Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - De play offs veilig stellen - FC Emmen uit

Door Tom Kuiper 9 reacties

FC Groningen mag woensdag avond aantreden tegen en in Emmen. Na de 3-0 overwinning van afgelopen zondag kan het morgen avond de play offs voor Europees voetbal veilig stellen. Het moet dan wel afrekenen met FC Emmen, dat zich knap plaatste voor nog een jaar Eredivisie voetbal. Afgelopen zondag won de club uit Drenthe met 2-3 van Willem II. Deze uitslag kwam ons eigen FC goed uit waardoor Groningen nu alles in eigen hand heeft.

FC Emmen

De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft een fantastisch jaar achter de rug. Voor het eerst in de historie van FC Emmen wist het via de play offs te promoveren naar de Eredivisie. Weinig mensen hadden er rekening mee gehouden dat FC Emmen zich ook daadwerkelijk zou handhaven. Met een aantal goede versterkingen maar vooral een dosis inzet en vechtlust heeft Emmen zich verdiend gehandhaaft. Met onder andere prachtige resultaten tegen Utrecht, Heerenveen en (helaas) FC Groningen heeft het laten zien niet onder te hoeven doen voor de ‘gevestigde orde’.

Zoals boven genoemd wist FC Emmen eerder dit seizoen te winnen in Groningen. In een uiterst moeizame wedstrijd wist Mahi de 1-0 tegen de touwen te werken. Vanuit de aftrap na de goal wist uitgerekend Pedersen de 1-1 te maken. Niet veel later werd het tot overmaat van ramp ook nog 1-2 voor de Emmenaren. Het wordt hoog tijd voor revanche!

FC Groningen

Het was niet altijd even goed. Het was niet altijd even sprankelend. Afgezien van het spel heeft FC Groningen het seizoen op opmerkelijke wijze weten om te draaien. Vijf maanden geleden stond FC Groningen nog onderaan en nu mag het zich, hopelijk, opmaken voor nog een serie wedstrijden. Het tij kan keren. FC Groningen nam afgelopen zondag afscheid van de langst zittende directeur in het Nederlandse voetbal. Hans Nijland kreeg met de 3-0 overwinning en een fantastisch spandoek een mooi afscheid.

Het is de vraag of Jeffrey Chabot komende woensdag weer in actie kan komen. Chabot zou afgelopen zondag gestart zijn maar moest vlak voor de wedstrijd toch naar binnen in verband met een blessure. Hierdoor startte Tom van de Looij op het middenveld en nam Memisevic plaats in de verdediging. Op het oog startte de FC aanvallend met Gladon en Sierhuis in de spits en Mahi op links. Dit was helaas niet terug te zien in het spel van FC Groningen. FC Groningen won dan uiteindelijk met 3-0 maar moet komende zondag toch uit een ander vaatje tappen. Het word een alles of niets wedstrijd!

Arjen Robben

Arjen Robben heeft afgelopen weekend in een interview gezegd dat hij het waarschijnlijk niet ziet zitten om bij een middenmotor te spelen. Robben gaf aan dat het hem lastig lijkt omdat hij altijd voor de titel heeft gespeeld. Robben zou het liefst nog ‘vier of vijf jaar doorgaan’. Conclusies kunnen we niet uit het interview trekken. Robben ‘sluit niets uit’. Toch lijkt de kans klein dat we Arjen nog een keer in het groen witte (wedstrijd) shirt zien. 

Ondanks dat het geen spectaculaire wedstrijd was plaatsen we hieronder toch nog even de samenvatting. Al is het alleen maar om de goal van Ritsu Doan even terug te zien, wat een pegel was dat zeg!

Het uitvak van woensdagavond is afgeladen vol! ALLES OF NIETS! Come on FC!

Reacties:
campesino14-05-2019 om 08:01

Moet toch mogelijk zijn een dealtje te maken. Morgen wij de punten en volgend jaar 3 punten naar emmen, mocht die ze nodig hebben?

Johan14-05-2019 om 11:44

Gewoon een krat bier

skjipke14-05-2019 om 13:55

Is dit een open sollicitatie van Robben bij PSV? Jammer... dacht dat Grunn zijn cluppie was.

marcelfcg14-05-2019 om 18:23

Prima als hij een mooi avontuur in de USA of Australië oid aan wil gaan maar naar PSV zounook mij heel vies tegenvallen. Dat zou voor mij een “Ronald Koemannetje” zijn. 

Bikkel 14-05-2019 om 14:36

Voor mij persoonlijk hoeven de play offs niet worden gehaald... Stel je wint dan is er een mega korte voorbereiding, niet bevorderlijk voor het seizoen wat dan volgt 

Wat robben betreft... Als ie naar psv gaat hoeft ie hier nooit weer komen !! Net als koeman eerder... Altijd maar roepen het is mijn club maar toch voor iets anders kiezen... 

BP05014-05-2019 om 15:41

Ik lees zojuist in het Dagblad dat Robbert Klaver kandidaat is om algemeen directeur bij Emmen te worden. Moeten wij ons daarvoor zorgen maken?

brummie14-05-2019 om 16:48

Robben naar onze FC lijkt me sowieso niet wijs. Afbreukrisico is erg groot, ook omdat een deel van de aanhang erg kritisch is. 

En als je altijd op het hoogste niveau hebt gespeeld, dan lijkt me een stap nu naar een subtopper/middenmoter een erg grote stap. 

Mocht hij wel naar PSV gaan, dan is dat zijn goed recht en wekt geen aversie bij mij op. 

Denk dat een buitenlands avontuur (MLS) ook nog een leuke uitdaging voor hem is. We zullen zien. 

Bikkel 14-05-2019 om 17:04

Ieder z'n mening gelukkig.... Is idd z'n goed recht maar hij mag z'n club die hem ontdekt heeft en opgeleid ook wat terug geven. Al speelt ie maar de helft van alle wedstrijden... Is in alle opzichten goed voor de fc. 

marcelfcg14-05-2019 om 18:24

Het afbreukrisico bij PSV is alleen maar groter.

brummie14-05-2019 om 17:14

Heeft hij naast transfersom destijds al niet meer dan genoeg exposure gegeven aan de FC?  Heeft zich altijd positief uitgelaten, was bijv. aanwezig bij opening Euroborg en huurt een skybox bij FC.

Begrijp me niet verkeerd, ik zou hem dolgraag zien spelen in groen/wit. Maar in mijn ogen is hij niets verplicht om de club iets terug te geven. Simpelweg omdat FC enorm veel baat van hem heeft gehad.

 

marcelfcg15-05-2019 om 13:16

Natuurlijk heeft hij veel gedaan voor de FC en is hij een geweldige ambassadeur voor de club. Maar jij had het over afbreukrisico. Robben kan hier gerust meerdere wedstrijden missen vanwege blessures. In Eindhoven niet. Daar moet hij er staan omdat de druk hoger is. Maar ik geef toe, ik bekijk dit niet rationeel maar met een supporters hart.

A Matter of Honor14-05-2019 om 17:50

Robben zal van begin van zijn carriere tot het einde altijd een uithanfbord van FC-Groningen zijn. Is altijd positief over de club zal dat in de toekomst ook blijven. Neemt echter niet weg dat hij zelf beslist waar hij z'n voetbal carriere wil voortzetten. Van zo'n groot speler mag je niet verlangen dat hij bij FC-Groningen gaat ballen, daarvoor is deze club gewoonweg niet groot genoeg. Ëén ding kan je hem wel kwalijk nemen en dat is, dat hij, na zijn afscheidsaankondiging bij Bayern, wel erg lang wacht met te zeggen wat zijn volgende club/bedoeling is. 

skjipke14-05-2019 om 18:39

Zoveel mensen, zoveel meningen..... maar als Robben voor een titel wil spelen, bij welke club kan hij dan terecht? Dat is toch alleen PSV? Ik zie hem niet naar een andere Europese competitie gaan. Ook niet naar de zandbak. Blijft Amerika over. Dat is dan voor het geld en niet omdat het niveau daar zo hoog is. Open sollicitatie bij PSV dus. 

Hij moet het ook zelf weten hoor, vind het alleen jammer. Had de “grote” Robben graag nog eens in groen-wit gezien, net als toen in het Oosterpark. Ik ga samen met mijn zoon iedere wedstrijd naar de Euroborg en hij droomt van Robben in een Groningen shirt. Ik kan mij heel goed voorstellen dat dat voor hem iets magisch moet zijn.

Marco14-05-2019 om 23:44

Vol voor Europees voetbal gaan. Weer een huldiging op de Grote markt. Daarvoor ben je supporter. 

Zal de komende jaren langs de weg vsn de play-offs moeten, dan is ditmaal ook een goede kans.

Wanneer het mocht lukken komen er wel weer nieuwe spelers, bijna ieder seizoen is er een half nieuw eltal nu zelfs in de winterstop. Bijvoorbeeld een voorronde tegen Machester United, liever dat Groningen dat mag dan utrecht vittese of heracles.

Zet Mahi als centrumspits is hij het gevaarlijkst en Doan speelt meestal gelijk een stuk beter. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!