Terug

Deel deze pagina:

Transferproat: Padt zorgt voor paniek en Dzsudzsák genoemd

Door Thijs Faber 19 reacties

Een nieuwe rubriek op Boerenmacht gedurende de gehele zomer: de transferproat. Een wekelijkse rubriek waarin elke zaterdag de transfergeruchten en -nieuwtjes rond FC Groningen van de afgelopen week worden samengevat.

Mateo Cassierra

We beginnen deze transferproat met de Colombiaanse spits Mateo Cassierra. Nadat FC Groningen vorige week vrijdag eindelijk de huur definitief bekend maakte, gaf een interview met Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden gisteren meer duidelijkheid over de inhoud van de deal. Er is geen optie tot koop bedongen (dit was voor Ajax niet onderhandelbaar), maar er is wel mogelijkheid dat FC Groningen in de toekomst nog geld tegemoet kan zien als Cassierra een transfer maakt. Dit zou kunnen gaan om een vast percentage of een vergoeding van de huurkosten. 

Sergio Padt

Sergio Padt zorgde gisteren voor de nodige commotie op Twitter. De doelman tweette een geel hartje (foto 1) en verwijderde “player of FC Groningen” uit zijn Twitterbio, dit wees volgens veel mensen op een mogelijk vertrekt naar Vitesse (want geel hartje), een club waar hij een tijd geleden al aan werd gelinkt. Padt verwijderde de tweet en tweette later een groen hartje (foto 2) en later ook nog een foto van zijn pasgeboren dochter gekleed in FC Groningen-merchandise. Het lijkt een storm in een glas water, volgens onze bronnen is een contractverlenging (met de nodige clausules) dichterbij dan men denkt. Er zou weinig concrete interesse zijn en de recent 28 geworden doelman zou willen kiezen voor zekerheid, iets wat FC Groningen hem kan bieden.

 

 

 

De balans

In de balans zetten we alle in- en uitgangers tot nu toe uiteen, deze lijst wordt elke week bijgewerkt naar de ontwikkelingen.

In
Mateo Cassierra (huur, Ajax)
Deyovaisio Zeefuik (Ajax)
Ritsu Doan (Gamba Osaka)
Ahmad Mendes Moreira (Kozakken Boys)

Uit
Kasper Larsen (transfervrij)
Yoëll van Nieff (transfervrij)

De geruchtenbox

De geruchtenbox maakt zijn rentree op Boerenmacht! In dit gedeelte van de transferproat bespreken we de geruchten, die meestal niet schaars zijn tijdens de transferperiode. Geruchten definiëren wij in deze als berichten die wij niet van onze eigen bronnen hebben vernomen.

Balázs Dzsudzsák

Goksite Unibet heeft FC Groningen opgenomen in de wedopties voor de transfer van Balázs Dzsudzsák. De 32-jarige Hongaar, die in Nederland vooral bekend is van zijn tijd bij PSV, is transfervrij deze zomer. Unibet heeft het vaak bij het rechte eind, aangezien met hun businessmodel het cruciaal is dat ze op de hoogte zijn van de geruchten, FC Groningen zal dus niet zomaar uit de lucht komen vallen. Wij zouden ons geld echter op een Chinese club zetten!

 

 

Dit was transferproat week 1, tot volgende week!

Reacties:
marcelfcg09-06-2018 om 17:24

Balázs Dzsudzsák........ hoe bedenken ze het.

We zullen vast geen spits aantrekken van Kozakken Boys uit luxe.

Hoe kun je dan ook maar even het idee hebben dat Dzsudzsak hierheen zou kunnen komen.

Hij mag overal heengaan maar alsjeblieft niet hierheen. Onze selectie is bijna op orde, we hebben geen versleten Hongaar meer nodig.

Leg Padt maar snel vast voor lange tijd. Veuuuul belangrijker.

Arthur09-06-2018 om 17:54

Dzsudzak zou echt een geweldige speler zijn voor de FC. Ik denk alleen dat zijn salaris veel te hoog is voor de FC.

kees09-06-2018 om 18:07

 

FC Emmen spits Thijs Dallinga ( 17 jaar ) heeft recent een driejarig contract getekend, transfersom 100.000. Ik verwacht dat deze speler  voorlopig trouwens in U 23 zal acteren.

Geruchten:  

Alejandro della Nave Casella  ( 19 jaar, geb 15 aug 1998 ) rechtsbenige  CM uit Uruguay-Club Altlético Torque U19,  waar hij nu een jaar speelt,  met ook een Italiaans paspoort )   vind ik ook interessant om te volgen: hij IS in Groningen geweest en gespot op Corpus en in het stadion ( foto op BM  ) voor officieel een "twee-weekse oefenstage" maar of dat helemaal klopte dat betwijfel ik.  Zou m.i. achter de hand gehouden kunnen worden als Doan snel vertrekt.     

kees09-06-2018 om 18:13

doe je een bet op Dzsudzsák-naar-Groningen dan staat  er wel een 4 x zo hoge dotering dan bij de Chinezen, wat zijn komst naar hier idd niet zo waarschijnlijk maakt

Arthur09-06-2018 om 18:26

Klopt helemaal Kees ! Neemt alleen niet weg dat het goed is van de T.S dat ze ook naar dit soort spelers een lijntje uitgooien.

09-06-2018 om 21:49

Transferproat, een leuke rubriek, maar ook niet meer dan dat. Houdt je van de straat. En wat  Dzudzak, of hoe die knakker ook mag heten, is natuurlijk geen optie. De man is al zo oud en loopt bijna met een wandelstok in het doelgebied rond en achter het doel staat z'n rolstoel.. Nee, dan maar die amateur keeper. Lijkt me veel geschikter.

kees09-06-2018 om 22:00

en Padt maar groene hartjes uitdelen op z'n twitter.

itt wat BM redactie stelt ( dat Padt waatrschijnlijk bijtekenen gaat, schat ik de kans op zijn vertrek eerder toch zo'n  60%.  Voor Cillissen, op de bank bij Barca,  moet Liverpool of Bayern of Napoli rekening houden m et een vraagprijs van 60 miljoen...tja wat moet je dan denken van een  transfersom  voor Sergio Padt... minstens 5 1/2 miljoen toch?  ..maar logica is soms ver te zoeken.

appie happie10-06-2018 om 10:27

Doedelzak heeft wel veel ervaring  ,echter weet ik niet hoe zijn voetbalstaat op dit moment is??

Fan op afstand10-06-2018 om 13:31

Padt verkopen? Heb mijn twijfels. En zeker voor het bedrag dat Kees noemt. De vraag die bij mij op komt is waar hij dan naar toe zou gaan. In Nederland zie ik niet zoveel mogelijkheden. Ajax zal, indien nodig, weer een keeper halen die later met winst verkocht kan worden. PSV? Als Zoet weg zou gaan denk ik dat PSV internationaal gaat kijken. Erg trendy tegenwoordig. Feyenoord? Volgens mij hebben die nog steeds Jones en hebben ze een goede jonge keeper op de achtergrond. En Vermeer? Dus de kans is redelijk dat Padt daar de 2e viool zal gaan bespelen. En of hij dat wil? En dan houdt volgens mij het aantal opties wel op in Nederland want weet niet of Vitesse wel een vooruitgang is. Dan zal het een buitenlandse club moeten worden en of ze daar echt op Padt zitten te wachten? Grote twijfels. En of Padt zelf op een buitenlands avontuur zit te springen? Denk het niet. Zou wel erg spijtig zijn als hij wel zou gaan want er staat de nodige partij ervaring in het doel. Dus denk dat hij blijft. Maar goed niets is logisch in de voetbalwereld.

Heb op dit forum veel namen voorbij zien komen van spelers met de nodige (internationale) ervaring, iets wat we wel nodig hebben. Nu moet ik wel bekennen dat de namen die ik gelezen heb mij nu niet echt in een hele vrolijke bui brachten. Vraag mij namelijk af of het wel slim is oud eredivisie spelers terug te halen naar Nederland voor een 2e leven in de eredivisie. De vraag is of deze spelers nog steeds het oude niveau hebben. Daarnaast waar wil je dit type spelers voor gebruiken.? Voor ervaring in het veld en/of voor in de kleedkamer. Maakt uiteraard de keuze een stuk ingewikkelder maar een betaalbare buitenlander met de nodige ervaring zou mijn voorkeur hebben. Als voorbeeld denk ik dan aan een type Steven Gerrard. IS VOORBEELD. Een type zoals hij waarvan het elftal direct profijt kan hebben en iemand met een schat aan ervaring. Gerrard is uiteraard voor ons onbetaalbaar en ik denk dat hij niet eens weten waar Groningen ligt. Dus geen probleem. Maar dit soort types waar jongeren zich aan op kunnen trekken, waar een elk zich aan kan optrekken. Denk echter dat mijn gedachtengang niet strookt met de gedachtengang van ons Technisch hart. Maar goed heb wel mijn idee, mijn wens, mijn hoop uitgesproken.

kees10-06-2018 om 19:05

mooie beschouwing...maar ik denk dat de meeste bloggers al die facetten die jij noemt al in ogenschjouw hebben genomen, en het is toch uiteindelijk maar die éne club die langs komt... Vweel clubs hechten aan een goede keeper, zeker als ze het niveau in hun  liga amper aankunnen. In Nederland zullen er behalve PSV en Vigtesse niet veel clubs zijn die miljoenen kunnen uitgeven aan een keeper, maar in het buitenland zeker wel...en Padt statistieken zijn goed: ervaren genoef, al jaren constant keepend en zijn leeftijd is voor een keeper (nog) heel acceptabel. Als Padt nog een jaar bijtekent dan staat er in ieder geval een zekerheid in het doel. Met een nieuwe man in het doel moet je maar weer afwachten hoe die met de verdedigers communiceert. Voor Groningen is een verkoop volgend jaar eigenlijk ideaal, een transfersom en dit jaar een zorg minder.  noig een maand of zo en we weten het definitief.  Bacuna is een grotere onzekerheid...die kan maar zo weg zijn.  

HuubReuvers10-06-2018 om 16:08

Jordy Buijs in de belangstelling van FC Groningen. Centrale verdediger

marcelfcg10-06-2018 om 17:04

Hoe kom je daarbij Huub? Er staat een item op VP maar het is duidelijk dat die Buijs bij de FC aan het solliciteren is en niet andersom. Heeft helemaal niets bij ons te zoeken.

ollie10-06-2018 om 19:12

Laten we het maar bij één Buijs houden.en misschien kunnen ze met die andere Buijs het riool repareren.

opa10-06-2018 om 19:32

is Fc al eens mee bezig geweest, maar toen moest hij zo nodig naar Heerenveen, had hij een beter gevoel bij , maar heeft het daar nooit gemaakt en nu is Fc in een keer wel interessant

 

brummie11-06-2018 om 09:49

Padt schijnt zijn gezin/kinderen belangrijk te vinden. Zie daarom eerder een binnenlandse transfer, of bijtekenen. Denk dat sportief en financieel gezien Vitesse meer te bieden heeft dan FC op dit moment. We wachten rustig af. Het wordt sowieso een lange/onzekere transferzomer denk ik, ook gezien het WK. 

marcelfcg11-06-2018 om 10:19

Als Padt naast een goed gevoel voor zijn gezin ook een goed gevoel voor zijn fans heeft dan laat hij de club niet weken/maanden wachten om vervolgens naar Vitesse te gaan. Kijk dat je wacht op een grote club kan ik inkomen en als die niet komt houden we hem met alle liefde en een mooie contractsverlenging binnenboort. Maar dan stap je niet meer over naar een niveautje Vitesse lijkt me.

blauwevogel11-06-2018 om 10:48

In NL alleen voor de top 3 of een goede buitenlandse club,ik zie Padt gewoon blijven , gewoon een nieuw contract aanbieden met een goede vertrek clausule voor de club ,3 milj tot 3 weken voor transfer periode sluit daarna een premium van een extra milj!!

Ik vindt Buijs wel een oplossing voor de LCV positie ,een ervaren speler die als het nodig is direkt ingezet kan worden, Ter Wierink & Memisevic zullen zonder blessures of schorsingen er altijd staan , dus je hebt iemand nodig die zonder mokken op de reserve bank zit ,het is natuurlijk een ander verhaal als Memisevic vertrekt! 

LeoFCG11-06-2018 om 13:30

Zie net voorbijkomen op Twitter en ook al op voetbalprimeur dat Groningen geïnteresseerd zou zijn in Atakan Akkaynak. Een Duitse CM van 19 jaar van Bayer Leverkussen. Ben benieuwd. Hij zou ook al gelinkt zijn aan Barcelona en Chelsea afgelopen najaar. Zou Groningen dan weer gaan huren? Dacht dat Nijland dat niet meer wilde... Eerst maar eens zien of ze überhaupt kans maken om die jongen te huren gezien de interesse trouwens. 

nulvijftig11-06-2018 om 13:34

Lijkt me toch niet hoor, we hebben genoeg jonge verdedigende middenvelders met Van der Looi, Reis en eventueel straks Postma. Lijkt me dan raar dat ze dan iemand voor een jaar gaan huren.

TOPGrUNN11-06-2018 om 13:31

Grunn lijkt volgens VP, samen met Utrecht, Heerenveen, ADO en Vitesse geïnteresseerd in een jeugdspeler van Bayer Leverkusen... Middenvelder van Duitsland o19. Zou dan gaan om huur... Barca en Chelsea toonden in het verleden ook al interesse

blauwevogel11-06-2018 om 13:58

Niet nodig ,alleen bij verkoop Bacuna kan ie erbij plus huren vindt ik slechte zaak want dat gaat ten koste van je eigen spelers!!

kees11-06-2018 om 17:10

die redenering begrijp ik niet helemaal:  De club WIL meteen  EEN BETER SEIZOEN draaien , en de selectie moet6 dus meteen (!) op sterkte zijn.  Kom je in de wingter of volgends zopmer met een nieuwe aankoop dan is het maar weer afwachgten wat deze in het eerste jaar brengt. Nee, de huur van nog eebn speler ( Naast Cassierra ) zou het rendement van andere spelers kunnen vergroten, en is naast verlengde contracten een mooie aanvullling op Doan en Zeefuik: nl. een overzichtelijk risico van huursom, salaris en doorverkoop% (volgens Nijlands wensen). Eerst maar zien, 

kees11-06-2018 om 17:12

-kan een teken zijn,  dat Bacuna toch (voor veel geld) weggaat. 

Plattil11-06-2018 om 19:39

en een andere prioriteit voor Vitesse is een doelman. Momenteel heeft de scouting een doelman in Nederland én een doelman in het buitenland op het oog. Eerder werd gesproken met FC Groningen-doelman Sergio Padt, maar hij was volgens technisch directeur Marc van Hintum onbetaalbaar. Het gerucht dat Colin Coosemans van KV Mechelen in beeld is, wordt door de club ontkend.

Bron: Voetbalzone

TOPGrUNN12-06-2018 om 17:27

Gerucht uit Italië: Groningen en Vitesse  geïnteresseerd in NAC-revelatie Sadiq Umar...is al 4x eerder uitgeleend door AS Roma...

Fan op afstand13-06-2018 om 09:20

Volgens mij hebben we voorin voldoende mogelijkheden op dit moment. Als een Mahi of een Van der Weert zou vertrekken kun je gaan kijken naar vervangers lijkt mij. 

Wat ik op dit forum vaak lees is dat er wat ervaring bij moet komen. Daarbij schoot mij een speler in de gedachten die transfer vrij is nl. Douglas, de oud verdediger van FC Twente. Hij is lang, goede kopper, veel ervaring en gratis op te halen uit Portugal dacht ik. En hij is Nederlander. Hem halen zou kunnen betekenen dat Warmerdam een linie naar voren zou kunnen. Niet echt de jongste meer maar toch. Denk dat hij best zou passen naast Memisevic, eventueel een vervanger voor Memisevic lijkt mij. 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!