Terug

Deel deze pagina:

Zondagmiddag officieel afscheid Hans Nijland, Hennie Spijkerman, Kevin Begois, Thomas Bruns en Mimoun Mahi

Door Redactie 9 reacties

FC Groningen speelt zondagmiddag om 14.30 uur de laatste thuiswedstrijd voor de competitie tegen Fortuna Sittard. Via de clubsite is bekend geworden dat Ludovit Reis Payt Speler van het Jaar (seizoen 2018/19) is. FC neemt direct na afloop van de wedstrijd officieel afscheid van assistent trainer Hennie Spijkerman, Kevin Begois en Mimoun Mahi. Ook voor Thomas Bruns eindigt de samenwerking, Bruns die vanaf de winterstop gehuurd was van Vitesse keert terug naar Arnhem.

Ondanks het gegeven dat de koopoptie op Iliass Bel Hassani niet is gelicht, benadrukt de club dat het na dit seizoen een definitieve beslissing neemt. Om genoemde reden wordt er nu geen officieel afscheid genomen.

Verder is het opmerkelijk dat Tim Handwerker niet wordt uitgezwaaid die op huurbasis overkwam van FC Köln. Speelt er meer? En wat brengt de toekomst voor Paul Gladon? 

Hans Nijland
Na de wedstrijd wordt er eveneens officieel afscheid genomen van algemeen directeur Hans Nijland. Uitgegroeid tot een clubicoon die op een zeer bevlogen wijze, 23(!) jaar aan het roer stond en het groen-witte vlaggenschip met heel veel passie, zakenkennis, inzet en energie langs diepe dalen en grote hoogten wist te loodsen.

Onder leiding van Hans Nijland groeide FC Groningen uit tot een stabiele Eredivisie club met een prachtig stadion, een schitterend topsportzorgcentrum en een prima jeugdopleiding. De KNVB beker was het grootste sportieve succes. FC Groningen nam meerdere keren deel aan de UEFA Cup met als één van de sportieve hoogtepunten de twee onvergetelijke wedstrijden tegen Fiorentina. Tijdens de dienstjaren van Hans Nijland stonden grote spelers zoals o.a. Arjen Robben, Luis Suarez en Virgil van Dijk bij de Trots van het noorden op de groen-witte loonlijst. Imposante namen!

Namens webcrew Boerenmacht bedanken wij: Hennie Spijkerman, Kevin Begois, Thomas Bruns en Mimoun Mahi!

In het bijzonder bedanken wij Hans Nijland voor zijn grote staat van dienst voor onze club! 

 

Reacties:
Ronnie 07-05-2019 om 20:46

Er is gedurende de eerste helft van het seizoen genoeg over Nijland en vriend Jans gesproken. Gelukkig staan we na een forse ingreep in de selectie op een veilige plaats.

daarom is het nu tijd om de gehele periode Nijland te bezien. Ik ben blij dat Nijland heeft gedaan wat hij heeft gedaan. Groningen was zonder zijn inzet en dadendrang nooit zover gekomen als we nu zijn. Zeker, de man is supporter, emotioneel en heeft ook fouten gemaakt. Gelukkig maar want hij ook maarveen mens en geen robot.

vanaf deze plek; heer hans Nijland, bedankt voor alles. U zult niet worden vergeten!

Bruns terug naar vitesse snap ik. Te duur en brengt te weinig.

ook zo benieuwd wat Fledderus uit de hoge hoed tovert?

Johan07-05-2019 om 21:26

Nijland verdient een standbeeld. Niks meer en niks minder. Heeft de club altijd fantastisch verkocht en gemaakt tot wat het nu is. 

appie happie07-05-2019 om 23:14

Eens  en dat standbeeld komt er ook..mmw

Nogutsnoglory111-05-2019 om 20:48

Helemaal mee eens. Naast Tonnie van Leeuwen. 

A Matter of Honor07-05-2019 om 22:52

Er wordt in de topic gesteld dat de koopoptie van Ilias Bel Hassani eerst na de competitie kan worden gelicht. Dit kan er mee te maken hebben of AZ de speler de volgende competitie nog kan gebruiken. Ligt ook aan de nieuwe trainer van AZ natuurlijk. Tim Handwerker is qua salaris natuurlijk voor de FC te duur, hij verdient 2x zoveel bij FC-Köln als bij ons. Nog een jaar huren is dus een logische oplossing. We zien wel. Paul Gladon is ook ongeveer hetzelfde. Die speler wordt gehuurd van een Engelse club en daavan weten we allemaal dat daar hoge salarissen worden betaald. Nee, ik heb mijn hoop gevestigd op het feit dat Nijland en Fledderus in Servië zijn geweest en daar goed hebben rondgekeken en er hier of daar een "pareltje" hebben zie ballen.  

Johan07-05-2019 om 23:18

Gladon is transfervrij...

Groen hart08-05-2019 om 14:01

Gladon was transfervrij.

Ronnie 07-05-2019 om 23:12

Net liverpool barcelona 4-0 gezien. Dat wordt wel even schakelen zondag fc groningen fortunasittard. Haha

Pietjepal08-05-2019 om 00:12

Applausminuutje voor Nijland?

blauwevogel08-05-2019 om 07:58

Nou BM start maar een ongoing transfer topic ,volgens Masker(summersale) gaat bijna iedereen weg behalve Padt natuurlijk!!

Roelofsky08-05-2019 om 10:09

Hans hartstikke bedankt voor de fantastische voetbal jaren.....

Fan op afstand08-05-2019 om 11:21

Tuurlijk verdient Hans een mooi afscheid. Een zeer verdiende afscheid. Maar ik mis de naam van Ron Jans in dit rijtje. Of heb ik iets gemist?

brummie08-05-2019 om 13:36

Nijland verdiend zeker een mooi afscheid. Heeft ontzettend veel gedaan en betekend voor de club. 

Supporter en manager in één. Karakteristiek  voor de club. Hoop dat Noord een mooi spandoek voor hem maakt. 

Nogutsnoglory111-05-2019 om 20:50

Ik heb in ieder geval samen met mijn vrouw ( een eenvoudig ) spandoek gemaakt. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!