Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - RODA JC

Door Redactie 14 reacties

Met nog vier wedstrijden voor de boeg nadert het einde van het seizoen in zeer rasse schreden, de spanning stijgt! Valt dit weekend de beslissing over de landstitel? Welke club stevent meer en meer af op (de verkeerde) nacompetitie of rechtstreekse degradatie? Bij een overwinning van PSV tegen Ajax, zijn de Eindhovenaren sowieso landskampioen. Laten we hopen dat dit scenario nog even wordt uitgesteld want onze FC is helaas nog niet helemaal veilig. Roda speelt volgende week woensdag thuis tegen PSV (Groningen reist donderdag af naar Utrecht) en met champagne in de benen, zal de benodigde motivatie bij de lampen om te spelen voor een maximaal resultaat teveel zijn gevraagd...

FC Groningen weet wat het aankomend weekend niet alleen te wachten staat, maar bovenal wat het te doen staat!!! Strijden voor de volle winst waardoor het een gat van zeven punten kan slaan op de Zuid Limburgers. Niet bepaald een "appeltje eitje" gelet op de huidige vorm van de gasten en ten aanzien van de eerdere twee ontmoetingen. In oktober werd FC in Kerkrade voor de beker met 3-1 uit het toernooi geknikkerd en in december eindigde het duel onder zwaar winterse omstandigheden in 2-2 na een achterstand van 2-0. De weersvoorspellingen voor dit weekend beloven daarentegen prima voetbalweer. Wij verwachten een massaal gevuld eigen huis in een kolkende groen-witte heksenketel!

Korte terugblik Heerenveen
Jammer genoeg bereikte de trots van het noorden niet het gewenste niveau zoals een week eerder thuis tegen Ajax. Ondanks een redelijk begin daalde het spelaandeel na de vermeende blessurebehandeling van doelman Hansen in samenhang met de "time out" van coach Streppel. FC werd daarna op achterstand gezet maar kwam (tot onze grote opluchting) in de tweede helft via Tom van Weert op gelijke hoogte.

 

Diezelfde van Weert trof kort daarna de buitenkant van de paal en dwong een paar minuten later Hansen tot een redding. Ook de Feaners waren nog een paar keer dreigend, daarna bleek over en weer het kruit verschoten. Een 1-1 eindstand die al met al een terechte weergave gaf aan de wedstrijd. 

Voor het moreel in ieder geval geen verliespartij. Een redelijk gevoel dat je als spelersgroep er aan overhoud en meeneemt naar de volgende wedstrijd. En dat brengt ons naar de aankomende confrontatie tegen RODA JC. Een belangrijk duel want Groningen kan zondagmiddag een stap gaan zetten voor direct lijfsbehoud!

RODA JC
De koempels verkeren de laatste weken in een "winning mood". Waren de geel-zwarten een maand geleden nog rijp voor vrijwel rechtstreekse degradatie, de laatste drie wedstrijden brachten de maximale oogst! NAC Breda en Vitesse verloren in eigen huis met respectievelijk 1-0 en 3-0. Ook PEC Zwolle onderging het afgelopen weekend in Kerkrade (3-2) hetzelfde lot. 

Historie via FCG Stats

09-12-2016 FC Groningen - Roda JC 2-0  

19-04-2016 FC Groningen - Roda JC 1-0  

03-11-2013 FC Groningen - Roda JC 3-3  

30-09-2012 FC Groningen - Roda JC 3-2  

15-04-2012 FC Groningen - Roda JC 0-1

FC Groningen speelde 35 keer eerder thuis tegen de Zuid Limburgers. Het doelsaldo is 60-53. Met 14 overwinningen, 11 gelijke spelen en 10 nederlagen ligt het gemiddelde winstpercentage op 40 %.

FC Groningen
Juninho Bacuna is één wedstrijd geschorst. Ludovit Reis is vorige week afgereist naar Tjechië vanwege familie omstandigheden. Naar verwachting komt Reis dinsdag terug. Mimoun Mahi verliet vanochtend eerder de training en is een twijfelgeval. Jesper Drost nam zijn plaats over tijdens het partijspel. Ook Michael Breij verdween vroegtijdig van het veld na een botsing. Trainer Ernest Faber nam zijn positie over. Doelman Jan Hoekstra, verdediger Lars Kramer en middenvelder Michael Breij zijn opgenomen in de wedstrijdselectie. Zij staan eveneens op het wedstrijdformulier bij Onder -23 dat zaterdagmiddag op Corpus aantreedt tegen Scheveningen.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem, Warmerdam, Van de Looi, Doan, Mahi, Van Weert, Hrustic

Lukt het FC om zondagmiddag een belangrijke stap te zetten door uit de buurt te blijven van de verkeerde nacompetitie? Alleen de winst dat telt!

Laat ons weer eens juichen!!

COME ON FC!

Reacties:
KOudman14-04-2018 om 08:37

Ik verwacht een gelijkspel, waar de dreiging niet helemaal wegneemt maar toch veel zekerheid biedt.

kees14-04-2018 om 12:35

dat zal zeker de strategie zijn van Faber... achterin dichthouden en een goaltje erin prikken... geen leuke wedstrijd voor het publiek.  Maar het is eerder gebeurd...mikkken op een gelijkspel kan maar zo een kleine nederlaag betekenen...at the end. 

RODA daarentegen wil wel vooral winnen...dus ruimte komt er sowiezo .

hermanpetra14-04-2018 om 08:42

Winst is een vereiste

robin14-04-2018 om 08:59

Alleen winnen telt !?!!!!?

Lees net stuk van Bacuna. ..Die heeft echt een hoge pet van zichzelf op ...stap hoger, haha ...speel nou eerst es een serie wedstrijden constant man ...

Ronnie 14-04-2018 om 12:37

Robin oude zeikdoos, bacuna is een van de weinigen die ons geld op gaat leveren. Door zeikerdjes als jij rennen dit soort jonge gastjes weg bij de fc. Beetje positiever vent, we hebben ze hard nodig de komende wedstrijden.

robin14-04-2018 om 15:48

Niks met zeiken te maken ...Gewoon reël zoals het is! Niet meer niet minder...Hij heeft de potentie dat zeker. ..Maar na 3,5jaar mag je wel wat meer constantheid verwachten ...Nu alles en meestal niks ...Goed weekend Ronnie boy 

 

brummie15-04-2018 om 09:03

Bacuna mag toch wel gezonde ambitie hebben? Deze jongen is vaak door een deel van aanhang afgebrand en uitgefloten. Als ik hem was zou ik ook niet verlengen en een club zoeken waar hij meer omarmd wordt.  Heeft in de afgelopen seizoenen prima ontwikkeld, uiteraard met ups en downs. Maar jonge spelers zijn grillig.

robin15-04-2018 om 11:27

Natuurlijk Brummie, ik beoordeel hem puur op wat ik er zelf van vindt en velen met mij ...Dat gaat om wat ie laat zien op het veld ...En iedereen ziet dat anders... Gelukkig maar ...Dat ie ambitie heeft is mooi en dat ie wordt uitgefloten ...Tsjaa dat is het harde leven van prof voetballer ...Moet je maar tegen kunnen ...

Jegelkser14-04-2018 om 13:46

Ik verwacht een makkelijke overwinning. Iedereen doet net of Roda wekelijks speelt als Real Madrid. Drie keer gewonnen waarvan paar keer geluk. Morgen vanaf de eerste minuut erop klappen. 

tante jannie14-04-2018 om 14:00

Roda speelt de afgelopen weken  met durf en dat is beloond.

Ik verwacht morgen een gelijkspel, zou een prima resultaat zijn met de huidige  selectie.

Hopen dat PSV morgen niet wint, dan krijgt Roda midweeks de overwinning niet cadeau.

Zal billenknijpen zijn de komende weken.

 

Jegelkser14-04-2018 om 14:37

Hoezo huidige selectie slecht? Ik vind de spelers individueel allemaal beter dan Roda

appie happie14-04-2018 om 16:18

Bacuna speelt zeker de laatste wedstrijden prima,daarvoor vond ik het ook een drama.

 

3 punten worden er morgen gehaald ..de vissekom omgekeerd en t wordt 3-1.aldus ...

 

En idd Psv  moet maar niet winnen...

fc gras14-04-2018 om 16:58

Jammer dat Reis niet mee doet, ik verwacht een spannende degradatiepot met veel strijd en goals. Zou mooi zijn als Hrustic de winnende goal maakt, speelt met bravoure en een goal op het juiste moment kan voor hem en een publiek een mooie bevestiging van kunnen worden.

Jantje14-04-2018 om 18:08

Verwant dat dit jong Groningen niet opgewaasen is met de wedstrijd druk van moeten winnen. ik verwacht een 1-5 nederlaag.

verder zie ik het somber in denk zelf eruit via de playoffs straks.

14-04-2018 om 19:55

Beste Jantje, ik constateer een nogal negatieve reactie, hoop dat je het leven een beetje luchtig kan bekijken! Het wordt lekker weer de komende week. 

Mijn verwachting is 2-2. Veel ruimte voor beide ploegen. Verder vooral hopen dat ajax het kampioenschap van psv voorkomt door minimaal een punt te pakken bij PSV, aangezien Roda komende week thuis tegen PSV speelt

KOudman14-04-2018 om 20:16

1-5 nadat we dit jaar alleen tegen Feyenoord met 3 goals verschil onderuit zijn gegaan? Lijkt me sterk

appie happie14-04-2018 om 23:35

Zoek jij ff snel een touw voor jezelf  dan ben jij er mooi vanaf en wij ook.van jou dan..

Marco14-04-2018 om 18:10

In Kerkrade gingen we pijnlijk machteloos ten onder, wordt zeker geen makkie. Hrustic op de flank en Doan op het middenveld of andersom. 

 

KOudman14-04-2018 om 19:51

2-2 noem ik niet pijnlijk machteloos onderuit. Ik denk dat je je vergist met vorig seizoen toen het 3-1 uit werd.

KOudman14-04-2018 om 20:18

Of bedoel je de bekerwedstrijd?

Ronnie 14-04-2018 om 20:19

KOudman,

beker dit jaar kansloos, futloos, waardeloos dit jaar. Wij spelen nu iets beter. Helaas Roda ook...

ben er niet helemaal gerust op, hoop uiteraard wel 3 punten. Als Drost maar niet meedoet....

14-04-2018 om 21:01

Heb er wel vertrouwen in.Wij spelen in een volle Euroborg deze ex-mijnwerkers van de mat. Mijn enigste zorg is die kale Duitser die in de spits loopt, die scoort nogal makkelijk dus het mannetje die hem moet bespelen even extra alert zijn op de bewegingen van die gast. Voor de rest is die linksbuiten een nogal rap manneteje, dus uitkijken geblazen!!!!!!! 3-1 zou een mooie uitslag voor ons zijn. En Jantje, neem vanavond maar een lekker bakkie koffie met honing want azijn is veel te zuur voor jou.!!!!! 

KOudman14-04-2018 om 21:23

Gelukkig hebben we Zeefuik om die linksbuiten te bedwingen

Hendrik15-04-2018 om 00:41

Jonge jij hier ook nog steeds.  Ik ben Rene 1 nog van Fc Groningen blog . Wat hebben wij niet discussie s met mekaar gehad. Ik volg het ook nog wel ga niet meer naar het stadion toe. Maar ik moet het nog zien .Dat kon morgen nog wel eens treurnis worden. Wat ik toen al zei en nog steeds. Hans Nijland moet daat opsodemieteren want die verneukt samen met Jans de hele boel. Beide zijn achterbaks en daar heb ik een hekel aan. Die kempkers met zijn collega weg om die Kans.

Hendrik15-04-2018 om 00:42

Jans.

kees15-04-2018 om 01:01

Rene 1 herinner ik mij ook van FCGOnline... maar dat je zo extreem in je stelling bent over de bestuurders, daar ga ik niet in mee:  het is natuurlijk voor mij ook ergernis dat er zoveel mooi-weer wordt gespeeld naar buiten toe terwijl er binnen de organisatie links en rechts koppen rollen... maar ik kan je zeggen: dat is bij andere clubs meestal niet anders.  Het sportieve gedeelte van de club heeft een downsizing gemaakt in de laatste 2 a 3 jaar... De vlag van de club hangt er minder stralend bij en daar zullen op zich redenen genoeg voor zijn.  Ik ben teveel fan van de club om dat nu helemaal toe te schrijven aan mismanagement...nee ik zie eerder dat ze met twee monden spreken: een naar de eigen investeerdersgroep en mensne met privégeld of belangen, en de andere naar een openlijk beleden positivisme via de clubhisorie en naar de buitenwereld toe... Ik moet nog zien dat FC Groningen de kritische supporters weer kan interesseren om terug te komen naar het stadion.  dat gaat niet met een "overlevingsscenario".    

Kemkers heeft zich opgesteldde laatste hjaren ( en was overal bij betrokken ) als toekomstige directeur... dat is doorkruisd met zijn vertrek. Of Jans hier alleen verantwoordelijk voor is...denk het niet.  Maar  met de beperkte financiële mogelijkheden zit er voor Buys niks anders op dan met de selectie in augustus te slagen. Dat is nogal wat, om die uitdaging aan te gaan. 

Eigenlijk kan ik dhr Nijland niet meer zien functioneren zonder jans, want alleen is de plaat wel grijs gedraaid.

Ik hoop dat er een goede selectie komt te staan volgend seizoen, en dat we de problemen de baas blijven...en dat jij als Hendrik/alias Rene 1 ook een inhoudelijk goede bijdrage wil leveren als je hier post.   

Hendrik15-04-2018 om 12:08

Gaat goed komen Kees .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!