Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - FC Groningen tegen Willem II

Door Tom Kuiper 2 reacties

Na de overwinning in de beker staat de volgende competitie wedstrijd op het programma. Dit keer speelt FC Groningen thuis tegen Willem II. Vorig jaar werd er met 0-1 verloren in eigen huis dus het word hoog tijd voor revanche. Paul Gladon keert voor even terug in Groningen, maar nu in het tenue van Willem II.

Willem II

De Tilburgers staan dit seizoen op een verrassende zesde plaats en heeft vijf punten meer dan FC Groningen. Willem II heeft een aantal verrassende uitslagen dit seizoen. Het speelde gelijk tegen AZ, won uit bij FC Twente en verloor dik uit bij Heracles met 4-1.

Adrie Koster voorspeld een lastige wedstrijd voor zijn ploeg. "FC Groningen is een stugge ploeg dat weinig scoort maar ook weinig goals tegen krijgt. Dat zie je ook terug aan de resultaten. Des ondanks is het niet onmogelijk om daar te winnen. Dat hebben wij vorig jaar laten zien." 

Overigens won FC Groningen de uitwedstrijd in Tilburg wel, met 2-1.

FC Groningen

Na de overwinning op Harkemase Boys is het aan Buijs om opnieuw te puzzelen met zijn wedstrijdselectie. Er zijn een aantal twijfel gevallen. Breij, Gudmundsson en Lundqvist zijn geblesseerd. Sergio Padt is een twijfel geval. Danny Buijs schat de kans dat Sergio onder de lat staat op 'fifty-fifty'.

Buijs roept iedereen op om massaal naar het stadion te komen. "Met de steun van het publiek krijgt de ploeg extra energie en dat kan ons net dat laatste zetje geven om de drie punten hier te houden".

FC Groningen kreeg al 298 minuten geen goal tegen in eigen huis. Groningen zal op jacht gaan naar de vierde thuis overwinning op rij.

De aftrap van de wedstrijd is zondag middag om 14:30 uur en staat onder leiding van Paul van Boekel. Clay Ruperti is de VAR tijdens deze ontmoeting.

De vermoedelijke opstelling: n.n.b.

FC Groningen won op 6 februari 2011 met maarliefst 7-1 van Willem II. De beelden kunt u hieronder terug kijken.

Op naar de 4e thuisoverwinning op rij! COME ON FC!

Reacties:
appie happie02-11-2019 om 13:53

Pas op voor de Grieken...

02-11-2019 om 14:48

Tegenstander doet het prima, dus eenvoudig wordt het niet, maar thuis is een overinning mogelijk en een must.

Jammer dat Lundqvist en gudmonson steeds geblesserd zijn, die vindt ik wel van meerwaarde (als ze spelen). Daarintegen is Memisevic weer terug en gelijk in vorm. Centrale duo en rechtsback voldoen prima. Met memisevic terug als verdedigende middenvelder kun je warmerdam als aanvallende back neerzetten. 

Ik vindt dit wel een mooie opstelling i.v.m twijfel over fitheid van beide spitsen:

                   Padt

Zeefuik-Te Wierik-Itakura-Warmerdam

        Messaoudi-Memisevic

     Hrustic-  Van Kaam  -  Schreck

                  Sierhuis

 

Hierbij kunnen beide backs veelvuldig opkomen, en is er veel voetbal op het middenveld en samen met de opkomende backs kunnen ze de Spits bedienen. Hrustic moet dan wel vaker de bal aan Zeefuik meegeven en wat minder voor eigen succes gaan.

Als Sierhuis en Benschop wel beide een hele wedstrijd kunnen spelen dan heeft dat mijn voorkeur en kan er één van de voorste middenvelders af, Hrustic gezien zijn vorm. Asoro heeft mij nog niet overtuigt , maar zou ook als 2e spits kunnen spelen.

 

 

FCG-Forever02-11-2019 om 17:16

Matusiwa speelde ijzersterk vorige week. Was de uitblinker naar mijn mening 

02-11-2019 om 17:29

Matisuwa heeft meerdere wedstrijden slecht gespeeld, veel balverlies en veel foute passes. Maar tegen Heerenveen speelde die inderdaad ijzersterk. El messaouodi speelde juist weer slecht tegen Heerenveen terwijl hij daarvoor een van de beteren was

Hoekie02-11-2019 om 19:36

Matusiwa heeft het al weken moeilijk als tegenstanders hem fel op de huid zitten. Op dat moment is hij het overzicht kwijt en leidt dan op een gevaarlijke plek balverlies. Laat Heerenveen nu net een tegenstander zijn die hem geen strobreed in de weg legt. Tja dan komen de sterke punten van hem aan bod en kan hij zo maar de uitblinker zijn. Ik zie toch graag Memisevic spelen. 

Nachtwacht02-11-2019 om 22:52

We moeten spelen om te winnen en niet om niet te verliezen.
4 mans verdediging en 1 man op de verdedigende middenvelder.

We zijn de laatste jaren een kerkhof voor veelbelovende aanvallers, dat zegt genoeg.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!