Terug

Deel deze pagina:

Uitslag poll - externe geldschieter FC is een goed idee

Door Redactie 24 reacties

We hebben onze poll afgesloten. Er kan niet meer worden gestemd. Op de vraag of een externe geldschieter voor FC Groningen een goed idee is, brachten in totaal 1187 stemmers hun voorkeur uit. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar keuze.

FC Groningen in handen van een externe geldschieter, goed idee?

Ja   80,3%

Nee 19,7%

Mocht dit scenario in de toekomst gaan plaatsvinden, zullen er ongetwijfeld een hoop haken en ogen aan zo'n constructie kleven. Want hoeveel invloed krijgt de externe partij? Anderzijds laat de tendens heel duidelijk zien dat de overgrote meerderheid geen probleem heeft met (een) externe financier(s). 

 

Reacties:
ronald197604-02-2018 om 14:37

Slechter dan hoe het nu gaat kan het niet

04-02-2018 om 14:45

Robben en suarez goed idee? 

Cantona04-02-2018 om 15:23

Zolang 51% maar in bezit van de club blijft.

Dat is in Duitsland ook zo en zo bescherm je de club en z'n identiteit.

In Engeland zie je dat het niet zo is en daar wil een Aziatische eigenaar de club gewoon een andere naam geven en de clubkleuren veranderen.

04-02-2018 om 17:22

Zover is de club al gezakt dat daar over nagedacht wordt. Als de leiding van Groningen de afgelopen jaren zijn werk goed had gedaan zou er niet eens over worden gesproken. Ze hebben de club ieder jaar iets laten afglijden door pech met spelers en nu moet een externe geldschieter de boel weer omhoog halen. Ik vindt het wel triest dat het zo ver moet komen dan.

04-02-2018 om 17:37

Triest van Nijland dat hij alleen maar gokt met eigen jeugd en alleen maar bezig is om geld binnen te halen en in zijn topsportcentum te steken en niet in het eerste 

harley04-02-2018 om 21:50

Niet mee eens. Geldwise kun je de slag niet bijhouden. Ook niet met een externe geldschieter. Investeren in een topsportaanpak voor de jeugd moet op den duur vruchten afwerpen..als zal dat even duren. 

 

Als ze nog een paar keer een Reis opleveren is dat heel goed.

04-02-2018 om 19:54

Wat voegt zo’n geldschieter nu toe? Vitesse en Utrecht doen het nu beter, maar over de afgelopen vijf jaar gezien kan je dat absoluut niet zeggen. Meer geld wil niet zeggen dat we het direct beter gaan doen. Dure aankopen die we deden de afgelopen jaren pakten immers ook niet allemaal goed uit. Staar je daar niet blind op. Bovendien doen we het financieel prima.

Gooien we onze identiteit te grabbel voor wat extra centen? Hou toch op zeg. Natuurlijk staat of valt het met hoe het wordt aangepakt, maar investeerders geven hun geld niet zomaar, die willen graag inspraak.

RKremer05-02-2018 om 18:55

Van Seumeren de geldschieter van Utrecht is altijd fan geweest en geboren naast Utrecht (de Meern) daar heb ik meer vertrouwen in dan vitesse. Een rijke Rus of Arabier op afstand, niet betrouwbaar. 51% aandelen zelf houden is inderdaad verstandig.

Jantje04-02-2018 om 20:13

Ik vind het heel triest hoe Groningen bezig is.. gouden bergen beloven aan begin van het jaar. en je thuis bellen om maar je jaar kaart te verlengen. (gelukig niet gedaan.) en vervolgens groot uitverkoop in de winter.  en daar zit je dan als toeschouwer naar juigd voetbal tekijken. je wordt hier gewoon opgelicht. ging ook vaak mee met uitwedstrijden , maar op deze manier zullen zij mij nooit meer zien bij de FC. 

04-02-2018 om 20:32

Zeg nooit, nooit Jantje. Stel dat het volgend jaar een stuk beter gaat, dan ben jij er ook weer bij, net als vele anderen, want uiteindelijk hebben we bijna allemaal een beetje groen/wit bloed in onze aderen en blijft FC-Groningen toch ONZE club, ondanks, of misschien wel dankzij, eventuele investeerders.

brummie05-02-2018 om 08:38

Uitverkoop van spelers die steevast op de bank zaten en door het merendeel niet eens gepruimd werden. En nu gaan we ze missen omdat we lager op de ranglijst staan? Hypocriet.

05-02-2018 om 09:57

Precies Brummie. Ik begrijp die dramatische opmerkingen hier ook niet. Idrissi zat wisselend op de bank en in de basis. Speelde vaak slecht. Reijnen, Jenssen zaten op de bank. Hoesen was al verhuurd. En dat wordt dan uitverkoop genoemd. Wat mij betreft had er overigens nog wel een ervaren verdedigende middenvelder en/of creatieve aanvaller bij gemogen. Dan was er meer balans in de selectie. Maar om nu net te doen alsof we de beste voetballer kwijt zijn geraakt is onzin. 

04-02-2018 om 21:25

“Als het volgend jaar beter gaat, dan ben jij er weer bij, net als vele anderen”, schrijf je. Nou van mij mogen ze wegblijven. Je steunt je club door dik en dun. In voor- en tegenspoed. Niet alleen maar als het goed gaat. Blijf dan maar lekker weg, wat mij betreft, ook als de goede tijden aanbreken. Successupporters.

Bij FC Groningen gaat het met ups and downs. Ja het voetbal is slecht geweest de afgelopen jaren, ook al waren de prestaties ok en het winnen van de beker fantastisch. Ik wil ook graag ander voetbal zien, maar het gaat niet altijd geweldig. Dat weet je toch als FC Groningenfan. Eind jaren negentig, toen ging het pas slecht. Achter de club blijven staan allemaal, als je van de club houdt. En anders heb je er niks te zoeken. 

Jantje04-02-2018 om 22:36

IK steun de club niet met dit beleid om zoveel spelers van de hand tedoen in de winterstop. geloof mij of niet dit gaat hellemaal fout.

Waar zijn de spelers met ervaring als het er echt om gaat straks?

04-02-2018 om 23:42

Het juist lezen schijnt een moeilijke opgave te zijn voor enkele, overigens zeer gewaardeerde forumleden, maar in gegeven geval zeg ik niet ALS het vogend jaar beter gaat maar STEL dat het volgend jaar beter gaat. Een wezenlijk verschil, dacht ik zo.!!!

05-02-2018 om 08:36

Ik volg het beleid kritisch. Maar dat ik het niet overal mee eens ben, betekent niet dat ik me afkeer van mijn club. Ik kan dat niet begrijpen. Ik geloof ook niet dat het helemaal fout gaat, zoals jij zo dramatisch stelt Jantje. Maar als dat wel zo zou zijn, dan blijf je achter je club staan. Je loopt toch niet weg als het moeilijk gaat? Ik begrijp daar niks van. 

05-02-2018 om 06:18

Ach... het gaat zoals het gaat... toen Nijland erinstapte met zijn compaan Entzinger was er ook geen kritiek...wel toen de club subsidie vroeg bij de gemeente.  Dat het landschap van profvoetbal en daarmee de financiering steeds verandert, dat geloof ik best.  Een echte oplossing is er niet want hoe je het ook bekijkt, de woekerwinsten op spelertransfers en van eigenaren en zaakwaarnemers, die werkt door in de lasten, en de BV s laten de inkomsten wegvloeien naar hun eigen onderneming. Verder wordt het meestal ondoorzichtiger, wie het voor het zeggen krijgt...schat ik...Belgische toestanden dus.  Behalve een juridisch waterdichte constructie is het namelijk niet mogelijk om het eigendomsrecht/ "de zaak" weer  terug te draaien...vind dan maar eens een andere koper die er geen sterfhuisconstructie of iets dergelijks van maakt.   een rampsecenario op zuichzelf.

Kind van de rekening is dan het voetbal, als het sportieve resultaat van de club  uitblijft en de club hierdoor steeds verder verwikkeld raakt in geruzie, juridisch procederen en wisseling van bestuurders, trainers en spelers ...wanbeleid dus.  dat laatste zie ik ook als een groot riusico. 

Laat ik positief afsluiten:  degraderen zoals in 1998 mag nu niet gebeuren; als de club erin zou slagen om de jeugdopleiding van hoog niveau te realiseren, dan komt er misschien wel meer belangstellibng uit de voetbalwereld zelf...want zeg nou zelf: zonder echte sportieve ambitie is het niks gedaan met de club. 

brummie05-02-2018 om 08:37

Er zijn legio clubs die goed renderen met externe geldschieters/investeerders. Betaald voetbal bedrijven is sowieso altijd risicovol.

Met of zonder externe geldschieter(s).

De identiteit van de fc lijkt me gewaarborgd, o.a. door het convenant dat enige jaren is getekend m.b.t. logo en clubkleuren etc.

De afgelopen decennnia is bijv. het logo al enige malen aangepast, zonder geldschieters. Met het pegasus logo als dieptepunt.

 

Wellicht loopt er allang een traject (gesprekken) met externe geldschieters. Het zou mooi zijn als Robben een aandeel in de club gaat nemen. 

 Daarnaast is het groot inzetten op jeugd al in gang gezet. Een erg belangrijke pijler m.b.t. de toekomst van onze FC. Omarm nu deze jonge jongens en steun ze, ook al maken ze af  en toe een fout. 

 

Je zag afgelopen speelronde hoe wisselvallig de eredivisie is. Feyenoord verliest bij VVV, Utrecht weet niet te winnen bij Excelsior en AZ pakt niet de volle buit thuis tegen Roda. Waar je vroeger nog enigzins eenvoudig de toto kon invullen, zijn deze tijden compleet voorbij. 

 

 

 

 

05-02-2018 om 09:21

Ras optimist Brummie , of naief? Ik omarm zeker de jonge jongens, ook een externe geldschieter die bekend is bij de club. Maar ik omarm geen selectie die totaal niet in balans is , waar kwaliteit en ervaring mist. Gelukkig heeft Jans de doelstelling bijgesteld , wat iedere supporter begin van het seizoen al kon zien. Hopelijk bouwt Jans komende zomer een elftal die in balans is , waar de jonge jongens kunnen ontwikkelen tussen wat oudere ervaren spelers. Of we worden weer voor de gek gehouden door de verkoop praatjes van Nijland.

brummie05-02-2018 om 11:04

Ben van nature optimistisch, en wellicht naief. Elke club heeft te maken met goede periodes afgewisseld met mindere. 

Toch heeft de FC afgelopen jaren qua ranglijst behoorlijk gepresteerd sinds de Euroborg. Voetballend (vermaak) was laatste seizoenen  minder. 

Ik vond en vind dat FC goed heeft ingekocht afgelopen zomer. En ook de doelstelling was prima. We hebben echt geen mindere selectie t.o.v. Heerenveen of PEC bijv. Spelers als Doan, Warmerdam en ter Wierik doet het behoorlijk goed. Veldwijk komt uit de koker van Jans, een ongelukkige helaas. Je mag niet verwachten dat elke aankoop direct zijn belofte inlost.

Had meer van Faber verwacht. Moet wel zeggen dat het vermaak in thuiswedstrijden behoorlijk verbeterd is t.o.v. vorig seizoen. We hebben al veel doelpunten mogen zien, dat is wel eens anders geweest. Op de een of andere manier krijgt Faber er geen schwung in. Maar goed, als ik kijk hoe bijv. Verbeek het doet bij Twente, dat is dus ook geen garantie.

Het moet soms ook goed samenvallen, kijk naar PEC. Spelers kreeg veel zelfvertrouwen door resultaten en kwamen in een flow.

 

De spelers die weg zijn gegaan zoals Jenssen, Reijnen, Hoesen en Kane, werden niet of nauwelijks gebruikt. Idrissi is een creatieve aderlating, maar daar staat behoud Mahi tegenover. Uiteraard is ervaring belangrijk, en daar zal zeker naar gekeken gaan worden komend seizoen. Toch vind ik ontwikkeling van erg jonge spelers zoals Reis, Bacuna, vd Looi, Absalem een mooie ontwikkeling om te zien. 

Verder wil ik nog een lans breken voor Drost, heeft zijn belofte afgelopen jaren, om welke reden dan ook, niet waar kunnen maken. Toch zie ik dit seizoen, ondanks dat het elftal moeizaam draait, hem juist wel positief ontwikkelen.

Als je betrokken bent bij 7-8 goals en 2 x scoort (dit mag wel wat hoger), toont goede inzet, dat ben je een toegevoegde waarde op dit moment. Het is een technische speler, daar moet je van houden, maar als iets goed gaat mag dat ook gezegd.

 

 

 

 

05-02-2018 om 09:45

Verander maar in RB groningen, kunnen we messi binnenharken.

appie happie05-02-2018 om 10:32

Aardig stuk in het dagblad over Veldwijk versus Faber.

skjipke05-02-2018 om 11:10

Hoe dan ook, ik blijf van mening dat iedereen in de zomer positief gestemd was over deze selectie. Helemaal na de 2e helft tegen Heerenveen, waarin het liet zien over veerkracht te beschikken. 

Achteraf is het makkelijk te zeggen dat de ploeg niet in balans is, maar sommige dingen zijn nou eenmaal niet vooraf te voorspellen. Wat wel duidelijk is (en ook te voorspellen aan het begin van het seizoen) is dat niemand zeker is van zijn plekje en dat we dus iedere wedstrijd afhankelijk zijn van de "dagkoers" Dat maakt het voetbal er niet beter op in de Euroborg. 

Waar ik mij aan stoor is de mentaliteit waarmee aan de wedstrijd wordt begonnen. Die is altijd voorzichtig en slap, maar dat roep ik al te vaak (sorry)

Wat betreft extern geld: als iemand met goede bedoelingen geld in de club wil steken en dit komt ten goede aan het voetbal en niet aan randzaken, heb ik daar geen moeite mee. Ik heb er wel moeite mee als het zou gaan om een Rus of een Chinees die een nieuw speeltje zoekt.

 

appie happie05-02-2018 om 11:27

Klopt ik ben die apatische houding ook helemaal beu.

En ja er staat een behoorlijke selectie waarmee je gewoon rond 6 tot 9 kunt spelen..ook zonder indrissi(die op de bank zat bij AZ)..

 

 

Maar kijk naar Feyenoord verliezen gewoon bij VVV en niet eens onterecht.Dus voetbal is raar we zouden zomaar in ee kuip punten kunnen halen donderdag..

 

Ik ben altijd  optimistisch,vooraf

 

05-02-2018 om 11:48

'Hoe dan ook, ik blijf van mening dat iedereen in de zomer positief gestemd was over deze selectie' Je kan onmogenlijk iedereen z'n mening hebben geweten. Het middenveld was en is onderbezet.

05-02-2018 om 11:49

Gaat zeker gebeuren Appie. Optimisme ten top!!!!!!!

05-02-2018 om 12:15

Volgens mij werd er toen ook al geroepen om ervaren krachten vooral op het middenveld de AS. Ook al aan eind vorig seizoen , dus zo gek is het niet Sjipke wat ik benoem , dit zien een hele hoop al een tijd. Ik vond alleen Warmerdam en Ter wierik degelijke goeie aankopen , waar tot nu toe Warmerdam tegen van valt. Onze vriend Doan bijvoorbeeld , het meest talentvolle , moet zich ontwikkelen in een ploeg die niet in balans is en waar vooral nog kinderen in spelen, doodzonde! Plek 6 tm 9 met deze selectie is gewoon onhaalbaar , ik riep plek 8 tm 14 in goeie hoop het vorige seizoen te evenaren. Maar al gauw heb ik dit bijgesteld naar plek 9 tm 14. De as is gewoon niet in balans en goed genoeg. Spitsen die niet renderen en presteren  , maar goed daar is al over gesproken. Het middenveld nu gevult met jongens van 17 en 18 en anders bacuna 20 ook pas? Dit is natuurlijk veel te jong om het middelveld te domineren het belangrijkste gedeelte in het veld. Dan centraal achterin? Memisivic die moet opbouwen? laat hem lekker verdedigen , en zoek iemand anders die opbouwt? nu is dat van nieff? niet goed genoeg? Larsen ook super degelijk , Ter Wierik? ja zet die er dan neer? dan heb je nog een aardig goed centrum denk ik. Op de flanken en backs posities hebben we natuurlijk gewoon aardige tot goeie spelers, Warmerdam , ter wierik, Mahi , Drost, Doan, maar als daar 1 van wegvalt is het al gauw matig. 

05-02-2018 om 12:53

faber eruit en Keizer de laatste paar maanden erin .

Op deze manier doorgaan met Faber gaat echt de verkeerde kant op.

Frisse wind voor de groep 

05-02-2018 om 13:09

Stam als nieuwe trainer? Pelle Clement meenemen?

 

Veldwijk wil maar niet leren.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/794103/-ik-heb-de-keuze-gemaakt-om-met-monica-te-zijn-en-zij-deelt-toevallig-alles-.html

 

oioioi. Sikkom leest mee hier

https://www.sikkom.nl/veldwijk-speelt-liever-glamour-boy-in-mokum-dan-spits-bij-groningen/

 

 

05-02-2018 om 14:37

Als Jaap Stam een club als Reading, een club met betere voetballers als FC-Groningen, dit seizoen al niet aan het voetballen krijgt, vraag ik mij of deze trainer de FC-Groningen, met allemaal deze jonkies, wél aan het voetballen krijgt. Jaap Stam is ook geen "wundermensch" net zo min als Gert Jan Verbeek en Dick Advocaat dit zijn. Faber, is gebleken, is niet de geschikte trainer voor de club maar wie zegt dat Jaap Stam dat wel zou zijn. Het aantrekken van een trainer is altijd maar een gok, net als het aantrekken van een nieuwe speler. 

brummie05-02-2018 om 13:10

Het ontslaan van een trainer zorgt zelden voor een ommekeer. Paniekvoetbal. Kijk naar Verbeek, of zelfs Advocaat. 

05-02-2018 om 13:16

Klopt maar hij zal vast niet zo gaan spelen en wisselen als Faber 

 

05-02-2018 om 13:20

Precies Donny. Niemand heeft meer een idee wat Faber aan het doen is. En nadat hij na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse zei dat ‘de inzet en instelling een dikke prima’ zijn, mag Faber van mij zeker weg. 

05-02-2018 om 16:34

Rob. Bij Jong Ajax presteerde hij uitstekend, en vorig seizoen miste hij op een haar na promotie naar de PL.

 

https://www.metronieuws.nl/xl/sport/2017/01/jaap-stam-wordt-een-internationale-toptrainer

05-02-2018 om 18:09

Klopt, maar hij wordt nu door Reading aan de kant gezet. Toch geen goed voorteken. Ik zie meer in het aantrekken van een Lukkien of Buijs met ondersteuning van een meer ervaren 2e man, maar ja, het blijkft altijd een gok, hoe je het ook bekijkt.

opa05-02-2018 om 16:50

alle spelers die weg zijn vinden de sfeer in de selectie heel slecht, Linssen had het er al over toen hij nog bij onze FC speelde, dat geeft wel te denken als je geen sfeer hebt heb je ook geen goede samenwerkingem kun je het door trekken naar de prestaties, je hebt op een bepaald ogenblik spelers die met tegenzin naar de club komen

 

skjipke05-02-2018 om 17:13

Sorry Mike. Je hebt gelijk. Ik sprak uiteraard voor mijzelf, maar zal het iets rechtzetten...

Ik weet niet ieders mening.... wat ik bedoelde was dat veel mensen toch positieve verwachtingen hadden over de komst van ter Wierik, Warmerdam, Veldwijk en Doan en dat veel mensen blij waren met het blijven van Padt en Mahi. Veel mensen vonden de selectie zeker eredivisiewaardig, toch?

Daarnaast gaven toen al veel mensen aan dat er een nog minimaal een goede verdedigende middenvelder nodig is. Helemaal mee eens! Ik had ook verwacht dat dit wel opgelost zou worden in de afgelopen transferperiode, maar helaas.

Maar als je iedere wedstrijd zo start zoals FCG dat doet en zo vaak achter de feiten moet aanlopen door een snelle achterstand verlies je net zo makkelijk van Vitesse als van een 3e klasse amateurclub (dit zeg ik zonder de 3e klasser tekort te willen doen)

05-02-2018 om 17:50

No problem Skjipke. Ik vond het ook een goede selectie, op het onderbezette mv na. En ik zie graag het cv duo Larsen, Memisevic

RKremer05-02-2018 om 19:05

Geloof ook oprecht dat Nijland dit ook niet zo wil zoals het nu gaat. Of hij plaats moet maken? misschien wel, maar hij geeft vast en zeker 100%

Veranderingen gaan nu eenmaal langzaam. 7 vette jaren 7 magere? in dat laatste zitten we nu. Wat me wel erg tegen staat is de houding van spelers, die geen 100% geven (niet allemaal). Start van de euroborg hadden we mentaliteit, inzet, lef. Er was wederzijds trots tussen spelers en publiek, dit is vrijwel verdwenen. noem uitwedstrijden in de kuip (0-4) Fiorentina. of thuis vitesse met 4-3 verslaan na 1-3 kwartier voor tijd.

Ach heb gewoon heimwee, naar Petter Andersson... die belichaamde in mijn idee de echte FC speler, helaas te kort van kunnen genieten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!