Terug

Deel deze pagina:

Wouter Gudde nieuwe algemeen directeur FC Groningen

Door Thijs Faber 11 reacties

Wouter Gudde is de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen, met ingang van het seizoen 2019/2020. De 34-jarige Schiedammer volgt Hans Nijland op, die na 23 jaar trouwe dienst afzwaait. Vanmiddag om 15:00 wordt Gudde in het Hitachi Capital Mobility stadion gepresenteerd. Gudde is momenteel commercieel directeur van Excelsior, waar hij met een kleine begroting erg goed presteert. De aanstelling van Gudde is het resultaat van maandenlang selectieproces.

Reacties:
BP05007-02-2019 om 12:45

Fijn dat er al vrij snel duidelijkheid is. Voor wat ik lees is dit een geschikte kandidaat. 

ester12-02-2019 om 19:14

Goedenavond, ik heb een vraag. Ik heb in mijn studie tijd in groningen gewoond. Nu woon ik in de polder en wil ik mijn anti voetbal vriend een keer meenemen naar de Euroborg. Nou zag ik dat er nog kaarten waren, maar ik heb geen seizoenkaart..  kan iemand mij helpen aan twee kaartjes?

tante jannie07-02-2019 om 13:05

Lijkt me een goede keuze, zit lang in de voetbal, aardig management ervaring opgebouwd.

Rustig, communicatief sterk en hoop dat een goede verbindingsman is richting alle geledingen vd club.

(en dat het niet z'n puinhoop mag worden als bij Hveen, waardoor de club in ernstige financiele problemen zit)

GroningenZuid07-02-2019 om 13:06

Schijnt een stroman te zijn van de oude vrienden kliek. Zijn vader heeft banden met Erik Mulder en/of Nijland en Nijland zit in de selectie commissie. Bovendien was hij al benaderd voordat de vacature open was gesteld, schijnt. En hij heeft niets met de club en stad/provincie Groningen, ook dat is opmerkelijk want die combinatie werkt hier lang niet altijd.

We gaan het naar hand van de samengestelde staf etc snel genoeg zien.

 

#NoLudoNoParty07-02-2019 om 13:19

Juist een optie buiten het oude netwerk. Was men voor de makkelijke optie gegaan dan had men Klaver doorgeschoven. Geef het een kans zou ik zeggen.

LeoFCG07-02-2019 om 13:27

Lijkt me wel een goede keuze, al zet ik mijn vraagtekens wel bij de sollicitatieprocedure als ik alles lees, maar als hij maar een goed beleid neerzet dan zal dat me een worst wezen. Ben benieuwd!

kees07-02-2019 om 15:36

het is wikken, schikken en wegen. vanuit de belangen van de verschillende partijen ( sponsoren , spelersfonds, particuliere investeerders en evt toekomstige stakeholders ) maar ook de personen nu in functie ( RvC, Nijland, Mulder ) en de beoogde en nu aangestelde candidaat, moet eerst naar ieders tevredenheid bediend (kunnen) worden.  Essentieel is of Nijland in de toekomst zelf nog belangen houdt in de club en daarmee de andere genoemde partijen  als het ware kan gijzelen bij het beleid en dat Gudde  die naar mijn idee de nodige vrijheid van handelen moet krijgen.  Dat er een nieuwe TD wordt aangesteld is in iedere geval een winst. Het zal zeker ter sprake zijn gekomen bij de sollicitatie.

Ik sluit niet uit dat bij de sollicitatieprocedure van Gudde helemaal is toegewerkt naar deze éne candidaat, en evenals destijds bij de opvolging van Jeltema er nauwelijks sprake kan zijn van een "open procedure"...daarmee zijn de andere candidaten eigenlijk  pro forma in beeld geweest en begrijpelijkerwijs hierin teleurgesteld.  Een BVO is net als een bedrijf zonder aandeelhouders: onderhandelingen en evt. statuutwijzigingen/en zeggenschap over de club vinden achter gesloten deuren plaats.

Het is trouwens positief dat nu met  FC Groningen niet over een faiiliete boedel wordt gesproken; zolang dit zo blijft moet FC Groningen zelf de broek ophouden ( zonder nieuwe subsidies ).Dat zal het belangrijkste zijn wat Gudde moet bewaken, naast eventueel tussentijdse beslissingen die uit een toekomstig gedeeld eigenaarsschap kunnen voortvloeien. De wethouder van de gemeente  en de provincie hebben eerder al aangegeven dat zij hiervoor niet aangesproken willen worden, de politiek is eerder eensluidend geweest over de toekomstige BVO: FCG blijft een zelfstandige onderneming. Al is de zittende burgemeester ook fan van de club.

De supporters mogen met Gudde uitzien naar een sportief betere toekomst en hogere klassering.  Dat zal wel enige tijd vragen, schat ik in, al zal de voorziene verkoop van Doan in de zomer om meteen gelijkwaardige versterking van de selectie vragen! - vanuit het perspectief van de supporter geredeneerd.  Doelstellingen en ambities moeten voor de geloofwaardigheid van de persoon Gudde meteen scherp worden nagesreefd en mogelijk worden waargemaakt, want nog weer een seizoen met onderaan de ranglijst bungelen ( Buys zei nog zo mooi : "we vallen van teletekst-pag 819 af" ), dat  kan écht niet meer, meen ik.

Rob197007-02-2019 om 17:11

Mooie nieuwe man binnen de organisatie, misschien wel een heel groot voordeel dat hij uit de vriendenkring komt. Nu blijven er lijntjes met de oude garde in takt, en komen er veel nieuwe lijntjes bij. Prima keus. Nu afwachten hoe het seizoen afloopt bij de club. Hopen dat het financieel goed blijft binnen de club, zodat de algemeen directeur een mooi nieuwe basis voor het komend seizoen kan neerzetten. 

Nieuwe ideeen zullen er zeker zijn en dat kan alleen maar te goede komen aan de club. Hopen dat hij de sluwe streken van Nijland in de onderhandelingen nog onder de knie krijgt, dan komt alles goed. Zijn contacten met Mulder lijkt mij juist een perfecte combinatie, Mulder is een man met financieel know how, die de club echt verder helpt. 

Mijn hoop is echter wel, dat hij geen connectie met Mo Allach heeft, want daar heb ik geen vertrouwen in. 

Fan op afstand07-02-2019 om 18:01

Jonge gast met misschien andere gedachtengangen, westerling, ex prof voetballer en ervaring. En ambitieus maar realist volgens mij. Denk een goede keus. Wens hem veel succes. En nu nog een goede en ervaren TD.

Marco07-02-2019 om 22:59

Pientere vent die vanuit de analyse werkt. Open uitstraling en ervaring opgedaan, lijkt op voorhand een goede keuze. 

 

Nachtwacht07-02-2019 om 23:41

Denk een prima uithangbord voor de club. Vriendjespolitiek vind ik onzin. Zo is er bij elke kandidaat wel wat te roepen.

Cookie08-02-2019 om 15:30

Even geheel offtopic: Reacties staan (weer) uitgeschakeld zie ik bij de laatste twee artikelen. Heb ik iets gemist over een melding of is dat een foutje?

C.

 

Wij hebben na veel commotie de reactie mogelijkheid tijdelijk helemaal uit gehad. We zijn daarmee op beperkte schaal weer opgestart en houden de reactie mogelijkheid in eerste instantie beperkt om het overzicht te houden. Dit betekent dat artikelen die voor evt. reacties openstaan, na een paar dagen weer "dicht" gaan. Met vriendelijke groet - Mod BM

 

 

 

10-02-2019 om 12:36

Prima keuze !!! Nu weer concentreren op wat op het veld komt te staan en wat er nog moet gebeuren dit seizoen .. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!