Terug

Deel deze pagina:

[Update donderdag 7 juni] Voorlopig nog geen veranderingen opzet eredivisie

Door Redactie 12 reacties

Vandaag zijn tijdens de algemene vergadering van de KNVB de plannen om de Eredivisie te veranderen (voorlopig?) in de ijskast gezet. Maar liefst zeven maanden hebben de achttien clubs vergaderd om aanpassingen door te voeren met intentie om de nationale competitie hogerop te brengen ten aanzien van de Europese ranglijst.

Update donderdag 7 juni - Het aankomend seizoen mogen alleen nog spelers t/m 23 jaar en jonger met de Beloftenteams meedoen in de Jupiler League en amateurdivisies. Dat is de uitkomst van de Bondsvergadering van de KNVB. Spelers van 21 en 22 jaar mogen na zeven wedstrijden in het eerste elftal niet meer meedoen met de Beloften. Voor jongere spelers en keepers geldt deze maatregel als zij achttien wedstrijden hebben gespeeld in het eerste. Tevens mogen beloftenspelers in een speelweekend niet eerst deel uitmaken van het eerste team om daarna te worden geselecteerd bij Onder -23. Andersom is wel toegestaan. Voor de gesloten Beloftencompetitie gelden deze regels (voorlopig) niet. (Bron - VI)

De veranderagenda behelsde onder meer het kunstgras, verdeling TV gelden, een Eredivisie die bestaat uit zestien clubs met een kampioenspoule en het beschermen van de jeugdopleidingen. De stuurgroep waarin onder meer ook algemeen directeur Hans Nijland zitting heeft, bracht o.a. een bezoek aan België. Daarin onderzocht men de Belgische competitieopzet. Afgelopen maand presenteerde de stuurgroep de plannen aan de clubs. 

Centraal in de plannen stond een competitie van zestien clubs, play offs om het kampioenschap, een zwaardere degradatieregeling, het einde van kunstgras in 2021, herverdeling van TV geld, een hogere vergoeding van jeugdtransfers en een internationale beloftencompetitie.

Het draagvlak onder de clubs bleek te klein. Er bleek weinig vermogen om verder te kijken dan het eigen belang. De vereiste stemverhouding van een vijf/zesde meerderheid werd niet gehaald. Begin deze week was er een hei-sessie op de veluwe. Mogelijk wordt er het aankomend seizoen een extern bureau ingehuurd dat helemaal opnieuw plannen gaat bedenken.

Het enigste waarover men het vandaag wel eens werd, is de leeftijd van beloftenelftallen. In de voetbalpiramide mogen door de Jong ploegen alleen nog spelers worden opgesteld tot 23 jaar. Morgen (donderdag 7 juni) moet dit door de bondsvergadering (waaraan de amateurtak ook deelneemt) worden geloodst. (bron - VI)

 

Reacties:
MisterFC06-06-2018 om 19:58

Ze maken het zichzelf ongelofelijk moeilijk door alle issues in 1x te willen behandelen. Treurig.

06-06-2018 om 20:54

De KNVB is een heel log lichaam waar besluiten moeilijk worden genomen. Is altijd al zo geweest en zal dus met dit nieuwe bestuur niet anders zijn. Valt me eigenlijk een beetje tegen omdat het bestuur voornamelijk uit oud-voetbalmensen bestaat. Vooral de afschaffing van de kunstgrasvelden zou toch hoge priotiteit moeten hebben, ook bij de KNVB. Met de herverdeling van de TV gelden raak je de zogenaamde topclubs natuurlijk in hun hart want die krijgen de meeste gelden, ja en van dat geld moeten de "mindere" clubs afblijven. En gelijke verdeling zou in dit geval de eerlijkste manier zijn, maar of het ooit zover komt? Ik betwijfel het!!!

MisterFC06-06-2018 om 21:16

Eens wb kunstgras first (eruit). KNVB heeft doorgedramd dat ze eerst willen investeren in videoassistent. Bizar eigenlijk die rare prio's.

Lichtpuntje is wel dat eind dit jaar gokken op voetbalwedstrijden eindelijk erdoor is en dat zal de clubs toch minimaal enkele tonnen per jaar opleveren.

Marco06-06-2018 om 22:33

Huidig play offs systeem is voor Grongingn met de 8ste of 9de begroting ieder seizoen een kans op Europees voetbal.  Groningen heeft baat bij het huidige systeem.

kees07-06-2018 om 17:28

off topic, maar wèl interessant !

scherpe analyse door Wim Masker van de selectie en mogelijkheden voor Buys bij tactisch spel en opstelling van de basis:

 

https://gezinsbode.nl/2018/06/06/wim-masker-over-de-aanvalsopties-van-danny-buijs

 

 

 

 

 

Rob197007-06-2018 om 19:52

Wat heet scherp, een opstelling met Hrustic als controlerende middenvelder, vind ik niet echt een scherpe analyse, Hrustic moet wat ruimte hebben en naar voren voetballen, bikkelen is niet echt een handelsmerk van deze speler. Niets ten nadele van Hrustic, want die heeft de laatste wedstrijden goed gespeeld, maar dat had ook met de omstandigheden en de tegenstanders te maken. Dat Hrustic daar speelde heeft ook  met de blessure van Reis te maken gehad, en het feit dat Bacuna een linie naar voren veel en veel beter is gaan presteren. 

In het artikel gooit Masker alle opties open, maar het zal hem sieren om een analyse te maken, waarmee we bij de eerste 5 zullen eindigen en dan graag aan het begin van het seizoen. In het artikel zitten wel heel veel "als" mogelijkheden.

 

blauwevogel07-06-2018 om 20:35

FF off topic ,de geruchtenworden steeds sterker nl dat Sergio Padt bij FCG blijft en snel gaat bijtekenen ,hoezo geweldig nieuws!!

kees08-06-2018 om 00:04

wel blijft natuurlijk staan dat Buys bij de FC voor hem een  nieuw avontuur in het profvoetbal aangaat;  ik hoop idd op een vliegende start zoals PECZwolle er een had vorig seizoen. en dan maar zien ...  het "tussenjaar" zoals Jans dat noemde is i.i.g. voorbij

Hoekie07-06-2018 om 22:30

Rob1970:  Wim Masker zou best een analyse kunnen maken waarmee De Fc bij de eerste 5 zou kunnen eindigen, ware het niet dat de analyse dan vol zou staan met als, als als. Ik vind Wim Masker met afstand de beste Fc Groningen analyticus. Blijkbaar interpreteren we het artikel toch heel verschillend. 

Rob197008-06-2018 om 07:58

Hrustic als controlerende middenvelder kan niet. Dan komt er veel te veel druk op de verdediging. 

MisterFC08-06-2018 om 10:30

Rob, dat kan wél. Dat heeft Hrustic immers al bewezen de laatste wedstrijden van afgelopen seizoen. Dat deed hij goed. En sinds z'n mattie Memisevic hem heeft verteld dat hij 93 minuten lang moeten bikkelen, zie je ook dat zijn arbeidsethos is veranderd. Lijkt me ook logisch, gezien zijn Aussie afkomst.

Masker is zeker een scherpe analyticus. Ik herken veel van wat hij schrijft.

Great minds think alike.

Rob197008-06-2018 om 11:19

Verschil van mening. Verdere uitleg is niet nodig, als ik je laatste regel lees.

MisterFC08-06-2018 om 12:18

 Hrustic speelde op die positie goed de laatste wedstrijden. Van der Looi als meest verdedigende mv, hij ernaast in een spelverdelende functie. Overtuig me maar met argumenten, Rob,

 Je zegt zelf: Niets ten nadele van Hrustic, want die heeft de laatste wedstrijden goed gespeeld, maar dat had ook met de omstandigheden en de tegenstanders te maken. 

Welke omstandigheden? Het weer, de ondergrond? En wat heeft de tegenstander ermee van doen of je op een bepaalde positie goed speelt?

Rob197008-06-2018 om 18:06

De wedstrijden die hij als verdedigende middevelder heeft gespeeld, is alleen de wedstrjd tegen Ajax van belang geweest, PSV, Excelsior, waren wedstrijden zonder belang van de tegenstander, (geen druk), Utrecht Heerenveel en AZ waren uitwedstrijden, waar hij als aanvallende middenvelder aan de zijkant speelde. Voor mij weinig aanknopingspunten om hem als top verdedigende middenvelder te zien.

Zijn kwaliteiten liggen wat mij betreft aanvallender en niet als controleur of verdedigende middenvelder. Het weer en de ondergrond, geeft verder aan hoe jij er in staat. Succes verder. 

 

Hoekie08-06-2018 om 18:27

Ik kan een eind meegaan in je opmerkingen. We hebben in Reis in verdedigend opzicht een uitstekend alternatief. Neemt niet weg dat Buys opties heeft waarin zowel Hrustic als Reis kunnen worden ingezet al naar gelang de aanvallende kracht van de tegenstander. 

kees08-06-2018 om 18:50

Als de naam Reis valt, dan ben ik zo benieuwd of ie met z'n knie helemaal weer fit is.  In begin aopril leek het een ernstige blessure, maar een week later werd al gemeld dat het "meeviel", Bij jong PSV heeft  Reis langdurig met een knieblessure getobt

kees08-06-2018 om 18:55

Correctie: die langdurige knieblessure was  van Jonathan Reis (ex PSV, Vitesse, Brazilië, Japan )  en niet van Ludovic Reis... foutje van mij sorry

MisterFC09-06-2018 om 12:37

Niemand noemt Hrustic een top verdedigende middenvelder. Wel een heel talentvolle, naast de meest verdedigende middenvelder Van der Looi. Dankzij de switch speelde Bacuna de laatste set wedstrijden juist op een meer aanvallende middenveld positie. En goed ook! Dat noem je een win-win situatie. Ja, en ook Reis kan daar spelen. Je hebt ook meer dan 11 spelers nodig voor 34 wedstrijden. Dus dat is alleen maar mooi. Faber zag ook zijn kwaliteiten als meer verdedigend ingestelde middenvelder. Maare, whatever.

MisterFC09-06-2018 om 12:37

Ja die Braziliaan Kees. Dat was me er eentje. Snoof de kalklijnen op.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!