Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Harkemase Boys - FC Groningen (KNVB beker)

Door Sven Heikens 3 reacties

Met het ene bezoek aan onze buurtprovincie nog maar net achter de rug, mag FC Groningen komende woensdag weer de grens over en wel voor de KNVB-beker tegen Harkemase boys. FC Groningen speelde nog nooit in competitief verband tegen Harkemase boys. Jong FC Groningen daarentegen wel, want vorig seizoen zaten beide clubs bij elkaar in de competitie. In Groningen won Harkema met 0-1 en in Harkema werd het 1-1 (Goal Breij). Voor clubs als FC Groningen is de beker dé kans om Europees voetbal te halen. De beker is simpelweg de snelste weg naar Europa. 

Harkemase boys
Harkemase boys speelt in de Derde divisie en daarin staan ze momenteel op de vierde plaats. Het team heeft de tweede ronde van de KNVB-Beker bereikt door in de eerste ronde te winnen in en tegen Scheveningen (Tweede Divisie) met 0-1. 

Bij Harkemase boys spelen momenteel drie spelers met een FC-verleden, namelijk: Jesse Renken, Kasper Oldenburger en Gerald Postma. Al deze spelers kwamen niet beker- of competitieverband uit voor de FC, maar doorliepen een groot deel van de FC-opleiding.

Beide clubs kennen meerdere dwarsverbanden. Zo speelden ook Egbert Darwinkel (36 wedstrijden FC), Tony Alberda (59 wedstrijden FC) en Marnix Kolder (19 wedstrijden FC) voor de Harkemase boys.

FC Groningen
FC Groningen is sinds de nederlaag bij Ajax drie wedstrijden ongeslagen (RKC-thuis, Sparta-thuis, Heerenveen-uit). De weg omhoog is langzaam ingeslagen, al heeft de FC nog veel moeite om het spel te moeten maken. Tegen Harkema zal dit ongetwijfeld het geval zijn.

Gaat Danny Buijs wat rouleren? Geeft hij Memisevic na zijn blessure een basisplaats? Krijgt van Kaam een kans in de basis? Er komen sowieso mutaties. Doelman Sergio Padt is geblesseerd. Jan Hoekstra maakt zijn officiële debuut. Mike Te Wierik, Deyovaisio Zeefuik en Charlison Benschop hebben lichte ongemakken.

De wedstrijd op sportpark De Bosk begint komende woensdag om 19.45 uur. Scheidsrechter is Sander van der Eijk en er zullen circa 370 supporters aanwezig zijn in Harkema. FC Groningen is aan zijn stand verplicht een overwinning te behalen en wellicht komt er een vervolg op het rijtje: Barendrecht, Flevo Boys FC Volendam, Vitesse, Excelsior, PEC Zwolle. 

Come on FC!

Reacties:
FCGmijnclub29-10-2019 om 22:06

testbericht,het lijkt goed te gaan 

COME ON FC!

29-10-2019 om 23:09

Gelukkig is bij deze pot geen VAR aanwezig. Kunnen we daardoor tenminste niet genaaid worden.

TomOkker30-10-2019 om 12:23

Dit noem ik de goden verzoeken 

FCG-Forever29-10-2019 om 23:36

Come on Hoekstra veel succes 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!