCGradio, zaterdag  de laatste update al wel kan geven, vooral berichten over de opstelling natuurlijk, al houdt Faber waarschijnlijk tot vlak voor de wedstrijd zijn "kaarten natuurlijk voor zich". 

Ik zet een biertje ( wedje met mijn vrouw ) in op een klinkende FC Groningen overwinning, 2 of 3 doelpunten verschil in Gronings voordeel !! haha  

appie happie09-08-2017 om 22:13

Laten we vooral dan hopen dat de heren Veldwijk en Idrissi wel weer fit zijn...blijft wel Heerenveen wat we moeten verslaan .. en idd nu al een liesblessure hoe kan dat nou...?

kees09-08-2017 om 23:23

ik neem dat niet helemaal serieus...stukje rust kan prima...vooral Veldwijk zal willen spelen, en moet natuurlijk scoren.  Doan gaat ook starten denk ik, en Bacuna blijft wat achterin hangen.  Achterin is het niet waarschijnlijk dat Reijnen gaat spelen gezien de voorbereiding, maar dat kan met blessures natuurlijk ook weer wel gebeuren...Kane niet en het belngrijkste, naamr mij idee...Mahi helemaal fit erbij en zondag ook (2 x )scoren.

Ap[pie:  ze dopen in hun broek, die Vraizen, zoals je eerder eens schreef, nu dus weer.  Als FC Groningen maar niet verslapt in de 2e helt...wmb gewoon twee wissels...juist Idrissi erbij in de tweede helft.

kees09-08-2017 om 23:25

correctie:  dopen ...moet zijn doen in hun broek

Marco09-08-2017 om 23:40

Faber moet iedere trainingsdag een oefening doen van opbouw van achteruit/spelpatronen.  Memisevic, Larsen, Jenssen en Bacuna spelen inmiddels een jaarlang met elkaar maar de opbouw en spelpatronen ontbreken nogin belangrijke mate. Slecht. Dat we vorig jaar veel punten thuis tegen rechterrijtje lietenen liggen lieten heeft hier zeker mee te maken, dat de opbouw te lang zaam is, verkeerde keuzes, onnodig balverlies (Bacuna).

Groningen zal vast nog wel de beelden in het bestand hebben van Groningen - Ajax september 2014. Dat kan Faber met camera-analyse kopieren en trainbaar maken. Toen had Frank de boer de zomer veel geoefend op opebouw en spelpatronen. Patronen kun je door eindeloos te oefenen zorgen dat het automatismen worden. 

Met de huidige opbouw kun je aansluiting met de substop vergeten. Verder ben ik wel voorstander van een wekelijkse gasttrainer. Laat maar een trainer buiten dienst de wedstrijd van het weekend analyseren en er de dinsdag erop er een training aan wijden. Veel ervaren trainers zijn nog ijdel genoeg en missen het spelletje teveel, dat ze dit wel leuk vinden. Een guus Hiddink, Co Adriaanse, Wim Jonk etc. Als je in de die categorie gaat benaderen zullen er best wel een paar dit leuk vinden om een paar per jaar te doen. Faber zit pas in zijn derde jaar als hoofdtrainer, dus voor hem ook leerzaam en leulk.

 

kees10-08-2017 om 00:01

leuk idee van die extra ervaren analyticus, maar gaat zeker niet gebeuren.*).. De bedoeling van de huidige trainers is juist om samen te werken...Jans kan ook nog eens een keer iets zeggen als dat nodig is...en over Faber ben je wel érg kritisch...de man heeft geen grote prijzen in de pocket, maar loopt al mooi poosje als trainer mee, bijv.  van jeugdteam PSV. en bij NEC 

Verder denk ik dat Faber met het team  tegen Heerenveen sterk begint, maar ik vrees een terugval 2e helft...dan komt idd de aap uit de mouw, zoals jij ook (op jouw manier) zegt.  geen nood: FC groningen gaat er toch overheen , zondag !

      * Eerder ( in begin Gron. periode met VdLooi ) toen is er al eens zo'n vraag aan Nijland gesteld, een ervaren 2e trainer erbij? "gaan we niet doen!" zei de directeur  toen..

kees10-08-2017 om 06:17

"Feyenoord moet vrezen voor vertrek Botteghin"...het Portugese Sporting zou geïnteresseerd zijn...

betekent dit  een leuk doorverkoopbedrag voor FC Groningen?  ( B. leverde FC Groningen bij zijn transfer in augustus 2015 , 2,5 m op )  ... Ga je uit van 15 % van een transfer van 4,5 milj,  dan levert dat 3 ton op.     . 

marcelfcg10-08-2017 om 12:44

Is er toentertijd een doorverkooppercentage bedongen?

ronald197610-08-2017 om 08:17

Zijn die 2 roemenen er nu wel of niet. Niet bevestigd door fc zelf nl 

10-08-2017 om 09:17

Jep zijn al binnen 

alexvl10-08-2017 om 11:04

Ook getekend? Daar is nog niets over bekend nl

ronald197610-08-2017 om 18:39

Nergens staat dat ze getekend hebben bij de fc

10-08-2017 om 18:51

Blijkbaar een lastige zaakwaarnemer cq lastige Roemeense club. Daar waar Twente al bang voor was.

Jegelkser11-08-2017 om 07:28

Mooi verslag. Zo kun je ook de training volgen. Ben benieuwd naar de opstelling zondag. Op papier kun je een sterk team samenstellen. Vooral achterin moeten er veel keuzes worden gemaakt. Nu is het nog allemaal leuk, maar als straks de basis bekend wordt gemaakt zullen er ook teleurgestelde spelers tussen lopen. Kijken hoe Faber dit gaat doen: Overigens zou het mij verbazen als mimesevic niet gaat spelen. Verdedigend toch wel een van de betere. Ook leuk dat de jonge spelers kansen krijgen. Ben benieuwd of ze ook kansen krijgen tijdens de wedstrijden. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!