Terug

Deel deze pagina:

Verslag perspraatje en laatste training met fotoalbum voor PSV

Door Wouter Pauwels 2 reacties

De laatste training van de FC tegen PSV vond vanmorgen plaats in het Noordleasestadion. In een koud en nat Noordleasestadion werkte de FC hun laatste training af tegen koploper PSV. PSV dat afgelopen zondag een beste tik op de neus kreeg van Ajax wil zich natuurlijk revancheren voor die nederlaag. Het gras in het stadion lag er prachtig bij en Ernest Faber had grote complimenten voor groundsman Jan van der Velden en zijn collega's. Dat jij op deze tijd van het jaar zo'n prachtig veld neer kunt leggen verdient alle lof zei Faber.

Er werd vandaag scherp getraind door de boys en iedereen is gebrand op een goed resultaat tegen de koploper uit de eredivisie. Tijdens het partijspel werd duidelijk dat de TS kiest voor dezelfde 11 als waarmee de laatste 2 wedstrijden werd gestart, dus wederom geen basisplaats voor Lars Veldwijk. Hij trainde weer volop mee en is 100% fit. Sergio Padt trainde uit voorzorg maar heel kort echter is er morgen gewoon bij. Kasper Larsen is nog aan het revalideren in Italie, Ajdin Hrustic trainde wel op het veld maar is nog niet beschikbaar en Ruben Jenssen had na zeggen van de trainer last van "trammelanto di conto." Tom van de Looi zal morgen de selectie aanvullen als extra midenvelder. Bij de training waren verder ook de beloften spelers Amir Absalem, Michael Breij, Gerald Postma, Lars Kramer en David Browne aanwezig.

Ernest Faber zei tijdens het perspraatje dat afgelopen zondag een wijze les was om te leren beter met de omstandigheden om te gaan. Hij had het nog nooit meegemaakt dat er een "dweilpauze" ingelast werd tijdens een voetbalwedstrijd. Het is voor Faber nog steeds een speciale wedstrijd tegen PSV want hij is opgegroeid in de wijk waar het stadion staat en heeft vele jaren bij die club gezeten. "Nu ik bij FC Groningen zit wil ik alleen maar winnen van PSV."

Faber is nog wel ongeslagen als trainer van FC Groningen tegen PSV, dus die lijn wil hij morgen graag doortrekken. "PSV heeft goeie spelers en de trainer Cocu kent hij natuurlijk goed. Het is een trainer die vasthoudt aan zijn visie." Zoals Ajax afgelopen zondag speelde tegen PSV sprak Faber wel aan. Om PSV met lef en durf te bestrijden is iets wat hij meegenomen heeft uit die wedstrijd en zo wil hij het morgen ook graag zien van zijn eigen team. PSV is een ploeg dat behoudend speelt en speelt vanuit een gesloten defensie. "Toch krijg je de ruimtes om daar doorheen te spelen. Wij moeten zelf de ruimtes klein houden zodat PSV niet te snel vanuit de omschakeling kan profiteren."

Op onze vraag waarom FC Groningen het nooit lukt om vanaf minuut 1 er vol op te klappen zei Faber dat de intentie er wel is en dat de afspraken er ook zijn maar het is toch vaak met elkaar het moment (kiezen) dat je druk gaat zetten. Dat moet men nog beter op elkaar afstemmen maar we moeten ook een keer alle schroom van ons af zetten. In voetbal is het soms ook niet teveel nadenken en met je hart spelen. Wij moeten heel nauwkeurig in balbezit zijn zodat PSV niet in hun kracht komt en snel kan counteren. Wij zullen veel diepgang moeten hebben zegt Faber want hun centraal duo achterin is niet het sterkste gedeelte van de ploeg.  

Jesper Drost noemde PSV een echte counterploeg. Jesper voelt zich goed op dit moment en startte de laatste 2 wedstrijden in de basis. In beide wedstrijden is hij belangrijk geweest met het geven van een 1 of meerdere assists. Het enige wat nog ontbreekt is een goal maar over zijn spel is hij tevreden en wil die lijn gaag doortrekken. "FC Groningen gaat van hun eigen spel uit en dan zien we wel hoe PSV het gaat doen omdat Jurgen Locadia ontbreekt en zij dus toch anders zullen gaan spelen." Hij had geen passend antwoord op onze vraag waarom de FC er niet vanaf de eerste minuut vol op kan klappen. Hij vertelde ons dat hij geen trainer van FC Groningen is en dit niet zijn pakkie aan is maar zei wel dat elke speler die in het veld staat 100% wil geven en gewoon alles wil winnen. "Wij moeten wel zorgen dat we het omdraaien want dan ga je ook meer wedstrijden winnen." Zoals al eerder geschreven vindt hij PSV een counterploeg en de FC moet ervoor oppassen dat ze geen slordig balverlies lijden want daar loert PSV op zegt hij. Nauwkeurig in balbezit zijn en niet gaan forceren zegt Jesper Drost. Hij verwacht dat er genoeg mensen zullen komen om de wedstrijd te zien, ondanks de aanvangstijd van 18.30 uur. 

FC Groningen meldt dat er nog genoeg kaarten te koop zijn voor de wedstrijd en dat er vrije verkoop is. Ook zonder clubcard kan men een kaartje kopen. Wel waarschuwt men dat de supporters rekening met het verkeer moeten houden want er zal veel woon/werk verkeer zijn omstreeks die tijd.

Opstelling FC Groningen

Sergio Padt
Mike te Wierik, Samir Memisevic, Yoell van Nieff, Django Warmerdam
Juninho Bacuna, Ritsu Doan, Ludovit Reis
Jesper Drost, Tom van Weert, Oussama Idrissi

 

Reacties:
nulvijftig12-12-2017 om 22:52

Logisch ook dat Veldwijk niet speelt. Van Weert heeft de afgelopen wedstrijden een paar keer gescoord, je breekt zijn vertrouwen af als hij nu weer op de bank belandt. Ik ben benieuwd wat het morgen gaat worden. Hopelijk sleept Groningen er minstens een punt uit, maar ik vrees dat PSV veel sterker zal zijn.

rob roy13-12-2017 om 12:35

Geen schijn van kans, PSV is veel sterker dan die dolende club uit  de Euroborg. Het wordt 0-4.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!