Terug

Deel deze pagina:

[Update zaterdag 26 mei] Uruquyaanse centrale middenvelder op stage bij FC

Door Redactie 13 reacties

Het is altijd maar weer afwachten hoe betrouwbaar Zuid Amerikaanse media zijn als spelers in verband worden gebracht met Europese clubs. Het twitteraccount Torqueinfo bericht dat Alejandro Della Nave binnenkort een trainingsstage gaat afwerken bij FC Groningen. Het zou gaan om een 19 jarige middenvelder die uitkomt voor Central Atletico Fenix. Of de speler zelf ook wedstrijden speelt in het eerste elftal, is onduidelijk. CA Fenix Montevideo komt uit in de Uruquyaanse Primera Division. 

Update zaterdag 26 mei - Alejandro Della Nave is terug naar huis bericht het DvhN. Ron Jans vindt de middenvelder een lekkere speler maar er is op dit moment niet zoveel perspectief om hem vanuit Uruquay hier naar toe te halen.

Update (1) woensdag 16 mei - Volgens het twitteraccount van Club Atletico Torque is Della Nave in Groningen. Op  de afbeelding staat hij in het Noordlease Stadion, genietend van zijn Europees avontuur. Opmerkelijk is dat de grasmat intact is...

Update (2) 14.25 uur - Della Nave is inderdaad gesignaleerd bij FC. De foto is de afgelopen week genomen.  Hij heeft waarschijnlijk meegetraind met Onder-19 en blijkt eveneens over een Italiaans paspoort te bezitten.

Reacties:
10-05-2018 om 20:23

Alleen om de naam zou je zo'n speler al contracteren : Alejandro Nicolas della Nave Casella. Mooi toch en ook nog een echte 10 en 1'80 m. hoog.en..........wat ook belangrijk is.........hij is transfervrij!!!!!

kees10-05-2018 om 23:11

ik kom niet verder dan:  "Alexander Nicolas van de  (zee- ) container"  

10-05-2018 om 21:40

Goed dat ze op zoek zijn naar nieuwe pareltjes. 

10-05-2018 om 22:43

Zoals die ene Jones , gewoon een speler voor onder de 23 en wie weet is het wat.

11-05-2018 om 02:56

Zo te horen gaat FCG global deze week een colombian,portugees en nu weer uruguay denk dat er met doan er een trend is gezet  en dat onze opleiding straks het predicaat krijgt van intrnational wat op zich goed is.

Deze jonge en die portugees gaan natuurlijk (als ze komen) spelen in de O23

O23 met de jeugd die doorschuift plus aangevuld met wat externe spelers moeten volgend jaar voor het kampioenschap( of in ieder geval promoveren) onze hoogste jeugd elftal moet minimaal tweede divisie spelen.

Vandaag vrijdag ik hoop het vandaag rond komt met zeefuik&cassierra en dat er een starters bod komt voor bacuna .

kees11-05-2018 om 10:35

ik denk dat je gelijk hebt met je eerste bewering: internationaal aanzien op in verleden opgeleiode spelers: Suarez, enz.

Dat kan bijvoorbeeld bij de jonge spelers-van-ver die moederziel alleen in Europa aan de bak moeten een goede overgangsfase zijn, om te wennen aan allerlei zaken die ze nog niet geleerd hebben.  Ik denk dat Antuna ook in die categorie past: wanneer hij bij Groningen een basisplaats weet te krijgen dan zal hij een betere voetballe worden;  Cassierra wordt warschijnklijk een jaar gehuurd, wordt belangrijk komende seizoen voor het eerste elftal en voor de ontwikkeling van andere jonge spelers.  ook die speler zal nog beter kunnen worden, maar daafr heeft alleen Ajax voordeel bij....zijn we een paar jaar verder met de topsportbegeleiding dan hebben we zo'n constructie niet meer nodig, dan staan er twee eigen "Cassierra's" klaar als ze 18 of 19 zijn.    

Maar wat je schrijft over het U23 elftal: dat is geen gelopen race... de wisselvalligheid en onervarenheid van veel spelers die moet eruit...dat kan door een handvol dispensatiespelers uit het eerste in te voegen, maar het blijft een competitie met amateurclubs die (als de plannen van Nijland doorgaan ) zelfs tot in België moeten spelen. Ik denk dat de 2e divisie nog te hoog is gegrepen op dit moment

12-05-2018 om 22:28

HSV is gedegradeerd en er loopt daar een linksbuiten rond, ene Ito, van Japanse afkomst, die bij de FC-Groningen niet zou misstaan. We zijn nu toch op de internationale toer.,.........dus. Of loopt er nog wat bij jou in Singapoer rond Blauwevogel, even met Ron Jans bellen, dan.

kees13-05-2018 om 01:06

@ Rob Roy:  wel ja...nog een Japanner erbij, leuk voor Doan...ik ben mijn geloof in Europa hélemaal verloren: voor de FC geen Scandinaviërs meer ...maar alleen nog zoeken in de uithoeken van ons Werelddeel: Portugal, Roemenië... trouwens  dat Eurovisie Songfestival...pff een driedubbel mislukt circus...  deed mij allemaal erg aan de eerste seizoenshelft denken.  Straks krijg je nog die boy uit Emmen in de ED...als we daar dan maar vóór kunnen blijven...en niet met liedjes zingen 

kees13-05-2018 om 09:02

ik heb nog even nagezocht: Alejandro della Nave  is typisch zo'n jongen die droomt van een glanzende carrière als profvoetballer bij een grote club in Europa. Is een stadsjongen uit Montvideo.  Ik herinner mij nog aanvallende middenvelder Jones die destijds kort na Texiera moederziel alleen kwam met een wat verlegen smile en z'n grote koffer overkwam met minstens zo'n grote  verwachting ( en daarna werd verhuurd aan FC Emmen door Groningen, in totaal 2 1/2 jaar van huis  waar hij  maar weinig in het Eerste van de FC speelde, daarna definitief terug naar Montevideo ) , spits  David Texeira, 3 jaar in Groningen en na een hoopvol eerste half jaar bij de FC, zijn transferwaarde zag snel zag kelderen van 3,5 miljoen naar 350.000 en verkastte naar Dallas de VS, snel daarop  naar Vitória Guimaräez, dwz weer naar terug naar Uruguay, een anderhalf jaar zonder club, en nu spelend bij Limassol ( Cyprus )  en rechterverdediger Magnasco ( 2 jaar bij FC Groningen met een tussenpoos van een half jaar toen hij terug naar huis moest,  en nu weer terug naar zijn oude club, CD Universidat Catolica, uit Chili), waar hij de laatste tijd een constante transferwaarde heeft behouden ( ongeveer 1 milj ) . 

In de praktijk valt het dus echt niet mee voor spelers uit Latijns America om snel te wennen aan Europa, taal, cultuur, weer, ver van familie etc.  en aan de europese voetbalstijl....en: om succes te boeken dan wel een "nieuwe Suarez" te worden  

Maar FC Groningen valt aan deze Alejandro  geen buil:

Hij staat op dit moment te boek als transfervrij, en sinds feb 2018 bij zijn huidige club Atlético Torque speelt hij in U19, en heeft een marktwaarde 75.000 wat gemiddeld is voor al die spelers daar.  Hij meet 1.76, is balvaardig, rechtsbenig en een uitgesproken nr 10. Benieuwd wat dat mogelijk voor ( de positie van )Bacuna betekenen gaat als Bacuna nog een seizoen bijtekent...  Alejandro wordt op 15 augustus 2018, 20 jaar... alles wat hij nodig heeft een snelle arbeidsvergunning en een inreis visum, maar  omdat hij al een Italiaans paspoort heeft, zal een overgang wat de formele kant betreft wel rond kunnen komen...ik schat dat hij dan snel een kans krijgt bij de selectie en als hij nog aanpassing nodig heeft bijv. een half jaar in U 23 gaat spelen om een betere teamspeler te worden  .

kees16-05-2018 om 08:49

reactie op Update (16 mei)

Ik ga ervan uit dat dit beeld niet gefotoshopped is, en dat deze speler inderdaad is overgekomen, al eerder.  Trainingsstage is er waarschijnlijk niet geweest, maar dat kan allemaal omdat er meer kapers op de kust zijn... Het kan wel eens betekenen dat Cassierra toch niet komt. vrijdag 18 mei aan Jans  vragen

16-05-2018 om 11:00

Als deze foto inderdaad "echt" is, dan kan ik mij voorstellen dat deze speler onder de indruk is want er is dan wel een schril contrast tussen het "stadionnetje" van Torque en de Euroborg. Er kunnen in Montevideo 1000 bezoekers in en de Euroborg zoiets van 23.000. Wel een verschil.......toch?

16-05-2018 om 12:30

  Alejandro Della Nava Geweldige naam zo snel mogelijk contracteren dus.

kees16-05-2018 om 13:21

Wim Masker schrijft op Twitter:  " Ik sprak Alejandro zaterdag (12 mei) op Corpus den Hoorn. Hij spreekt Engels Zijn eerste indrukken waren positief.  Hij heeft een Italiaans paspoort . "

16-05-2018 om 15:23

Voetbalclub CF Torque is één van de vele clubs onder de vleugels van City Football Group met o.a Manchester City FC, New York FC, Melbourne FC, en vele anderen. City Football Group is eigendom van Abu Dhabi United Group (87%) en China Media Capital (13%). Het is dan maar de vraag waarmee onderhandeld moet worden om deze Alejandro Della Nave in Groningen aan de slag te krijgen. Is en blijft een spannend item.

Marco16-05-2018 om 23:26

De belangrijkste meerwaarde van een duur -23 elftal in de been te houden is ook dat je talent van buiten opkweekt naar het eerste.

Niveau van -23 is schrikbarend laag. Bij ploegen als ACV, Harkema, Sneek en Ermelo spelen ook zat spelers die jongern zijn dan 23 jaar. 

Echt talent uit eigen jeugd kan prima op 17 naar de selectie. En jong toptalent in de provincie zal toch veelal kiezen voor  jeugdopleiding van top 3 Nederland of topploeg buitenland. 

Haal maar 8 van zulke buitenlandse spelers op. Een paar zullen het redden, met de contacten van de zaakwaarnemers kun je vaak richting het eerste wel wat bruikbaars krijgen of anders opnieuw een paar talenten om te proberen.

 

 

17-05-2018 om 11:42

Dat van dat Europese paspoort dacht ik al....

17-05-2018 om 11:42

Niveau van onder 23 is de laatste jaren schrikbarend omhoog gegaan, door eht voetballen tegen volwassen kerels

kees17-05-2018 om 12:38

ben benieuwd waar Faber terecht komt nu Van der Gaag naar NAC gaat.. Faber zelf sprak vorige weeke nog van "interesse van 2 clubs"...ook een buitenlands avonuur schuwt hij niet ( naar zijn zeggen ) 

Ik voorspel morgen, op die persbijeenkomst bij de mercedes dealer:

Cassiera komt over van Ajax ( huur (wrschl ) zónder optie tot koop

Alejandro della Nave wordt aangekocht met  3 jaar contract

Padt nog ongewis, maar denk dat ie weggaat. Nieuwe keeper erbij

Mahi nog ongewis denk dat ie blijft

Van Weert blijft voorlopig, maar de transferoperiode moet nog komen

die aanvaller van Emmen komt waarschijnlijk

Portugese middenvelder horen we niks meer van

Romeiro (Kozakken Boys) was al akkoord

17-05-2018 om 14:52

Mooi overzicht Kees maar mis de naam Zeefuik. Trouwens Van der Looi bondscoach jong oranje.

appie happie18-05-2018 om 09:48

Zeefuik blijft bij ons,hij weet wat hij hier heeft..en dat moet hij bij ado nog maar afwachten..en utrecht  daar gaat iemand van ajax zomaar niet heen...

Al met al  begint het er op te lijken,maar dat dachten we vorig jaar ook..toch!!!

18-05-2018 om 16:34

Zeefuik NIET naar ADO. Heeft voor andere club gekozen. Vrij duidelijk lijkt mij. Onze FC.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!