Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen reist af naar Arnhem!

Door Tom Kuiper 10 reacties

FC Groningen treedt aanstaande vrijdag aan tegen Vitesse. Het is een weerzien met o.a. Tim Matavz en de deze zomer vertrokken Bryan Linssen. De FC wacht een loodzware uitwedstrijd in Arnhem. Na het 3-3 gelijkspel tegen Heracles zouden er eigenlijk punten gehaald moeten worden tegen Vitesse. Concurrent Willem II speelt tegen Sparta Rotterdam en kan op twee punten komen waardoor het gat zo goed als gedicht is. Maar is het realistisch om resultaat in Arnhem te halen?

Korte terugblik Heracles 

Na een goede eerste helft ging de FC met een 3-1 voorsprong de rust in. Vooral Mahi was erg belangrijk en speelde een goede eerste helft. Jongelingen Ludovit Reis en Tom van de Looi speelden eveneens een puike wedstrijd. In de rust bracht Stegemans, coach van Heracles, tactische wijzigingen toe. Heracles ging met vier spitsen spelen en hier had de FC geen antwoord op. Vermeij scoorde de 3-2 toen er net een uur gespeeld was. Even later schoot Pröpper een mislukte voorzet zo in het doel van Sergio Padt, waardoor het 3-3 werd. Een fluitconcert volgde.

Vitesse

Vitesse speelde afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Linssen zorgde met een knappe goal voor de 0-1. Door een goal van Namli werd het 1-1 en na rust werd het 1-2 door een doelpunt van het grote talent Mount. Vitesse staat met een 6e positie in de Eredivisie keurig in het linkerrijtje. Het is wel bekend dat de ploeg van Fraser soms erg goed voetbal laat zien. Toch lijkt Vitesse in thuis wedstrijden erg kwetsbaar. In 9 thuiswedstrijden werden ‘pas’ 11 punten verzameld. Misschien zit er toch een stuntje in?

FC Groningen

FC Groningen trok afgelopen week Zeefuik van Ajax aan. Het gaat om een huurcontract met recht op koop. Toch zal Zeefuik geen basisplaats krijgen in het Gelredome. Mahi is nog geblesseerd aan zijn kuit en het lijkt erop dat Hrustic zijn plek vrijdag gaat overnemen. Veel wijzigingen worden er verder niet verwacht in de opstelling.

Financiën

Zoals eerder gemeld op onze site, vertrok Alexander Sørloth naar Crystal Palace voor 9 miljoen pond(!!!). Dat komt neer op ongeveer 10,2 miljoen euro. FC Groningen ontvangt een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro doordat Nijland een doorverkooppersentage van 10% bij de verkoop van Sørloth bedongen heeft. Dit geld wordt niet uitgegeven en kan in de pot samen  met het geld van de transfer van Virgil van Dijk. Daarbij heeft de club Idrissi verkocht aan AZ en zijn dure spelers zoals Jenssen en (waarschijnlijk) Reijnen van de loonlijst gehaald. Het begrotingstekort zou nu onderhand wel gedicht zijn, lijkt ons.

Vermoedelijke opstelling: Padt, Te Wierik, Memisevic, Van Nieff, Warmerdam, Reis, Van de Looi, Hrustic, Drost, Doan, Van Weert 

Gaat de FC voor een stunt? We gaan het allemaal zien aankomende vrijdag. De wedstrijd begint om 20:00 uur in het Gelredome. 

Reacties:
31-01-2018 om 18:33

0 punten

brummie31-01-2018 om 18:51

Sinds begin december heeft Fc maar 1 wedstrijd verloren. Vitesse thuis werd 4-2 winst. Zal niet makkelijk worden, maar wie weet behalen we resultaat.

M0i31-01-2018 om 21:24

De grote plaaggeest van de heenwedstrijd, Milot Rashica, is in ieder geval vertrokken naar Engeland. Verder erg jammer dat hun scorende spits na die vuile elleboogstoot nog zolang mag blijven spelen, in afwachting van allerlei commissies die te laag frequent vergaderen.

ronald197631-01-2018 om 21:29

4-1 

appie happie31-01-2018 om 23:28

1-1  Fc wint niet makkelijk maar verliest ook niet makkelijk..1 ding zit me wel dwars en dat is Mahi..zonder hem ist naitveul..komt Hrustic er voor in..sorry ik heb niks met Hrustic..helemaal niks.

 

Hopelijk wordt het weekend niet vrijdag al verpest

kees31-01-2018 om 23:53

dan heb je zaterdag en zondag nog om bij te komen.  Ik denk dat Mahi gespaard wordt, maar missch toch nog wel minuten zal maken.  Gek dat Linssen, die ongeveer in z'n eentje ons de play offs plaats  heeft bezorgd een jaar eerder, nu waarschijnlijk een plaaggeest zal wezen.  waty doe je eraan: we kennen al z'n trucs precies (!) en allicht dat een ervan de scheids in dwaling brengt.

 

Maar normaal gesproken is dit een verliespartij, daar moet je gewoon eerlijk in zijn.

Arthur01-02-2018 om 01:00

Zeefuik gelijke starten. Kan er lekker gebikkeld worden met memisevic en te wierik. Als t voetballend niet lukt dan knokkend maar. Ik zeg 0-1 door n wereld goal van drost van circa 35 meter.

rob roy01-02-2018 om 11:18

Kijk, dat noem ik nou optimisme. Ik hoop dat je gelijk krijgt, Arthur !!!!

01-02-2018 om 18:55

Ik denk een wereldgoal voor ons van Dabo van 35 meter blijft toch één van de mooiere momenten in de Euroborg

Maar Drost ook prima uiteraard

appie happie01-02-2018 om 13:07

Ik ook RobRoy   ben meestal super positief   maar nu even niet..

Kevin01-02-2018 om 16:07

Met een gezonde portie geluk en scherpte kan je stunten in Arnhem. Rashica, de beste speler van Vitesse, is vertrokken en voor hem is geen serieuze speler teruggekocht. Oppassen geblazen voor vooral Linssen en Mount, maar verdedigend zie ik het positief in. Hoop dat iemand anders eens de corners gaat nemen dan Van Nieff. Belanden allemaal ongevaarlijk bij de eerste paal. Aanvallend met Van Weert en Mahi (neem aan dat hij start) zie ik voldoende gevaar voor goals tegenover de niet hele soepele defensie van Vitesse. Ben benieuwd, 1-2!

Marco01-02-2018 om 16:49

Thuis werden we in de eerste helft volledig overklast.

Zal een reguliere 3-0 verliespartij worden. 

Misschien kan Veldwijk aantonen dat Vitesse het afgelopen zomer verkeerd zag door hem geen contact aan te bieden. 

herman196001-02-2018 om 20:05

We moeten als fc fans niet meer naar boven kijken , maar eerder naar beneden Alleen Sparta is er verdedigend niet sterker op geworden,de rest allemaal wel. En bij ons is het gemiddelde (ik denk 22j) leeftijd erg jong. Zeg niet dat we een slechte jeugd hebben maar niet constant om de FC naar plek 7-8 te spelen. vrijdag denk ik 3-1

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!