Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Eindelijk weer voetballen - PSV Thuis

Door Tom Kuiper 14 reacties

De Eredivisie gaat weer van start! Na meer dan 6 maanden geen competitie voetbal mag FC Groningen gaan aantreden tegen PSV. Toevalligerwijs ook de laatste tegenstander in de competitie van FC Groningen. Op 8 maart ging de thuiswedstrijd tegen PSV met 0-1 verloren. Helaas krijgen we niet de taferelen te zien als in de afbeelding boven de voorbeschouwing. Tijd voor revanche!

De tegenstander

Het was evenmin rustig in Eindhoven. De club stelde een nieuwe Duitse trainer aan, had een zeer matige voorbereiding en heeft tot nu toe nog niet de juiste hoeveelheid spelers aangetrokken. Trainer Roger Smidt staat bekend om zijn Vollgasfußball bij Red Bull Salzburg. Deze tactiek vergt een ander spelsysteem dan dat ze gewend zijn. Het “nieuwe” PSV gaat in een 4-4-2 formatie spelen. De zwakke plek is eigenlijk net zoals vorig seizoen de verdediging. Al heeft PSV afgelopen week wel Philipp Max aangetrokken voor 8 miljoen euro. Neemt niet weg dat PSV meer dan genoeg kwaliteit heeft om mee te doen om de titel in de Eredivisie.

FC Groningen

De FC startte deze voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo. We zagen bij momenten een fris en goed voetballend FC Groningen. Het eindigde uiteindelijk in 1-0. Na oefenwedstrijden tegen Emmen en Volendam (1-4 w, 0-2 w) was eindelijk het moment daar. Arjen Robben maakte zijn eerste minuten sinds zijn rentree in het groen wit van FC Groningen. Een mooi moment in deze moeilijke tijd. Robben speelde uiteindelijk 25 minuten en maakte een goede indruk. De wedstrijd zelf eindigde in 1-1. Na een dikke nederlaag tegen Bremen en een spectaculair gelijkspel tegen NEC sloot FC Groningen de oefencampagne af tegen Arminia Bielefeld. Na een goede eerste helft zal het vertrouwen in de groep toenemen. Het duel eindigde in 1-1. 

Voor het duel met PSV ligt er een basisplaats voor Arjen Robben in het vooruitzicht! Patrick Joosten heeft de hele week meegetraind met de groep. Volgens Buijs ziet dit er allemaal goed uit. Of hij minuten kan gaan maken moet eind deze week blijken.

Transfers

Gisteren werd bekend gemaakt dat FC Groningen de lang verwachte spits heeft vast gelegd. De twintigjarige Jörgen Strand Larsen komt over. De Noorse jeugdinternational maakte 4 goals in 4 wedstrijden en kwam direct na het duel met Jong Oranje naar Groningen. Dit blijft hoogstwaarschijnlijk niet de enige versterking die nog word aangetrokken. Marc Jan Fledderus verwacht nog 1 á 2 versterkingen te zullen aantrekken.

Richairo Zivkovic keerde deze zomer terug in Groningen en heeft toestemming gekregen om mee te trainen bij de FC. De aanvaller staat nog steeds onder contract in China maar is nog steeds kandidaat om aan te sluiten bij de eerste selectie van FC Groningen. Er moet wel een goede oplossing gezocht worden voor het doorlopende contract van Richairo. 'Ik denk dat er dan water bij de wijn moet worden gedaan, zeker vanaf mijn kant. Ik kan het salaris dat ik daar verdien niet in Groningen verdienen, maar ik sta er zeker voor open. ‘ meld Richairo vrijdagmiddag aan RTV Noord.

Tom van de Looi heeft hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Groningen gespeeld. Hij is afgelopen donderdag naar Italië afgereisd om medisch gekeurd te worden. FC Groningen werkt mee aan de transfer. Ook Hrustic staat nadrukkelijk in de belangstelling van met name Eintracht Frankfurt.

Supportersinformatie competitieduel PSV

Door de corona maatregelen is het bezoeken van wedstrijden bij FC Groningen anders dan anders. Zo is hier in de voorbereiding mee geëxperimenteerd. Mocht u naar het stadion gaan dan kunt u hier de supportersinformatie vinden.

Het is hoog tijd voor een potje voetbal! COME ON FC!

Reacties:
Groen hart11-09-2020 om 19:02

Wat heerlijk weer een verslag. Ik heb er zin in 

Bikkel 11-09-2020 om 19:05

Hoe zit het met Joosten?? Vindt het heel bijzonder dat je een speler die zwaar geblesseerd is aantrekt! Dammers was al weer fit en had wedstrijden gespeeld! Net even anders....ben erg benieuwd naar de wedstrijd!! Puntje zou mooi zijn...

Tomfcg11-09-2020 om 19:08

Goed dat je het zegt. Kleine update in artikel mbt Joosten.

Bikkel 11-09-2020 om 20:00

Kijk net een interview met Buijs, Joosten de hele week meegetraind! 

Herman Badkuip11-09-2020 om 20:32

Jaïro Riedewald [Chrystal Palace] uitstekende linksachter, linker centrale verdediger én middenvelder, op meerdere posities inzetbaar én de IJslandse goaltjesdief Elias Mar Omarsson [Excelsior] zouden niet misstaan bij FC Groningen. Als Hrustic, van der Looi en Messaoudi verkocht worden, moeten beide spelers toch haalbaar zijn......Met Joosten, Strand Larsen, Zivkovic, Omarsson én Robben achter de spitsen hebben we aanvallend volop keuze. Zeker als je bedenkt, dat je óók nog talentvolle groeibriljanten als Slor, Postema, Balk én El Karbachi kunt inbrengen.....Zie de toekomst voor onze FCG écht niet somber in, als Danny Buijs onze jongens lekker laat aanvallen in een 4-4-3-systeem! 

12-09-2020 om 03:45

Riedewald (onbetaalbaar en speelt in PL; Elias Mar Omarsson is geen plaats voor na het aantrekken van die Noor Larsen, deze week 

Eerst maar die wedstrijd tegen PSV spelen, dan een nieuwe speler voor LA presenteren, en die twee uitwedstrijden zo goed mogelijk door zien te komen; en mogelijk nieuws over Zivkovic.

Gaat de goede kant op

m o i11-09-2020 om 20:34

Ben erg benieuwd, geen idee wat we kunnen verwachten. Morgen het abonnement op Fox nog even weer aanzetten, we zullen voorlopig 2 van de 3 wedstrijden thuis moeten zien. Zin in, hopen dat we er tenminste een puntje uit kunnen slepen. 

Marco11-09-2020 om 21:19

Mooi dat er weer gevoetbald gaat worden. Dat Robben meedoet maakt de seizoensopening al geslaagd.

PSV een heeft een veel betere selectie met meer kwaliteit. Ook zullen ze geen in hebben om gelijk bij het begin van de competitie achter de feiten aan te lopen door puntverlies. Hun elftal draait stroef, ondanks dat ze wel veel spelers hebben die kunnen scoren. Ook veel spelers waarmee je geen kampioen mee wordt.

Groningen is de sterke verdediging kwijt. Dat is een groot verlies, want die vier waren geschikt voor Europees voetbal. Nu moet je wel gaan scoren voor de punten. Dat is onzeker. Op het middenveld zijn er geen doelpunten bijgekocht. Wel zijn alle drie de middenvelders nu voorbij hun debuutseizoen, dus ervarener en sterker. Matusiwa is wel leuk om te volgen, doet die zijn werk, kan die nog een mooie transfer verdienen. Aanvallend wordt het spannend wat we te zien krijgen. 

Zou zelf Messouadi als 4de middenvelder erbij zetten in een 4-4-2. Je mag je thuis best aanpassen, zeker omdat de aanvallers nog geen 90 minuten meekunnen. 

 

 

Snooze11-09-2020 om 23:40

Boerenmacht voorspelcompetitie gaat niet door dit jaar ?

m o i12-09-2020 om 00:05

Jawel, maar wel anders, zie BM artikel https://boerenmacht.nl/8474-tijdelijk-andere-opzet-boerenmacht-voorspelcompetitie

 

Marcos00912-09-2020 om 00:32

Zondag zijn we er eindelijk weer bij. Een gelijkspel of 3 punten hangt in de lucht. Hopelijk word t ook een zeer mooie pot.
We hebben eigenlijk alleen nog 1 goede speler nodig; de man die ik al eerder getipt heb; 

 Elias Mar Omarsson 


de rest doen we gewoon met eigen ( jeugd)spelers wat mij betreft. Ik voorspel plek 7 

 

 

nulvijftig12-09-2020 om 01:24

Zin in! Mag helaas niet naar het stadion, maar kwam er net achter dat ik blijkbaar gratis Fox sports 1 in mn pakket heb dus dan maar op de bank.

manus12-09-2020 om 14:50

Weet iemand de vermoedelijke opstelling van FCG?

Herman Badkuip12-09-2020 om 15:57

Volgens mij bijna dezelfde opstelling als tegen Arminia Bielefeld.....Padt op doel, Dankerlui, Dammers,Itakura en van Hintum in de achterhoede, middenveld met van Kaam, Matusiwa, Lundquist en El Hankouri en voorin met Robben en Strand Larsen. Veel plezier allemaal...we gaan voor een mooie 3-1 overwinning! 

Groen hart12-09-2020 om 17:18

Ik heb wel 0-3 voorspeld maar zit er altijd naast 

12-09-2020 om 18:31

2 - 2 lijkt mij haalbaar, mits Robben meespeelt: doelpunten: Robben en Lundqvist

Robba12-09-2020 om 19:33

Lees net op RTV Noord dat de FC op een haar na de komst van Emil Roback had afgerond. Verkast nu naar AC Milan..

Fleddie was weer onderweg hoorde ik van de bron.. Volgende week nieuws? 

Michel 2713-09-2020 om 11:15

Dat was vorig seizoen voor onder 17 de naar zijn in zee gegaan in winter met finse spits 

brummie12-09-2020 om 19:48

Kijk uit naar morgen, wederom heerlijk naar het stadion. Wordt lastig, en verliezen is geen schande. Maar niets is onmogelijk. 

Inderdaad op een haar na rond met Roback. Zo zie je maar weer dat achter de schermen veel meer gedaan wordt dan sommigen denken. 

Ten Wierik trouwens met 0-2 onderuit tegen Reading vandaag. Zeefuik hele wedstrijd  op de bank tegen Eintracht Braunschweig 5-4 verloren DFB pokal. 3 doelpunten van Kobylanski, tijd terug nog getipt hier op het forum. Leuke speler!

Reactie verwijderd door redactie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!