Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen wacht een zeer belangrijke wedstrijd tegen ADO

Door Tom Kuiper 18 reacties

Na het verlies in Rotterdam speelt FC Groningen komende zondag om 16.45 uur tegen ADO Den Haag. De start van een serie belangrijke wedstrijden die het verloop van de Eredivisie kan bepalen. Het wordt alles of niks voor FC Groningen. Een nederlaag voor eigen publiek zou de druk alleen maar verhogen op trainer Ernest Faber. ADO Den Haag won vlak voor het begin van Feyenoord tegen Groningen met 1-0 van Vitesse. Met de steun van het publiek moet de ploeg van Faber de drie punten in Groningen kunnen houden!

Korte terugblik Feyenoord uit
De eerste helft in Rotterdam bleef de FC redelijk overeind, Ondanks dat het verdedigend goed stond was het wachten op het openingsdoelpunt van Feyenoord. Wat heb je eraan wanneer je alle ballen zomaar een peer naar voren geeft zonder enige intentie van aanvallen? Van Nieff was schuldig bij verschillende tegengoals van Feyenoord. De Groninger was met afstand de slechtste speler van het veld. Het is niet de eerste keer dat van Nieff door het ijs zakt. Toch lijkt Faber hem gegarandeerd een basisplaats te geven. Positief was dat Larsen en Te Wierik een goed duo vormden in het hart van de verdediging. Tom van Weert kon weer niet overtuigen, maar het moet gezegd worden dat het ook niet makkelijk is wanneer je 90 minuten onder druk staat. FC Groningen schoot in de hele wedstrijd wel geteld 1 keer op goal. Een vrije trap van Van Nieff spatte uiteen op de lat in de derde minuut.

ADO Den Haag
Zoals benoemd won ADO met 1-0 van Vitesse. De gasten uit Arnhem waren over de gehele wedstrijd gezien beter, maar door het missen van Matavz mistte de ploeg van Fraser ook stootkracht. Door een doelpunt uit een counter scoorde ADO het enige doelpunt in de 53e minuut. ADO is door de overwinning terug te vinden op een keurige 8e plek. De Ooievaars hebben 9 punten meer dan de FC. Plek 8 kan aan het einde van de rit recht geven op Play Offs voor Europees voetbal. Dat gebeurt alleen wanneer AZ of Feyenoord de beker wint. Eerder dit seizoen won FC Groningen nog met 0-3 in Den Haag.

FC Groningen
De volgende vier wedstrijden kunnen als cruciaal beschouwd worden: ADO (thuis), VVV (uit), NAC (thuis), FC Twente (uit). Dat zijn allemaal concurrenten. Wie de Eredivisie een beetje kent, weet dat het er over drie weken heel anders uit kan zien. Mahi is, zo geeft Faber aan, komende zondag voor 45 tot 60 minuten beschikbaar. Reis is nog afwezig(blessure) en zal dat ook nog enkele weken blijven. De steun van de supporters is hard nodig, dus een goed gevulde Euroborg zou zondag wel eens een doorslaggevende factor kunnen zijn!

Vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Larsen, Te Wierik, Warmerdam; Vd Looi, Van Nieff; Mahi, Drost, Doan; Van Weert. (via RTV Noord)

Een cruciale en spannende wedstrijd staat ons te wachten! Zowel voor supporters, spelers en misschien wel vooral voor trainer Ernest Faber!

COME ON FC!

Reacties:
M0i09-02-2018 om 20:14

Heb al kaarten, maar net nog een mail gehad om vooral te komen. In de ticketshop gekeken, nog erg veel plek. Waarom dan niet een spectaculaire last minute prijs om de hut vol te krijgen? Mensen komen vaak samen, in plaats van 50 euro mis te lopen voor 2 plekken, pak je bijvoorbeeld 30 plus consumpties. Dát is handel, een beetje reclamebordenverkoper moet dat toch ook snappen?

M0i09-02-2018 om 20:14

Heb 2-1 voorspeld. Moet kunnen als alles en iedereen er achter gaat staan. Kijk maar eens wat het gisteren met Feijenoord deed toen in de tweede helft de kuip er massaal achter ging staan.

campesino09-02-2018 om 20:15

zolang fabertje blijft zitten wordt het niks. Iedereen ziet dat de chemie is uitgewerkt (als die er al ooit was)

09-02-2018 om 20:31

Zonde van mijn geld

 

Groninger!09-02-2018 om 20:59

Donny, jij kan denk ik beter een andere club gaan "steunen". Enige wat jij doet is op ieder bericht de FC de grond in trappen. Als je het zo tegenstaat, wat doe je dan nog hier? 

09-02-2018 om 22:04

Groninger zonde van mijn geld

 

Arthur09-02-2018 om 22:27

We gaan voor het beste! Met mahi erbij is alles mogelijk.

Hopelijk speelt van nieff beter nu hij ook een  instructie krijgt waarbij hij de bal niet moet wegknallen.

3 punten moet mogelijke zijn!!!

kees09-02-2018 om 22:31

Op eigen kracht voetballen straks tegen ADO...DAT moet trainer Faber doen met het team! En verder valt er niks meer bij te sturen.  Mahi in de basis, Van Weert of Veldwijk invaller, maar wat er ook gebeurt:  Het elfftal moet honderd procent voor een overwinning gaan.

 ik zeg: 2-0  

Hgz10-02-2018 om 10:09

Alleen als ze voor elke bal strijden en fel spelen winnen ze, Als ze slap spelen gelijkspel maximaal. Strijd moeten we hebben.

Jantje10-02-2018 om 10:10

Met deze jonge jongens ,onder deze druk van moeten winnen verwacht ik gewoon niet veel. 0-3 denk ik.

rob roy10-02-2018 om 12:39

@Jantje,

Zie de post van Groninger over Donny. Hetzelfde geldt voor jou. Steeds maar negatief schrijven, wordt echt vervelend. Schrijf eens een beargumenteerd berichtje dan begrijpt iedereen jouw beweegredenen.

Jantje10-02-2018 om 13:10

Rob roy. natuurlijk hoop ik dat ze winnen. maar ook als ik een ander mening heb over iets dan hoort dat er ook gewoon bij.

Ik vind en dat vind ik een groot nadeel dat er allemaal jonge spelers in veld staan zonder ervaring. en dat zie ik niet zitten als het er echt om gaat.  ben al meer dan 30 jaar Groninger suporter en daar hoort ook kritiek bij. ook op dit forum.

Groninger!10-02-2018 om 14:52

ik snap ook wel dat het frustrerend is en tuurlijk mag je kritiek uiten. ik baal er ook als geen ander van, van hoe het er momenteel voor staat maar om dan de FC maar de grond in te trappen en bij ieder bericht maar weer hetzelfde negatieve verhaal op te hangen.. daar heeft niemand wat aan. FC Groningen heeft de steun van de supporters harder nodig dan ooit tevoren momenteel, zeker met die jonge jongens in het veld. Dus om dan maar keer op keer te zeggen en te besluiten om niet heen te gaan, schiet voor niemand wat op. ipv van de FC te "boycotten", kun je ook gewoon tijdens de wedstrijden je frustratie opzij zetten en de spelers en club tot het eindsignaal aanmoedigen en opzwepen in het stadion. Na de wedstrijd is er altijd weer ruimte voor kritiek en feedback. 

rob roy10-02-2018 om 16:44

@ Jantje,

Elke rechtgeaarde supporter, en daar ben jij hopelijk ook één van, hoopt dat het voetballen van de club beter wordt dan wat nu het geval is. Dat we een heel jong elftal hebben is nu éénmaal een feit, daar zullen we het mee moeten doen de komend 12 wedstrijden. Deze mannekes hebben onze volledige steun nodig en dat bereik je niet door uit het stadion weg te blijven en steeds maar te zeggen dat het niets is, wat ze brengen. Daar schiet niemand wat mee op. Natuurlijk mag je een andere mening hebben. Heb ik ook!!!! Maar ik onthoud mij van kritiek op dit moment omdat ikzelf wel zie dat het daardoor niet beter wordt. Hopelijk winnen ze morgen deze pot, en het liefst met ruime cijfers, dat kunnen we met elkaar tenminste weer een beetje naar boven kijken en kunnen de doemdenkers over degradatie weer de mond worden gesnoerd.

robin11-02-2018 om 09:45

Nou RobRoy vandaag valt alles op zn plaats! ! Een wervelende voorstelling van de fc. ..Met bacuna als uitblinker! ! Veldwijk die een hattrick scoort ...Van nieff die een foutloze wedstrijd speelt !! Wat genieten! !! Blingggg.... Toen ging de wekker, weg droom 

kees10-02-2018 om 12:50

Eigenlijk is de noodzaak van winnen tegen ADIO niet eens de punten die nu  behaald moeten worden ( ivm degradatiegevaar ), maar veel meer dat er WEL gewonnen moet worden omdat de druk op deze jonge spelers veel te groot wordt in de laatste wedstrijden. Persoonlijke fouten, rode kaarten, blessures gaan hancd in hand met een ploeg zonder zelfvertrouwen.

Maar ik denk dat het wel lukt hoor, ADO pakken we zondag ! 

 

Kwakkie10-02-2018 om 16:23

Is Memisevic nog gebelesseerd? Wat doet, watje, Van Nieff nog in de basis?

rob roy10-02-2018 om 16:49

De opstelling is "vermoedelijk" en door RTV Noord naar buiten gebracht. Dat wil niet zeggen dat dit de definitieve opstelling is. De geluiden zijn dat Memisevic fit is en Mahi ook. Scheelt weer een slok op een borrel. En nu dus morgen "d'r op en d'r over" 

KOudman10-02-2018 om 18:28

Off topic: is al officieel dat Buijs trainer wordt, aangezien er nog steeds geen artikel over is.

arjan1609197211-02-2018 om 05:58

As maandag persconferentie nits Gronongen wint. Het verhaal gaat dat het bij verlies dinsdag zal zijn. 

Wat en waarom is mij niet verteld 

appie happie10-02-2018 om 19:28

Zo is het R R  dr op en dr over..2-0 net zoals onze vriend Kees reeds opperde..ik denk er net zo over..en waarschijnlijk verliezen al onze concurenten vanavond- morgen ook Sparta, twente willem 2  tegen resp.Psv,Ajax en Heracles..en niet te vergeten Roda uit bij Heerenveen.

 

Dus de handhaving wordt ingezet..

kees11-02-2018 om 06:49

heb nog niet begrepen waarom ADO de laatste tijd zo goed draait...dwz waar hun sterke en zwakke kanten ligt. 

Moet te doen zijn op kwaliteit

FC Bayern10-02-2018 om 21:22

Als ik zie dat Faber gewoon weer van Nieff opstelt, dan moet ik nog zien of we überhaupt een puntje pakken? Hij heeft blijkbaar niks geleerd van de afgelopen wedstrijden. Waarom hij sommige falende mensen eindeloos op blijft stellen en anderen soms na 1 mindere wedstrijd gelijk slachtoffert is mij echt een raadsel. Zoals hierboven ook al genoemd de chemie tussen Faber en de spelersgroep is weg. Als die er überhaupt ooit al geweest is. Met deze man aan het roer gaan we ons hopelijk veilig spelen maar dat is denk ik het maximale. 

Rob197010-02-2018 om 22:16

Hij stelt de sterkste spelers op en verschijnt altijd met de sterkste opstelling, wijze woorden van onze trainer, dus ongeschikt. 

10-02-2018 om 22:24

Verschil moet er zijn heren en dames , we leven in een democratie met vrijheid van mening en dat alles digitaal besproken word. Fijne wedstrijd morgen allen , in het stadion en thuis voor de buis en of teletekst. Ik zit zoals gewoonlijk in het stadion met mijn zoontje.

kees10-02-2018 om 22:35

goed om te horen, dat jij met Achmed jr. erheen gaat... maar ook jij post hier wel eens kritische geluiden... morgen tijdens de wedstrijd niet, was de oproep van velen..De FC  toejuigen , of zoals Louis van Gaal schreeuwt in een oude youtube:"JUICHEN ! "

Doan ( trouwens niet Dawn zoals iemand schreef ) en Drost gaan scoren, wat ik je brom. 

arjan1609197211-02-2018 om 05:53

Bij winst morgen zal er as. Maandag een persconferentie zijn. Mocht er morgen verloren worden dan zal het dinsdag plaatsvinden .

Het zal hier gaan om de nieuwe trainer en assistent trainer. Maar waarom er een verschil in dag is bij winst of verlies is mij een raadsel. Mis hier krijgt Faber zijn ontslag op maandag en dat er dan op dinsdag een persconferentie volgt .bij winst blijft hij zitten en kan de persconferentie gewoon maandag plaatsvinden. 

Afwachten maar weer!

arjan1609197211-02-2018 om 07:27

Spijkerman word veel genoemd maar ik weet ook dat er een gesprek geweest is met Henk de jonge . Dus een van twee word assistent  van Buijs

Nogutsnoglory111-02-2018 om 15:23

We gaan ervoor vandaag   Heb er zin in . We gaan winnen met 3-1. ADO heeft ook geen Wereldploeg hoor,alleen die El kayatti is een kanjer maar wij hebben Mahi en Doan. Ik denk dat Doan man of the match word. Forza Grunn.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!