Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen op jacht naar de eerste thuisoverwinning

Door Tom Kuiper 19 reacties

Aanstaande zaterdag speelt Groningen de tweede thuis wedstrijd van het seizoen, dit keer tegen Heracles Almelo. Vorig jaar bleek dit een belangrijk keerpunt in het seizoen van FC Groningen. Er werd toen een mooie reeks neer gezet die de FC naar plek 8 bracht. Hopelijk kan FC Groningen opnieuw schitteren tegen Heracles.

Heracles Almelo

Het seizoen van Heracles is slecht begonnen. Na een kansloze nederlaag in eigen huis tegen Heerenveen speelde het twee keer gelijk en verloor het ook van PSV. Afgezien van de slechte seizoensstart tegen de Friezen heeft Heracles laten zien goed te kunnen voetballen. In Sittard had het moeten winnen; door een onterecht afgekeurd doelpunt van Dessers (lang leve de VAR) en een discutabele strafschop verloor het twee punten. 

Over het algemeen is Heracles een prooi voor Grunn. In de vijftien ontmoetingen wist Heracles maar twee keer te winnen, drie keer gelijk te spelen en verloor het tien keer in Groningen. Arnold Kruiswijk wist in 2006 het record te vestigen van snelste eigen doelpunt in de Eredivisie. (8 seconden)

FC Groningen

We kunnen goed gestemd uitkijken naar aanstaande zaterdag. Sam Schreck liet zien Doan te kunnen vervangen in de wedstrijd tegen AZ. De Duitser beschikt over een behoorlijk loopvermogen en een goed spelinzicht. Wie weet pakt de verkoop van Doan goed uit. 

Net zoals vorig seizoen lijkt het enige zorgenkindje het scorendvermogen. Overigens heeft Heracles het zelfde probleem. Beide ploegen wisten nog maar twee maal te scoren. Verdedigend staat Groningen er (opnieuw) goed op. Ondanks het gemis in de naam van Samir Memisevic staat het achterin als een huis. Groningen kreeg enkel doelpunten tegen in de 1-3 nederlaag tegen Twente.

Transfers

FC Groningen maakte deze week bekend dat er nog een aantal spelers mogen vertrekken. Michael Breij, Django Warmerdam en Jannik Pohl mogen uitkijken naar een andere club. Misschien het meest opvallende van de drie spelers is Warmerdam. Warmerdam speelde regelmatig in de voorbereiding en deed dat niet onverdienstelijk. Thijs Dallinga speelde ook een goede voorbereiding. Hij mag verhuurd worden aan een club in de Keuken Kampioen Divisie.

De verwachting is dat er geen vervanger word gehaald voor de vertrokken Doan. Het geld word in eerste instantie bewaard. De selectie is in ogen van de staf groot en goed genoeg om het verlies op te vangen, ondanks dat het (in potentie) de beste speler is. 

Vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem, Matusiwa, Lundqvist, Schreck, Hrustic, Sierhuis, Gudmundsson

COME ON FC!

Reacties:
Bikkel 29-08-2019 om 20:10

Dit moet toch 3 punten worden!? Ik zeg 3-0... 2 maal sierhuis en Itakura uit een corner 

Ronnie 30-08-2019 om 07:18

Bekkel werpt zich op als Sierhuis fan.2x Sierhuis haha.

Laat ie beginnen met 1 dat is voor hem al heel wat. Sierhuis, nog zon Jans miskoop

Bikkel 30-08-2019 om 09:15

Jij hebt er iig kijk op 

Groen hart30-08-2019 om 17:25

Hahhaha sierhuis ? Opholn nou.

Bikkel 31-08-2019 om 09:38

En jij ook groen hart!!toppers 

hermank196929-08-2019 om 20:38

Ik schat 2 maal Itakura hoger in dan 2x Sierhuis maar wie weet.

Bikkel 29-08-2019 om 20:52

Zal me een zorg zijn, als er maar gewonnen wordt... 

appie happie29-08-2019 om 21:27

Sierhuis op de bank.

Of zorgen dat er bruikbare ballen komen voor hem,laatste kans dan..ik ben er wel een beetje klaar mee..

Groen hart30-08-2019 om 17:30

Eens Appie. Krijgt veel credits hier omdat hij hard werkt. Ja doe ik ook voor 50 x minder 

A Matter of Honor29-08-2019 om 21:57

Sierhus en Benschop samen in de frontlinie!!! En, hoppa.........4-0.

appie happie29-08-2019 om 22:48

Zou wat zijn..

Oeleoptak30-08-2019 om 10:31

Ik denk ook dat twee spitsen beter rendeert. Je ziet nu steeds dat het goed gaat tot de zestien maar daar houdt het op. Ook ligt er dan minder druk op Sierhuis alleen. Denk dat hij daar moeilijk mee om kan gaan.

Bikkel 30-08-2019 om 13:20

Sierhuis moet z'n eigen kansen creëren, hij heeft dan zoveel kracht verspeelt dat het afronden misgaat!! Daarom heb ik wel vertrouwen in hem, als ie maar bediend wordt! En idd met Benschop erbij zou dat best eens goed kunnen uitpakken... 

campesino30-08-2019 om 10:59

Het is natuurlijk even afwachten, maar behalve dat groningen op het eerste gezicht een heel aardige selectie heeft,  denk ik dat er een type doan, mahi, idrisdi mist.  Iemand die zelf iets kan creeren en uit het niets een doelpunt kan maken. Of hrustic moet het ineens op zijn heupen krijgen en die nieuwe zweed heb ik natuurlijk nooit zien spelen, maar die lijkt vooral snel te zijn.

Ik had nog gehoopt op een nieiw groeibrillantje, maar goed kopen om het kopen heeft ook geen zin. Lievet geen nieuwe pohl op de slotdag.

30-08-2019 om 11:13

Het is een middelmatige en uitgeholde selectie, met  weinig of geen publieksspelers. Heb het gevoel dat we met mjfvan de drup in de regen zijn beland

A Matter of Honor30-08-2019 om 11:53

Het spreekwoord is "van de regen in de drup". Nog niet goed ingeburgerd??

kees30-08-2019 om 12:09

lelijk gelijkspel tegen H.  verwacht ik

 

Andries30-08-2019 om 11:29

Dit is een wedstrijd van de waarheid.

Indien een sof, dan is er nog tijd om voor 10 miljoen euros nog enige inkopen te doen.

Het punt is dat deze selectie nog groeien moet.

Kan zeker wel wat worden.

Doan is dan snel vergeten.

 

 

 

brummie30-08-2019 om 11:49

Sommigen zijn alweer aardig negatief lees ik. Persoonlijk vind ik de selectie veel beter in balans t.o.v. vorig seizoen. Zit meer voetbal in, en heeft ook voldoende creativiteit en kwaliteit. Selectie verhouding jong/ervaring is nu ook beter. 

Posities zijn allemaal dubbel bezet en er was al ingespeeld op een vertrek van Doan, met Schreck. 

Zelfs zonder Memisevic, een steunpilaar, staat het defensief sterk. 

Daarnaast hebben we behoorlijk wat nieuwe spelers, zoals bijv.  Asore, Schreck, van Hintem en Benschop nog nauwelijks zien spelen in het groen wit. Dat men nu al oordeelt dat selectie middelmatig en uitgehold Is, is mij een raadsel.... 

campesino30-08-2019 om 12:52

Schre k als vervanger van doan begrijp ik niet zo goed. Compleet verschillende voetballers.

Nietemin lijkt schreck me een prima voetballer met veel strijd. Verder heb je geliijk en is de selectie veel uitgebalenceerder, is er uiteindelijk toch war ervaring gekomen en zit er duidelijk meer boetbal in. Probleempuntje blijft op het eerste gezicht het scorend vermogen. Maar wie weet svjopt die asore el wel 15 in. Toch mis ik met het vertrek van doan de kers op de taart, een crestieve publiekslieveling

Groen hart30-08-2019 om 17:29

Brummie wees eens realistisch ! We spelen al 4 jaar zonder spits en scoren daardoor te weinig. Met een goede spits win je bij AZ. Dit kost heel veel punten. Waarom lukt het heracles en nu Willem II wel ?

maar ja ik weet het  Sierhuis werkt hard .

Nachtwacht30-08-2019 om 20:29

Eens... In elke linie zijn we in staat om een blessure of schorsing op te vangen... Het doorselecteren is goed gelukt, ook met het oog op de komende seizoenen. Met deze selectie spelen we linkerrijtje, tussen plek 5 en 9. Prima beleid.

De Generaal30-08-2019 om 12:19

Zaterdagavond voor mij de eerste wedstrijd van het seizoen. Dan begint wat mij betreft ook de echte competitie. De eerste wedstrijdronden zijn een soort etalagewedstrijden voor spelers die weg willen en voor trainers om te kijken wat er nog ontbreekt. Wel jammer dat deze wedstrijden meetellen.

Ik ben voor een 2 spitsen systeem met Sierhuis en Bensschop. Oorlog maken in de 16. Meeste verdedigingen in de eredivisie zijn hier niet tegen bestand, er is er dan altijd wel 1 die een foutje maakt.

Opportunisme en strijd wil ik zien met veel halve en hele doelkansen.

"Niet geschoten is altijd mis" 

30-08-2019 om 12:30

Niet negatief eerder realitisch , zet tegenover mahi, reis, doan en chabot maar eens de nieuwkomers en dan zal me tot het besef komen dat we kwalitatief enorm achteruit zijn gegaan tov vorig seizoen en toen was het al geen hosana qua veldspel toch?

De Generaal30-08-2019 om 12:43

Nederlandse competitie bestaat uit jeugdspelers, sommige zeer getalenteerd, en uit het buitenland teruggekeerde spelers die daar iets of niets hebben bereikt. Op Ajax en PSV na is het nivo niet heel erg hoog uitgezonderd de paar individuele spelers bij andere clubs. Het is iedere keer hopen op een pareltje zoals Doan. 

De FC doet voor de meeste clubs niet onder qua selectie. Het is de taak van de trainer om er een vechtmachine met zelfvertrouwen van te maken.

alexvl30-08-2019 om 13:54

Mahi heeft niks gepresteerd vorig seizoen, reis versus Matusiwa vind ik zeker geen verslechtering, doan heeft ook niet veel gepresteerd vorig jaar (omstandigheden) en Chabot versus Itakura vind ik ook niet echt verslechterd. Zet daar tegen over de komst van de beide Zweden (echte verbeteringen) en Schreck. Dan vind ik t allemaal wel verbeterd. En laat die azijnpissers nu gewoon ff afwachten wat t gaat brengen.

Voorlopig 4 uit 3. Hadden er 7 uit 3 moeten zijn, maar desondanks tevreden gevoel. Moeten alleen wel meer kansen creeren en afmaken. Ik hoop dat Sierhuis snel over die drempel komt want hij kan het wel.

Rob197030-08-2019 om 19:32

#Yaan, chabot, verdedigend redelijk, maar itakura, heeft nu al meer laten Zein over de middenlijn dan Chabot de gehele competitie, ik vind dat een enorme verbetering. Mahi, had door alle perikelen en vertrekplannen, geen toegevoegde waarde meer. Heeft zich zeker niet laten gelden. Reis is moeilijk te vergelijken met Matusiwa, twee verschillende spelers, Matisuwa, kan goed tussen de linies spelen, weet het tempo te bepalen en heeft goede intercepties gehad, Reis was ook zeer nuttig en speelde goede wedstrijden. In vergelijking is Matisuwa toch een aanwinst, die er vanaf dag 1 staat, en geen zwakte kent.  Doan, is toch een verhaal apart, zoals hij gebruikt is, vond ik,hem niet bijzonder, terwijl hij dat wel is. In het plaatje van Buijs was hij een zekerheid, maar echt veel bijzondere momenten heeft hij toch ook niet gekend. Een paar mooie bevliegingen, maar die hebben Bel Hassani en Bruns ook gehad.

De nieuwe spelers zijn van een degelijk niveau, waarvan wij nog niet weten wat hun plafond is, wat wij wel weten uit de eerste wedstrijden, is dat ze nog niet door een ondergrens zijn geknalt, zoals het begin vorig jaar.

lundqvist heeft een fantastische steekbal en kan het spel verleggen met een bal op maat, gudmundsson, komt van een niveau lager, maar dat is niet te zien omdat hij zich moeiteloos aanpast, speelt gewoon degelijk, laat zijn man niet lopen en schuwt het vuile werk niet. Schreck is nog afwachten, maar heeft een vreselijke sterke conditie, goede techniek en ook verrassende actie’s. 

Zo kun je van alle spelers wel wat zeggen, de ene keer positief de andere keer wat negatiever, maar wat Fledderus heeft gehaald is niet verkeerd, en ook hij zal zeker op zoek zijn naar een goe scorende spits, maar met de jeugd in aankomst is het ook lastig om er nog 1 bij te halen. Dat geld natuurlijk ook voor de verdediging, Memisevic wordt ook weer fit, en dan is een hele brede selectie wel leuk, maar ook niet altijd slim. Maar zoals er wel meer schrijven hier zijn wij toch positief verrast met de aankopen, allemaal spelers met inhoud, goede techniek en snelheid, erg belangrijk. 

Ik vond het niveau verschil in de eerste wedstrijd met Twente erg groot, en dat stemt mij tot tevredenheid. Velen waren enthousiast over Twente, en dan zo’n krachtsverschil, geeft de burger toch moed.

A Matter of Honor30-08-2019 om 12:47

Inderdaad een hele aderlating van FC- Groningen en vooral van een Mahi die het laatste halfjaar geen pepernoot heeft kunnen raken. Maar alle gekheid: FC-Groningen heeft prima ingekocht met Schreck en Gudmundsson, Asore en Matusiwa. Doan is vervangbaar door Schreck en van Hintum met z'n ervaring draagt ook een steentje bij aan dit elftal dat naar mijn inzicht prima mee kan komen met ploegen in de sub-top, zonder ook maar één keer HOSANNA te roepen.

Roelofsky30-08-2019 om 12:54

100% mee eens.... we gaan nog verrassen die seizoen let maar op....

31-08-2019 om 21:46

@ rob / matter of honor .. ben blij dat jullie kijk of voetbal hebben

Marco30-08-2019 om 13:28

Examendag voor het elftal. Winst bij Emmen gelukkig, verlies Twente onnodig, gelijk spel AZ aardig voetbal.

Nu wel een elftal met op het middenveld veel voetballend vermogen wat zeer leuk is om te zien. Wel heel veel doelpunten ingeleverd, de nieuwe spitsen hebben we ook eerlijk gezegd niet of nauwelijks in actie gezien. Na de wedstrijd van Heracles weten we of we een doelpuntenprobleem hebben. 

kees30-08-2019 om 14:04

ieder wedstrijd moet een examen zijn, @ Marco.  Je kan niet verwachten dat er meteen een ingespeeld elftal staat met zoveel nieuwe spelers..Maar de intentie moet er zeker zijn  om te winnen van de tegenstander.  Dat blijkt vooral als ze op het middenveld heersen.

Denk dat Fledderus nog wel wat tips aan Buys heeft gegeven over de tegenstander van morgen. Ongelooflijk het aantal mutaties dit seizoen bij die Almeloërs

Appie zal misschien niet kunnen kijken met zijn dochter want het is onder etens-of werktijd. Maar in de opname of samenvatting, Appie:  Goed luisteren naar Maduro, want die blijft altijd correct en ook zichzelf in de wedstrijdanalyse.  Benieuwd hoeveel mensen er op de wedstrijd af komen.  Zondag/maandag nog een speler erbij?  Ik denk 1-1  al hoop ik natuurlijk op een overwinning.  maar die VAR gooit alles in het honderd...wat zeg ik "honderd?" 10 miljoen bedoel ik  !

 

A Matter of Honor30-08-2019 om 14:36

Je weet,Kees. De VAR bij de wedstrijd FC-Groningen-Heracles bestaat uit de heren Andrea Bocelli, Ray Charles en Stevie Wonder. Een gezelschap uit de muziekwereld waarvan het bekend is dat het "zicht" niet heel bijzonder is. Net als al die andere VAR figuren die elke wedstrijd op een negatieve wijze beïnvloeden.

appie happie30-08-2019 om 15:54

Appie  kijkt morgen thuis..Kees..

kees30-08-2019 om 18:11

@ A Matter of Honor:

je vergeet de vierde man in de wedstrijd morgen, , die dat bord omhoog doet met extra tijd, die is Jose Féliciano..

Rob197030-08-2019 om 19:34

Over de VAR gesproken, dit weekend zijn Mulder en Bax aan elkaar gekoppeld, de KNVB wil ook niet verbeteren.

kees30-08-2019 om 19:45

twee gehoorgestoorden ook nog

Jegelkser30-08-2019 om 14:48

Ergens wel jammer dat van Hintum niet speelt. Vond het hem echt goed doen. Sierhuis werkt inderdaad keihard en zou meer geholpen moeten worden door de andere spelers op het veld. Heracles lijkt mij toch wel een stugge ploeg die zal gaan verdedigen. Benieuwd of de spelers dan vol druk gaan zetten en bij balbezit geduldig de bal rondt kunnen spelen om tot kansen te komen. 

Jantje30-08-2019 om 14:50

Ik zou nog een sterke linker vedediger halen. Abselam vind ik zelf zwak.

nulvijftig30-08-2019 om 18:41

Absalem deed het prima de afgelopen wedstrijden. Waarom dan veranderen? 

Rob197030-08-2019 om 19:35

Altijd een speleropstellen tegen zijn oude ploeg. 

marcelfcg31-08-2019 om 10:42

Absalem laten staan. Eigen jeugd speler die als een krijger stond te verdedigen tegen AZ.

metworst30-08-2019 om 16:08

Ik zie het wel positief met een overwinning.

Ik hoop dat als de stand het toelaat op een invalbeurt voor Postema. Wat goed is komt snel.

nulvijftig30-08-2019 om 18:41

Ik ben benieuwd. Groningen heeft een leuke technische aanval. Verwacht er veel van, maar die gasten kunnen allemaal wel voetballen. Moet toch wel een overwinning worden morgen.

31-08-2019 om 20:16

Voor alle positivo's , tis weer genieten!! Te langzaam en geen creativiteit is 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!