Terug

Deel deze pagina:

Waar waren Ron Jans en Ernest Faber dan wel?

Door Redactie 13 reacties

Gisteravond oefende FC Groningen tegen VV Winsum. Na afloop had Wouter namens FCG Radio een kort gesprek met trainer Ernest Faber. Omdat Wouter tevens deel uitmaakt van onze webcrew Boerenmacht stuurde hij ons een geluidsfragment die we hebben uitgewerkt. Het gesprek duurde nog wat langer, dat ging meer over de oefenwedstrijd zelf. Wij beperken ons tot de trip van Jans en Faber.

Vraag - Ernest Faber, waar iedereen nieuwsgierig naar is, hoe was het in Noorwegen?

"Was lekker weer moet ik zeggen, (lacherig) twee mooie dagen gehad (lacherig)..."

Was het leuk om met Ron Jans op stap te gaan?

"Het is altijd zeer prettig met Ron, we kunnen het goed met elkaar vinden, je kunt over allerlei dingen praten, het is altijd heel erg nuttig om daarin elkaar verder te vinden. Maar goed, voor de rest wat er de komende dagen gaat gebeuren of de komende week, we kunnen van alles roepen van namen etc. - dat heeft niet zoveel zin.

Uiteindelijk, je bent je aan het oriënteren op de markt om je van daaruit te kunnen versterken, waar het dan ook is.  Overal ter wereld kun je met spelers spreken, je hoeft niet eens naar het land van herkomst te komen. We hebben twee goede en nuttige dagen gehad en we kijken hoe zich dat verder ontwikkeld de komende tijd."

Het is dus heel zinvol geweest om daar even naar toe te gaan?

"Het is altijd zinvol met elkaar te overleggen, waar je ook gaat of waar je ook heen of bent - maar goed, ik kan er niet zoveel over zeggen, uiteindelijk is het een beetje afwachten wat de komende weken gaat brengen."

Maar het is altijd zo mooi hé want op Facebook en met Social media staat vol dat jullie in de Oekraïne zitten en dan zit je in Noorwegen? En dat is toch leuk hé?

"Iedereen zegt Noorwegen maar dat had ook ergens anders kunnen zijn. Het kan nog steeds want iedereen denkt dat het Noorwegen is. Het is niet eens Facebook maar Fakebook, dus we kunnen best ergens anders geweest zijn. Laat iedereen maar denken dat het Noorwegen is geweest. Ik vind het prima."

Bron - FCG Radio

 

 

Reacties:
Magno08-07-2017 om 10:10

Hulde. Dit is welhaast een surrealistisch interview, waarvan ik eerlijk gezegd niet had gedacht dat Faber er toe in staat was. Afwachten dan maar wie er komt.

ronald197608-07-2017 om 10:47

1zin is zegt veel.  Je kunt overal met spelers praten zonder naar het land van  herkomst te gaan.  Lijkt mij dat dit over de speler in iran gaat we wachten af 

alexvl08-07-2017 om 11:26

 Hersenspinsel? Zouden ze in Spanje geweest kunnen zijn? Christian Robert Santos Freire?

 

Santos scoorde leuk bij NEC onder Faber maar bij Alaves 5 dp in 1 seizoen

08-07-2017 om 11:38

Gaat hier niet voetballen verdiend veel te veel.

rob roy08-07-2017 om 11:56

Allemaal een beetje geheimzinnig, wat wel begrijpelijk is natuurlijk want "de vijand" luistert mee. Maar toch gooien we er maar een suggestie uit. Arsenal Kiev speelt morgen een vriendschappelijke wedstrijd tegen........Persepolis. Ach ja, en als trainer kijk je dan ook maar eens naar een training en dan kan je je een beetje een beeld vormen van de spelers.
 

rob roy08-07-2017 om 12:00

Voor de liefhebber: Spectaculaire beelden van het plaatsen van de nieuwe spoorbru te Zuidhorn via de webcam. Live stream spoorbrug Cam 1.

ollie08-07-2017 om 13:26

Lekker belangrijk.

rob roy08-07-2017 om 14:27

Niet voor jou maar misschien wel voor een ander, maar dat begrijp jij natuurlijk niet.

ollie08-07-2017 om 16:47

Jank bek

rob roy08-07-2017 om 19:51

Ollie, de snuggere PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFff

08-07-2017 om 12:32

boeiend

 

Ronnie 08-07-2017 om 13:29

Tis wel helder dat het onduidelijk is. 

Als de rook is opgetrokken zit gewoon Lars Veldwijk hier bij de fc.

technisch beperkt, maar hij scoot er bij pec Zwolle wel een aantal in. Zelfde type als van Weert. Is van Weert dan "opgegeven"?

Magno08-07-2017 om 13:44

Dat vind ik ook vreemd aan de interesse in Veldwijk. Een prima speler voor de FC. Maar er hebben Van Weert al. Zelfde type. We hebben meer behoefte aan een snelle, wendbare aanvaller erbij. Zelfs als het idee is dat Veldwijk Sørloth vervangt snijdt dat geen hout. Sørloth was jong en werd gezien als talent, Veldwijk is al een stuk ouder.

kees08-07-2017 om 14:14

ik denk dat ze op drie borden schaken: 

1. die Iraniër is een dutre, maar talentvolle jonge speler die eechte aanvalsleider is, voor de handel dus in 1 a 2 jaar ( net als Suarez destijd )maar wel eentje die de meeste indruk zal maken. Met Doan erbij of Tibbling of Drost erachter is er zo veel scorenspotentie !

2. Veldwijk is een speler die Jans uit zijn PEC loopbaan kent, en waarmee samenspelend  mogelijk enfent terrible Drost bij FC Groningen  kan opbloeien maar die komt alleen als die Belgische club èn Veldwijk zelf (veel) water bij de wijn willen doen.  Zoals op dit forum al een sgeschreven: Belgische clubs zijn niet zo makkelijk met weggeven,  daar zou een ruil tegenover kunnen staan...Padt misschien ?

3. Christian Santos Freire (Deportivo Alavés) uit Spanje is een leuke suggestie..en bekend bij Faber uit zijn NEC periode.van een derde mogelijke speler die betrokken is bij de zoektocht van een transfer naar een versterking van een linker aanvaller. oudere jongen  (29) met veel lengte. moet voor plm ruim een miljoen over te nemen zijn.

 

 

Magno08-07-2017 om 16:33

@Kees Dat is heel goed mogelijk. Persoonlijk begrijp ik 1 en 3 wel. Maar Veldwijk (optie 2) vind ik nog steeds een vreemde optie ivm de aanwezigheid van Van Weert. Doan en Taremi als aanvallende spelers (aangevuld met een ander) klinkt fantastisch. Wordt ik ook enthousiast van. Ben benieuwd of dat in het echt ook zo zal zijn. ;)

blauwevogel08-07-2017 om 16:40

Het wordt steeds vreemder nu Veldwijk en zijn Zaak waarnemer meldt nooit door FCG zijn benaderd,het op drie borden schaken lijkt mij nu duidelijk !

 

 

Arthur08-07-2017 om 16:51

Ik denk dat Mehdi Taremi de beste optie is. Ik heb een ongelooflijk goed gevoel over deze speler. Ik denk dat als de FC hem koopt Mehdi Taremi zomaar topscoorder kan worden van de Eredivisie. Santos lijkt mij ook prima optie ik zou persoonlijk nog wel een omhaal van hem willen zien.

ariefcg08-07-2017 om 18:04

Zou t niet zo kunnen zijn dat veldwijk als.diepe (balvaste) spits gehaald wordt en dat v weert om hem.heen gaat spelen? 

brummie08-07-2017 om 18:14

Zou inderdaad prima kunnen in mijn ogen. Beide zijn in staat rond de 15 goals te maken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!