Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: FC Groningen – SC Heerenveen

Door Patrick Dobma 17 reacties

Het eredivisieseizoen 2017/2018 staat op het punt van beginnen, zo ook voor onze FC. Wij van Boerenmacht.nl blikken alvast vooruit op deze wedstrijd, die de start moet worden van een mooi en succesvol seizoen voor de Trots van het Noorden! En hoe mooier te beginnen dan tegen onze rivaal uit het koude Friesland? Twee ploegen die vrijwel altijd aan elkaar gewaagd zijn, gaan als afsluiter van de eerste speelronde om 16:45 uur zondag met elkaar de strijd aan in ons Noordleasestadion.

Tegenvaller
De FC heeft na het afgelopen seizoen een aantal tegenvallers moeten incasseren. Zo zagen we het vertrek van Simon Tibbling, en besloot Bryan Linssen te verkassen naar Vitesse waar hij hoopt op een beter verblijf dan bij ons. Verder vertrokken Tom Hiariej, Hedwiges Maduro, Stefan van der Lei en Desevio Payne, en keerde Jason Davidson terug naar zijn club Huddersfield Town. Ook een tegenvaller was het feit dat algemeen directeur Hans Nijland een begrotingstekort van ruim 2 miljoen euro moest slikken, terwijl wij allen stiekem toch hoopten op een positief saldo waarmee we dit seizoen een succesvoller seizoen kunnen draaien dan afgelopen jaar.

Nieuw
Ondanks de vertrekkenden en het geldgebrek zijn er ook positieve verhalen aan de start van dit seizoen. Zo mogen wij een aantal nieuwe namen verwelkomen die zich bij het eerste van de FC hebben gevoegd:

– Ritsu Doan, 1-jarig huurcontract, optie tot koop (3-jarig contract), Gamba Osaka

– Uriel Antuna, 2-jarig huurcontract, Manchester City

– Todd Kane, 1-jarig huurcontract, Chelsea

– Django Warmerdam, 3-jarig contract, Ajax

– Mike te Wierik, 3-jarig contract, Heracles Almelo

– Lars Veldwijk, 3-jarig contract, KV Kortrijk

– Kevin Begois, 1-jarig contract, transfervrij van PEC Zwolle

Aan allen, van harte welkom bij de mooiste club van Nederland!

Vermoeden
Ook al zijn er nog een paar dagen te gaan tot de aftrap, volgens de laatste berichtgeving gaat Faber met de onderstaande elf spelers de wedstrijd beginnen. Laat in de reacties weten wat jij van deze vermoedelijke opstelling vindt, en wat jij er al dan niet aan zou willen veranderen!

Vermoedelijke opstelling: Padt; Te Wierik, Reijnen, Larsen, Warmerdam; Bacuna, Jenssen; Drost, Mahi, Doan; Veldwijk 

Django Warmerdam vertelde ons dat hij het prima naar zijn zin heeft in Groningen en zich snel heeft aangepast en goed is opgevangen. Hij denkt dat FC Groningen een goede ploeg heeft dit jaar en ook hij is blij dat het zondag weer begint want daar werk je naar toe zei hij. Django vindt de 6 weken voorbereiding ook lang en nu komt het mooiste weer zei hij. Hij denkt dat Heerenveen een aardige selectie heeft en het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Hij denkt dat het individuele aspect de kracht is van Heerenveen, met snelle jongens die een aanval kunnen opzetten en daardoor een wedstrijd kunnen beslissen. Stijn Schaars was het vorig seizoen de grote man op het middenveld en Warmerdam denkt dat als men het middenveld compact houdt en de as van het veld dicht houden dat Schaars te bestrijden is en dat ze Heerenveen zo niet aan het voetballen laten komen.  Hij ziet er naar uit om tegen Martin Odegaard te gaan spelen want het is toch al een grote naam in de voetbalwereld, aldus Warmerdam. Hij is er niet van onder de indruk want hij gaat gewoon eigen spel spelen. Zijn beste kwaliteit is dat hij een goede actie heeft en vooral binnendoor, dus daar zal hij op moeten letten en zorgen dat hij niet binnendoor gaat. Hij hoopt in ieder geval dat er veel publiek komt zondag en aan het veld zal het niet liggen want dat ligt er prachtig bij, aldus Django Warmerdam.

Ook spraken wij met Mimoun Mahi over de wedstrijd: '' Eindelijk begint de competitie weer, ik ben er klaar voor, het hele team is er klaar voor dus we kunnen er weer tegenaan. Ik denk dat we als groep zijnde heel goed op weg zijn en dat iedereen van elkaar weet wat we kunnen verwachten. ''

Wat weet jij van Heerenveen? 

''Het enige wat ik weet is dat ze ongeveer dezelfde selectie hebben als vorig jaar, misschien nog 2 a 3 aankopen gedaan maar verder weet ik niet echt veel van Heerenveen af, en eerlijk gezegd houd ik me ook nooit zo bezig met de tegenstander.''

Sam Larsson, de smaakmaker van Heerenveen speelt zondag niet, kan dat een voordeel zijn? 

''Jazeker is dat een voordeel, Larsson is een hele goede voetballer die bepalend kan zijn voor je team en als hij er dan niet bij is, is dat alleen maar leuk voor ons, al had hij van mij ook mogen spelen want ik heb veel vertrouwen in ons team en dat wij aan het langste eind gaan trekken en wij beloven de supporters een hele mooie middag te geven.''

We spraken ook met hoofdtrainer Ernest Faber: ''Eindelijk gaat het weer los, we hebben net 6 weken voorbereiding achter de rug, wat wel relatief lang is, maar dat betekent wel dat iedereen hongerig is naar de start van de competitie. De spelers zeggen ook dat 6 weken voorbereiding wel heel lang is en daar mogen ze mij wel op aanrekenen, dat is mijn verantwoordelijkheid en dat zal ik voor volgend seizoen wel anders gaan doen.

Hoe kijk je naar Heerenveen op dit moment?

''Qua kwaliteit spelers hebben ze ongeveer dezelfde selectie op dit moment, ze hebben een paar spelers weg laten gaan en een paar spelers erbij gekregen waarvan ik sommigen ook wel ken maar het gaat er uiteindelijk om wie het scherpst is zondag en je moet heel effectief zijn in je eerste wedstrijden wat Feyenoord vorig seizoen tegen ons was want die schoten alles erin toen.''

Wat is de kracht van Heerenveen?

''Ze hebben voorin veel creativiteit en een ervaren middenveld, in de verdediging liggen de mogelijkheden voor ons waardoor wij als Groningen zijnde die kwetsbaarheid moeten blootleggen.''

Is de hele selectie fit voor zondag?

''Alleen Oussama Idrissi mist bij de selectie vanwege liesklachten, voor de rest is iedereen fit voor zondag.''

Deze interviews werden ook uitgezonden in de FCGRadio van vanmiddag, deze is terug te luisteren op tynaarlolokaal.nl. Speciale dank aan Kevin Pauwels voor het transcripteren van de interviews.

Vorig jaar konden de elf groen-witten niet imponeren in het eigen stadion, met onder andere een vroege rode kaart voor huurling Jason Davidson. Kan de FC er dit jaar wel een feestje van maken tijdens de Derby van het Noorden? We gaan het zien!

Come on FC!

Reacties:
11-08-2017 om 20:47

Aaargh! Geen Kane en Memisevic.

11-08-2017 om 20:55

nee gewoon de oer hollandse reijnen en ter wierik met ervaring en saaie en degelijke speelstijl. geef mij ook maar die andere 2 , maar deze zullen kwa communicatie elkaar wel goed liggen. en vind faber zelf een saaie trainer die niet snel risico s zal nemen. maar goed kop der veur morgen drop knallen en voorde winst.

M0i11-08-2017 om 21:00

Overmorgen (anders kom je voor een vaste deur)

TomOkker11-08-2017 om 21:01

Beste Achmed, naar aanleiding van jouw vaak negatieve posts alhier, vroeg ik mij of jij de trainingen van FCG volgt. 

11-08-2017 om 21:37

haha en moi kan mij niet snel genoeg maar je hebt helemaal gelijk.

M0i11-08-2017 om 20:59

Zag ook liever Memisevic in plaats van Reijnen. Verder zal Bacuna zich aan z'n opdracht (middenveld klein houden) moeten houden en vooral z'n koppie er bij moeten houden. Nieuw seizoen = aangescherpte instructies = snel met kaarten wapperen om de toon te zetten. Drost .... ach .... ik ga zondag hopen op een klein wondertje. Misschien dat het met de nieuwe aanwinsten om hem heen (Doan, Veldwijk) nu eindelijk een keertje gaat draaien zoals zijn laatste seizoen in Zwolle.  

 

*Edit: zie dat we onze berichten (helaas nog niet de reacties) nu kunnen bewerken! TOP!*

11-08-2017 om 21:36

Beste Tom ik ga zelden naar trainingen wel naar alle thuiswedstrijden en af en toe een uitwedstrijd. Mijn reacties zijn misschien wat negatief , maar als supporter van de club Fc Groningen ben ik totaal niet negatief en zal ik er altijd staan. Ik heb gewoon niks met dat moderne voetbal (alles te commercieel) (spelers die teveel betaald krijgen voor bewezen diensten) (spelers geen binding met de club) (de saaie speelstijl van achteruit mee gekregen van de knvb) Daarom zul je mij vaak hier wat negatief zien overkomen.

brummie11-08-2017 om 21:44

Kan goed leven met opstelling. Jammer dat Idrissi niet fit is. Vond in de oefenwedstrijden memisevic niet heel sterk. Reijnen vond ik tegen Sociedad goed spelen 2e helft. Is ook ervaren en heeft best goed gespeeld vorig seizoen. Kane is nog niet helemaal wedstrijdfit las ik. Kijk uit naar zondag, heb er zin in!

11-08-2017 om 21:49

zeer zeker goede voorbereiding gespeeld die reijnen op zijn manier , jammer van kane dat wist ik niet. nogmaals tom ik vind dat saaie degelijke achterin persoonlijk niks , nu heb je er 3 op een rij , ter wierik , larsen, reijnen. geef mij maar persoonlijk een ander type ertussen. maar goed kan me er verder nait druk om maken.

Ivar11-08-2017 om 22:17

Jammer dat Kane, Idrissi en Antuna er niet bij kunnen zijn zondag. Had graag Memisevic voor Reijnen gezien, Kane voor te Wierik en Idrissi voor Drost. Maar heb zin in zondag!

Als ik de trainer zou zijn, zou dit mijn opstelling zijn:

Padt

Kane--Larsen--Memisevic--Warmerdam

          Jenssen--Bacuna

Doan/Antuna--Mahi--Idrissi

               Veldwijk

Ik ken de spelers Doan en Antuna niet zo goed, maar het lijken mij goede flankspelers.

harley11-08-2017 om 23:31

Kane zou nog niet fit genoeg zijn voor de volle 90 minuten. Kun je hem idd beter ff laten invallen.

ik hou mijn hart wee vast voor een middenveld met Bacuna en Drost..1 van de 2 kan..Bacuna met een ervaren middenvelder..maar beiden?  Nope.

Marco11-08-2017 om 23:58

De slag op het middenveld lijkt Groningen te gaan verliezen. Is wel een sterke linie van de friezen. Faber wilde daarom ook graag een verdedigende middenvelder erbij voor zulke wedstrijden. Toch kiest hij voor een aanvallend ingesteld elftal wat het kijkplezier ten geode komt en zet bijvoorbeeld Memisevic niet als slot op de deur als verdegende middenvelder

Of Doan al zo ver is dat hij in balbezit onder de druk uit kan spelen, en Bacuna geen onnodige fouten maakt is de vraag. Gelukkig hebben we nu wel met Veldwijk een spits die een bal kan vasthouden, zodat het middenveld ook overgelslagen kan worden. 

Als Mahi er 2x scoort dan heeft hij zijn transfer te pakken. 

kees12-08-2017 om 00:01

...en wij de overwinning !

Martijn Gjaltema12-08-2017 om 22:18

Heeft hij sowieso al

Jegelkser12-08-2017 om 08:31

We zullen het zien. reijenen heeft inderdaad een goede voorbereiding gedraaid en coacht zijn mede spelers heel goed. Tegen socidad speelde hij inderdaad sterk. Strijd wordt inderdaad beslist op het middenveld. Als Bacuna gewoon als een ballen afpakken speelt en de bal vervolgens naar ren speler speelt die beter kan voetballen is hij heel bruikbaar en kan hij heel ver komen. Overigens snap ik niet waarom Drost zoveel krediet krijgt van de trainer. hopelijk bewijst hij morgen mijn ongelijk. 

appie happie12-08-2017 om 10:29

Ik hoop ook dat Drost morgen zijn "laatste"kans pakt,wat mij betreft..maar is het niks dan gewoon in de aanbieding en weg ermee.

Jantje12-08-2017 om 11:06

Ik zet Groningen op 15 dit jaar. slecht in gekocht en zeker het zwakke punt van vorige jaar niks aan gedaan. middenveld zal ook dit jaar het zwakke punt zijn.  verwacht dan ook dat Heerenveen gaat winnen zondag.

Nachtwacht12-08-2017 om 11:31

Ah Jantje... we hebben je door. Jij zet laag in met verlies en een 15e plaats, dan is de blijdschap bij winst en play-offs nog groter.

Als Bacuna en Jensen voortborduren op hun goede tweede seizoenshelft, gaat het echt wel goed komen.

Jantje12-08-2017 om 12:45

Ik kijk er niet raar van op als Bacuna er zondag er weer met rood ervan af gaat.

opa12-08-2017 om 12:36

op voorhand negatief is nooit goed het glas half vol is beter dan half leeg

kees12-08-2017 om 13:06

Ik vind het meteen spannend ( voor FC G) , het begin van de nieuwe competitie !

Utrecht kwam sterk uit de strartblokken gisteren, en die ontmoeten we over 2 weken al ( na Heerenveen en Ajax ).  Daarom zal een winst tegen Heerenveen op zich niet voldoende zijn, om te gaan experimenteren voor Faber !

Ik denk dus:  Doan en (vanaf volgend weekend) Antuna zullen max een halve wedstrijd spelen, en vooral als verrassingswapen worden gebruikt. 

Het is tekenend verder, dat Mahi het (weer) moet doen - ik bedoel scoren - , net als in de slot 6 wedstrijden van vorige seizoen. Hij had toen Linssen naast zich die aanjager was, nu zal dat Veldwijk zijn. 

Over Drost nog het volgende:  ik weet (bijna) zeker, dat Drost ingedeeld is als clubspeler voor de years to come... net zoals Kieftenbeld er een was..Die maakte ook soms periodes met blunders achterin of kreeg penals tegen, maar Drost....hij moet gewoon taken naar behoren uitvoeren ( nuttig zijn ) en dan zijn ze tevreden. Als hij gaat sjokken op het veld en zelf geen initiatieven neemt in de voorwaardse linie, dan komt hij wel snel op de bank terecht, denk ik.

Padt blijft waarschijnlijk (Padt: "er speelt op dit moment niks"), volgens een RTVNoord uitzending vrijdag, maar dat kan iedere dag weer anders zijn .

 

Ik wens iedereen op dit forum  prachtige en spannende zondagmiddag toe !...lopend naar de Kerk ( "de groene kathedraal") vanwege (spoor-)wegomleidingen, en als we spelen laat in de middag , dan hebben het hele veld van de concurrentie al gehad.  Heracles wint van Ajax, en dus staan we bij een zege boven die club als binnenkomer voor  volgend weekend.   

Nachtwacht12-08-2017 om 20:46

Utrecht was helemaal niet zo sterk... waren wel efficient. Een buitenspelgoal en ADO raakte lat en paal. Thuis moeten dat drie punten zijn (zeker gezien hun Europese avontuur)

Arthur12-08-2017 om 13:17

Volgens mij is antuna er nog niet bij hoor zondag!!

(Kan ik niet met zekerheid zeggen)

kees12-08-2017 om 13:24

Antuna komt volgende week naar Groningen.  

Marco12-08-2017 om 13:17

Het zware openingsprogramma biedt alle spelers de kans om zich in de kijker te spelen van scouts om een mooie transfer te krijgen. Met nog een kleine 3 weken is de transfermarkt open, en veel buitenlandse clubs zullen nog wel buitenkansje willen halen.

Wanneer een Drost een paar wedstrijden achter elkaar scoort of een Bacuna speelt foutloos in de Arena dan kan het zomaar zijn dat ze worden verkocht. Toen Zeefuik kwam, scoorde hij ook een paar wedstrijden eaher elkaar n nog voor het eind van de transferwindow werd er al op hem een leuk bod op hem uitgebracht. Aan het slot van de transferwindow kunnen merkwaardige dingen gebeuren. Zo bood Groningen eens volledig de hoofdprijs voor Ondaan van WII. 

kees12-08-2017 om 13:25

Ontdaan

12-08-2017 om 15:42

Die Memisevic lijkt soms wat nonchalant lijkt het wel. terwijl ie in potentie de beste verdediger is. Mss moeten we hem maar omruilen met die jongen van Sanchez van AJAX.

 

Watskebeurt Kees? Waar ben je zo ontdaan over?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!