Terug

Deel deze pagina:

VOORBESCHOUWING PLAY-OFFS: FC Groningen - AZ Alkmaar: Come on FC!

Door Lukas van der Wal 6 reacties

PLAY-OFFS TIME!! Het is de FC dan toch gelukt! Door een klinkende overwinning in Enschede en de gunstige uitslagen van Heracles en Heerenveen heeft de Trots van het Noorden zich gekwalificeerd voor het toetje van dit seizoen. In de halve finale om de laatste ticket voor Europees Voetbal kruist groen-wit de degens met AZ uit Alkmaar. Groningen speelt morgen de heenwedstrijd in de eigen Euroborg, aanvang 20:45 uur

FC Groningen en play-offs - De Trots van het Noorden heeft een goede relatie met het spelen van bonuswedstrijden om Europees Voetbal. FC Groningen begint morgen voor de tiende keer aan de play-offs, in 2012 en 2015 (beker) ontbrak de FC hierin. In 2014 ontmoette de FC in de finale van de play offs ook AZ, de dubbele ontmoeting werd gewonnen waardoor de FC zich plaatste voor de tweede voorronde van de Europaleague. In de Euroborg werd return met 3-0 gewonnen door treffers van Chery (2x) en Hateboer, het stadion ontplofte van vreugde. Wij hopen ditmaal weer een groot feest te kunnen vieren, als FC uiteindelijk wederom aan het langste eind trekt.

AZ Alkmaar- De ploeg van trainer Van den Brom eindigde dit seizoen op een keurige zesde plek op de ranglijst. De kaaskoppen konden al gekwalificeerd zijn voor Europees Voetbal, echter verloor het in de Kuip de bekerfinale van Vitesse. De roodhemden moeten zich dus opmaken voor een tweestrijd met de FC om een plek in de finale van de play-offs. De gasten zijn in onze ogen favoriet, al hebben de gasten op dit moment veel klappen moeten opvangen. We zijn dus benieuwd, als AZ daadwerkelijk een vuist kunnen gaan maken in de Groene Kathedraal.

Historie FC Groningen – AZ Alkmaar(via FCG Stats) - De beide ploegen hebben elkaar in Groningen al 32 keer ontmoet, van deze ontmoetingen won de FC veertienmaal. De gasten uit Alkmaar stapten dertienmaal met de buit van het veld, de overige wedstrijden mondden uit in een gelijkspel. De laatste twee ontmoetingen in de Borg werd respectievelijk met twee keer 2-0 gewonnen. AZ won voor het laatst in februari 2015 in Groningen, destijds ging de FC met 2-4 onderuit.

 LAATSTE VIJF ONTMOETINGEN in de stad

23-10-2016

ED

FC Groningen-AZ

2-0

Higler

20-09-2015

ED

FC Groningen-AZ

2-0

Nijhuis

08-02-2015

ED

FC Groningen-AZ

2-4

van den Kerkhof

18-05-2014

NC

FC Groningen-AZ

3-0

Kuipers

06-10-2013

ED

FC Groningen-AZ

2-1

Nijhuis

FC Groningen, de Trots van het Noorden!! - Door een prachtige overwinning in de ‘hel’ van Enschede heeft de FC zich geplaatst voor de strijd om de laatste ticket voor Europees Voetbal. Groenwit won met 5-3 van Twente en eindigde hierdoor op een achtste plek in de reguliere competitie, boven SC Heerenveen en Heracles Almelo. Door deze eindstand is het verlies qua financien minder groot dan ‘begroot’, in plaats van twee miljoen euro, wordt er nu anderhalf miljoen euro misgelopen. Door het kampioenschap van Feyenoord kon de FC ook een ton bijschrijven op de bankrekening, wegens afspraken bij de transfer van Botteghin. Daarnaast hopen wij dat de Euroborg morgen goed vol zit, recettes kunnen we namelijk ook gebruiken.

Trainer Ernest Faber zal vermoedelijk twee wijzigingen gaan doorvoeren in zijn basisopstelling. Tom Hiarej keer terug van een schorsing, hierdoor zal Glenn Bijl weer plaats moeten gaan nemen op de reservebank. Voor Hairej is de wedstrijd tegen AZ, zijn 200e in Groningse dienst, een prachtige mijlpaal!! Clubtopscorer Mimoun Mahi is een grote vraagteken, de tovenaar werd zondag vroegtijdig gewisseld. Aanvaller Sørloth hierdoor een kans gaan krijgen in de basis, de Noor scoorde afgelopen zondag feilloos met het hoofd, we hopen dan ook dat de lange aanvaller eindelijk ‘los’is.

LEUK om te melden: Mimoun Mahi is geselecteerd voor het Marrokaanse elftal wat gaat oefenen tegen het Nederlands Elftal eind mei!!

Afwezig:  Desevio Payne, Kasper Larsen, Simon Tibbling en Yoëll van Nieff zijn niet fit. 

Vermoedelijke basis: Padt; Hiariej, Reijnen, Memisevic, Davidson; Drost, Bacuna, Jenssen, Idrissi; Linssen en Sørloth

Nog vier wedstrijden knallen!! - Niemand hield het voor mogelijk(behalve de schrijver van dit stuk - @hugodegekste), maar we kunnen volgend seizoen de FC eventueel bewonderen in Europa(behalve Friesland). Een zekerheid is dit natuurlijk niet, want we zullen vier krakers moeten gaan winnen. FC Groningen zal eerst AZ moeten gaan verslaan en daarna hopen wij op een toetje met SC Heerenveen(speelt tweestrijd tegen FC Utrecht). Een overwinning is niet vanzelfsprekend, maar we hebben het geluk dat we thuis mogen beginnen! We eisen dan ook, strijd, passie en harstocht! Daarnaast roepen wij op tot een massale steun voor de FC, thuis en ook aanstaande zaterdag in Alkmaar! Boerenmacht zal bij beide wedstrijden aanwezig, we zullen dus samen gaan strijden met de Trots van het Noorden!

FOTOREPORTAGE TRAINING DINSDAG 16 MEI!

Reacties:
Supporter 05016-05-2017 om 19:55

Mooi dit toetje! Super knap ook. Had liever Hrustic of van Weert gezien maar dat komt omdat ik geen fan van Sørloth ben.. we zullen zien! Come on FC! 

Kevin16-05-2017 om 21:19

Wie had dit verwacht dik een maand terug. Hopelijk staat de verdediging wat beter dan zondag (3 tegengoals tegen een slap Twente) en doet Sørloth wat hij moet doen, namelijk goals produceren! Hopelijk wordt er door Davidson weer opgekomen, had een paar prima voorzetten in huis (2-5 op Sørloth bijvoorbeeld) en kan Idrissi op dezelfde manier verdergaan als de eerste helft bij Twente. Mocht de FC een goede wedstrijd op de mat leggen, dan kan het weer eens smullen geblazen zijn morgen. Voorspelling? Met een beetje mazzel 3-0!

M0i16-05-2017 om 21:30

Volle bak vooruit, niks te verliezen. Op naar een tweeluik met het liefst Akkrum Zuid, maar het puin ligt daar nog veel hoger dan bij ons, die zullen dus niet zo snel gaan winnen van een uitstekend Utrêg.

kees16-05-2017 om 21:44

Linssen scoort vast, Mahi erbij zetten in de laatste 30 minuten, en ik zeg je:  3-1 !!

Nogutsnoglory116-05-2017 om 23:00

Maak me toch wel zorgen om de vele blessures. Vooral de eventuele absentie van Mahi weegt zwaar. Niet alleen zijn scorend vermogen de laatste tijd maar ook houd hij constant de verdediging van de tegenstanders bezig met zijn goede loopakties. Ook mis je de balvaste Tibbling als de bal in de ploeg gehouden moet worden. ( Drost en Bacuna lijden wel vaak makkelijk balverlies ) Blijf wel positief : thuis 2-0 winst, uit 0-0 gelijkspel. 

kees16-05-2017 om 23:44

als je thuis met 2 doelpunten verschil wint, dan komt die uitwedstrijd wel onder heel veel druk te staan:  AZ thuis is in staat om met eigen publiek te scoren, dus het wordt nipt...verlenging overleven...maar toch: als er maar geen penals genomen hoeven te worden

brummie17-05-2017 om 09:28

Sinds we de play-offs gehaald hebben lijkt het negativisme omgeslagen in meer positiviteit. Zo zie je maar weer hoe snel dingen om kunnen slaan. Neemt niet weg dat Az geen makkelijke horde zal worden verwacht ik. Alle 4 de clubs in play-offs zijn aardig aan elkaar gewaagd. Vorm van de dag, (mentale) instelling en een beetje geluk zal de doorslag moeten gaan geven. 

In Enschede zag ik toen de bus aankwam een ontspannen Faber en een gecontreerde selectie. Hoop dat het team de lijn voort kan zetten en vol gas geeft vanavond! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!