Terug

Deel deze pagina:

Wordt Danny Buijs de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen?

Door Thijs Faber 16 reacties

Het is nog maar amper 24 uur geleden dat bekend werd dat Ernest Faber zijn contract niet verlengd gaat worden na dit seizoen, en de geruchtencarrousel over een mogelijke opvolger komt al op gang. Genoemd wordt de naam van Danny Buijs, ex-FC Groninger en tegenwoordig hoofdtrainer van Kozakken Boys. Volgens het medium regio-voetbal.nl heeft technisch directeur Ron Jans afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan de wedstrijd tussen de Kozakken Boys en Jong Sparta. Of dit een hint is? Joost mag het weten, maar we houden de ontwikkelingen in de gaten!

Reacties:
appie happie25-01-2018 om 13:24

Mmmm ik.moet hier even over nadenken..Buijs is iig wel wat anders langs de lijn dan vdLooi en Faber..als voetballer mocht ik hem graag zien.

 

We wachten af wij hebben toch geen invloed en dat is maar goed ook.

 

Mijn voorkeur gaat uit naar Hyballa (als ik dat goed schijf)

rob roy25-01-2018 om 14:59

Als speler een vuurvreter. Als hij dat al trainer ook is dan is hij van harte welkom. Hebben de laatste tijd genoeg van die saaie figuren langs de lijn gehad. Een beestje actie is altijd welkom bij Groningen. Ja, Appie, Hyballa is mij een beetje tè en entousiast. 

FCG-Forever25-01-2018 om 13:26

Ik denk dat ze de mentaliteit van Buijs goed kunnen gebruiken. Ik zie echt een trainer in hem met vuur in zijn visie. Ik zeg probeer maar uit met Danny, Heb er wel vertrouwen in. 

25-01-2018 om 13:43

Lijkt me leuk , bekend gezicht van de fc en heeft het goed hedaan bij kozakken boys , missien een ervaren assistent als gall erbij.

Marco25-01-2018 om 14:05

Liever een ervaren trainer die sturing aan het beleid en scouting kan geven.

 

Magno25-01-2018 om 14:08

Geen gek idee. Vraag me wel af of hij voldoende ervaring heeft, maar zo ervaren was Ron Jans ook niet toen hij begon.

KOudman25-01-2018 om 14:12

Best een optie, dan wel graag met een ervaren man naast hem. Jan van dijk ofzo

BloodyGrunn05025-01-2018 om 14:35

Of Danny Buijs word de nieuw assistent trainer van dhr Koeman

tante jannie25-01-2018 om 14:53

goedkope oplossing, past helemaal in het huidige beleid. geef hem voordeel vd twijfel

ik zie liever wen fraser of koeman, ervaring en bouwen naar een betere toekomst.

fc zit financieel zeer krap, we zullen niet meer top 8 zijn en oppassen niet een 1e div te worden

skjipke25-01-2018 om 15:54

Ik vind het een uitstekende oplossing. Een jonge trainer met de juiste mentaliteit. Als hij zijn eigen mentaliteit kan overbrengen op deze jonge ploeg, wordt er in iedergeval weer gestreden in de "Euroborg" Daarnaast denk ik dat hij best open staat voor adviezen van iemand als Ron Jans. Dus minder passant, maar meer vanuit de visie van de club. (ik neem aan dat die er toch is?)

allartboer25-01-2018 om 16:00

Helemaal goed, heb er wel vertrouwen in. Ron Jans had niet meer ervaring toen hij hoofdtrainer werd. ik zeg DOEN!

ronald197625-01-2018 om 16:58

Danny is welkom maar wel een ervaren man ernaast. Joop gal Jan van dijk. Of alfonds arts onder 23 ernaast. Als Danny net z'n passie heeft als in het veld dan  zie ik het helemaal zitten

robin25-01-2018 om 17:43

Lijkt me niet verkeerd.... Misschien krijgt ie bepaalde spelers wel aan het voetballen met zn "gif"  ahumm..... 

SWD_26-01-2018 om 07:44

Hé Robin, zure pruim. 

robin26-01-2018 om 16:19

Swd...

robin26-01-2018 om 16:22

 Net hoe je het bekijkt... Denk dat jezelf zuur bent SWD!!  

GerdaS25-01-2018 om 17:50

Heb geen enkel beeld van hem 

Weet wel dat die de benodigde  papieren  nog niet heeft ..

Zit nu bij de kozakken  boys  

Zie liever een ervaren   iemand  Bijv Erwin koeman.

Maar we wachten af ..... 

rob roy25-01-2018 om 17:58

Papieren is geen probleem. valt op te lossen met de bevoegdheden van Ron Jans. Is eerder voorgekomen bij FC-Twenthe, ook een stroman aan het roer en een echte trainer op het veld. Erwin Koeman kan je vergeten, die is te duur en wil graag naar het buitenland, dus Danny Buijs kan rustig deze richting uitkomen en misschien Martin Drenth als 2e man.

M0i25-01-2018 om 19:38

RR, wat die tukkers mogen van de KNVB is volgens mij niet maatgevend voor de rest. Zie onder andere de schandalige handhaving van die club in de eredivisie, daar waar ze op basis van de geldende regelgeving hadden moeten degraderen. Gewoon iemand (V/M) met coach betaald voetbal diploma ervoor. Creër je ook geen afhankelijkheden, die je wel hebt in jouw voorstel, je zit dan aan Jans vast zolang die trainer er zit.

rob roy26-01-2018 om 11:30

Deze jonge trainer aanmelden voor een versnelde cursus coach betaald voetbal A licentie is een mogelijkheid. Is vaker gedaan met spelers met een lange voebalcarriere. Jaap Stam o.a.

RKR25-01-2018 om 19:35

Enige manco vind ik het gebrek aan ervaring van Buijs. Dat werd ook over Ron Jans gezegd maar die was al wel wat jaren coach van een zeer succesvol Achilles en liep daarna een seizoen mee als assistent bij Emmen in het profvoetbal. Jans had meer ervaring dan Buijs, die het echter goed doet bij Kozakken Boys.

Maar ze moeten wel kijken naar dat profiel denk ik. Die vechtmentaliteit moet terug in het DNA van de club, dan gaan de stoeltjes ook weer bezet worden. Jongens als Buijs, Drent... die kunnen wel een goed vuurtje stoken. Als je alleen al dat enthousiasme overbrengt op de selectie dan ziet het er misschien al een stuk anders uit. Verliezen kan altijd, maar vecht tenminste. Zoals deze club in eigen huis altijd deed. De club is in een soort slaap gesukkeld de laatste jaren.

 

Dat geld ook voor de opleiding en het selectie en transferbeleid. Waar zijn uberhaubt die types Buijs, Jan Van Dijk, Drent, Kieftenbeld etc? 

Marco25-01-2018 om 22:37

Mag hopen dat Jans er was om wat Rotterdam- talent naar Groningen te krijgen.

Een Buijs wordt weer een volgend trekpopje voor Nijland. Vd Looi en Faber lieten zich ook qua selectie ringoren door Nijland. Zet er een volwassen vent neer die resultaten afdwingt bij de scouting en directie. Neergang moet worden gestopt. 

Laat Jans nu een verdedigende middenvelder halen, en wordt het een flop dan einde Jans. De dure zomeraankoop Veldwijk is weinig hoopgevend dat het technisch beleid naar een hoger niveau komt.

skjipke26-01-2018 om 10:28

Ben het niet met je eens, Marco. (maar dat hoeft ook niet, he?) Ik denk dat Faber niet het trekpopje is geweest van Nijland, maar zijn eigen beslissingen heeft genomen. Meer zit er niet in bij deze trainer. Geeft spelers geen vertrouwen, waardoor ze bang zijn fouten te maken en de eerst volgende wedstrijd moeten toekijken. Laat spelers 8 wedstrijden staan (dus ook Veldwijk) en er onstaan automatismen. Daarnaast denk ik dat iedereen vond dat er goede spelers waren aangetrokken met Te Wierik, Veldwijk, Warmerdam en Kane. Daarnaast nog een paar jonge gasten, zoals Antuna en Doan. Dat het nu niet gaat, zoals verwacht had niemand voorzien. Het is aan Faber daar een team van te maken en dat doet hij niet. Hij stelt volgens mij gewoon de spelers op die hij het best vond trainen in de week voorafgaand aan de wedstrijd. Zo krijg alleen maar onduidelijkheden.

Wat betreft Jans.... die moet roeien met de riemen die hij heeft, alleen zijn er geen riemen. da's moeilijk roeien.

Ik denk dat iemand als Buijs zich door niemand laat ringeloren en zeker niet door Nijland. Dat deed hij als speler ook niet. Ik zie het wel zitten. Een gifkikker voor de groep met Jans als bindende factor.

Rob197026-01-2018 om 10:56

Hoe kunnen we enthousiast worden van Danny Buijs, als we niet weten wat hij kan. Mocht hij een topper zijn, dan zullen we dat moeten proberen, maar wil je dat als club. Ik in ieder geval niet, Groningen is gebaad  bij een trainer met ervaring, die eindelijk eens alles goed gaat neerzetten. Spelers die er met potentie rondlopen nog beter gaat maken. Een beginnende trainer maakt fouten, wat mag, maar het wordt tijd dat er vastigheid bij de club komt. Buijs als assistent is ook goed, met daarom heen een trainer, die niet de hele dag met een proces bezig is om zichzelf te ontwikkelen en zijn elftal. 

Wij hebben nu al jaren naar trainers gekeken, die niet kunnen wisselen en tactisch matig zijn, van de Looi in zijn laatste jaar niet meer, dan blijft het toch matig. Als we financieel de slag gaan missen, dan zullen we het moeten doen met onze talenten en de juiste trainer die er het maximale uit kan halen. Een beginnende trainer is in ieder geval altijd een twijfelgeval. De carrousel van trainer draait al aardig, pak daar de beste uit. Onze Fc blijft altijd aantrekkelijk, helemaal als je enkele goede talenten in je selectie hebt zitten.

rob roy26-01-2018 om 11:39

En wie is volgens jou, de beste, doe eens een suggestie!!!!! Er zijn hier al vele namen langs gekomem maar er is in mijn ogen nog niemand die er boven uit steekt. Buijs is in mijn ogen een optie, maar anderen zijn bij mij ook een vraagteken. Het is altijd moeilijk te zeggen hoe een trainer het gaat doen bij een club. Zelfs een Advocaat is aan het schutteren bij Sparta. Er wordt altijd gezegd dat een trainer zo goed is als zijn materiaal waar hij mee werkt en verdomd het is nog waar ook.

Rob197026-01-2018 om 14:01

Mijn voorkeur gaat uit naar een trainer, die iets meer bagage heeft als een beginnende trainer, Rutte, had ik een leuke trainer gevonden. Een persoon die op een redelijk hoog niveau heeft gevoetbald, verstand van het spelletje en tactisch redelijk onderlegt. Ik had zo graag een trainer, die door wat snelle ingrepen een wedstrijd kan kantelen of op slot gooien. Aangezien we niet de sleutelspelers hebben die dit kunnen in het veld, kun je niet naast het veld ook nog onervaren trainers hebben. Om dan de juiste naam te vinden in dat plaatje is moeilijk. Ik kom dan ook weer terug op oudere namen, van toch ook oudere trainers. Adrie Koster, Ruud Brood, Hendrie Kruzen, deze trainers zijn haalbaar voor Groningen. Categorie, Huub Stevens, Gert Jan Verbeek, zijn volgens mij niet te betalen. 

Dat Peter Hoekstra blijft zitten geeft mij het gevoel, dat er binnen de club al iets geregeld is voor de invulling van de trainersstaf. Morgen weer een wedstrijd, wie weet komt er wat informatie vrij......

rob roy26-01-2018 om 14:30

Met permissie Rob 1970, Fred Rutte is een goede trainer die met jeugd kan omgaan en spelers beter kan maken, maar ik denk dan toch dat Nijland met z'n salarishuishouding in de war komt, want geloof maar dat Fredje niet voor niets komt. Het zegt nooit alles of een "ervaren" en oudere trainer beter zal zijn dan één of andere beginneling. Danny Buijs traint nu Kozakken Boys, een club uit de hoofdklasse, zeg maar, 2e divisie JL, en doet het daar toch ook goed. Maar goed, we wachten op witte rook hetgeen t.z.t wel boven de Euroborg zal verschijnen. Echter heb ik het vermoeden (glazen bol) dat Nijland met iets bezig is waar wij met z'n allen raar van zullen opkijken. Laten we maar , in spannig, afwachten wat dat zal zijn.

Rob197026-01-2018 om 15:42

Rutte is ook niet meer beschikbaar, dus dat wordt hem niet. De salarishuishouding zit al iets in de war, maar voor een goede trainer is wel weer iets te creeeren, tevens zal een goede trainer zijn geld met verkoop van spelers toch terug verdienen. Echter bij een sof is de financiële schade erg groot. Maar ook Nijland weet dat er wel iets gevraagd wordt op dit moment. Rondje langs de sponsoren heeft wel een redelijk beeld weer gegeven dat het aantrekkelijker maar ook stabieler moet. Negatieve uitstraling, door als grijze muis door de eredivisie te wandelen heeft geen enkele aantrekkingskracht....

Rob197026-01-2018 om 17:21

Fred Rutten bedoel ik natuurlijk. Rutte, weet niets eens waar Groningen ligt, maar laten we daar maar niet over beginnen. De automatische invulling heeft overal de naam ingekort, sorry.

kees31-01-2018 om 03:18

moet altijd nog denken aan henk de Jong... die had het over het Werkelozenfonds als hij ontslagen zou worden.  Nou, na een half jaar FC groningen /management was ie alweer weg.  Trainers zijn ook opportunisten, en geloof maar gerust...wat RobRoy schrijft over het trainerssalaris... dat  klopt wel :  Maaskant vroeg de hoofdprijs ( ik schat boven de 5 ton ), werd daarom niet verlengd.

En Buys zal misschien genoegen nemen met 3 ton...maar dan het tweede jaar weer meer... De hoofdtrainer worden trouwens niet betaald uit uit de spelersbegroting. dus zijn salaris moet uit de omzet komen...en daar wringt de schoen momenteel het meeste.

Als Mahi weggaat in de zomer dan begint het hele circus van budgetteren van de selectie opnieuw!...maar meer salarisruimte...nee 

kees26-01-2018 om 14:18

Ik denk dat iedere nieuwe aanstaande trainer die een aanzoek krijgt, wel drie keer nadenkt of hij de ploeg in een seizoen in veilige haven kan loodsen.  Types als Van 't Schip en die schreeuwende Hyballa, die hebben branie genoeg om ondanks alles "ja" te zeggen, en natuurlijk had Marcel Groninger zichzelf al stiekem een plaatsje als hoofdtrainer voor de eerste selectie toebedacht... Het liep anders: Faber en Groninger weg na dit seizoen, en ik denk dat de club er maar één trainer voor terug haalt...scheelt weer dikke 2 ton . 

Ik wacht nog steeds op een extra speler vóór 1 februari...want Reijnen gaat wrschl. weg en dan ook nog ?......

         30-jan    KANE gaat dus en als CV komt Zeefuik jr

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!