Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen tegen Sparta Rotterdam + foto's training vrijdag

Door Tom Kuiper 9 reacties

Zondag middag trapt de FC af voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Sparta Rotterdam is de tegenstander. Na het mooi meegenomen punt tegen PSV kon FC Groningen de week niet nog mooier maken, met een drie punter tegen Excelsior. De FC speelde een waardeloze wedstrijd, iets wat het seizoen toe nu toe kenmerkt. Misschien kan een mooie wedstrijd tegen de Spartanen het einde van het jaar wat kleuriger maken. Als Groningen de aansluiting naar de subtop niet wil verliezen moet er in ieder geval gewonnen worden. Maar als we heel eerlijk zijn, moeten we misschien wel naar onder kijken. We staan ten slotte maar 4 punten boven de streep.

Korte terugblik Excelsior-uit
Groningen speelde afgelopen zondag een treurige wedstrijd tegen Excelsior. De eerste helft scoorden de 11 van Faber nog een magere voldoende, maar in de tweede helft werd niks meer gecreëerd. Zo doende kon Groningen zien hoe Excelsior in de slotfase naar een 2-0 overwinning uitliep. Een teleurstellend resultaat, want er was hoop dat we op een mooi seizoenseinde konden rekenen. Lars Veldwijk en aanvoerder Sergio Padt gaven terecht aan zich zorgen te maken over het spel.

Sparta Rotterdam
Sparta verloor afgelopen zondag op een nog iets pijnlijkere manier. Er werd in de Rotterdamse derby met maar liefst 0-7 verloren. Na een half uur stond het al 0-4 voor de Feyenoorders. Het vervolg was dat de clubleiding direct na de wedstrijd met elkaar in gesprek ging. Conclusie: Ontslag voor coach EN technisch directeur Alex Pastoor. De club heeft nog geen nieuwe trainer gevonden en zal komende zondag onder leiding staan van interim-coach Dolf Roks. De Spartanen zijn terug te vinden op een 17e plek met 11 punten. Sparta heeft nog een wedstrijd te goed tegen Vitesse.

In memoriam
Na de toss zullen de spelers zich opstellen rond de middencirkel bericht de clubsite. Scheidsrechter Janssen geeft een fluitsignaal, iedereen in het stadion wordt daarna verzocht om één minuut te applaudisseren als eerbetoon aan FC supporters die in 2017 zijn overleden. Ruim twintig namen en foto's zijn aangedragen door nabestaanden die in het stadion aanwezig zijn. Een ode aan deze overledenen! FC benadrukt dat dit eerbetoon eveneens voor alle fans van de club is bedoeld, die in 2017 zijn overleden. Intentie is om "in memorium" jaarlijks te laten terugkeren.

FC Groningen
Er zijn een aantal blessure gevallen. Kasper Larsen is afgelopen week terug gekeerd in Nederland, na een herstel periode in Italië. De verdediger zal niet meespelen in het duel tegen Sparta, zo fit is Larsen nog niet. Hrustic is er ook nog steeds niet bij. Daar boven op komen nog de gevallen Kane en Idrissi. Kane kampt met een hamstring blessure en Idrissi viel vanmiddag uit op de training. De ernst van de blessure is nog niet bekend. Er wordt morgen getest of Idrissi fit genoeg is om mee te spelen. Van de training uitgaande leek Idrissi weer een basisplaats te krijgen, maar toen Idrissi uitviel kwam Absalem in de ploeg waardoor Warmerdam een stukje opschoof. Zo lijkt het dat we de, mits Idrissi niet mee doet, de zelfde opstelling krijgen als tegen Excelsior.

Vermoedelijke opstelling; Padt, te Wierik, Memisevic, van Nieff, Absalem/Idrissi, Bacuna, Reis, Warmerdam, Mahi, Veldwijk, Drost

Kan Groningen het publiek (nog) één keer op een mooie overwinning trakteren?

Come on FC!

Reacties:
ronald197622-12-2017 om 21:44

Zonder idrissi weer geen dreiging   dus geen overwinning.   Ben niet altijd fan van idrissi. Maar hij kan wel met1 goede actie wedstrijd beslissen.  Maar zoals zo vaak ploegen die zwaar hebben krijgen altijd cadeau van fcgroningen   denk gelijk spel en als mahi en pad weggaan word het een loodzwaarrest van seizoen 

kees22-12-2017 om 23:16

Spelen op de Zondag vóór Kerst in eigen huis...de uitsmijter van 2017, mag eigenlijk geen verliespartij opleveren. Allereerst voor het vertrouwen in eigen kunnen, maar ook voor de geloofwaardigheid van de club naar de buitenwacht en de supporters toe.

 

Het trainingskamp in ZuidSpanje,  over 2 weken ( 8 - 14 januari) waarbij tegen Club Bruggewordt gespeeld,  is natuurlijk heerlijk toeven als het hier in Groningen qua weer niks gedaan is, maar een profvoetbalseizoen gaat wel gelijk op met de resultaten!

 

Er wordt in de verschillende media door kenners  vanuit gegaan dat het een weinig interessante partij gaat worden ( "saaie wedstrijd" ) waar beide ploegen geen risico's op een nederlaag willen lopen;  In het DvhN werd nog eens benadrukt dat de FC MOET winnen om niet verder achterop te raken.

 

Hoe het ook zij: de aanvallers moeten wel scoren, en de middenvelders en verdedigers moeten geen kardinale fouten maken...Dus toch weer een belangrijke en tricky wedstrijd om zondag lunchtijd (12:30)   

appie happie23-12-2017 om 00:36

Faber heeft t voorelkaar er weet dat hij vanaf minuut 1 erbij moet zijn.mvolgens mij heb ik dit al veel vaker gehoord..hoe komt het nu dat ik dit niet vertrouw(wil het graag,maar gaat er niet in)

Kees het is idd heerlijk toeven in Z.Spanje graadje of 18a20..en  in de zon nog iets warmer.Heel best te doen ja!

 

We zullen het zien zondag, punt is dat er snel een voorsprong moet zijn dan heb ik er wel geloof in.

 

Kom je op achterstand loop je weer achter de feiten aan...en creatief zijn we niet echt..maar mey Veldwijk moet je ook engels kunnen dpelen..lange ballen hoog voor de pot..

kees23-12-2017 om 04:00

en wie moet dat doen? Doan niet, Idrissi afwezig, Van Nieff had tegen Excelsior geen gelukkige hoge voorzet, en Drost is te statisch, en Mahi...nou ja,  zo kan ik wel doorgaan.  Eerst maar die wedstrijd Appie... In gedachten bij het Kerstdiner, dus kom me nu niet aanzetten met die te zoute frites. 

De Groeten, kees

 

appie happie23-12-2017 om 09:14

Appie gaat niet live kijken Kees..geen tijd morgen heb andere afspraken.

Zal het moeten doen met af en toe even op de telefooon de tussenstand bekijken ,Helaas.!!

 

Kerstdiner is pas  1 dag later en hopelijk kunnen we terug kijken met 20 punten in de pocket.zo niet dan.moet er toch heus over de positie van Faber worden nagedacht in de winterstop.

Nu op tijd er af en de kerstinkopen vers op de markt halen.

 

Fijne dagen iedereen.

rob roy23-12-2017 om 18:28

Het is nog even afwachten hoe de uitslag wordt van deze "pot". Hopelijk wordt het een positief einde van de eerste competitiehelft. In ieders geval wenst Rob Roy en z'n gade een ieder die de FC-Groningen een warm hart toedraagt, een gezegende kerst en een vrolijke jaarwisseling toe. Voor 2018 wensen wij een ieder voorspoed, geluk en gezondheid en voor de club een betere voortzetting van de competitie met op het einde daarvan een plaats in het linkerrijtje met deelname aan de play-offs en plaatsing voor de voorronde's van de Europa Leaque.

Rob197023-12-2017 om 22:21

Oeps, Rob, dat zijn wel heel veel goede dingen, ik mag het hopen. Wat jij wenst, wens ik een ieder ook hier op het forum. Fris weer uit de winterstop, met de fine tuning van onze selectie door Ron Jans. Belofte maakt schuld, Jans heeft alle spelers inmiddels in beeld samen met de scouting, van waaruit hij het ontbrekende vernuft in de selectie zal aanbrengen. Dan zullen de 20 punten aangevuld worden met nog eens 32, eindigen  we nog op plek 5 nog. 

RKR23-12-2017 om 19:21

Met 20 punten in de eerste seizoenshelft ben je tenminste op weg naar handhaving. Verliezen zou best wel desastreus zijn want normaliter speel je je met ca. 34 punten veilig en dan sta je halverwege de rit dus maar op 17. Dan ga je niet lekker de winterstop in. 

Nogutsnoglory123-12-2017 om 22:55

NAC ook gewonnen vanavond . Morgen moet er gewonnen worden. Stel dat je verliest en Padt word verkocht dan zie ik het somber in met dit labiele team. 

Ronnie 24-12-2017 om 03:50

Als we niet winnen staan we gewoon op 3 punten van nacompetitie en zie ik het somber in. Als Padt zou gaan nog somberder.

er is geen geld, behoorlijke tekorten etc. Dus ook geen nieuwe spelers mogelijk. 

Nee ik kan er geen positief verhaal van maken zo aan het einde van het jaar., het spijt mij als rasechte supporter met jarenlange seizoen kaart, maar de4 is niet veel aan op dit moment.

24-12-2017 om 08:43

word niks onder fabertje te wisselvallig , te weinig spektakel , slecht voetbal. zeg 1-1. fijne feestdagen iedereen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!