Terug

Deel deze pagina:

Willem II en FC Groningen delen de punten

Door Redactie 24 reacties

De wedstrijd in Tilburg is geeïndigd in 1-1. FC Groningen kwam binnen een kwartier op voorsprong door Ritsu Doan die met een fenomenale knal in de kruising de gasten op voorsprong bracht. Een minuut of twintig voor tijd viel de gelijkmaker door een individuele actie van invaller Azzaoui. Debutant Tom van de Looi mag positief terugkijken op zijn eerste officiële optreden in de hoofdmacht.  

eerste helft
De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Rienstra diens schot gestopt werd door Sergio Padt. De gasten leken wat meer controle te krijgen maar Willem II kon er af en toe gevaarlijk doorkomen met dito voorzetten. Toch was het FC dat tot score zou komen. Een vrije trap van doelman Branderhorst belandde op het middenveld. Groningen heroverde de bal, Jesper Drost bediende Ritsu Doan die de bal fenomenaal in de kruising schoot, 0-1!

De tricolores drukten opnieuw. Een bal werd voorlangs geschoten. Yoëll van Nieff kreeg namens FC een mogelijkheid, zijn vrije trap werd gestopt door doelman Branderhorst. Kort daarna was het even "schiettent" in het Tilburgse doelgebied. De bal werd meerdere keren achter elkaar ingeschoten en gekeerd. Aan de overzijde van het veld was er een mogelijkheid voor Sol. Sergio Padt verrichtte een uitstekende redding op de dropkick van Tsimikas.

De eerste gele kaart was voor oud FC-er Darryl Lachman die iets te opzichtig Ritsu Doan op het middenveld torpedeerde. Willem II mocht het spel maken, Groningen ving op en loerde op de omschakeling. Een kopbal van Sol ging naast. De grootste kans op een treffer voor de thuisploeg was voor Tsimikas, zijn inzet werd voor de lijn weggekopt door Mike te Wierik. Lars Veldwijk en Juninho Bacuna kregen nog een schietkans. Een vrije trap van Haye zeilde over het groen-witte doel. Op slag van rust mocht El Hankouri Padt onder vuur nemen die de bal klemde. Aan de andere kant van het veld was Jesper Drost dicht bij de 0-2.

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Namens FC was er een mogelijkheid voor Jesper Drost en voor de thuisploeg via Rienstra. Niet veel later kwam Willem 2 weer dreigend door, Rienstra kegelde de bal kansrijk naast. 

Na ongeveer een uur werd Ogbeche vervangen door Azzaoui. Kort daarna maakte Crowley zijn opwachting voor El Hankouri. En binnen 8 minuten paste van de Looi zijn derde wissel toe. Tsimikas werd naar de kant gehaald, Dankerlui maakte zijn opwachting. In de 70e minuut werd het dan toch 1-1. Een individuele actie van Azzaoui bleek twee Groningers te machtig. Diens schot eindigde in de verre hoek achter Sergio Padt.

Met de aanvang van het slotkwartier bracht Ernest Faber Tom van Weert in voor Lars Veldwijk. De spanning nam meer en meer toe, komt er nog een winnaar? Een goede onderschepping van Ludovit Reis en een prachtige dieptebal op Juninho Bacuna bleek net te hard. Doelman Branderhorst was nipt eerder en voorkwam de 1-2. Uriel Antuna kwam in het veld voor Juninho Bacuna. In de blessuretijd kreeg Heerkes een gele kaart na het onderuittrekken van Uriel Antuna.

Grote kansen deden zich niet meer voor. Een eindstand die recht deed aan beide ploegen. Aankomende zaterdagavond speelt Groningen thuis tegen Heracles Almelo.  

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, v.Nieff, Warmerdam, Drost, Reis, Bacuna (Antuna/86), v.d.Looi, Doan, Veldwijk (v.Weert/76)  

 

Reacties:
Marco21-01-2018 om 17:00

Puntje erbij, is voldoende. Jonge spelers weer ervaring opgedaan. Veldspel is een drama. Bacuna is geen scorende speler dus zorg dat op die positie spelers lopen die wel makkelijk scoren. 

Met MahI er bij thuis weer winnen.

KWibus21-01-2018 om 17:16

Puntje erbij in Tilburg is prima. Heeft echter alleen toegevoegde waarde bij een thuisoverwinning op Heracles

appie happie21-01-2018 om 17:19

Tja valt niet mee voor ons de supporters,kan bijna niet de hele wedstrijd volgen,fc op tv ajax op ipad en schaatsen op telefoon,zo erg is het al..

 

Het boeit gewoon niet..zit niks in ,hopelijl wordt er nog iets aangedaan want zonder Idrissi en Mahi is droevig met de aanvoer voor de goal..

 

Nou Greda S  ik kijk graag als er normaal gespeeld zou worden maar de laatste tijd is het gewoon niet om aan te zien.

 

 

GerdaS21-01-2018 om 17:27

Sorry hoor maar een echte fan kijkt de hele weds 

Vindt  het een knap  staaltje  werk .temeer omdat er een heel jong elftal  stond  .

Kon zelf deze keer niet mee naar Tilburg  .Wegens onstandigheden. 

Maar 

Volgende week ga ik weer .

Vanuit doetinchem  je blijft  je cluppie  steunen  

Ik zeg Forza Grunn  

Fijne avond  allemaal  

Arthur21-01-2018 om 17:51

Volgende week mahi of doan ipv bacuna op 10 en we boeken de winst !

campesino21-01-2018 om 19:08

Dit is gewoon geen profvoetbal meer. Dit is domweg jeugdvoetbal en daar kan je mensen niet voor laten betalen om naar te kijken. en ja een puntje met een jeugdelftal is wel aardig, maar meer zat er gewoon niet in. op de bank zat ook helemaal niemand meer om een wedstrijd te laten kantelen. willem II had nog een paar aardige invallers, maar groningen had zelfs 2 reserves minder op de bank dan toegestaan. er is niemand meer. als er schorsingen en blessures komen zullen er 16 jarigen op de bank plaats moeten nemen, want er is niks anders. zolas ik al zei, dat heeft niks met betaald voetbal te maken. en dan kan gerda wel zeggen dat je als echte fan moet blijven kijken en komen en de meest fanatieken zullen dat misschien ook wel doen (hoewel het een steeds zwaarde opgave wordt, want je ergert je continue kapot), maar de iets minder fanatieken zijn niet bereid om voor dit gepruts te betalen en sponsers willen hunnen bedrijf niet met een stelletje loozers verbinden. zo gaat het echt hard naar beneden. en nogmaals de jongens hebbener alles aan gedaan, maar er zit gewoon niet meer in en dan moet je blij zijn met een puntje, maar dit is niet meer de kelder van het profvoetbal, dit is veel en veel minder.

campesino21-01-2018 om 19:12

o ja, kan iemand mij vertellen waarom die drost tot het einde mocht blijven staan? ik erger me echt groen en geel aan die gast. Echt er is geen duel wat die gast wint. bij 1-1 wissel dan van weert voor drost, want veldwijk was zo beroerd nog niet en hoewel veldwijk samen met van weert verre van ideaal is is het nog altijd beter dan die drost.

21-01-2018 om 19:48

Drost speelde een goeie pot en assistje

harley21-01-2018 om 20:52

Achmed@ wedstrijd niet gezien?

M0i22-01-2018 om 21:17

Denk ut niet. Bij de 1-1 dekte hij net als te Wierik de buitenkant af van de man die daarna naar binnen trok. Drost heulemal op het verkeerde been toen en niet meer in stata om het gat dicht te lopen. Heb niet het idee dat die gast weet wat ie doet in het veld.

tante jannie21-01-2018 om 19:28

Keurig puntje, nog 12 te gaan 

Reactie verwijderd door redactie

21-01-2018 om 19:42

Het is geen Hans nijland meer maar Dagobert nijland

 

21-01-2018 om 19:46

Prima Resultaat van deze jeugdploeg.

21-01-2018 om 19:50

Maar volgende week word er meer gevraagd dan achteruit lopen en loeren op de omschakeling. Dan moet het spel weer gemaakt worden.

herman196021-01-2018 om 19:51

Zoals vandaag gespeelt werd door sommige FC spelers,wordt het echt helemaal niets. je ziet 2 a3 man werken als een paart en 2 anderen lopen in het rond als 2 aangeschten paarden( net of ze zo uit de kroeg kwamen)

De Fc speelde gewoon met 9 man, en iedereen kan zeggen hou op met dat gezeur maar ik erger me er groen en geel aan als jongens als Reis ,en Doan en nog een enkeling zie werken,en er loopt 2 echt ......... Ach laat ook maar volgende week gewoon Mahi voor  Bacuna,en Atuna oor Drost.

Ik vraag een ieder hier Waarom ziet Faber niet dat er vanaf de 65 min er niets meer uit de 2 spelers komt B & D maar toch niet wordt gewisseld!!!!

robin21-01-2018 om 19:51

Super bacuna weer  sjok sjok 

rob roy21-01-2018 om 20:21

Goed gespeeld MANNEN!!!!!!! Weer een puntje erbij. Niet slecht!!!!!!!

herman196021-01-2018 om 21:29

je hebt gelijk Rob Roy, de 9 andere speelden zoals het eigenlijk hoort

TomFCG21-01-2018 om 21:30

Wat een negativiteit hier. Eigen jeugd in het eerste elftal is het mooiste wat er is... En onze eigen jeugd deed het heel erg goed vanmiddag. Daarbij is Doan ook heel jong. Drost speelde ook een ruime voldoende en heeft keihard gewerkt. Bacuna werkte ook als een paard. Het komt wel goed maar geef die jongens alsjeblieft de tijd!!!!

campesino21-01-2018 om 21:47

Onzin Tom, tijd is er niet, want als die jonge jongens het over een jaartje goed doen, zijn ze weer weg en komen er nieuwe snotneuzen in. en wat vraag je dan ? nog meer tijd. Eigen jeugd inpassen prima, maar ik wil geen jeugdelftal zien,i kwil geen vrouwenvoetbal zien,  ik wil grote mannenvoetbal!! Drost keihard gewerkt? heb je wat gerookt of zo? ik heb net betis barça zitten kijken. wat die jongens van betisdoen. DAT is hard werken. En nee, op deze manier komt het niet goed, nu niet en nooit niet.

Rob197021-01-2018 om 21:50

Leuk dat Bacuna werkt als een paard, maar misschien is het beter als hij de galopsprongetjes eens gaat afleren. Hij is niet de enige die schuld is aan het tegendoelpunt, maar op twee meter verdedigen en voor de tegenstander langs springen heeft niet veel met voetbal te maken.

TomFCG21-01-2018 om 23:16

Hoe ging de tweede helft van Betis dan? Eindstand 0-5. Maar wel hard gewerkt!!!! 

Nachtwacht21-01-2018 om 23:58

Mooie reactie Tom...

debultjes22-01-2018 om 19:14

Gelukkig maakt Bacuna aanvallend dezelfde fout als bij het verdedigen, hij verdedigt op 6 meter afstand en zo denkt hij ook aanvallend de bal aan te kunnen nemen, echter niet iedereen verdedigt zo slecht als hij. Ik zeg Bacuna eruit van der Looi erin!

kees21-01-2018 om 23:01

wedstrijd niet kunnen zien...uit de reacties lees ik dat het zeker geen superpot was van Groningerzijde...en dat je het idee hebt dat ze maar met 10 of zelfs 9 man spelen...tja hebben we wel vaker gezien. !

 

Ik denk dat we blij mogen zijn met een punt, daar hadden de meesten blind voor getekend vóór de wedstrijd

Ik ga nu niet verder oordelen.. maar gemakkelijk zal het niet gaan die tweede competitiehelft...en die extra keerper van 20 jaar erbij?  betekent dat Hoekstra gepasseerd wordt, of dat Padt nog deze weken weggaat. 

Vragen heb ik genoeg, maar dan maar eerst de samenvatting op NOS kijken.

grunnfan21-01-2018 om 23:56

Stelletje zeikerds allemaal.....Grunn was nooit in gevaar tot het doelpunt......met deze jeugdige spelers gewoon goed gedaan!!!!

En voor de zeikerds en negatievelingen hier...wordt lekker fan van barca ofzo ..dan win je 9 van de 10 potjes en kun je lekker juichen..

Ik juich omdat we met dit jeugdig elftal 1 punt hebben gepakt uit bij willem II wat eigenlijk 3 punten had moeten zijn.....

Steun jullie ploeg eens ipv al jullie gezeik....FORZA GRUNN!!!!!

22-01-2018 om 07:30

Beste grunnfan, Willem 2 had de beste kansen en had het verdiend om te winnen. Onzin dat daar niet over geklaagd mag worden. Puntje is puur te danken aan Padt en die bal die de altijd hard werkende Te Wierik nog van de lijn haalt

Met Mahi erbij hadden we deze dramapot wel gewonnen. De rest van de bank is wel bizar matig 

Rob197022-01-2018 om 07:48

Er zit in dit soort wedstrijden wel verschil, in niet in het gevaar komen, of de wedstrijd onder controle hebben. De kans dat het fout gaat is bij de eerste optie erg groot. Door het jeugdige elftal, die toch onrustig spelen, worden foutjes gemaakt, waardoor je wedstrijd nooit onder controle hebt. Puur een kwestie van kwaliteit.

Misschien een idee om samen met Nijland een enquête te houden wie hun seizoenskaart gaat verlengen om naar een zwalkend elftal zonder attractief voetbal het komend jaar komt kijken, omdat er 6 jeugdspelers in de basis staan. Jeugd is leuk, maar je moet wel competitief zijn. 

manus22-01-2018 om 10:27

Geklaag over de jeugdigheid? Reis speelde zeker de tweede helft een dijk van een wedstrijd. Er wordt hier vaak gerefereerd aan het "type Kieftenbeld". die zouden we missen. Nou Reis heeft dat plus dat hij veel beter kan voetballen. Onze beste Kieft leverde 50% van de veroverde ballen weer in bij de tegenstander. Reis niet. Kijk de tweede helft er maar eens op na. Veel intercepties met vaak een goede voortzetting.

En het doelpunt van WII was een simpele rugdekkingsfout, niet van een van onze jeugdigen.

rob roy22-01-2018 om 10:36

Dit jeugdig elftal heeft toch maar mooi het zogenaamde "droom aanval" van Willem 2 in bedwang gehouden. Sol en Obeche zijn geen minuut gevaarlijk geweest, mag ook wel eens gezegd worden. We zitten met z'n allen te zeuren over hoe het zo slecht gaat maar een punt overhouden bij Willem 2 is zo gek nog niet. Je kunt namelijk niet alles winnen. Ik stel voor om de resterende 15 wedstrijden positiever te analiseren dat wat er tot nu toe wordt gezegd, want alles wat er tot nu toe is gezegd en geschreven is al duizend keer herhaald en herhaald en herhaald tot in den treure. We houden toch allemaal van ons FC-Groningen, dus wat positiever mag gerust!!!!

22-01-2018 om 17:33

Ik herhaal en herhaal en herhaal hier elke week dat Faber de verdedigers moet leren rugdekking te geven. En minstens net zo vaak kost het punten! Welke opties zijn er dan nog, behalve hier wekelijks over zeuren op boerenmacht? Ik kan helaas niet naar de trainingen komen..

22-01-2018 om 11:15

Ik snap de negativiteit ook niet , de meesten hier gingen uit van een nederlaag , ikook. Dan haal je knap een punt met dit jeugdelftal wat we door onze strot krijgen gedouwd. Maar nee nog niet blij, en worden vele spelers weer afgezeken helaas.

brummie22-01-2018 om 11:50

Gezien ook de jeugdigheid prima prestatie in Tilburg. Wat speelde Reis een geweldige pot. Sol en Obeche keurig aan banden gelegd.

Natuurlijk kan het voetballend nog beter. Maar jongelingen Bacuna, Reis, Doan, vd Looi speelden allemaal voldoende tot (zeer)goed.

Drost heeft zich een slag in de rondte gewerkt, maakte een verdedigingsfout, maar gaf wel weer de assist op Doan. En wat een goal was dat! 

Jeugd inpassen, ondanks grilligheid van jonge spelers, is de weg omhoog voor de FC. Az is hierin een uitstekend voorbeeld. 

Het is ook gewoon onzin dat FC met 9 of 10 spelers speelt omdat Drost en Bacuna in de basis staan. Moeten blijkbaar altijd pispaaltjes zijn. Support de jeugd, en de rest van het team, en sta achter je club.

 

 

 

rob roy22-01-2018 om 11:57

Ja Brummie het zijn de laatste tijd steeds dezelfde lui die over Drost en Bacuna zitten te jeremineren. Ikzelf heb ook mijn bedenkingen gehad maar zoals deze spelers de laatste tijd voor den dag komen stemt tevredenheid uit. Heracles thuis moet bewezen worden of de weg omhoog is/wordt ingeslagen.Heb er de volste vertrouwen in.

Arthur22-01-2018 om 18:46

Prima resultaat inderdaad naar mijn mening. Wel erg zonde dat we 2 punten verliezen door n individuele fout van drost maar ja. Zaterdag gewoon de 3 punten pakken in Eigenhuis!

M0i22-01-2018 om 21:24

Heracles .... legde een puike tweede helft op de mat tegen de lampjes. Hadden op basis daarvan wel verdiend te winnen. Een tegenstander die je niet de ruimte moet geven om te voetballen. Dat betekent slim, maar vooral met 200% inzet voetballen.

FC Bayern23-01-2018 om 12:59

Ik lees al een tijdje mee, maar heb nu toch maar een account aangemaakt. Ik vind het wel bijzonder om te zien hoe verschillend mensen naar een wedstrijd kunnen kijken.

Zoals ik de wedstrijd gezien heb: Willem II was over de gehele wedstijd gezien veel beter, het was dat de ballen vanaf de zijkant niet bij ogbeche of sol voor de voeten kwamen want Willem II heeft toch zeker 3 of 4 keer vrij uit kunnen halen na een teruggelegde bal vanaf de zijkant. Daar kwamen gelukkig alleen maar slappe schotjes recht op Padt vanaf. Dat we niet met 3-1 of 4-1 de bietenbrug op gegaan zijn is dus eerder aan gepruts van Willem II te danken dan aan het spel van de FC.

Dat we we met een veredeld jeugdelftal speelden en dit daarom een goed resultaat is ben ik het ook niet mee eens. Want juist de jeugd. Doan, Reis v/d Looi speelden prima. De hier al vaker aangehaalde Bacuna en vooral Drost waren weer voor de keutel te duur. Bacuna heeft het trouwens nog wel eens slechter gedaan, maar ook nu was het niet geweldig.

En dat gelul over de goede assist van Drost is echt belachelijk. Hebben jullie wel gezien hoe hij dat passje gaf?!?!?! Het is aan de kunde van Doan te danken dat hij het nog geweldig afmaakt. Want dat passje van Drost was zoals gewoonlijk weer kut, half achter de man.

Over het spelbeeld: Ik vind het echt schrijnend om te zien hoe slecht ons veldspel is. Na ruim 1,5 jaar heeft Faber er nog geen enkel patroon in weten te slijpen. Het is toevalsvoetbal in optima forma. En ik ben van mening dat uit deze selectie zoveel meer te halen is. Als ik zie wat er bij ons op het veld staat in vergelijking met veel andere teams dan hebben wij op papier gewoon vaak een betere selectie. Dit komt er echter totaal niet uit.

Ik hoop echt dat we richting het einde van het seizoen nog een stijgende lijn gaan zien, maar onder Faber heb ik daar een hard hoofd in. Ik vrees een roemloze 11e 12e of 13e plaats. En met de huidige amusementswaarde zie ik voor volgend seizoen weer een hoop opgezegde seizoenskaarten helaas.

Ik blijf hopen op betere tijden voor ons allen. Maar positief zijn om het positief zijn kan ik niet, ik ben wel realist genoeg om te zien dat het momenteel gewoon slecht is met weinig zicht op verbetering.  

 

RKR23-01-2018 om 23:10

Klopt Drost was slecht en die pass was ook niet goed afgemeten voor een bal over 3 meter. Het voetbal was niet om aan te gluren, bij balverlies massaal achteruit lopen. En dan blijkbaar rugdekking niet helemaal begrijpen want 2 spelers lopen dezelfde kant op. Als je zo wilt gaan spelen moet je daar wel de defensieve zekerheid voor hebben en die is er totaal niet. 

Wat ik niet snap is dat hij Veldwijk eruit haalt voor Van Weert. Was het veldspel zo overtuigend om dat te doen? Niemand schoot wat op met die wissel.

Een stijgende lijn is wel mogelijk, met een coach die jonge spelers beter maakt. Zoals een Fred Rutten. Met Faber is dit niet mogelijk, daarvoor prutst hij nog altijd veel te veel.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!