Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Roda JC - FC Groningen (KNVB beker)

Door Redactie 17 reacties

Aankomende woensdagavond mag de veel geplaagde equipe van trainer Ernest Faber zijn voetbalkunsten gaan vertonen in het verre Kerkrade, tegen de huidige nummer laatst van de eredivisie. Een reden voor al teveel optimisme ten aanzien van een op voorhand geruststellend resultaat is er niet. De huidige stand op de ranglijst kent slechts een verschil van 3 punten. Beide teams die als overeenkomst een tot nu toe een moeizaam seizoen ondergaan, verloren eveneens dit weekend, hetgeen ook ongetwijfeld zijn weerga zal hebben op het benodigde zelfvertrouwen. Hoe dan ook, de wedstrijd (of die nu wel of niet als geroepen komt) moet gespeeld worden om in het bekertoernooi door te gaan naar de volgende ronde! De Koempels zijn op papier (licht) favoriet, zij spelen thuis en er wordt gespeeld op kunstgras. 

Korte terugblik Willem II
FC begon opnieuw slecht aan de eerste helft waarin het (structureel) nauwelijks tot kansen kwam met als triest dieptepunt de onnodige tweede gele kaart van Ajdin Hrustic. Daarna de treffer van Fran Sol met als uitwerking een tenenkrommende groen-witte gelatenheid dat als een klamme deken over het team lag tot aan de pauze. Met de inbreng van Amir Absalem en Ludivit Reis voor Ruben Jenssen en Oussama Idrissi kwam de strijdlust met wat meer drang naar voren terug maar het was uiteindelijk (ook door de man minder situatie) net niet goed genoeg. 

Coach Ernest Faber verklaarde na afloop dat Absalem en Reis in houding en gedrag een voorbeeld waren voor de rest van de groep. En dat geeft voor ons als groen-witte achterban dan weer wat extra stof tot nadenken over de vraag waarmee de normaal gesproken eerste keuze van de trainer, mee bezig is... 

Een speler verdient gemiddeld al snel een paar ton op jaarbasis. Je wordt nou eenmaal niet zomaar profvoetballer, dan moet je toch echt wel wat kunnen! En wat is er mooier dat je van je hobby je beroep hebt gemaakt in de wetenschap dat dit voor relatief weinig mensen is weggelegd en dat jouw vak een bepaalde mate van status geniet, mede gelet op het vele geld dat rondgaat in de voetbalwereld.

Als speler sta je veel in de schijnwerpers en helemaal als je in eigen huis speelt!! Dan kunnen zaken als MOTIVATIE, INZET en STRIJDLUST toch nooit een issue zijn en dat in samenhang met het gegeven, dat je als TEAM het met elkaar moet - en wil doen om te gaan voor RESULTAAT? 

RODA JC
Eind mei wisten de Koempels zich via de nacompetitie te handhaven in de eredivisie. Harm van Veldhoven werd benoemd tot technisch directeur, Robert Molenaar werd de nieuwe trainer. Elf spelers vertrokken, negen spelers werden aangetrokken. Huurspelers voor dit seizoen zijn onder meer: doelman Hidde Jurjus (PSV), middenvelder Simon Gustafson (Feyenoord), middenvelder Tsiy Ndenge (Borussia Mönchengladbach) en aanvaller Jorn Vancamp (Anderlecht). Van de 9 competitie wedstrijden verloren de Zuid Limburgers er 7. Opmerkelijk is dat van de laatste 3 wedstrijden er deze maand 2 werden gewonnen uit bij Sparta en thuis tegen NAC Breda. De Parkstadbewoners lijken daarmee de weg omhoog te vinden...

 

Historie (via FCG Stats)

12-03-2017 Roda JC - FC Groningen 3-1  

06-12-2015 Roda JC - FC Groningen 0-0  

27-04-2014 Roda JC - FC Groningen 1-2  

03-03-2013 Roda JC - FC Groningen 4-1  

06-08-2011 Roda JC - FC Groningen 2-1

Deze wedstrijd werd 37 keer eerder gespeeld, doelsaldo 79-41 (-38), gemiddeld winstpercentagen 16,22%  

 

FC Groningen
Oussama Idrissi en Mimoun Mahi ontbreken, Tom van Weert is wel weer beschikbaar. Onduidelijk (op het moment van schrijven) is of Todd Kane en Kasper Larsen voldoende hersteld zijn om minuten te maken. Vandaag (update 24 oktober) werd bekend dat Amir Absalem en Ludovit Reis in de basis staan.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Te Wierik, Reijnen, Memisevic, Absalem, Jenssen, Reis, Doan, Bacuna, Warmerdam, Van Weert

Bekert FC door of ligt het woensdagavond na de wedstrijd uit het toernooi?

Laat het in ieder geval niet weer gebeuren om er als collectief geen wedstrijd van te willen maken. Graag vanaf nu dan ook voor de volle 2 x 45 minuten strijd, passie en inzet!

COME ON FC!

Reacties:
Bolhuis1723-10-2017 om 20:00

1-0 Roda.

Klaar geen woorden meer aan vuil maken.

2-1 Sparta.

Exit Faber!

Marco23-10-2017 om 20:02

Hoop dat Larsen weer meedoet, die doet teministe zijn werk zonder al te veel fouten. Voor de rest is het maar afwachten hoe de selectie de afgelopen dagen heeft verwerkt. Vorig jaar wonnen we ruim bij Utrecht en Heracles, maar net zo makkelijk verloren we tegen rechterrijtje ploegen, maar afwachten.

De bewierrookte Absalem en Reis verwacht ik een teleurstelling van. WII zakte lekker weg om te counteren, deze spelers konden zo vrolijk hun gang gaan zonder gevaarlijk te worden. Daarnaast zullen ze fysiek na een helftje compeet op zijn. Linssen hebben we helaas niet meer, dus moet nu Veldwijk en Van Weert het maar laten zien.

Hoekie23-10-2017 om 22:41

ik hoop dat je gelijk krijgt met Veldwijk. Deze speler gaat als een schildpad over het veld, Het zou mij niet verbazen dat Mahi daar iets over heeft gezegd. Veldwijk heeft een goede helft gespeeld en dat was tegen Heerenveen.

Nogutsnoglory124-10-2017 om 01:40

@Hoekie

Mee eens. Veldwijk valt mij enorm tegen. Zeer luie voetballer. Je kan zeggen wat je wilt over Mahi ( speelt te solistisch en is nadrukkelijk op zoek naar een transfer ) maar hij werkt wel keihard en is niet te beroerd om 50 meter achter zijn verdediger aan te lopen om hem te storen. Ik kan mij wel voorstellen dat Mahi zich stoort aan het gebrek aan inzet bij Veldwijk en dat dit 1 van de oorzaken is tussen de ruzie van Mahi met Veldwijk. Net zo goeddat Veldwijk Mahi verwijt dat deze te solistisch speelt en dat hij geen bruikbare voorzetten van hem krijgt. Een stevig gesprek tussen beide mannen met de technische staf lijkt me zeer wenselijk.Anders ben ik bang dat het niet goed komt tussen deze 2 met als gevolg dat het team enorm gedupeerd word. 

24-10-2017 om 06:28

Alle spitsen die wij de afgelopen 3 jaar hebben gehad vielen tegen.

Tom van weert 

Sorloth 

hoessen 

Maken nu overal doelpunten en zo gaat het straks ook met Veldwijk.

Ze krijgen geen goeie aanvoer .

Onze vleugels voorin zijn veel te zwak krijgen geen bal voor.

Jegelkser24-10-2017 om 08:43

Veldwijk is gewoon een prima spits die vertrouwen moet krijgen. Mahi speelt één keer in de acht weken een goede wedstrijd. Veldwijk kan een bal goed vast houden en tegen Granada zag je dat hij echt wel snel is. Als hij mag blijven in de spits gaat hij echt wel veel scoren dit seizoen. Overigens worden Reis en Absalem wel een beetje te positief beoordeeld. Zo denderend vond ik het nou ook weer niet toch heb ik liever dat zij fouten maken dan de spelers die er nu staan en het al het gehele seizoen doen. zoals Faber zei zijn deze spelers nog te vormen en werken ze keihard en kunnen ze in de toekomst misschien nog een leuke transfer maken waar de club aan verdiend. 

 

FCDeZaag24-10-2017 om 10:31

Veldwijk snel? HAhahaha, wat heb jij vanmorgen in de koffie gehad? Ik heb hem een sprint zien trekken tegen VVV thuis, dit was werkelijk hilarisch. Ik keek mijn kameraad links van mij aan en we hoefden beiden niks te zeggen. Zelfs Sorloth was sneller op de eerste meters.

 

appie happie24-10-2017 om 10:54

Is een diesel  komt laat op gang

rob roy24-10-2017 om 15:26

Een diesel met gloei-spiralen zeker. Opwarmen duurt ongeveer 90 minuten bij Veldwijk.

kees24-10-2017 om 17:12

als ie dan maar 4 minuten in blessuretijd vooruitkomt ! 

Jegelkser24-10-2017 om 11:20

Veldwijk is echt geen verkeerde spits. Kijk beelden maar terug van Groningentv. Daarin geven ze ook aan verrast te zijn door zijn snelheid. Ook is hij een spits die afhankelijk is van andere. Overigens is het ook per wedstrijd anders. Soms sta je tegen snelle verdedigers en dan lijk je al snel langzaam. Ik zeg niet dat hij een topspits is, maar in een 1-4-4-2 heb je echt een goede aan hem. Warmerdam een linie doorschuiven en hij krijgt automatisch al meer voorzetten. Doan naast Veldwijk en ik zoendet goed komen.

Kevin24-10-2017 om 12:15

0-1 Doan, 0-2 Veldwijk.

Nachtwacht24-10-2017 om 15:47

Ik hoop dat Faber het lef heeft om Reis en Absalem 10 wedstrijden te laten staan. Wat mij betreft beginnen we voorlopig zonder Jensen, want die komt gewoon echt te kort.

24-10-2017 om 16:40

Faber heeft geen lef want hij speelt laf voetbal

 

kees24-10-2017 om 17:24

Ik ben ermee gestopt om teveel naar de trainer te luisteren...al vanaf begin seizoen horen we hetzelfde verhaal: combinatie van angst en onzekerheid, achterin gemakkelijk weggeven, voorin te weinig klaargemaakt, persoonlijke stommiteiten zoals rode kaarten die "een keer" mogen, en nu dus na die zeperd tegen AZ en Willem II staan we opeens op een weinig rooskleurige plaats, maar 3 punten boven Sparta.  Ik denk dat de uitspraken van Faber, nu en andere randverschijnselen rond de spelers ( Mahi en Idrissi ) meer politiek zijn dan dat we voor lang afscheid hebben genomen van Mahi en Idrissi.  Jonge spelers zijn op zich prima, maar dit is nou net geen periode om mee te experimenteren.  RODA aan de kant zetten is belangrijk/ goal van Doan?, maar winnen volgend weekend is nog meer noodzakelijk... Benieuwd of Van Weert en Bacuna het nu op kunnen pakken. wordt een zéér defensief versterkt middenveld met maar een spits. 

nieuws dinsdagmiddag: kennelijk heeft FC Groningen met de opvallende aankondiging dat Mahi weg mag in de winter, al een verkoopstrategie in gang gezet;  ze zijn ontevreden over zijn teamgeest - belachelijk ook dat Mahi zelf steeds riep: zich voor 100% ( hij zei zelfs 200% ) in te zetten voor FC Groningen.  Lijkt mij van de club een gevalletje: "wie is de baas hier ??!" 

Let wel: als de spelers gaan rotzooien en collectief falen in het veld , dan staat de trainer in z'n hemd !

Zorgelijk trouwens dat Larsen en Kane zo vaak niet beschikbaar zijn. Van Nieff dan maar invallen?  

24-10-2017 om 18:17

had meneer nijland hem maar verkocht , maar nee , hij wou hem persee binnen boord houden. zodat hij niet verder de transfermarkt op moest, om zijn selectie te versterken met echte leiders , die zulke spelers op hun plek zitten. nu mag hij weg , en kraakt hij hem volledig in de media , nu niks meer waard , de trotse nijland moet zelf eens in de spiegel kijken , met deze selectie slaat de frustratie snel toe , zeker als je weg wilt , en dan ook nog een trainer die dit zooitje ongereld ook niet op de rails krijgt.

Ronnie 24-10-2017 om 18:19

Daar gaat de winst op Mahi. Nijland op nu .nl het is het beste als mahi in de winterstop vertrekt. Lekker dan. De enige die nog een transferwaarde heeft naar de uitgang sturen. 2 miljoen tekort en inkomsten mahi verdampen.

En de supporter? Die krijgt in de winterstop te horen dat de enige die een goal kan maken voor weinig wegmag en oh ja, da er geen geld is voor een vervanger. Voel je je als seizoenkaart houder toch enorm genaaid of niet dan.

En dan in de zomer je afvragen waarom weer minder mensen een seizoenkaart kopen. Bah 

Jantje24-10-2017 om 19:03

Gewoon eigen jeugd in zetten en alles komt goed. 

verder verwacht ik dat Groningen woensdag hard onderuit gaat. de FC heeft het altijd lastig daar.

 

brummie24-10-2017 om 18:49

Mahi was vorig seizoen topscorer met 17 goals. Erg belangrijk voor het elftal en dat Nijland hem destijds niet verkocht heeft lijkt me erg plausibel. Volgens mij was iedereen blij dat Mahi aan boord bleef bij Fc. Met de wetenschap van nu, is het wel makkelijk om te zeggen dat hij wel verkocht had moeten worden. Mahi heeft niet alleen de club en supporters tekort gedaan, maar ook zeker zichzelf. Clubs zullen kritischer naar Mahi kijken voordat ze hem aantrekken. Erg jammer, het had in de komende winterstop eigenlijk een win-win situatie moeten worden. 

Hgz25-10-2017 om 10:52

van mij mag hij blijven, gaat vanzelf weer scoren zou dom zijn hem voor een appel en ei weer weg te doen. Kan beter Jensen, Reijnen, Drost en Bacuna verkopen

24-10-2017 om 19:12

van mij hoefde hij niet te blijven! achteraf is makkelijk praten ja , maar zie nu het resultaat , van niet optijd een speler verkopen , door de afgelopen seizoenen , zijn al veel spelers vertrokken die wat transferwaarde hadden moeten opleveren , zie tibbling , sorloth  bijv , puur omdat het totaal niet draait in het hoge noorden op alle facetten.

24-10-2017 om 19:23

en nijland ziet zich als handelshuis , mahi en padt zijn nu enig handelswaar , hij heeft verkeerd gegokt. maar goed lekker met eigen jongens gaan spelen , was toch al het plan , en er weer een vechtmachine van maken! rotte appels eruit in de winter , wat ervaren rotten voor terug , en opnieuw beginnen! kop der veur!

Hgz25-10-2017 om 10:55

Bereid je dan maar voor op paar jaren rechterrijtje. En hoe ze in het  land over Groningen gaan praten de komende jaren

appie happie24-10-2017 om 19:57

Stadion zit nu wel vol.maar het spel is eigenlijk nog slechter dan in het geval de fc...laat ze maar lekker voetbalken de dames ze hebben er lol in en dat publiek wat er nu zit ook ogenschijnlijk..dames voetbal   ik vind er gewoon niks aan  kinderlijk  is het   ...sorry dames.....

24-10-2017 om 20:50

vind het wel aardig , doe het beter dan de mannen , en straalt nog wat positieviteit uit.

kees24-10-2017 om 20:30

Het competitieprogramma, de komende 6 competitiewedstrijden,  ( na de bekerwedstrijd as. woensdag ) is ronduit zwaar ! voor dit FC Groningen. in de huidige vorm 

Als ze niet héél snel tot beter spel komen en punten halen dan zie ik zelfs ( tijdelijk weliswaar ) de rode lantaarn in beeld komen...kijk maar

(ik zeg  5-7 punten...in dat geval blijven we één op één ( aantal gespeeld/aantal punten )

29-10 Sparta uit  ...pure degradatiewedstrijd

 4-11 Heracles uit...lastige wedstrijd om te winnen 

19-11 Vitesse thuis   met het publiek erachter denk ik kans op gelijkspel, maar Vitesse wordt almaar sterker voorin, dus ...max gelijk, denk ik 

25-11 Feyenoord thuis  ... vechtwedstrijd die Groningen niet kán winnen 

 2-12 ADODen Haag  uit   tja...wie zal het zeggen? 

10-12 RODA uit   die club wil revanche op 't bekerverlies (verwacht ik) van RODA as woensdag

 

Hgz25-10-2017 om 10:56

Te triest voor woorden, niks geleerd van vorig jaar

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!