Terug

Deel deze pagina:

[Update 19.45 uur + de foto's] Vanmiddag vanaf 16.00 uur jaarlijkse persdag

Door Redactie 17 reacties

De Trots van het Noorden houdt vanmiddag de jaarlijkse persdag waarin onder meer wordt ingegaan op de financiële cijfers. Trainer Ernest Faber zal de sportieve doelstellingen gaan toelichten bericht de clubsite. De persconferentie is live te volgen via FC Groningen TV.

 

Een begrotingstekort van 2,2 miljoen euro! Dat is wat Hans Nijland bekend heeft gemaakt op de jaarlijkse persdag. Het budget van ruim 18 miljoen euro wordt voor dit seizoen bijgesteld naar 16,5 miljoen. De oorzaken voor het tekort zijn als volgt;

FC heeft sowieso structureel een tekort van 500.00 tot 1 miljoen euro. Doordat FC Groningen op de FOX TV ranking van plek 6 naar een achtste plaats is gedaald, ontvangt het minder televisie opbrengsten. In geld is dit een bedrag van 1,5 miljoen euro.

De verwachting is dat er 2000 minder seizoenkaarten worden verkocht. Ook daardoor loopt Groningen een bedrag van 4 ton mis.

Het tekort zal worden aangevuld uit eigen middelen. Hans Nijland benadrukt dat het niet nog een jaar zo kan doorgaan en ziet dit als een uitdaging. Het spelersbudget blijft in tact. Ook in de opleiding zal blijven worden geïnvesteerd.

Reacties:
rob roy08-08-2017 om 11:51

Op de foto van FCG-Home staat de presentatie van Ritsu Doan. Zit er vanmiddag misschien een andere (nieuwe) speler???? Zou zo maar kunnen!!!t

 

16:25 uur........ Heb ik het niet gezegd?? Hans zit vol grapjes. Houdt een praatje over de financiën en prijst onderhand ook even een nieuwe speler aan, 

                        "t'Kon minder" zeggen we in Groningen.

appie happie08-08-2017 om 11:55

volgens mij gaat Nijland zeggen dat er echt geen geld meer is en dat er eerst aaierballen verkocht moeten worden om ook maar iets aan te kunnen kopen.

 

Hij gaat zeggen hoeveel knopen er nog zijn.

 

Maar je weet het nooit,Padt zou ook maar zo naar Feyenoord of Psv kunnen gaan gezien de ontwikkelingen aldaar.

rob roy08-08-2017 om 13:23

Zijn vrouw heeft vanmorgen net alle knopen weer aan z'n jasje genaaid, dus hij heeft genoeg knopen om te tellen. En wat betreft Past denk ik dat hij naar een Engelse club gaat, maar dan pas aan het eind van de trnsferruit en Mahi idem dito.

rob roy08-08-2017 om 13:24

correctie: Past moet natuurlijk Padt zijn, maar dat is logisch (JC).

kees08-08-2017 om 13:51

Rob Roy : <Past> :een freudiaanse verschrijving voor <Padt>van jou:  Padt past wel op om naar een club te gaan waar hij niet speelt, maar bijv 2e keeper is.  Engeland-  Crystal Palace valt af, want Zoet is in beeld...andere PL clubs idem dito... Ik heb een youtube van Padt gezien achter in z'n giga tuin...volgens mij heeft hij het best naar z'n zinin Groningen met z'n vrouw en kindertjes, maar voor die Nl XI tal ambitie is een club hogerop nu of volgend jaar wel verstandig...dan denk ik aan PSV of F''oord.  Wordt ie eerste keep, dan kan 't zomaar zijn dat ie opeens vertrokken is. .

08-08-2017 om 16:10

die mexicaan voor 2jaar gehuurd

08-08-2017 om 16:10

die mexicaan voor 2jaar gehuurd

08-08-2017 om 13:51

Als je 1 miljoen aan tv gelden verliest en nog steeds een x aantal ton elk jaar moet bijleggen om de begroting rond te krijgen, is het logisch dat het effe wat minder is. Vandaar ook de 19 spelers in het eerste. Hopelijk zijn de onterechte criticasters mbt Nijland dan het komende jaar weer stil.

 

Het zou helpen wanneer zij ook een seizoenskaart aanschaffen.

Magno08-08-2017 om 14:18

Precies. Het lijkt onder een deel van de supporters een sport geworden om alleen maar zuur te zeuren over Nijland. Beschamend. Kritisch is prima, maar wat een ontzettend zure, nare reacties hier vaak op Nijland. 

08-08-2017 om 13:58

Ben Rienstra zou ook niet misstaan op het middenveld.

Arthur08-08-2017 om 15:03

We zullen gelukkig maar een jaar moeten wachten op de vervanger van mahi als hij vertrekt. Arjen Robben zie ik volgend jaar nog wel even een jaar hier komen ballen

marcelfcg08-08-2017 om 15:52

Dat zou alleen voor de verkoop van shirts al geweldig zijn.

08-08-2017 om 16:09

Alleen voor de thuiswedstrijden dan , en af en toe een uitwedstrijdje , en het kunstgras skippen haha.  Die antuna is voor 2 jaar gehuurd , alles beter dan een jaar.

kees08-08-2017 om 16:30

Uniel Antuna is beter dan 2 man eigen jeugd !  Dus die rechtersaanvallerspositie daarmee kan Kane vooral zijn taken achter Bacuna blijven doen

 

Erg goed bericht !!

Arthur08-08-2017 om 16:17

Nijland heeft 30 seconde geleden aangekondigd dat antuna komt in de persconferentie!!!

rob roy08-08-2017 om 16:35

Nu de taak aan Faber om deze speler tegen Akkrum-zuid te laten debuteren. Ik hoop dat hij er dan direct een stuk of vier inschiet.........bij de friezen dan natuurlijk, maar dat is logisch (JC)

Bram scheet08-08-2017 om 16:29

hoop dat het een goede speler is!

 

Hgz08-08-2017 om 16:40

mooie praatjes en grapjes allemaal, maar het is eigen schuld dat er tekorten zijn door verkeerde spelers te halen en op verkeerde plekken te versterken. Spelers voor een appel en een ei wegdoen. Denk dat dat een dure les was. Topsportcentrum en mooie gebouwen en inrichting ok,maar moet wel wat uitkomen natuurlijk. Het belangrijkste is wat er op het veld staat. Complimenten voor het halen van die Mexicaan, aanvallers genoeg nu. Wat dit team nog nodig heeft is een balafpakker,snap eigenlijk niet waarom ze dat niet zien maar goed. Nu is het aan Faber om de spelers op de juiste plek neer te zetten en niet steeds te experimenteren met spelers, dan zie ik ze wel playoffs halen. Met goed voetbal en leuke spelers komen de supporters ook weer, stijg je op de ranglijst, krijg je meer  tv geld en komen ook meer sponsoren, dus minder tekort aan het eind van het seizoen, zo werkt dat.

rob roy08-08-2017 om 17:26

@HGZ,

Er zal altijd een wisselwerking zijn tussen resultaat en financiën. Eigenlijk is dat overal zo. Bij het winkelbedrijf heb je door goede reclame en op tijd met "de tijd" mee te gaan ook grote kans op succes. Het draait in de wereld van vandaag om goede marktwerking m.a.w. "doe je het goed, dan gaat het je goed". Bij de club hebben ze zich de laatste maanden de nek uitgestoken om redelijk goede spelers aan te trekken en op tijd de selectie compleet te hebben. In het recente verleden ging dat wel wat anders, spijtig, maar wel realiteit. Het aantrekken van Ron Jans mag je dan wel onder de noemer "gouden greep" plaatsen, want mijns inziens is dat de man die, in de korte tijd dat hij bij ons is, een ommezwaai heeft veroorzaakt in het aankoopbeleid van de club. Aanstaande zondag begint de competitie en dan zullen we zien hoe genoemde aankopen het voetbal in Groningen een "boost" kunnen geven, waarvan we allemaal hopen dat op het eind van de competitie de club op een mooie eindrangschikking staat.We moeten dus nog even geduld hebben voor het zover is, maar het ziet er veelbelovend uit.  

kees08-08-2017 om 19:41

prima verwoord, Rob Roy...Cynisme heeft geen enkele zin, maar juist de zorg die de afgelopen jaren is ontstaan over het vertoonde spel en de spelers die niet geheel werden vervangen...dat heeft ons oplettend gemaakt.  Nu is deze jonge spits aangetrokken, werklust en pure fysieke kwaliteiten moeten een impuls zijn voor de rest... Op snelle spelers is er idd geïnvesteerd.  Van SWeert en Te Wierik die moeten het nog even laten zien, maar dat zal ook wel komen.  Mahi blijft nog, en Padt gaat weg...zó zie ik de ontwikkelingen.  Blijven ze allebei nog dan kan Groningen profiteren en die paar jonge spelers snel inpassen.

Ik meen dat Nijland ook heeft geluisterd naar de mening van anderen, dat is hem alleen maar te prijzen.

Nog een stevige CMV erbij , en ik ga gerust het weekend in...en kom er blij weer uit

kees08-08-2017 om 23:38

Op zich is het geen onzin wat je schjijft, maar we hebben het al zo vaak over deze tekst gehad, dat ik juist blij ben dat men dit keer NIET achteroverleunt, en de selectie dit keer meer door professionals lijkt gemaakt...  Dat Jans ook hoofd scouting is geworden is natuurlijk ook een slimme zet: hierdoor komt er structuur en beleid en dynamiek terug  bij de scouting.  Niet alleen de ON- mogelijkheden worden zo benadrukt, waarin het geld vaak leidend was, maar nu houdt men vast aan eisen die met de echte doelstelling te maken hebben: het HELE team versterken door betere en beschikbare spelers klaar te hebben staan...

 

Ik verwacht dat het " sneeuwbaleffect" van één goed seizoen niet voldoende zal zijn om meteen een [paar plaatsen hoger te spelen, dat dfuurt minstens twee opeenvolgende topseizoenen te duren...maar heb je de eerste te pakken, dan volgt die tweede vanuit overtuiging en spirit  bij selectie en de leiding vanzelf...  We gaan het zien: ik zeg plaats 6 is haalbaar dit jaar ...verklaar me voor gek, maar ik denk het écht.    Een FC Groningen wat landelijk in voetballand weer wat prestige gaat winnen, als komende ploeg...en terecht de "Trots van het Noorden" blijkt te heten...

TomOkker09-08-2017 om 07:57

Misschien zien zij het wel en zie jij het niet

Japie5908-08-2017 om 20:53

Chapeau Hans Nijland en staf. Het is wat het is. Goed gehandeld. Mijns inziens staat er een goede selectie, waarmee we goed het nieuwe seizoen in kunnen gaan. Een goede rechtsbuiten erbij, die de spitsen kan bedienen. Een goede rechtsback. Warmerdam idem een prima versterking. Mahi die voorin onvoorspelbaar is. Een hecht blok achterin. Een aantal jonge talentvolle spelers erbij. Flink de bezem door de selectie gehaald(soms moet dat). Ron Jans erbij. 

Goed gedaan!

Ik zie het hoopvol tegemoet.

Robba08-08-2017 om 23:29

Wat bij mij is blijven hangen zijn de woorden "wij zijn strijdbaar" van Hans Nijland. 

Het zal dit jaar op elk vlak beter moeten. De sportieve prestaties staan denk ik aan de voorkant van het succes, gevolgd door extra inkomsten bij succes etc. 

Ik denk, wil Nijland dit waarmaken op het veld en naar de supporters toe, dan kan hij het niet maken om Padt en/of Mahi nog van de hand te doen. Je zult de moeilijke opening van het seizoen moeten doorstaan, zodat de seizoenskaarten eventueel de 11.000 nog aan mogen tikken. 

Al met al, zin in Zondag!

09-08-2017 om 10:29

Ik denk ook dat Nijland hier meeleest en de bijdrages van Kees en co zeer serieus neemt.

 

Geniale actie mbt die Mexicaan. 2 jaar huren staat eigenlijk al gelijk aan kopen, en dan ook nog eens een opleidingsvergoeding en doorverkooppercentrage bedingen. Werkelijk waar geniaal.

Arthur09-08-2017 om 16:52

Nu ik er over nadenk kan er niks mis gaan. Ik denk dat we met z'n allen heel hard kunnen lachen als we terug kijken op Antonia op rechtsback en hateboer en Maduro centraal achterin. Hopelijk niet meer zulke fratsen dit jaar. Wat was Antonia slecht zeg op rechtsback hahaha!!

ronald197609-08-2017 om 22:54

K

Marco10-08-2017 om 00:06

Probleem is dat Groningen al begroot met een tekort van 5 ton tot 1 miljoen. Afgelopen winter was het al paniek uitverkoop om niet volledig het schip in te gaan. Daarmee doet Groningen zichzelf al een strop om de nek, ieder jaar op nieuw. Tevens moet je dan al eerste biedingen accepteren omdat de financiele basis ongezond is. Levert je minder transfper geld op. 

Verder was de scouting niks. Een half seizoen een half basis elftal grootverdieners en/of dure aankopen p de bank zonder een sportieve bijdrage: Hoesen, Drost, Van der Laan, Maduro, Memisovic en in mindere mate Sorloth. Met een 8ste begroting is dat killing. 

Nijland moet stoppen met onder de -23 op de zaterdagmiddag. Er zijn ook linkerrijtje clubs die niet aan die KNVB hobby meedoen, echt talent traint wel mee met de selectie en krijgt 20 minuten of meer speeltijd in de basis. Dat scheelt je al een belangrijk deel van je tekort. 

Verder is het management / scouting etc. multi miljonair geworden door de minster+ salarissen. Ga maar bij bij nieuwe contracten terug naar 2x modaal en clubliefde. Dat we afgelopen 2 seizoenen 7de zijn geworden komt meer door mega geluk aan het einde van competie dan dat het komt omdat er een degelijk goed beleid is gevoerd. De scouting heeft al sinds jaar en dag teveel missers en het mangement kan nog geen oefenpotje tegen Everton en een passende competitie start regelen. Dat geintjemet Everton heeft Groningen nu 1.000  seizoenkaarten, traditie en een bruikbare huurling van Everton gekost. Toen Cruyff met Barcalona kwam  was iedereen proud te be een farmer. Nu tegen Heerenveen een half leeg stadion

 

 

 

appie happie10-08-2017 om 10:50

Dat komt denk ik vooral doordat deze westrijd op zeer ongunstig tijdstip gespeeld wordt....knvb denkt dus niet na   bouwvak in NN..gewoon te belachelijk voor woorden.

 

Wordt deze wedstrijd gepeeld in oktober zit het helemaal vol..

harley10-08-2017 om 11:32

Je doet nogal wat niet onderbouwde aannames. Zo is Nijland niet door zijn salaris redeleijk vermogend geworden..maar door de verkoop van zijn bedrijf. Ik denk dat hij 2 x een fulltime baan draait. Je doet nu net of we te maken hebben met een stel opvreters.

en over Everton sla je echt complete onzin uit. Alsof een oefenpotje garant staat voor een te huren speler. En alsof ons management iets te zeggen heeft over openbare orde en veiligheid. Daar gaat de burgemeester/politie over. Je bewering slaat helemaal nergens  op.

rob roy10-08-2017 om 12:24

Jij hebt het door Harley. Marco staat hier volledige onzin uit te kramen. Het lijkt net of hij in opleiding is om Nijland te vervangen want hij weet alles precies te vertellen. Grootverdieners als Memisevic en v.d. Laan, hoe kom je op het idee. En wie zijn dan die multi-miljonairs? Grootspraak en een hoop flauwekul verkopen hebben we niets aan. Bij de les blijven wél, maar dit slaat werkelijk nergens op.

Marco10-08-2017 om 13:04

Memisevic is een bosniër. Dat is een niet EU-speler, is voor Groningen een hoog salaris. Voor v.d. Laan is een aardig transfersom betaald en vervolgens blijkt het overbodig / gebrek kwaliteit.

 

Everton vind ik slecht management. Een oefenwedstrijd tegen Koeman / Everton zingt al een tijd rond. Er vindt regelmatig overleg plaats met de burgemeester, had je al in het voorjaar kunnen overleggen of vanwege de veiligheid / vakantieplanning politie een oefenwedstrijd haalbaar is. Nu stond die gepland in het oefenprogamma, verheugen de supporters op een leuke oefenwedstrijd en moet je het ter elfde ure afblazen omdat het niet goed is afgestemd met de burgemeester. Wanneer de mensen van Everton rond kijken op het compex en bekend worden met de werkwijze van Groningen, en wat talenten ook de club zien, zal zeker helpen om een talent naar Groningen te halen. 

Alle waardering voor Nijland en zijn tomeloze inzet voor de club. In de voetballerij wordt in zijn algemeenheid goed verdiend. Wanneer je werkt met een structurele begrotingstekort van richting de 1 miljoen, mag de vraag zeker worden gesteld of het een beetje minder kan met de overhead kosten. 

kees10-08-2017 om 13:40

Marco...achteraf praten is altijd makkelijk !

De club houdt zich redelijk goed...over het sportieve beleid was wel wat aan te merken de laatste jaren, daar was een zekere gezapigheid ingeslopen...zo in  de trant van <over een heel seizoen komen we altijd wel weer bovendrijven>...en stlstand is achteruitgang...net in een pariode dat het profvoetbal weer iets groeuide.  Clubs om ons heen toucheren mooie transfergelden voor enkele spelers, en FC Groningen bleef stil zitten.

Dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd: het aantrekken van vakmensen op de jeugdopleiding, de scouting en voor het topsportcentrum dat kost (meer) salaris.  Personeelskosten en trainer en spelerskosten  is eengroot deel van de begroting van de BV ... Maar ook hier probeert men met vrijwilligers nog wat te bezuinigen.

Natuurlijk wordt er goed verdiend...als er nu goed voetbal en goede bedrijfsresultaten tegenover staan is het wmb OK.

Dat de begroting teruggaat is op zich niet zo erg. De uitgesproken verwachting van 4 jaar terug dat ze naar 25 miljoen moeten gaan vanwege de concurrentie is dus losgelaten.   Het Topsportcentrum en versterkingen in de jeugdopleiding daar gaat apart geld naar toe. In de onderhoudskosten stadion is ook een eigen beheer aangegaan ... goedkoper dan de gemeente. 

Dat Nijland nu heeft verklaard, dat de club "in het diepe springt"...dat mag je uitleggen als een "point of no return".  Het nieuwe beleid zal met alle inzet moeten worden waargemaakt.  Des te meer succes de club sportief binnehaalt, des te minder ontevreden geluiden van sponsors en supporters.  Dat aspect is wel een beetje in een hoekje geraakt.  En daardoor denk ik dat het goed is dat ze dat hebben ingezien.

Alle druk en aandacht is wel bij trainer Faber komen te liggen.  Ook hij heeft op de perswdag zijn vertrouwen uitgesproken over de selectie. Verliezen van SC Heerenveen is geen optie !   Dan blijven de losseverkoop supporters bij regenweer ook weg., of je het nou leuk vindt of niet . Ik denk dat met afwachten hoe het loopt...de Groningensupporter negatiever wordt.  Dus alertheid is geboden. 

Een extra oefenwedstrijd tussendoor, tegen een goede club kan ook geen kwaad: laat Bochum dan maar eens overkomen naar Groningen , dan heeft de supporter ook wat extra over voor z'n club in return.   

  

10-08-2017 om 16:48

Bosnie is al een paar jaar bezig toe te treden tot de EU. Stapje voor stapje. Het lijkt me logisch dat er voor Memisevic geen 4 ton aan salaris wordt betaald. Ik ga er dus vanuit dat voor Bosnie niet de buiten EU regel geldt mbt salaris.

kees10-08-2017 om 20:55

Aha !   flexibel omgaan met regels bedoel je   ... schrale troost:  De EU weet zelf niet meer waar zijn grenzen liggen, en over FIFA regels gesproken, dat is allemaal peanuts vgl met alles wat er in de praktijk blijkt te gebeuren.

Het beste gaan we het Memisevic zelf vragen wat voor paspoort ie heeft

10-08-2017 om 21:44

Mwoah, ik denk niet dat het een kwestie van flexibiliteit is Kees, maar dat er stap voor stap al ruimte komt mbt bepaalde regels. Ok, noem het flexibel. Feit lijkt me wel dat de FC geen 4 ton voor een verdediger lapt elk jaar. Wat gebeurd er trouwens allemaal in de praktijk?

 

Samir hebt een Bosnier paspeurt, me dunkt.

 

http://www.nu.nl/politiek/4324440/eu-aanvaardt-lidmaatschapsaanvraag-bosnie-en-herzegovina.html

 

Clubs willen ook af van die bizarre regel

 

http://www.ad.nl/nederlands-voetbal/clubs-willen-af-van-hoog-salaris-voor-spelers-buiten-eu~a66a4ab5/

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!