Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Ajax tegen FC Groningen

Door Tom Kuiper 12 reacties

Het was even de vraag of de wedstrijd gespeeld kon worden, maar er word gewoon afgetrapt in de Johan Cruijf Arena op zaterdag. Ajax ontvangt daar FC Groningen, een weerzien met Dusan Tadic en Daley Blind. De aftrap is om 20:45 uur. Door aangekondigde politie stakingen kwam de veiligheid in gevaar maar burgermeester Halsema heeft groen licht gegeven voor deze wedstrijd.

Ajax

De ploeg uit de hoofdstad van Nederland heeft dit jaar vriend en vijand weten te verbazen met de aankopen Dusan Tadic en in mindere mate Daley Blind. Het loopt goed dit seizoen in Amsterdam. Er is een Champions League plaats behaald en het staat 2e in de competitie. Na een matige start tegen Heracles (1-1 thuis) won de ploeg van ten Hag in de play offs van de Champions League overtuigend van Standard Luik. Daarna werden VVV, Dynamo Kiev, FC Emmen en Vitesse verslagen. Vooral tegen Vitesse lieten de Amsterdammers de thuisploeg geen kans. Groningen zou ongetwijfeld met weinig vertrouwen afreizen naar Amsterdam, dat in de ArenA nog nooit won. 

 

 

FC Groningen

FC Groningen kijkt uiteraard terug op een slechte start van het seizoen. In het Eredivisie weekend voor de interland onderbreking verloor de FC thuis met 0-1 van PEC Zwolle. Na een redelijke eerste helft, waar PEC geen kans wist te creeëren en Groningen minimaal 2 keer had moeten scoren, wist de ploeg van Buijs deze geen vervolg weten te geven in de tweede helft. Na de 0-1 van van Duinen werd PEC sterker en kwam Groningen niet echt meer dichtbij de gelijkmaker. Het was weer zo'n wedstrijd... 

Buijs kan komende zaterdag beschikken over de volledige selectie. De voorlopige opstelling is nog niet bekend en zal worden toegevoegd zodra deze bekend is geworden. 

Om jullie toch nog een beetje vertrouwen te geven richting zaterdag avond: FC Groningen won in 1993/1994 in de Meer met 0-2 van Ajax. Laten we hopen dat dit kunstje herhaald kan worden.

 

OP NAAR EEN STUNT! COME ON FC!

Reacties:
Woltjer13-09-2018 om 20:20

Ze zijn al kampioen, hebben de tweede ronde van de CL al bereikt en spelen fantastisch voetbal. 

Maar dan komt FC Groningen op bezoek.......

FCG-Forever14-09-2018 om 11:11

Onderschat PSV niet 

appie happie13-09-2018 om 22:32

Alles minder dan 5-0 is acceptabel...iedereen weet ik ben altijd  positief..alleen nu ff niet..sorry

 

Jammer..maar dat is het gevoel.

Kweetniet14-09-2018 om 00:19

Bij Ajax Groningen denk ik eigenlijk maar aan 1 wedstrijd, de 5-5 in de Meer.. Met die absolute wereldgoal van Ron Jans... Voor nu... sluit ik me helaas (niet persoonlijk ;-)) aan bij Appie Happie... alles onder de 5 is goed... 

Jegelkser14-09-2018 om 08:22

Hoezo is iedereen altijd vol lof over Ajax? Hebben met geluk gelijk gespeeld thuis tegen Heracles en met geluk gewonnen van VVV. Zou 1-4-4-2 spelen en de ruimtes klein houden en met snelle jongens gaan counteren. De bal is rond 

FCG-Forever14-09-2018 om 11:12

Volledig met je eens!! 

brummie14-09-2018 om 08:38

Ajax heeft op dit moment gewoon een hele goede selectie. En Fc weinig zelfvertrouwen. Hoop dat fc niet snel op achterstand gaat komen en hun huid duur gaat verkopen. Resultaten Ajax uit vallen sowieso meestal negatief uit. Uiteraard zou het geweldig zijn als er wel een resultaat behaald gaat worden, bonuspunten. Come on FC!

Groen hart14-09-2018 om 12:46

Idd alles onder de 5 is een meevaller .

14-09-2018 om 12:57

Schriftelijk afdoen.... Kansloos zoals het er nu voor staat .. 

avl14-09-2018 om 14:19

Ik hou mijn hart vast.
Wat ik tot nu toe heb gezien van de Fc spelen vind ik ze echt niet veel beter dan Emmen en de Graafschap.
Weer een seizoen onderin dus. Jammer, maar ja financiën regeren en die zijn niet best bij de FC lees ik overal.

Tim14-09-2018 om 15:21

Wat een positieve vibe al weer hier jongens. We gaan Ajax er morgen gewoon keihard uitcounteren, punt. Voor mijn part met lelijk voetbal. Casierra en Pohl lopen Blind er uit en Onana staat nog steeds te trillen van z'n blunder tegen de Comoren. Zeefuik vreet Tadic op en Neres op 10 was een eenmalig succesje. Ziyech en De Jong geen centimeters geven en de angel is er wel uit bij ze

Soms lukt het thuis tegen de kleintjes eventjes niet, dan maar punten scoren in tegen de aanstaande kampioen.

Koop, indien nog niet gedaan, gewoon nog ff snel een kaartje om je cluppie vooruit te schreeuwen, maak er een lekker nazomers zaterdagje in de hoofdstad met het gezin van, kun jij lekker biertjes drinken en 't vrouwtje rijdt terug.

Groen hart14-09-2018 om 19:31

Neem je morgen je paddos of slikte je ze al .... grapje 

tante jannie14-09-2018 om 15:30

Als Ajax vol gas gaat geven dan kan het een hele pijnlijke avond worden.

Groningen moet op het randje spelen, hard veel tackles ... Ajax is al bezig met AEK.

Passie werd ons voor het seizoen beloofd tot nu spelen ze als natte krant en veel te lief.

Ik zou zeggen bikkelen en er af met minimaal 5x geel en 1x rood, buijs wegestuurd naar de tribune en 3 gedwongen wissels bij Ajax en dat er na de wedstrijd schande wordt gesproken door het Ajax publiek en sommige analisten. (Sjaak Swart)

 

KWibus14-09-2018 om 17:19

Als de reactie van Mahi op het verdedigen van Kramer, vanmorgen op de training, een voorteken was.... dan zit het met de felheid in ieder geval wel goed!

Ik ben echter bang voor een ander scenario...

Jegelkser14-09-2018 om 23:08

@kwibus. Las dat harderwerker was uitgevallen op de training. Hoe wordt er eigenlijk getrainde. Zou graag een keer een training willen zien. Werd aan de hand van de training duidelijk of Breij morgen speelt? Zie nergens een vermoedelijke opstelling namelijk

Thomas Portugal14-09-2018 om 21:16

De boel lekker dichthouden achterin en op de counter naar een 1-1 gelijkspel. Moet lukken!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!