Terug

Deel deze pagina:

[Update vrijdag 11 januari] Transfers / geruchten deel 2

Door Redactie 67 reacties

We komen met een tweede (vervolg) artikel transfers en geruchten. De eerste werd met name door de diverse updates en de vele reacties (waarvoor hulde!) vrij onoverzichtelijk. Om te voorkomen dat in nieuwe artikelen - off topic- allerlei namen worden gedropt, gaan we verder onder deze vervolg rubriek, om het voor iedereen overzichtelijk te blijven houden. De winterse transferwindow die vanaf donderdag 3 januari is geopend sluit in de nacht van 31 januari om 23.59 uur. 

Update vrijdag 11 januari - FC Groningen is voorlopig uitgewinkeld meldt het DvhN. Voor Ritsu Doan heeft geen club zich concreet gemeld en een bod uit Amerika voor Mimoun Mahi is door de clubleiding afgewezen. Trainer Danny Buijs had nog graag een voetballende defensieve middenvelder erbij gehad voor het geval Samir Memisevic een linie naar achteren moet bij defensieve blessures of schorsingen.

 

Algemeen directeur Hans Nijland die voorlopig de knip gesloten lijkt te houden, geeft aan als een interessante kans zich voordoet dat de clubleiding niet zal schromen om toe te slaan. Daar is ruimte voor, men is tijdens deze periode 24 uur per dag bij de les omdat op elk moment een mogelijkheid zich kan aandienen.

Inkomend:

FC is drukdoende met het aantrekken van de vierde aanwinst berichtte RTV Noord op donderdag 3 januari. Het zou gaan om een buitenkans van een grote buitenlandse club. De verwachting is dat we op de korte termijn hier meer over gaan horen of de deal al of niet is beklonken. 

Samenvattend:

Centrumspits Kaj Sierhuis is voor anderhalf jaar gehuurd van Ajax. FC Groningen heeft (vanaf medio 2020) een optie tot koop die de aanvaller tot medio 2023 aan zich kan verbinden. 

Aanvallende middenvelder Iliass Bel Hassani is voor een half jaar gehuurd van AZ met een optie tot koop.

Middenvelder Thomas Bruns is voor een half jaar gehuurd van Vitesse, er is geen optie tot koop.

Vertrokken:

Mateo Cassierra die tijdens zijn verhuurperiode in Groningen wel heel weinig indruk heeft gemaakt is teruggekeerd naar Ajax. De huurovereenkomst van een jaar is tussentijds beëindigd.

Uitgaand: (?) 

Update dinsdag 8 januari -De Duitse regionale krant WAZ meld vandaag dat Samir Memisevic kandidaat is om Naldo om te volgen bij Schalke '04. Schalke 04 zou op zoek zijn naar een sterke verdediger die tevens technische kwaliteiten bezit en zou daarom uit zijn gekomen bij Memisevic. Wordt vervolgd..

Uriel Antuna - Volgens diverse zeer hardnekkige geruchten rondom de FC, wordt de huurovereenkomst binnenkort beeïndigd. De Mexicaan gaat "terug" naar Manchester City waar hij een doorlopend contract heeft.

Update maandag 7 januari - FC Groningen heeft bij monde van technisch manager Ron Jans officieus afscheid genomen van Antuna.

Ritsu Doan - De Japanner kan zich de komende weken verder in de kijker spelen op het Azië toernooi. Met een beetje pech speelt Ritsu de hele maand januari niet voor FC. Doan staat op de radar van diverse grotere buitenlandse clubs. Maakt Ritsu Doan het seizoen af in Groningen?

Mimoun Mahi - De aanvaller heeft niet bijgetekend. Mahi is van oordeel dat de nieuwe aanbieding die de club hem heeft voorgelegd van te weinig respect en waardering spreekt. In de praktijk betekent dit meestal, als een spelerscontract (in dit geval) per 1 juli 2019 afloopt, dat een speler (lees zaakwaarnemer) de ruimte krijgt om met andere clubs te mogen onderhandelen.

Update vrijdag 11 januari - Mimoun Mahi lijkt voorlopig zijn aflopende contract uit te zitten bericht het DvhN. Het nieuwe contract voorstel was een verlaagd aanbod die de aanvaller met bonussen kon verhogen waardoor hij meer zou kunnen gaan verdienen dan zijn huidige contract. Vanuit diens blessure verleden valt daar wat voor te zeggen (red-BM) Naar verwachting komt FC Groningen niet met een nieuw contractvoorstel waardoor Mahi aan het einde van dit seizoen zijn contract uitloopt. 

Naar verluidt is er een aanbod geweest van enkele tonnen door de Amerikaanse club Real Salt Lake, het voorstel dat zij uitbrachten op Mahi is door de clubleiding afgewezen. Algemeen directeur Hans Nijland zegt hierover dat een dergelijk bod niet opweegt tegen de sportieve waarde die Mahi voor de club kan hebben, ondanks het aflopende contract. "Hij is een belangrijke speler voor ons." 

Reacties:
Fan op afstand05-01-2019 om 17:29

En wat betreft Memisevic, Hrustic en Ter Wierik? Was toch ook belangstelling voor? Trouwens veel belangstelling voor Armenteros vanuit Nederland. Ook onze FC?

FC Bayern05-01-2019 om 17:33

Toen het maanden geleden met Mahi zo lang duurde terwijl hij zei te willen verlengen zag ik de bui al wel hangen. Ik vind het overigens een beetje lafjes van Mahi. Elke keer zeggen dat je graag wil verlengen omdat je niet gratis de deur uit wilt lopen en wat terug wil doen voor de club. En als dan puntje bij paaltje komt met een kutsmoes komen dat de aanbieding van de club van weinig respect getuigd. Reken er maar op dat de club hem echt een flinke verbetering aangeboden heeft. Ik vind persoonlijk dat Mahi juist weinig respect voor de club toont. Het is bijna een beetje het Andersson verhaal. Driekwart van de tijd revalideren gedurende je gehele contract en vervolgens gratis de deur uitlopen. Als we hem niet zo hard nodig hadden en hij wordt niet verkocht deze winterse transferwindow zou ik bijna zeggen zet hem maar op de tribune. Ik krijg hier echt een vieze smaak van in mijn mond. Bah.

appie happie05-01-2019 om 18:51

Idd  ik zeg als Mahi niks wil...ook niet meer laten spelen.

marcelfcg05-01-2019 om 19:31

Helemaal met jouw eens. Ook ik heb een vieze smaak in mijn mond van het achterbakse gedrag van Mahi. De opmerking van Nijland dat Mahi niet aan wilde schuiven voor onderhandelingen maar dit geheel overliet aan zijn zaakwaarnemer zegt genoeg. Mahi wil gewoon weg maar liet de deur naar FCG openstaan in het geval er geen beter alternatief zou komen.

BP05005-01-2019 om 18:26

Die buitenkans waar Stefan Bleeker het over had, zou dat Kadioglu kunnen zijn? Koeman is weliswaar al weg bij Fenerbahçe maar wellicht dat de gesprekken al wat eerder plaats hebben gevonden. Of zou het iemand van City zijn (en Antuna de andere kant op)? Zolang het geen Pozzebon is ben ik tevreden ;)

FC LICHTBOEI05-01-2019 om 18:35

Als ze bezig zijn met die 4e aanwinst hoop ik voor zowel die jongen als Buijs dat ze het maandag bekend maken, want kan die mee gaan naar het trainingskamp zodat hij zich daar kan laten ontarmen door de selectie,want als dat op 1 van de laatste dagen voor Heracles thuis moet meldden gaat dat denk ik moeilijker als op een trainingskamp.

Pietjepal05-01-2019 om 20:42

Tsja, wat is een goed contract voor Mahi? Als ik hem was zou ik gewoon  uit mijn contract lopen. Die paar miljoen transfergeld in eigen zak steken. En dan hoop ik dat hij nog een half jaar weergaloos voor Groningen speelt. Dan heb ik een heel fris gevoel in mijn mond. Zag net nog even een goalscompilatie oioioi.

ebel7905-01-2019 om 21:59

Zo denken ik er ook over. Hij speelt hier 4,5 jaar en wil zijn contract niet verlengen. Is zijn goed recht, want hij geeft zijn contract netjes uitgedient. De club verlengt toch ook geen contracten van spelers waar zij vanaf willen?

05-01-2019 om 22:57

Iedereen heeft wel een mening over de handelswijze van Mahi. De een krijgt er een rare smaak van in de mond, de ander geeft hem gelijk dat  hij niet verlengt. Mahi heeft hier een aantal jaren gespeeld en aan het einde van het seizoen loopt zijn contract af. Wat is er dan mis mee dat deze speler na zijn contract wil cashen. Hij heeft bij de club altijd honderd procent gegeven als hij werd opgesteld . Mahi heeft een gezin en deze jongen is heus nog niet financieel onafhankelijk en zal dat ook niet worden als hij bij FG-Groningen blijft. Conclusie.......,..ik geef deze speler groot gelijk dat hij niet bijtekend. Hans Nijland houdt de hand op de knip en moet de gevolgen hiervan dan maar accepteren.

kees05-01-2019 om 23:42

ja, je kan het van twee kanten bekijken: vanuit de speler en vanuit de club.  Nijland is soms impulsief maar we kennen ook een calculerende kant van hem ( Doan aan zijn contract houden bijvoorbeeld.  Wat ik mis in de discussie is dast er bij die wekelijkes interviews op BM, van Mahi steeds een vraag gesteld werd en wordt over zijn contract bij FC Groningen en toen hij anderhalf jaar veel geblesseerd was en ook in de herstelfase maar korte inviel en ook minder goed/matig speelde ( hij kwam soms bijna geen verdediger langs ) dat Mahi toen die lovende teksten uitsprak over "alles voor de club", "zij hebben mij de kans gegeven toen ik van Sparta kwam" en "ik zal zeker niet transfervrij weglopen bij deze club".. Intussen liep de transferwaarde die in 2 jaar was gestegen naar 4 miljoen terug, en is het een utopie geworden  dat hij alsnog zo'n hoog bedrag opbrengt. 

Maar in de selectie is Mahi de enige creatieve speler voorin en dat weet Mahi ook: daarom gebruikt hij dit door niet te verlengen en door via zijn zaakwaarnemer zelf te onderhandelen met andere clubs   en hiermee de FC te forceren om akkoord te gaan met een bod van zo'n nieuwe club . Dat zou voor FC Groningen  geen of een lage transfersom betekenen en daarbij zal Nijland niet als beloning voor de weigering eerder, nog eens een verbeterd contract aanbieden.

Maar je hebt gelijk:  er zijn vanuit verschillende oogpunten genoeg opportunistische motieven denkbaar.  Het enioge wat geldtr is dat Mahi als hij er nog 10 in schopt in de tweede seizoenshelft, dat er alsnog iets positiefs voor de club en speler zou uitrollen: Met Hateboer en trouwens ook Andersson ( 2 x grote revalidatieperiode ) is het destijds net zo gelopen.  Ik gun Mahi een mooie voietbaltoekomst, en ze hebben natuurlijk Sierhuis niet aangetrokken  voor de bank...denk ik maar.  

Marco05-01-2019 om 23:08

Mahi heeft Groningen al vaak gered en succes gebracht. 2 jaar terug schoot hij de club hoogst persoonlijk de play-offs in, dit seizoen neemt hij de boel op sleeptouw uit de degradatiezone.

Als zijn vervanger zijn al Van Weert en Veldwijk aangetrokken beiden waren minder.

Dat mahi hoger op wil valt goed te begrijpen. Buiten de top 3 is hij met Matavz de beste spits in de Eredivisie.

Als Groningen geven wat hij vraagt. Zolang hij scoort zoals tegen NAC komt er vanzelf een rijke club langs, zonder hem en Idrissi blijven er toch vooral technisch onbeholpen spelers over.  

brummie05-01-2019 om 23:58

FC zal Mahi naar behoren een aanbod hebben gedaan lijkt me. Daarnaast heeft Mahi onderhandelingen alleen aan zijn zaakwaarnemer over gelaten en is zelf niet met FC om tafel gaan zitten.

Mahi is soms wat blessure gevoelig een te hoge opwaardering van zijn salaris brengt ook risico met zich mee.

Mahi is verder prima voetballer en komt verder goed op mij over als hij over FC praat in de media. Gewoon zijn contract uit laten dienen en dan ieder zijn eigen weg gaan als beide partijen er niet uit komen. 

06-01-2019 om 09:38

Botteghin .... 

Pietjepal06-01-2019 om 11:38

Ja, als huur? Zijn salaris van Feyenoord is voor Groningen niet te doen gok ik.

En nu Nijland die telegraaf artikel deelt waarin Doan weer op 10 miljoen wordt geschat en waar Doan zelf ook niet weet of hij in 2019 nog in Groningen speelt. Is er voor dat bedrag nu dan een vervanger te vinden met zelfde garantie op succes? Lijkt me allemaal erg lastig. Forser bedrag komt gok ik alleen bij goede prestaties laat in Azië toernooi. Dan kan er wel vervanging komen. Krap qua tijd is het allemaal wel. Logischer lijkt het dat Doan gewoon seizoen afmaakt. Risico op degradatie is te groot. Dan kan hij in de zomer weg, bij degradatie sowieso en bij handhaving is hij normaal gesproken ook niet te houden. Het bedrag kan dan wel veel lager of hoger zijn maar dat is dan maar zo.

Fan op afstand06-01-2019 om 13:19

Robben naar Internationale in Italië?

wat betreft de verkoop van Doan hoop ik dat dit gebeurt gedurende de zomer, na het seizoen. Met deze nieuwe spelers erbij hoop en verwacht ik dat hij nog beter tot zijn recht komt. Dus misschien meer pegels bij verkoop.

06-01-2019 om 13:55

Robben naar Inter Milan?...............Soccernews gerucht, dus loos alarm.

FC LICHTBOEI06-01-2019 om 13:47

Ik ben wel benieuwd wat de reden is achter de vertraging van de komst van de mogelijke 4e aanwinst. 

06-01-2019 om 13:58

Volkomen overbodige conclusie. De club hoeft de supporters niets uit te leggen. De transfertijd duurt nog tot 31 januari, dus dan zou de club bij elk wissewasje de supporters uitleg moeten geven. Pure onzin!!!!!

Ronnie 06-01-2019 om 14:41

Ben het niet vaak eens met cambell, maar nu wel. Waarom uitleggen? Aan - en verkoop is van zoveel dingen afhankelijk. Van de 10 personen op een lijstje kan er soms maar 1 of 2 overblijven om volstrekt verschillende redenen. Dat zal een dagtaak worden dan voor de schtijfafdeling van de fc als ze op elk gerucht in moeten gaan en zich moeten verantwoorden naar de supporters toe. Laat ze hun energie maar steken in aantrekken van een goaltjesdief ipv verantwoordelijkheid afleggen hier.

Cantona06-01-2019 om 15:23

Uitleg naar de supporters is natuurlijk niet een verplichting van de FC, ook kan het eventuele transfers in de weg staan.

Wel vindt ik dat de FC min of meer een verplichting heeft om een eredivisiewaardig elftal op de been te brengen en moeten ze wel hele goede redenen hebben willen ze sterkhouders halverwege het seizoen verkopen.

De supporter heeft natuurlijk een seizoenkaart gekocht en wil ook na de winter een eredivisiewaardig team zien.

Er moet dus wel een beetje logica achter zitten en daar mag uiteindelijk wel uitleg achterweg komen.

06-01-2019 om 16:00

Oké, Cantona, allemaal waar wat je hier schrijft, maar om elke "move" die de club doet om nieuwe spelers aan te trekken, daar nu uitleg aan de supporters te moeten geven, gaat mij inderdaad een beetje te ver. En vooral in de transfertijd waar de belangen van club en speler al onder een vergrootglas liggen, is in "stilte" handelen erg belangrijk. Nijland zei eens dat je een broedende kip niet moet storen. Van de andere kant wordt het geduld van de supporter ook op de proef gesteld, nou ja, dat moet dan maar, niks mis mee. Ik heb in het verleden ook wel eens een opmerking gemaakt over de gebrekkige communicatie van de club richting de aanhang, maar ik moet zeggen dat dit de laatste tijd aardig is verbeterd. We zullen af moeten wachten wie en wanneer er nog een speler bij komt en op welk positie hij gaat spelen, maar hopelijk horen we dat tijdens de presentatie als het zover is. Geduld is een schone zaak, dus nog even wachten mannen. 

FC LICHTBOEI06-01-2019 om 16:06

Ik ben het met je eens en ik verwacht ook eerdaags nieuws over die 4e aanwinst,want ze zullen hem toch mee willen hebben naar het trainingskamp lijkt me.

kees06-01-2019 om 16:48

mee eens...en wat zou het als die "vierde speler"  ( ALS ie komt!,  zeg ik erbij ) halverwege de komende week wordt "ingevlogen" naar Keulen.  Eerder ben ik benieuwd welke spelers de club gaan verlaten dez emaand, Doan voorop

Verder ben ik verrast hoe de "staart"clubs op dit moment (Emmen, PecZwolle, ADO enz ) zich echt aan het versterken zijn met buitenlandse ervaren spelers.  Dus de punten ( zonder Doan ) komen niet vanzelfsprekend onze kant op...bedoel ik maar.

appie happie06-01-2019 om 17:41

Kees,alles wordt anders  we winnen de ene na de andere wedstrijd..alsof we nooit  zo laag hebben gestaan...

06-01-2019 om 18:59

Dream on........ Handhaven is het enige wat geld dit seizoen  

appie happie06-01-2019 om 19:14

Dromen mag en kan nu nog..

06-01-2019 om 19:44

Dat is zeker waar, haha 

kees07-01-2019 om 04:03

 Ja, Appie: dat denk ik ook als ik jochies op een trapveldje zie spelen...  dat kan ik óók, en net zo goed...eventjes  10 x 100 meter doen in 13 seconden  

06-01-2019 om 19:21

Ja Appie, en lang dromen met deze korte dagen en lange nachten. Vroeg te bed en lang uitslapen..........en dromen,dromen,drome,.....drom......dr........zzzzzzzzzzzz.

appie happie06-01-2019 om 19:46

Zo is het RobCamell

 

Dreams  are not for real...

 

Maar ik denk dat de FC dadelijk opstaat.mecht het zat er soms al dicht tegenaan..

Soms ook niet.m

brummie06-01-2019 om 19:25

Het zou een wanprestatie van jewelste zijn als handhaving het enige doel is. Selectie herbergt echt wel kwaliteit en qua punten staan we echt niet mijlenver achter op ploegen als bijv. Heerenveen. 

Ik laat me graag positief verrassen 2e helft van het seizoen ipv doemdenken en degradatie sp(r)ookjes....

06-01-2019 om 21:35

Lees net ergens dat het zou gaan om een reserve speler van Real Madrid .... 

FC LICHTBOEI07-01-2019 om 10:21

Waar heb je dat gelezen dan ? Kun je de bron effe vermelden + link naar het artikel 

brummie06-01-2019 om 21:54

Weet je ook een naam? Heb selectie bekeken en wellicht zou het dan om Federicio Valverde kunnen gaan. 20 jarige centrale middenvelder. Er is ook nog een vrij jonge linkervleugelverdediger in de selectie. Maar lijkt mij dat we qua middenveld al behoorlijk wat  spelers hebben.

kees06-01-2019 om 22:34

Wel ja......een Uruguyaan, net als Suarez... ??  uit de koker van Veldmate  ?  

      maar serieus: deze 20 jarige spits ( een "10" ) uit Real Madrid B , stond vorige jaar voor 6 miljoen genoteerd op transfermarkt...en is in juni 2018 afgevallen uit  de Uruguay WK selectie ( net als ex Ajax speler Lodeiro en Ramirez ) en volgens Davids zal deze jeugdspeler nooit in het eerste mogen spelen...("dan gaat ie eerst naar bijv. Porto en slaagt ie daar niet dan hoor je er niks meer van") tenzij er met Ajax een combinatiedeal komt:  zou het dan toch om wisselgeld gaan vanwege Doan die in de zomer naar Ajax kan ? 

Ik heb toch niet het gevoel dat deze speler waarschijnlijk is... Het loopt namelijk veel te veel op de muziek vooruit, dat er deze maand al over Doan een beslissing gaat vallen

grunnfan07-01-2019 om 09:50

Hoe kom je aan die info kees?

kees07-01-2019 om 10:40

Grubbfan: dit is verzamelde kennis van deze ene speler ( internet, wedstrijden, interviews ), interessant omdat er tijdelijk een  nieuwe trainer bij Real M. kwam die het verjongingsproces bij die club mogelijk niet doorzet. 

Ik reageerde op Robin en Brummie, die met deze naam kwamen... maar of deze speler naar Groningen komt... dat weet ik niet

07-01-2019 om 11:05

Kees, heb geen naam genoemd, kwam het op voetbalprimeur tegen ... Real Madrid wissel speler, verder geen namen ! Kan het me ook amper voorstellen trouwens... 

FC LICHTBOEI07-01-2019 om 11:58

@robin :

Zou jij een link van het artikel hier kunnen plaatsen misschien ? Zodat iedereen hier het kan lezen !!!

Robba07-01-2019 om 14:38

Zie net dat Utrecht Tashreeuq Matthews aan zich heeft weten te binden. Werd ook bestempeld als buitenkans, is flankspeler en grote buitenlandse club. Zou me niet verbazen als Groningen deze jongen ook op de korrel had, maar verliest van Utrecht vanwege geld en op dit moment sportief vlak.

FC LICHTBOEI07-01-2019 om 14:47

Antuna heeft vanochten afscheid genomen van de selectie en zal dus NIET mee gaan naar Duitsland. Antuna geeft aan meerdere opties te hebben om zijn loopbaan bij te vervolgen.

Groen hart07-01-2019 om 15:26

Waar blijft de witte rook 

FC LICHTBOEI07-01-2019 om 15:39

Het zal me niks verbazen als de FC die 4e aanwinst aankondigd als ze definitief van Antuna af zijn.

Peterb07-01-2019 om 21:20

Geen stunt van de FC! Bazoer naar FC Utrecht... Daar gaat onze topaankoop.

marcelfcg08-01-2019 om 12:18

Dat dachten we ook toen FC Madure aantrok. Viel vies tegen. Bazoer is al een tijdje uit de running en heeft de schijn van moeilijke jongen tegen.

brummie07-01-2019 om 21:58

Stond Bazoer in belangstelling van FC dan? Eerst maar rustig  afwachten waar onze FC mee gaat komen. Niet vergeten dat we al 2 prima spelers erbij hebben met Bruns en Hassani.

Peterb07-01-2019 om 22:23

Klopt, ik hoop nog steeds op Moises Kean! Juve de echte topclub. Als Nijland ons de fans iets vertelt, dan moet hij ook eens iets waarmaken en ons niet zo blij maken! Geen woorden maar daden en we hebben helaas nog niets gehoord.

Timsparvfan07-01-2019 om 22:30

Las eerder al een gerucht over het eventueel huren van Lucas Piazon, dat leek voorbij gewaaid te zijn maar nu schijnt hij toch weer verhuurd te mogen worden. Enig idee of Groningen daar nog voor in de markt is?

blauwevogel08-01-2019 om 06:40

Memisevic in de belangstelling van Schalke 04,mocht dit doorgaan dan moet er weer een CV bij   en wie staat er dan naast reis op de DM positie?

marcelfcg08-01-2019 om 12:20

Memisevic naar Schalke zou ik een regelrechte stunt vinden. Aardige speler voor de FC maar niet bovengemiddeld.  Zou niet weten wat die bij Schalke te zoeken heeft maar gun hem dit van harte (en ons de zak met geld).

FC LICHTBOEI08-01-2019 om 13:01

Zou het een mooie stap vinden voor Samir,maar denk dat hij voor dat niveau te kort komt. Als Schalke zich daadwerkelijk gaat melden zou ik als Samir zijnde graag een transfer willen maken,want Schalke zit ook bij de laatste 16 van de Champions League.

FC LICHTBOEI08-01-2019 om 13:44

FC Groningen onder 23 speelt op dit moment en oefenwestrijd tegen NEC onder 23. Bij de beloften van FC Groningen staat de Spaanse proefspeler Alberto Rabasso in de basisopstelling. Hij heeft in het verleden ook in jeugdopleiding gezeten van Valencia CF. 

 

Het twitteraccount van de FC opleiding heeft dit zojuist bevestigd !!!

 

Hierbij de feiten over Rabasso zijn loopbaan :

Bron is Transfermarkt.nl : Alberto Rabassó - Spelersprofiel | Transfermarkt

grunnfan08-01-2019 om 15:41

Mohktar gratis op re halen in turkije....

appie happie08-01-2019 om 15:46

Ik zeg zsm doen!!!

08-01-2019 om 16:43

Nog een middenvelder ?? Neeeee, lijkt me toch niet...

 

kees08-01-2019 om 16:30

(Ook, net als Mahi) voor Memisevic geldt: 2 1/2 jaar bij de club en   als hij naar Schalke kan dan voor een relatief klein bedrag...maar waarom spelers in hun mid twenties niet zelf willen presteren ( en hogere verlengingen bij FC G  willen afdwingen ) en gewoon hun transferwaarde cashen...dat begrijp ik wel ( vanwege het hogere salaris bij die nieuwe club ) maar de FC schiet er financieel niet veel mee op.  een klapper zoals bij Doan zou in  een keer de club goed van pas komen... maar eerst maar sportief presteren.

FC LICHTBOEI08-01-2019 om 16:58

Oud FC Groningen flop Alexander Sorloth maakt het seizoen op huurbasis af bij het Belgische AA Gent.

 

Bron : Welkom Alexander Sorloth! | KAA GENT

 

 

 

brummie08-01-2019 om 17:07

Ben benieuwd, premier league op dit moment maatje te groot en veel concurrentie. Heeft het bij midtjylland erg goed gedaan. Blijf hem volgen!

brummie08-01-2019 om 17:00

Had FC niet nog optie lopen om contract Memisevic met 1 jaar te verlengen? Dan staat hij nog 1 1/2 jaar onder contract waardoor hij substantieel meer op kan brengen. Marktwaarde ligt nu iets onder 2 miljoen. 

kees08-01-2019 om 17:07

@ brummie...ja ik herinner mij ook zoiets...Ik weet trouwens  niet hoe "bindend zo'n optieafspraak is ...waar je wel zeker van kan zijn dat is dat ze bij FC G het meest profijtelijke zullen ( dwz. cashen! ) doen bij de keus wel/niet verlengen. als de interesse van Schalke serieus is zal hij  vanavond en vrijdag wel bekeken worden ...ps de speler zelf had vorige zomer al aangekondigd graag weg te willen.

FC LICHTBOEI08-01-2019 om 17:12

Ja de FC heeft nog een 1 zijdige optie om zijn contract automatis met 1 jaar te verlengen,maar de club heeft hem ook een 3 jarige contractverlenging aangeboden zei hij laatst zelf in Schotse media. 

Ondanks dat ik het ontzettend jammer vind als hij vertekt gun ik hem deze stap wel.

Fan op afstand08-01-2019 om 17:54

Zou wel eens kunnen betekenen dat een 4e aankoop op zich laat wachten. Of de FC heeft deze ontwikkeling al vroegtijdig aan zien komen. Maar zou jammer zijn een eventueel vertrek.

FC LICHTBOEI08-01-2019 om 18:28

Ben benieuwd of Memisevic na het nieuws van vandaag ook in actie gaat komen in de oefenwedstrijd met FC Köln,want speelt hij niet dan denk ik persoonlijk dat een overgang in de lucht kan hangen. 

 

Wie weet is dit wel de reden voor het uitblijven van het buitenkansje,want dit is wel iets belangrijker vind ik.

metworst08-01-2019 om 18:49

Hebben ze met Bruns niet al op zijn vertrek voorgesorteerd?

Als Samir vertrek moet er nog een vervanger voor worden aangetrokken, en die vierde aanvallende versterking moet natuurijk ook nog komen.

Als Doan en Mahi ook nog vertrekken, moeten die ook vervangen.  Dan is er behoorlijk werk aan de winkel, daar smeed je niet zomaar een nieuw team van.

 

TomFCG08-01-2019 om 19:01

Wanneer je een fatsoenlijke som vangt kun je Memicevic best laten verkassen. Ook naar hem toe.. Schalke is natuurlijk meer dan een mooie club voor hem

Poar neemn08-01-2019 om 19:02

Minimaal 3,5-4 miljoen voor memisevic

Nachtwacht08-01-2019 om 20:22

0-1 voorsprong met rust tegen Koln

Pietjepal08-01-2019 om 20:38

Tjong, Bruns. Memisevic speelt.

Pietjepal08-01-2019 om 20:38

1 reactie  is genoeg..

08-01-2019 om 20:43

Nou, mooi zo'n oefenwedstrijd .... Compleet ander team de 2e helft, zo raken de nieuwelingen wel ingespeeld... 

appie happie08-01-2019 om 21:12

Erg slecht allemaal...achterin  niet goed   voorin ook niks..

Maarja  oefenwedstrijd...blabla bla...

 

Ik moet t allemaal.nog zien...of we wel boven de steep eindigen...

 

Heb het uitgekeken maar id  gewoon niks  anders...dan een maand geleden...

Bruns en Bel-Hassani  ,Sierhuis moeten hopelijk nog erg "wennen"  ik hoop dat ,dat het is...

Hopelijk is de 4de aankoop (winst) ook echt iemand die het verschil maken kan..

 

Ok  ik moet nu niks meer zeggen....anders vallen er weer harde woorden...

08-01-2019 om 21:18

Ben al lang afgehaakt.... Schijtbakken voetbal , dat gewissel steeds, wat heeft dat nou voor nut.... Als het nou begin van het seizoen is kan ik er nog inkomen 

brummie08-01-2019 om 21:23

Daar zijn het oefenwedstrijden voor... 

En er moet ook gekeken worden naar belastbaarheid/fysiek en conditioneel.

En als je met elkaar op trainingskamp bent lijkt me het logisch dat iedereen minuten krijgt.

Köln is verder een meer dan behoorlijke ploeg. Met Bruns en Hassani nieuwe spelers die ook nog wedstrijdritme ontberen kan het straks alleen maar beter gaan. En voor de winterstop was niet alles negatief of slecht. Denk dat je deze 1e oefenwedstrijd niet als graadmeter moet zien. 

Aronvv08-01-2019 om 21:25

Eerste helft was echt niet slecht hoor. Vond bruns zeer goed spelen en het hele elftal haalden een aardig niveau tegen de nummer 2 van de Duitse 2de Bundesliga( niet vergeten!!!). De tweede helft heb je niks meer te vertellen door een heel elftal wissel/jeugdspelers er in te zetten. Wat ik voor rust te zien kreeg was best goed. En met doan erbij(hopelijk) na de asian cup hebben we echt een prima elftal.

Nachtwacht08-01-2019 om 21:26

3-1 verloren. Tweede helft Koln stukken beter. Groningen speelde met alle tweede keus en die zijn dus duidelijk nog niet goed genoeg.

kees08-01-2019 om 21:31

3-1 ( 1-1) Eerste helft Chabot sterk en Handwerker speelt beter dan toen hij bij FC Groningen kwam.  Bel Hassani (teleurstelling) is absoluut niet wedstrijdfit en langzaam. Mahi deed voorzichtig en Memisevic trouwens ook...Sierhuis behalve assist nog te weinig aanwezig. Laatste minuut tweede helft was het raar dat Padt die vrije trap op 16m  helemaal in de verkeerde hoek stond te keepen.  desnoods zet je er 10 man voor op een rij... Mijn idee: Ze krijgen het niet cadeau in de tweede seizoenshelft !!

08-01-2019 om 21:47

Een eerste oefenwedstrijd mag je verliezen, en zeker tegen een Duitse ploeg. En ja, als een wedstrijd speelt met de wisselspelers, nou dan vind ik dat ze het nog redelijk goed gedaan hebben. Drie nieuwelingen die duidelijk moeten wennen dus niets aan het handje. Vrijdagmiddag de tweede tegen Duisburg, mooie oefenpotjes,dat wel, natuurlijk.

FC Knudde08-01-2019 om 23:20

Ik vind het soms wel gek dat sommigen mensen heel veel verwachten van bepaalde spelers. Maar ik vind dat helemaal niet terecht als je naar de realiteit kijkt. Al onze spelers spelen bij een club wat niet lekker draait in de eredivisie. We staan net boven de streep, dus elke punt telt. Je kan niet verwachten dat we onze tegenstander even een les geven en de drie punten pakken. Wij moeten in deze tijd de punten koesteren om zo aan het eind van het seizoen op een veilige plek te staan. Daarnaast beschikken wij niet over de kwalitatieve goede spelers, want die spelers zijn voor onze FC ondenkbaar. Toch denken veel mensen dat we wel over zulke spelers beschikken, maar hou dan alsjeblieft in je achterhoofd dat ze bij de FC spelen en niet bij een topploeg. Dat betekent ook dat elke speler van FC Groningen niet elke wedstrijd zijn niveau kan halen. Maar iedere speler doet zijn uiterste best om de ploeg te helpen om zo uit die degradatiezone te komen. En helaas kan dat niet gaan met mooi voetbal.

Peterb09-01-2019 om 12:48

Moet hij van Nijland zeggen, omdat die 4de aankoop niet komt! Hij had weer een grote mond en nu zal Nijland zeggen dat Buys helemaal gelijk heeft en toch maar niet komt. Ze hebben die speler gewoon niet kunnen halen anders was er al lang meer duidelijkheid en deed hij gisteren mee.

René 40197809-01-2019 om 13:51

Doan scoort voor Japan de 3-1

kees10-01-2019 om 07:50

Update woensdag 9 januari: ( bron: Voetbalflash )  Robben naar Internationale gaat niet door, nu zijn PSV en FC Groningen voorlopig nog meer in beeld.  Arjen heeft al eerder met Van Bommel gesproken.  Hoe dat zit met die "vierde speler" moeten we afwachten, maar recente twitter van Buys ( DVHN, donderdag 10 ) doet vermoeden dat er niks rond is.

Fan op afstand10-01-2019 om 11:50

Zou die grote buitenlandse club waar Nijland het over heeft gehad misschien Manchester City kunnen zijn? Dat hij gewoon hint op een vervanger voor Antuna?

blauwevogel10-01-2019 om 12:18

Ja dat denk ik ook plus MCFC wil Doan waarschijnlijk in de deal betrekken,daarom duurt het waarschijnlijk zo lang,FCG wil een mooi bedrag 》10milj plus hij blijft hier spelen tot de zomer!!

kees11-01-2019 om 07:59

Opvallend en  lang "plus"artikel in DVHN,  11-01-2019,  < Groningen lijkt uitgewinkeld en Mahi mag niet weg >   waarover ik in het algemeen kan zeggen:  Het is een soort blauwdrukverhaal waarbij eventuele  veranderingen in  de selectie met eventuele transfers inwisselbaar en alsnog  gemakkelijk inpasbaar zijn:  Uitgaand: Memisevic gaat niet, Doan gaat niet, extra CV zoals Buys liefst wil die komt niet, Mahi "mag" niet weg, want is voor FC Groningen een belangrijke speler, dwz. niet voor een paar ton wat geboden was... .   En Hans Nijland was net in Duisburg op bezoek waar de sfeer goed is ... alles onder voorbehoud dat de situatie per dag kan veranderen

....enz .

Wat nu hiervan te denken? : we hebben niks meer gehoord van een "4e inkomende speler van een grote buitenlandse club"., zoals begin januari nog uit de mond van Nijland klonk. Dat zal dus niet (meer?) gelden....  Over de  situatie met Doan die zondag weer met Japan voor de Azië-cup speelt, daarvan zegt Nijland dat er niks concreets is..

Je kan dit artikel van voor naar achter en van achter naar voren lezen... maar echt wijzer ( de nieuwswaarde ) wordt ik er niet van, en vwb Doan vertrouw ik het niet.  

Het heeft i.i.g.  veel weg van de afgelopen zomerwindow, toen de selectie 5 weken voor het aflopen hiervan "compleet" leek, en opeens veranderde door en vanwege mutaties rond  Bacuna, Veldwijk, Van Weert, Drost,  Pohl, Handwerker en Chabot

FC LICHTBOEI11-01-2019 om 11:08

Volgens VI is Susic van VVV Venlo 1 van de kandidaten komende zomer om Doan op te volgen

 

Bron : Transfers Nederland: 'Groningen spot vervanger Doan bij VVV' - Voetbal International

Arthur11-01-2019 om 21:26

Buijs wil nog een cvm?

Reis en van de looi worden bij het grofvuil gezet??

Pietjepal13-01-2019 om 12:04

Oman, o man. Doan mag weer. De tegenstand kan ik nog niet warm van worden. Maar hij zal dr wel weer twee in schuppen. Hij vertrekt pas in  de  zomer, denk ik. Tussen de 5 en 20.

herman196013-01-2019 om 13:09

Ja ja en zo komt Nijlando weer mooi onder zijn geroep om een buitenkansje uit, en laat hij Danny de boel weer sussen. Ach had hij de supporters toch weer ff stil met een DOOD vogeltje zoals zo vaak pfff.

Fan op afstand13-01-2019 om 15:51

Tja wat Nijland nog als klapper binnen wilde halen, lijkt een loze kreet geworden te zijn. Ben op zich best tevreden met de nieuwe aanwinsten maar helemaal gerustgesteld op een goede afloop nog niet echt. Kan uiteraard nog genoeg veranderen, ook in positieve zin en daar houd ik mij maar een beetje aan vast. En hoop dat Nijland toch woord houdt.

kees13-01-2019 om 20:38

zondag 14 januari: Doan heeft zich met Japan geplaatst voor de volgende ronde van de Azië Cup, gedeeld 1e met 6 punten. Doan scoorde niet tegen Oman maar wel een gele kaart.  Donderdag as. speelt Japan tegen  Oezbekistan, dan kan Doan weer scoren !

Reacties zijn uitgeschakeld