Terug

Deel deze pagina:

"Transfer Chery naar China levert FC kwart miljoen op"

Door Thijs Faber 21 reacties

Doordat Tjaronn Chery naar het Chinese Guizhou Hengfeng Zhicheng FC vertrekt mag FC Groningen 250 duizend euro op de rekening bijschrijven. Dat meldt Jan Mennega (DvhN) vanochtend op Twitter. De 28-jarige Chery verlaat QPR om op avontuur te gaan in China. Wij wensen Tjaronn veel succes bij zijn nieuwe club!

Update dinsdag 31 januari 2017 - Tjarron Chery werd verkocht aan QPR voor 2.337.000 euro. Het Chines Guizhou Hengfeng Zhicheng heeft Chery onlangs overgenomen van de Engelsen voor 2.650.000 euro. Het verschil tussen deze bedragen is om en nabij de 3 ton. FC Groningen ontvangt 10% en dat is ongeveer een bedrag van 31.300 euro.

Bron - Hans Nijland via de wekelijkse nieuwsbrief.

Reacties:
13-01-2017 om 13:47

Dat is weer mooi meegenomen. Goed gedaan van de FC.

Wij missen ze nu echt wel hè, Chery, Kieftenbeld, de Leeuw, Bottheghin enz.  

alfred13-01-2017 om 13:57

wat te doen met het bedrag, gaten vullen?

brummie13-01-2017 om 14:03

Alle inkomsten zijn welkom, dit is een mooie meevaller. Zo brengen de doorverkooppercentages aardig wat op.

Je zal deze inkomsten maar niet hebben :-)

Ook al zou het bedrag voor evt. tekorten zijn, zonder dit geld worden tekorten nooit minder.

 

Ik verwacht de komende jaren minder sponsorinkomsten landelijk in de eerdivisie en dus ook bij FC. De competitie zit toch in

een kwalitatieve neerwaartse spiraal. Dit heeft direct effect op geldstromen binnen BVO's.

Eduardo1413-01-2017 om 14:04

Toch weer een halve Rusnak binnengehengeld.

FCG-Forever13-01-2017 om 14:09

Eduardo14 zo kan je het idd ook bekijken! 

Reactie verwijderd door redactie

13-01-2017 om 15:45

Leuke spelers willen we zien, geen gaten vullen van begrotingen. Als je dit soort inkomsten steeds nodig hebt om tekorten te vullen ben je verkeerd bezig

brummie13-01-2017 om 16:25

Precies hgz, daarom gaat fc ook vol inzetten op jeugd. Heb je ook minder gaten in de begroting. 

campesino13-01-2017 om 19:09

dat moet nog maar blijken brummie. dat inzetten op de jeugd kost bakken vol geld en gaat dus ten koste van de begroting.

aankopen worden, als ik het goed begrijp met een deel van de transferopbrengsten (als er tenminste niet teveel gaten in de begroting zitten). en tot nog toe zijn de grootste winsten gehaald op pareltjes vd scouting (suarez, tadic, kostic) en op andere voltreffers(bothegin, chery, nevland...) jeugdspelers brengen niet zoveel op, op robben en nijland na kan ik er me er niet zoveel voor de geest halen. en als je niet oppast lopen ze gratis de deur uit (hateboer). ik ben bang dat er ten eerste niet veel pareltjes door zullen breken en ten tweede dat als ze er al zijn ze voor een habbekrats verkocht worden, voordat ze echt wat waard zijn of hun kontrakt uitdienen en gratis weglopen. wat zeker is is dat we in ieder geval met een veredeld jeugdelftal zullen spelen en dat komt de resultaten ook niet ten goede.

13-01-2017 om 19:26

Goed gezien campesino, jij snapt hoe het zit. 

13-01-2017 om 19:32

Het is heel simpel, een goede creatieve scouting die goede betaalbare spelers scouten. En hopen dat er een paar zoals Robben,Koeman worden geboren in Groningen, maar die kans is uiterst klein.

campesino13-01-2017 om 19:48

en dat hoeft niet altijd duur en ver van huis te zijn (virgel van dijk, mahi..)

brummie13-01-2017 om 19:53

Het gaat er niet om dat spelers geboren worden in Groningen lijkt me. Volgens mij gaat fc zich o.a. meer richten op scouting talentvolle jeugd. Virgil van Dijk lijkt me hierin een goed voorbeeld. Als jonge talentvolle speler gehaald bij Willem II en eerst in de jeugd bij fc gespeeld. Daarna doorgestroomd naar het eerste.

campesino13-01-2017 om 21:21

 Maar daar heb je geen jeugdopleiding voor nodig. met een tweede elftal en hooguit één jeugdelftal heb je voldoende. en dan lekker de talentjes bij sparta, willem IIen roda wegpikken...

13-01-2017 om 23:20

Voor het scouten van deze spelers heb je een goede scouting nodig en de scouting die er nu zit lijkt mij niet geschikt zie de spelers die het niet hebben gered de laatste jaren en dat is een hele waslijst. tuurliojk zaten ook een paar goeien tussen maar het merendeel heeft het niet gered bij Groningen

13-01-2017 om 21:54

Meestal probeer ik, als ik mij erger of als er een grijze plaat wordt gedraaid, of als ik het idee krijg dat de supporter van FC Groningen een rad voor de ogen gedraaid wordt...om dan hier een (bedoeld) vrolijke noot te kraken, om vooral positief te blijven ook.In dit geval, hierboven op BM, wordt er opnieuw een beleid verdedeigd of bekritiseerd...net wat je ingegeven is.

ik geef het volgende mee

`   Kijk er nou eens zo naar ( wat op afstand en over de jaren ):  FC Groningen gaat net als clubs die om ons heen staan op de ranglijst, de competitie in met een elftal, een Under 23 elftal en een A jeugd , enz die in totaal  verwachtingen van club en soponsoren en supporters moet inlossen, op sportief vlak.

 

Wat hier wordt genoemd als `beleid`  is toch een beetje te mooi voorgesteld.  Ik denk dat er een praktische aanpak is, om elk jaar voor de BV  zoveel mogelijk geld te verdienen, linksom of rechtsom..Aansprekende sportprestaties verhogen  het potentieel wat in de spelersselectie zit... maar: tellende resultaten leiden tot afschrijvingen, of tot zelfs achteruitgang in begroting

Maar besef wel, dat er zoveel geluk zit in de (individuele) en collectieve prestaties over een heel seizoen, dat de geluksfactor weliswaar minimaal wordt gehouden door (beleids) aankomen, maar dat er meestal ad hoc wordt beslist en  gecashed.   

Dat verklaart ook de grilligheid  van het sport/ondernemen...en zeker als je je realiseert, dat er altijd extern geld nodig is, wat zodanig risicovol is, dat er geen bank of verstandige financier zomaar durft te schenken.  Sporsoren verwachten een grotere naamsbekendheid, en kleine spomsoren worden nogal eens gepaaid vanwege het lokale aspect of clubsentiment.

Het zogenaamd nieuwe beleid van FC G waarbij ook AZAlkmaar regelmatig als voorbeeld wordt gesteld (kijk naar de aqchtergrond van de nieuwe jeugdtrainbers) met het Topsportcentrum en de samenwerking met andere grote sporten in de regio, daar zit wel een businessmodel (onderbouwd) achter, maar daarmee is niet gezegd is dat het ook winstgevend zal zijn.

 

Voor de korte maar ook voor de lange termijn blijft FC Groningen zonder grote externe sponsor, financieel een wat tobbende club tussen servet en tafellaken.  We zullen het binnenkort weten wie de nieuwe sponsor gaat worden...Nijland kennende heeft hij al een eerste (hoopvol) signaal afgegeven door dit in de pers te noemen.

Voor sommige posters is het al goud wat er blinkt, voor mij is het opvallend dat er met zoveel ervaring en expertise in het management, een beleid wordt neergezet waarbij  zo weinig durf en risico wordt genomen.  risico bijeen bijzondere aankoop, risico van een te grote selectie, risico van imagoverlies of zelfs degradatie bij sportief mislukking in een seizoen.

En daarmee wil ik besluiten...  geen enkele verklaring voor succes of mislukking van sportief beleid kan worden omzeild met geld!..

Zelfs clubs als Ajax, PSV en Feyenoord maken financieel soms rare sprongen.  En dan moet er in tijden van  nood een semi overheid of groep investeerders maar weer de problemen oplossen...heeft weinig met beleid te maken

 

Zo is het en zal het ook weer gaan ( al met al op klenere schaal dan die genoemde top 3) bij FC Groningen.  groei en succes zijn dus toeval dan beleid.  Winnen ze de beker, na 5 overwinningen, dan ligt er zomaar eenpaar miljoen klaar. Maar zorg dan wel dat je de selectie kwalitatief op orde hebt, om die serie te winnen .  Dat nu blijkt  makkelijker gezegd dan gedaan

brummie13-01-2017 om 22:38

Jeugdopleiding lijkt me levensader van een club. Zonder jeugdopleiding was er nooit een Arjen robben geweest. 

Maar ook bijv. nijland, bacuna, van gessel, Matthijs, zickovic, koemannetjes zijn allemaal spelers die de jeugdopleiding doorlopen hebben.

Door jeugdspelers optimaal te kunnen opleiden en om spelers al op jonge leeftijd te overtuigen om bij onze fc te willen voetballen moeten de lat wel hoger gelegd gaan worden.

Met de komst van het topsportcentrum zet fc weer een stap naar voren. Andere clubs zitten ook niet stil nl. Een goed voorbeeld is jeugdopleiding Az.

Jeugdopleiding is relatief goedkoop, zorgt voor binding in de regio en als iemand doorbreekt, betaald het zich meestal altijd uit.

 

 

14-01-2017 om 02:36

Jaja, Brummie...het zal  ...op de maan schijnt de zon óók ( aan één zijde dan wel te verstaan ! ) 

brummie14-01-2017 om 07:44

Kees, 

blijkbaar is bij jou het glas altijd half leeg....

14-01-2017 om 20:14

halfvol is ook zo wat er als geen onderste helft gevuld is...  Maar, ik geloof idd niet in sprookjes.

14-01-2017 om 09:15

Brummie jij kijkt teveel door een groenwitte bril of je ziet het gewoon niet. Je loopt alles recht te praten wat krom is. Het is de laatste jaren gewoon wanbeleid. En ze negeren de zorgen van de supporters want tekst en uitleg krijg je niet vandaar de onvrede onder de supporters. Kan jij wel zeggen valt mee maar dat is niet zo.

brummie14-01-2017 om 10:40

Plaats echt wel kritische kanttekeningen bij het beleid. Alleen afzagen is altijd makkelijk. En achteraf zoals bij aangetrokken spelers, kijk je een aap in de kont.

feit blijft dat fc ondanks een begroting van 6 tot 10 minder dan bijv. Az, Heerenveen, Twente en Vitesse het relatief goed doet.

ik praat echt niet alles recht wat krom is. Kijk liever zelf naar de positieve dingen zoals nu een goed groen veld en ontwikkeling topsportcentrum.

Wanbeleid gaat me veel te ver. Bij Twente dat is wanbeleid. Voetballend mag het bij de fc zeker aantrekkelijker, maar als supporter moet je ook de feiten onder ogen durven zien, dat de Nederlandse competitie in een neerwaartse spiraal zit op dit moment. En daardoor je verwachtingspatroon zal moeten gaan bijstellen.

 

brummie14-01-2017 om 10:43

Bedoel uiteraard begroting 6 tot 10  miljoen minder dan az,  Heerenveen, Vitesse en twente.

En of het daar allemaal hosanna is...

campesino14-01-2017 om 11:28

Brummie, wanbeleid wordt er zeker niet gevoerd, in tegendeel zou ik haast stellen. ik zet alleen kanttekeningen bij het jouw geschetste beleid dat inzetten op de jeug de gaten in de begroting zal dichten en dat de jeugdopleiding de levensader vd club is.

je noemt de koemannetjes, robben, van gessel, bacuna,zivkovic, ... maar dat is het dan ook wel zo'n beetje in 20 jaar tijd.

dat is geen levensader, dat is een ruïne. ik heb net even gekeken op de website van groningen bij de wall of fame. daar staan de jeugdspelers die van 2007 tot 2016 het eerste elftal hebben gehaald. dan mag ieder voor zich uitmaken of dit een levensader voor de club is: bacuna, arias, baas, hagenauw, hateboer, van nieff, zivkovich, mamedov, bacuna, menting, krohne, vd laan, veldmate, hiarieh, rozema, nijland.

brummie14-01-2017 om 12:39

Andere subtoppers zijn al verder met jeugdopleiding, daarom is het belangrijk dat fc inzet met het te realiseren van nieuw topsportcentrum. Groningen heeft een inhaalslag te maken en dat lijkt me alleen maar een positieve ontwikkeling.

bij mijn weten heb ik nooit beweerd dat een jeugdopleiding gaten moet dichten op de begroting. Als club moet je niet willen alleen van transfers afhankelijk te zijn van aangekochte spelers door te verkopen. Met jeugdopleiding doe je meer aan risicospreiding.

Vanavond staan toch 3 jeugdspelers uit eigen opleiding in de basis. Lijkt me positieve ontwikkeling.

14-01-2017 om 11:56

Welke drugs gebruik je eigenlijk Kees?

14-01-2017 om 20:16

dit is weer een echte bijdrage van een kenner 

14-01-2017 om 15:26

@brummie ik bedoel wanbeleid op het gebied van spelers die gehaald zijn de laatste jaren. Hoeveel moesten ze transfervrij aten gaan of voor een appel en een ei verkopen? Spelers die op de bank kwamen? Dat zijn er veel veel meer dan die paar die wat hebben opgeleverd. Kun je wel zeggen zo gaat dat, klopt. maar het zijn er gewoon veel te veel. Een hele was lijst die ik niet ga opnoemen. Op dat gebied vindt ik dat ze te veel fouten maken. Voor de vertrokken spelers kwamen er constant mindere voor weer en dan zak je steeds meer af. 

brummie14-01-2017 om 16:12

Overzicht transfer inkomsten vs uitgaven:

Seizoen 13/14

Inkomsten tranfers: 4,37 miljoen

Uitgegeven transfersommen: 650.000

Seizoen 14/15

Inkomsten transfers: 9,4 miljoen

Uitgegeven transfersommen: 5 miljoen 

Seizoen 15/16

Inkomsten transfers: 6,3 miljoen

Uitgegeven transfersommen: 4 miljoen

 

In het lopende seizoen is Rusnak verkocht voor 435.000 en memosevic aangekocht voor 400.000. Doorverkoop percentages zijn niet meegenomen bij transfer inkomsten.

Cijfermatig gezien lijkt het me de afgelopen jaren positief.  Uiteraard zijn er spelers transfervrij vertrokken, aan de ander kant zijn er ook aardig wat spelers transfervrij aangetrokken. Met wisselend succes uiteraard. In het huidig seizoen zijn bijv. Jensen en van weert transfervrij gehaald.

brummie14-01-2017 om 16:21

Natuurlijk moet je je scouting op een steeds hoger niveau brengen en het aantal missers proberen te beperken. In het huidige elftal lopen gelukkig nog  zeker een paar spelers die de fc geld op gaan leveren zoals bijv. Padt, Mahi, Idrissi en met name tibbling verwacht ik. 

Spelers verkassen steeds jonger naar een andere club en het gebied waarin scouts, zijn nu veel meer clubs actief die simpelweg meer geld hebben. Echte groeibrillantjes worden schaarser. Het wordt helaas steeds meer middelmaat. Dat ligt niet alleen aan de Fc, maar ook de veranderde voetbalwereld. 

 

14-01-2017 om 20:18

en jij beweerde dat ik alleen maar keek naar een glas half-leeg?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!