Terug

Deel deze pagina:

Zure nederlaag FC Onder-23 tegen Scheveningen + Interviews

Door Redactie 3 reacties

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn vanmiddag op Corpus. FC Groningen, vijfde op de ranglijst ontving nummer vier Scheveningen dat één punt meer had. Bij winst zou Groningen over de Scheveningers heengaan en met nog één wedstrijd tegoed behield het uitzicht op de tweede plaats. De omstandigheden waren prima om te voetballen, het was fris en zwaarbewolkt maar het bleef droog.

De Beloften hadden voor de pauze een veldoverwicht maar kwamen nauwelijks tot kansen. Achterin gaf het niets weg. Michael Breij was dichtbij de openingstreffer maar zijn schot richting kruising werd door doelman Sven Wolfsheimer over de lat getikt. Een aantal minuten later in de wedstrijd nam FC een gevaarlijke hoekschop die door de tegenstander van richting werd veranderd en nipt voorlangs het doel en aan de verkeerde kant van de tweede paal over de achterlijn ging. 

Na de pauze ging het even heel erg mis. Groningen begon dramatisch aan de tweede helft! Binnen een kwartier stond het op een 0-2 achterstand door de treffers van de Vlugt en Rog. Trainer Alfons Arts hoorden we na de 0-2 luidruchtig tekeer gaan. Wij dachten (in eerste instantie) dat hij boos was omdat de organisatie niet goed stond. Achteraf bleek dat hij buitenspel had gezien na een voorzet vanaf links. Aanvaller Peters werd in buitenspelpositie bereikt die over de bal heen stapte. Jan Hoekstra kwam zijn doel uit (richting Peters) waardoor het voor Rog een koud kunstje was om de 0-2 binnen te tikken. 

Daarna kwamen er twee grote kansen voor Groningen. Beide doelpogingen konden ternauwernood worden gered. Aanvaller Joël Donald maakte zijn opwachting voor verdediger Manolache. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 1-2. David Browne slalomde over de linkerkant langs drie tegenstanders, gaf een prima voorzet die fantastisch werd ingeschoten door Michael Breij. 

Tot aan het eindsignaal gebeurde er niet veel meer. Scheveningen wisselde drie keer en ontving twee gele kaarten. In de extra tijd was er nog een dot van een kans voor Tim Riksman maar hij schoot over. 

Door deze nederlaag is de kans om de derde periode te winnen klein. Volgende week speelt Jong Groningen uit tegen Twente.

Opstelling FC Groningen Onder 23: Hoekstra, Postma, Kramer, Manolache, Finsson, Freriks, Breij, Riksman, Oldenburger, Ploem, Browne  

Wissels: Boevink, Donald, De Vos, Waterink, Bouman

 Interview met Alfon Arts deel 1

Interview met Alfon Arts deel 2

 

Interview met Michael Breij

 

Interview met Tim Riksman

Reacties:
KOudman14-04-2018 om 20:20

Ik blijf me afvragen waarom het contract van finsson niet wordt verlengt. Hij speelt nog altijd basis! En een boevink krijgt wel een nieuw contract als reserve keeper!

Wouterp14-04-2018 om 21:05

Boevink is 5e keeper dus kan snel een klein contract krijgen en bij spelers kijken ze naar de ontwikkeling die een speler maakt en die ontwikkeling stagneerd bij Finnsson en daarom moet hij vertrekken. Men ziet niet dat hij het eerste elftal kan halen met Warmerdam en Absalem voor zich als linksbacks.

KOudman14-04-2018 om 21:25

Sinds wanneer is finsson een linksback? Naar mijn weten is het een creatieve middenvelder die we best kunnen gebruiken als Drost in de zomer vertrekt. Een daarnaast, als zijn ontwikkeling stagneert waarom staat hij dan nog basis?

FCGmijnclub14-04-2018 om 22:03

Verwar jij hem per ongeluk niet met Hampus Finndell? Dat is een zeer groot talent, prima regisseur op het middenveld, helaas terug naar Zweden met heimwee....

KOudman14-04-2018 om 22:45

Naar mijn idee is kolbein finsson een jonge creatieve middenvelder die net zijn debuut voor jong IJsland heeft gemaakt. Lijkt me genoeg reden om hem een nieuw contract te geven.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!