Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Willem ll - FC Groningen

Door Redactie 8 reacties

Donderdag 14 januari, deze dag staat alweer de tweede competitie wedstrijd op het programma na de winterstop. Op de planning een uitwedstrijd in het diepe zuiden tegen Willem II. De bal zal rond de klok van negen gaan rollen. De wedstrijd staat onder leiding van de Heer Nagtegaal.

 

Willem II

‘Niet de beste, wel de gekste’ Dat ze dit seizoen niet de beste zijn is een understatement. Waar de Tilburgers vorig seizoen knap 5de eindigden staan ze momenteel op een degradatieplek. Alleen FC Emmen staat nog een plekje lager en daarmee bezet Willem II momenteel een 17de plek. Als we kijken naar de laatste overwinning voor de Tilburgers moeten we terug naar november 2020. VVV was toen slachtoffer. Echter, afgelopen weekend stond het duel tussen VVV en Willem II ook op de rol. Waar Willem II 79 minuten lang dacht er met de winst van door te gaan stond er na 90 minuten een 2-1 op het bord voor de Venlonaren. Gelukkig zijn ze wel de gekste daar in Tilburg…

Aankomende donderdag ontbreekt Llonch wegens een blessure in het team van Adrie Koster. Voor de rest kunnen ze beschikken over een fitte selectie.

 

FC Groningen

Bij FC Groningen ontbreken Arjen Robben en ook Azor Matusiwa lijkt de start van het duel niet te halen. De Trots van het Noorden zal zich willen revancheren voor het zure gelijkspel in de Domstad. Waar de formatie van Danny Buijs met 0-2 voorkwam, werd de stand gelijk getrokken in de 95ste minuut. Zuur.

Ook presenteerde FC Groningen deze week zijn nieuwe beleidsplan 'Samen naar de Grote Markt'  Er wordt onder meer verteld welke koers de club de komende jaren gaat varen en er wordt toelichting gegeven over de inhoud van het beleidsplan  

Historie

(FCGStats.nl)

En weddenschap zetten op ‘Both teams to score’ lijkt op basis van de afgelopen vijf wedstrijden geen gekke keuze. De afgelopen vijf edities leverde één keer een winst op voor de Trots van het Noorden. Tweemaal werd het gelijk en de andere twee keer wonnen de Tilburgers.

Wij kijken uit naar komende donderdagavond! Winst lijkt mogelijk en daarmee zou de aansluiting naar de bovenkant in stand blijven. Come on FC!

Reacties:
Marco12-01-2021 om 21:03

Dit wordt een wedstrijd waarbij de ploeg die het eerst scoirt wint. Bij Wll stort het elftal mentaal in bij tegenslag. Komen ze op voorsprong dan krijgt hun geknakt vertrouwen een boost.

Thuis speelden we goed verzorgd aanvalsspel tegen Wll. In balbezit de beste wedstrijd van het seizoen. Snel veel ballen voor het doel naar Larsen gooien. Balk rent hun traag centrum er makkelijk uit, hopelijk mag hij een helft meedoen.

appie happie12-01-2021 om 21:28

Winnen zou fantastisch zijn .. 3 punten in een uitwedstrijd aansluiting bij de sub.top ..en winnen voor Emmen.( heb niks met Emmen)

kees13-01-2021 om 00:28

 

Appie, ben ik mee eens... zo heb ik niks met Heracles, maar ik wordt steeds meer bevestigd in mijn mening dat de stand op de ranglijst wordt bepaald, niet vooral door het collectief (bijv. Sparta of FC Groningen) maar vooral als er een of meer scorende kanjers rondlopen:

Heerlijk hoe Heracles die pot van vanavond overtuigend van Emmen wist te winnen.  MET heerlijke en snelle combinaties, en een  hattrick van Bakis ( die in 10 wedstrijden nog niet eerder scoorde ) 

Anders gesteld:  goed combinatievoetbal met Strand Larsen, Da Cruz en Joosten...El Messaudi als schaduwspits en Matusiwa er weer bij...dat geeft mogelijkheden om hoog in de subtop te blijven meedoen

 na 16 wedstrijden    AZ  bjfft op 5  en FC Groningen plaats 6    

 

 

 

 

 

marcelfcg13-01-2021 om 08:23

Wat mankeert Matusiwa eigenlijk? 

FC NL05013-01-2021 om 10:54

Off-Topic :

Derby County heeft Mike te Wierik laten weten dat men bereid is mee te werken aan een vertrek van de verdediger het gaat dan om zowel huur als permanent. Volgens VI hebben Groningen, Heracles Almelo, Fortuna Sittard en het Duitse Sankt Pauli hun interesse inmiddels kenbaar gemaakt bij de verdediger en diens management.

 

Bron : Te Wierik mag weg bij Derby County: interesse Fortuna, Groningen en Heracles - Voetbal International

Zeeman13-01-2021 om 13:06

Gauw halen, goeie versterking voor de fc.

Herman Badkuip13-01-2021 om 15:09

Zou jammer zijn als Azor Matusiwa morgenavond tegen Willem II niet mee kan spelen....maar Danny Buijs heeft voldoende spelers tot zijn beschikking en komt vast wel weer met een fijn tactisch concept om de Tilburgers aan te pakken. Zal geen makkelijke wedstrijd worden, want de mannen van Adrie Koster hebben de punten keihard nodig. Verwacht zelf een gelijkspel [2-2], maar hoop dat er meer inzit. Hoop dat wij binnenkort ook weer kunnen beschikken over Mike te Wierik, een speler met zo'n geweldige vechtersmentaliteit kunnen we goed gebruiken. Zeker in deze zware januarimaand met veel lastige wedstrijden, zou hij een prima versterking voor onze achterhoede zijn. Trouwens die Albert Gudmundsson van AZ zou ook geen verkeerde zijn voor FC Groningen, misschien een huuroptie voor komende halfjaar?

appie happie13-01-2021 om 18:02

Wel kut dat Balk naar Utrecht gaat..

Staat me niet aan...wat is er gebeurd,ik wil het weten..Wie zijn schuld dit is of welk spelletje gespeeld is hier..

Fan op afstand13-01-2021 om 18:18

Inderdaad Balk naar Utrecht. Nu is er echt werk aan de winkel voor Fledderus. Wat de reden voor deze mislukte verlenging is weet ik niet maar wordt er niet vrolijk van. Begrijp trouwens de keuze voor Utrecht niet maar toch. Echt een beetje een domper. En de selectie is al zo smal, zeker voorin. Fledderus mag nu wel   echt op pad om meerdere versterkingen halen in deze periode. En geen " kneuzen" maar spelers die er direct staan.

Fido13-01-2021 om 20:49

Mooie hoogtepunten 15 jaar euroborg RTV noord app

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!