Terug

Deel deze pagina:

DEADLINE DAY! Volg hier alle updates! Drukke Deadline Day FC

Door Redactie 62 reacties

Het is vandaag dinsdag 31 augustus, Deadline Day! Welke speler(s) kom(t)en er nog bij? Wie vertrekt er nog meer of wordt verhuurd? Aan het einde van de dag kunnen we de balans definitief gaan opmaken! Blijft de selectie minimaal op sterkte? Of wordt de groep er (uiteindelijk) kwalitatief nog beter van? Slaagt Technisch manager Mark-Jan Fledderus erin om aan het einde van deze sessie, zijn laptop met een super voldaan gevoel tegen 23.59 uur dicht te klappen of zullen de in -en uitgaande deals ruim voor de klok van 23.59 uur beklonken zijn? We gaan het zien. Om het daarbij voor iedereen overzichtelijk te houden, een nieuwe topic.

Gerelateerd - klik hier

Update woensdagochtend - FC Groningen heeft een drukke Deadline Day beleefd:

- Azor Matusiwa, Gabriel Gudmundsson en Thomas Poll verlaten de club

- Sebastian Tounekti, Laros Duarte, Yahya Kalley, Delaho Irandust en Elias Olssen komen de club versterken

Update woensdag 1 september 0.08 uur - Het werd nog even spannend maar ook Gudmundsson heeft zijn transfer officieel te pakken. Bij de Franse kampioen Lille OSG tekent de Zweed een meerjarig contract en mag straks uitkomen in de Champions League. Hoewel er geen officiële mededelingen worden gedaan over transferbedragen bedraagt de afkoopsom naar verluidt 6 miljoen euro inclusief bonussen. Wij wensen Gabriël Gudmunddson heel veel succes bij zijn nieuwe club!

Update 23.57 uur - Op de valreep lijkt het er dan toch van te komen. Zowel Reon Boeringa als Stefan Bleeker meldden dat de transfer van Gabriel Gudmundsson rond is.

Update 23.46 uur - Emmen-watcher van het DvhN Jonathan Ploeg meldt op Twitter dat zowel Kian Slor en Joël van Kaam komend seizoen op huurbasis uitkomen voor FC Emmen. Nog geen officiële melding vanuit één van beide clubs. Ook nog niets over Gabriel Gudmundsson. Nog een kwartier!

Update 23.18 uur - In de categorie, - deze zagen wij niet aankomen - Elias Olssen. Deze 18 jarige linksbenige centrale verdediger en Zweeds jeugdinternational, komt over van Kalmar FF en wordt in eerste instantie tot het einde van dit jaar gehuurd. Mark-Jan Fledderus omschrijft Olssen als een talentvolle speler die al een tijdje door de club wordt gevolgd. Elias maakte dit jaar zijn debuut op het hoogste niveau. Olssen wordt ingedeeld bij Onder 21. Aan de technische staf om de komende maanden van dichtbij te beoordelen, of Elias Olssen na de huurperiode definitief zal worden overgenomen. Welkom Elias!

Update 22.10 uur - Officieel - Daleho Irandust tekent een contract bij FC Groningen tot 2026! Daleho Irandust is vastgelegd tot 2026 bericht de Trots van het Noorden via de officiële kanalen. Irandust komt over van BK Häcken, de club waar oud FC-er Lindgren voetbalt die met deze overgang zijn waarde heeft getoond als ambassadeur voor Grunn. Mark-Jan Fledderus is in zijn nopjes na twee jaar inspanning om de creatieve middenvelder naar Groningen te verleiden. In de verwachting van Fledderus heeft Irandust de kwaliteit om het totale team nog beter te laten renderen. Een speler voor wie je een kaartje koopt. Welkom Daleho!

Update 21.52 uur - Op het moment van schrijven is het nog niet officieel maar VI meldt dat FC Groningen de vierde aanwinst van de dag, Daleho Irandust definitief overneemt voor een bedrag van om en nabij de 300.000 euro.

Update 21.35 uur - FC Groningen bevestigt de overgang van Thomas Poll naar Almere City. Wel is er bij de overgang een terugkoopoptie van kracht. Technisch manager Mark-Jan Fledderus zegt daarover op de clubsite (onder meer) dat hij Poll talentvol vindt - en die het in zich heeft om in de toekomst van waarde te kunnen zijn voor de club. Er is voor Poll op dit moment te weinig uitzicht op speelminuten in het eerste elftal. Bij Almere City kan Poll zich verder ontwikkelen, waarbij Fledderus diens prestaties de komende tijd in de gaten zal houden met het oog op de terugkoopclausule.

Update 18:58 - Zojuist is bekend geworden dat Kian Slor de overstap maakt naar FC Emmen. Emmen huurt Kian Slor voor de rest van dit seizoen. Hopelijk kan hij zich hier goed ontwikkelen. (bron-DvhN)

Update 17:00 uurFC Groningen komt met de officiële melding dat Azor Matusiwa vertrekt naar Stade Reims. FC Groningen en Stade Reims hebben een overeenstemming bereikt over Azor Matusiwa die een contract tekent voor 5 jaar in Frankrijk. Over een transfersom (naar verluidt 4 miljoen euro - red BM) wordt niets genoemd. Wij wensen Azor veel succes in Frankrijk en in zijn verdere carrière.

Update 16.45 uurGötenborg Posten (De Zweedse sportkrant die gisteren ook wist te melden dat Groningen weer met Irandust bezig was), weet nu te melden dat FC Groningen en Häcken rond zijn over Delaho Irandust. Op dit moment ondergaat Irandust de medische keuring. 

Update 16.29 uur - Op Twitter gaat een foto rond van Delaho Irandust bij Omnium, het sportmedisch centrum in Groningen. Dat zou betekenen dat Irandust gekeurd word. Klik hier voor de foto.

Update 15.50 uur - In navolging van de Zweedse geruchten, meldt nu ook VI dat Groningen bezig is om Delaho Irandust deze transferwindow nog naar Groningen te halen. Vi geeft verder aan dat FC tegelijkertijd de mogelijke ontwikkelingen ondervangt rondom Ahmed El Messaoudi, die gevolgd wordt door clubs uit landen waar de transfermarkt nog langer open is, zoals Saoedi-Arabië en Rusland.

Update 13.30 uur - Azor Matusiwa heeft via zijn persoonlijke social media laten weten dat hij met veel pijn afscheid neemt van FC Groningen. Een officiële melding van Stade Reims en FC Groningen zal vermoedelijk spoedig volgen

Update 12.53 uur -  Stefan Bleeker meldt op Twitter dat Thomas Poll de rest van het seizoen wordt verhuurd aan Almere City. 

Update 12.20 uur - VI journalist Reon Boeringa meldt op Twitter dat het management van Jorgen Strand Larsen niets meer verwacht op deze Deadline Day. Afgelopen week werd hij nog veelvuldig in verband gebracht met interesse vanuit Duitsland, maar de verwachting is dat hij in Groningen zal blijven.

Update 12.00 uur - FC Groningen bevestigd ook haar derde aanwinst van de transfer deadlineday! Laros Duarte komt over van Sparta Rotterdam. De middenvelder tekent voor vier seizoenen! Duarte die FC Groningen ziet als een mooie club op een ander niveau wil zichzelf verder ontwikkelen en stappen zetten. De middenvelder omschrijft zichzelf als een creatieve speler die het spel in het team kan versnellen en ambieert daarbij om aan de supporters te laten zien dat hij een aanwinst is voor de club. Welkom Laros!

Update 10.59 uur - FC Groningen heeft vandaag haar tweede aanwinst bevestigd! Yahya Kalley maakt de overstap van IFK Göteborg naar FC Groningen! Yahya tekent een contract voor drie seizoenen. Er wordt ruim een half miljoen euro betaald voor de linksback. 

Kalley wil bij FC Groningen het maximale uit zichzelf halen. Inspiratie voor Kalley is de liefde voor zijn familie en het voetbal. “Ik wil ze trots maken, ze zijn al trots, maar ze gaan nog veel trotser worden!” Aldus de verdediger via de clubsite. Een logische vervolgstap vanuit onze bescheiden groen-witte mening (red -BM) want waar kun je anders dan nog beter uit zijn, dan bij de Trots van het Noorden! Welkom Yahya!

Update 10.03 uur- FC Groningen heeft zojuist bevestigd dat Sebastian Tounekti voor de rest van het seizoen overkomt van Bodo/Glimt. De huurdeal bedraagt ook een optie tot koop. Welkom Sebastian!

Update 09.56 uur -  GVA.be meldt dat Louis Verstraete in de belangstelling staat van FC Groningen. Ook Sparta zou zich bij de Belgische club gemeld hebben. Louis Verstraete is een centrale middenvelder die zowel defensief als aanvallend uit de voeten kan. De 22 jarige middenvelder is in dienst van Royal Antwerp. 

Reacties:
kees31-08-2021 om 07:17

Het voelt als een verjaardag... feestelijk en druk met alles.  Maar MJ F heeft dan ook wel wat te vieren, en alvast de feleicitaties aan hem met hetgeen allemaal rond transfers is bereikt...zo het tot nu toe lijkt...

En: @ redactie: ook voor jullie een oprechte felicitatie op BM voor de mooie updates en ook stiekeme geheimhouding van nieuws op z'n tijd, in de afgelopen weken...alles is hopelijk op tijd geregeld 

m o i31-08-2021 om 08:22

Zo 'n feest vind ik het niet kees. De voetbalwereld wordt meer dan ooit geregeerd door geld, waarbij een aantal grote clubs, geholpen door bizar veel oliegeld, een beweging van spelers hun kant op inzetten, die effect heeft tot op het niveau van onze FC. Ook de gelden die omgaan in de CL dragen ertoe bij dat een aantal groten nog groter worden en de rest het uit mag gaan zoeken. Waarbij de grote jongens soms ver boven hun stand leven, kijk Barcelona. Of honderden spelers in dienst hebben en een soort Randstad zijn, kijk City. Het drukt ons al jaren in de rol van opleidingsclub, iets waar velen zich in lijken te hebben geschikt. Op een verjaardag mag je ook een melancholisch momentje hebben, en dat heb ik nu: ik kijk met weemoed terug naar de tijd dat clubliefde en trouw aan je broodheer vaste waarden waren. Niet dat getimmer op het clublogo op het shirt om een week later naar de concurrent te vertrekken, nee, gewoon voetballen voor de club die in je hart zit. Vorig seizoen hebben wij nog een vleugje van dit gevoel mee mogen maken, en je ziet dan wat dat teweeg brengt. Ik heb afgelopen weekend genoten van het spel van de FC, en vooral van het werk dat Matusiwa verzet. Weten dat je nu weer opnieuw moet gaan beginnen, met zulke ingrijpende wijzigingen, terwijl voor mij de wedstrijd van het jaar als volgende op het programma staat, stemt mij niet blij. Maar het is wat het is en we zijn dan maar blij met 10 miljoen. Een topprestatie als je het vergelijkt met de andere subtoppers. 

A Matter of Honor31-08-2021 om 11:26

@moi,

Een betoog waar ik het volledig mee eens ben. Clubliefde bestaat niet meer en dat is allemaal de schuld van het grote geld, jammer, maar het is wel realiteit.

hermank196931-08-2021 om 12:19

Willen we blijven juichen? Dan is er maar 1 oplossing, geld!!

marcelfcg31-08-2021 om 14:06

Prachtig betoog Moi. Het voetbal is niet meer wat het eens was en zal waarschijnlijk ook nooit meer zo worden. We moeten het er maar mee doen. Gelukkig zijn wij, de supporters, de club.

En dat zal blijven bestaan.

Marco31-08-2021 om 08:36

De 10 miljoen is een groot bedrag, en een compliment aan de spelers, staf en flederus.

Na de winterstop was Matusiwa een tijdje geblesseerd, toen ging het echt een stuk minder. Gudmonson zorgde met zijn acties langs de lijn voor veel kijkplezier. Er blijft genoeg talent over, of we voor plek 7 kunnen spelen is afwachten.

appie happie31-08-2021 om 08:36

Ik denk als we een Irandust er nu nog bij krijgen,we er wellicht niet zover op achteruit gaan..aanvallend zeker niet..

kees31-08-2021 om 09:02

Het moet allemaal nog blijken, maar ik zou bijna denken dat dit allemaal gebeurt omdat JIJ even niet op de winkel kon passen met jouw visite aan buitenland... 

Herman Badkuip31-08-2021 om 08:37

Tis toch geweldig wat MarkJan Fledderus c.s. de laatste week voor elkaar hebben gekregen....tot nu toe twee fantastische sterkhouders [Matusiwa en Gudmundsson] voor een prima miljoenenbedrag van de hand gedaan én Lundqvist op een prima wijze voorlopig naar Griekenland laten gaan. In de tussentijd potentiëele vervangers [Duarte, Kalley, Gomes en Irandust?] voor relatief weinig geld in huis gehaald....Wat staat ons vandaag op deadline day nog te wachten? Gaan El Messaoudi, Suslov en Strand Larsen nog weg? Wat gebeurt er met Joël en Daniël van Kaam? Poll naar Almere in de KKD en Slor? Gaat Joosten naar PEC Zwolle? Maakt niet uit wat er gebeurt, weet zeker dat MJF nog evt. vervangers op zijn lijstje heeft staan! En laat de mensen van de andere clubs [Sparta o.a.] maar zeuren, als MJF wat wil, dan gaat 't gebeuren! Grote klasse hoor en zeker een bewonderswaardige topprestatie, wij mogen onze handen dichtknijpen met MarkJan en zijn scouts in Scandinavië!

Xl31-08-2021 om 08:52

Gratis livestream vriendschapelijke wedstrijd tegen HSV morgen: https://www.hsv.de/news/hsv-splitter

 

Metworst31-08-2021 om 08:59

Super, dank je. 

kees31-08-2021 om 08:53

@ m o i

Mooie en realistisch! jouw  "macro visie" op het profvoetbal.  

Over Matusiwa ben ik zeer bedroefd dat hij weggaat. Wat een sportman met keurige pr.  Maar zijn persoonlijke ambitie om na FC Groningen bij een grotere club te willen spelen is ook een terugkerende realiteit.  Voor andere spelers geldt hetzelfde:  ze moeten zich staande houden in de concurrentie en die is met een trainer ervoor , die-ook- maar-een-mens is, lastig...kijk naar Strand Larsen.

En natuurlijk is het niet altijd koek en ei, en de club moet keuzes maken; maar zonder deze acties van verkoop EN aankoop van onze TD was het vooruitzicht om mee te blijven doen voor de PO's minder gunstig.  Andere clubs komen ook met huur of sterkere spelersaankopen inde competitie.  Ik durf te zeggen dat omdat het voetbalspel steeds verandert... en dat spelers zich met ontwikkelingen van bijv. VAR zich geen buitenspel of duikeling, of gemene trap van achteren, zich meer kunnen permitteren en met nieuwe regels van bijv 5 wissels er continu op die prestatie wordt gekeken.   

Laat dat club gevoel maar over aan ons, supporters...en op een forum als BM nauwlettend de ontwikkelingen van Groningen FC volgen.  Dat houdt ons van de straat en dan hoeven we niet de hele week die stemmingmakerij/geouwehoer van ESPN ( voormalig FOX ) commentaren serieus te nemen.

Het had slechter gekund, toch?  In Nijland's tijd waren er ook uitgaande soms grote transfers en kwamen er vaak niet meteen en niet even goede spelers voor terug... Nu is de omlooptijd van spelers nog sterker verkort o.a. vanwege het laatste contractjaar waar spelers mikken op transfervrij vertrek: 3 jaar bij een club is al bijzonder lang in de leeftijdscategorie van vroeg 20 jaar. Tekenend is,  dat Fledderus meest 3 tot 3,5 jaars contracten afsluit, bij Nijland werd de contractduur steeds korter, Zou mij niiks verbazen dat er ook aan de salariskant in het contract hogere bedragen voor goede spelers worden genoteerd. Abraham is al een voorbeeld hiervan.. en Irandust is een gokje maar die komt hier zeker niet voor een habbekrats spelen.

Ach we hebben corona overleefd; laten we nu genieten dat de FC Groningen duidelijk levensvatbaar is, en met het nieuwe beleid/élan van Gudde/Fledderus hopelijk goed méédoet met die groeiambities..., toch?

b.raatjes196631-08-2021 om 09:01

Herman ik mis nog een speler in jouw lijst tourneki

moscovich31-08-2021 om 09:31

Ik wou ook even reageren de Fc moet nog even snel twee verdedigers op halen uit noorwegen of zweden .

Heb al vaker gezegt nederlanders kunnen niet verdedigen op een paar na.

Dus graag vervangers

Alf31-08-2021 om 10:09

Ik wacht nog even met juichen. Eerst moet iedereen door de keuring. En een contract is pas geldig als alle handtekdningen zijn gezet.

corinti31-08-2021 om 10:11

Nou..nou wat een applaus voor MJF.ok 10 miljoen is zeer goed gedaan.Maar van het plan , Groningens indentiteit,jeugd inpassen is natuurlijk niets terecht gekomen.Poll schijnt niet verhuurd te zijn maar verkocht(voor een droge worst),slor ,j.van kaam verhuurd?,want minder dan een 19 jarige Zweed of Noor?. Daniël van Kaam op de bank,want minder dan Duarte? Miguel speelt basis bij Emmen,want minder dan ter wierik?Balk topscorer Utrecht in de voorbereiding,minder dan yaha touseki?Een vleugelverdediger uit Noorwegen voor wie?,Bjorn Meijer doet het toch prima. ik snap gerust dat je niet alleen met jeugd kan voetballen,maar wat er nu binnenkomt is ook geen 24-25 jaar.Iets meer vertrouwen en investeren/waarderen van je eigen mensen.Straks ook ons tenue nog in geel/blauw

Rob197031-08-2021 om 11:45

Miguel zakt wekelijks door het ijs, en dat een stapje lager, voor Groningen is dat een te groot risico, en hij is dagelijks bekeken door Groningen, en te licht bevonden. Poll, een linkerverdediger, die voorbij is gestreefd door Meijer, heeft ook niet echt toekomst. Balk heeft 350 minuten bij Fc Utrecht gevoetbalt. Mooi handig doelpunt tegen Ajax, maar daarna niets meer laten zien. Dan is eigen jeugd een leuk streven, maar als het vizier bij Groningen op sportief gebied zo hoog mogelijk scoren in de eredivisie dan is doorselecteren het allerbeste.

Er kan gecashed worden met diverse spelers, dan is het slim om daarvoor vervangers te halen, die ook talent hebben, en tevens de club sportief en waarschijnlijk financieel voorruit kan helpen. De Corona heeft hier zeker nog een grote invloed op. Veel clubs hebben het erg zwaar, en willen toch ook echt wel verkopen, (op Sparta na). Verder is het van groot belang, dat er op niveau getraind kan worden, waardoor de spelers beter worden.  Zwolle, is een voorbeeld van wat er gebeurd als er niets meer mogelijk is. 

Jeugd inpassen is een leuk streven, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat. 50 % eigen jeugd is ook een plan van Nijland geweest, omdat ook de schatkist leeg was, en je een leuk verhaal moet hebben naar de buitenwacht. De vlag waait er inmiddels iets beter bij, en dan zal je het beste scenario tot uitvoer brengen, en dan is het mooi wat er op dit moment gebeurd. Fledderus kennende hebben de spelers die gehaald worden toch allemaal wel iets extra's, waar wij uiteindelijk voor naar het stadion komen.

Kortom ik ben erg tevreden en laat mij positief verrassen door de nieuwelingen. 

Nachtwacht31-08-2021 om 12:42

De club selecteert door en dat is goed. Het aantal huurlingen is teruggebracht (Leal, Ko, Da Cruz) en spelers die (net) niet goed genoeg zijn is afscheid van genomen (Lundqvist, Schreck). Ik heb wel vertrouwen in het huidige beleid.

Als de eigen jeugd goed genoeg is, komen ze er echt wel in te staan. Kijk naar Suslov. 

 

DanMan197131-08-2021 om 12:52

Op z'n minst het uitshirt volgend seizoen ????

Pietjepal31-08-2021 om 10:45

Oe Toenekti mooie voetballer, tuurlijk, jong en nauwelijks 1e elftal ervaring. Maar toch. Mooie voetballer. Liefde voor mooi voetbal is MJF niet vreemd zeg, snap dat hij dit als één van de eerste voetballers heeft gehaald. En verder blijf ik dit jaar tevreden. Kans om uit de voortdurende geldnood te komen komend jaar.

appie happie31-08-2021 om 10:46

We kunnen ons wel druk maken..maakt toch niks uit..

Ze doen toch wat hun denen wat het beste is..niet wat wij denken wat het beste is..erover lullen kan altijd en is natuurlijk leuk..

 

Ik laat het op me af komen..als we tegen Heerenveen volgende week er maar weer staan..

kees31-08-2021 om 11:02

@Appie:  Maar jij kent dat toch, met je ervaring...je hebt geen keus: een businessmodel is leuk, de praktijk van zakendoen in alledag daar ligt vaak geen vrije keus...wel natuurlijk als andere partijen jou geen licht gunnen, en je door slechte deals en in nood de afgrond in draait...dan gaat het feest niet door !

Dat zie ik nu niet bij FC Groningen:  Heerlijk toch dat clubs als Heerenveen, maar ook recent FSittard en Twente van die hik-ups hebben door onverantwoordelijk intern beleid en financiën.

Maar de realiteit gebiedt ook te zeggen dat het allemaal nog wel ( in Gronings voordeel ) op het veld nog moet gebeuren met die nieuwe spelers...wat dat betreft benijd ik trainer Buys en Poldervaart en  Alfons niet.

GroenWit02031-08-2021 om 14:25

Zie vooral noren en zweden, niet zoveel denen Die Gomes ziet eruit alsof je hem er goed bij kan hebben. Yahya Kalley lijkt een bescheiden jongen, moet nog groeien.

Fan op afstand31-08-2021 om 11:39

Het is een genot te lezen hoe onze FC zich probeert te versterken voor de komende tijd. Vele namen passeren de revue, komend en gaan. Maar tot op heden zijn er nog maar 3 aankopen bevestigd en 1 huur/ verkoop. Van de rest heb ik nog geen officiële reactie gezien van de FC. En hoewel ik mij graag meng in de aanwezige feestvreugde probeer ik mij toch een beetje in te houden tot morgenvroeg 00.01 als de rook opgetrokken is en echt duidelijk is geworden wie er gaan en nog belangrijker wie er komen. Zouden zomaar nog verassingen uit de hoge hoed getoverd kunnen worden. Want er wordt nu weer gesproken over een Belgische middenvelder. Dus nog even ingehouden blijdschap.

Jantje31-08-2021 om 11:40

Allemaal leuk dat er geld binnen komt. maar toch zie ik de FC erop achteruit gaan straks op het veld. alle nieuwe spelers zijn geen spelers die er gelijk zullen staan. terwijl je wel je beste spelers mist straks. hoop dat ik ongelijk heb straks.

hermank196931-08-2021 om 12:26

Dat heb je ook. Gaat goed komen.

Pietjepal31-08-2021 om 11:44

Yep Jantje maar ik denk dat dat te verwachten was. Duurt zeker een half jaar voordat er weer spelers bovendrijven. Maar ik kan er van genieten. Twitter account FCG zweept de boel nog maar weer eens op. Zal wel aankondiging van Irandust of Duarte worden. Daarna nog meer? Dàt is de vraag want voorlopig alleen bevestiging van vrijwel zekere transfers zoals gister al rondging. Na: Duarte als direct inzetbare creatieve middenvelder die de aanvallers moet voorzien van aanvoer. Van achteruit. Helder. Zie hem trouwens liever wat naar voren. Ben benieuwd hoe de opstelling voor komende eredivisie wedstrijden eruit gaat zien en wie halve wedstrijden gaat invallen. Kan nog wel eens een hoop spelers worden gezien spelers zoals Kalley niet geheel wedstrijdfit/hard zullen worden geacht.

BROMBEER31-08-2021 om 12:14

Ik ben heel benieuwd of het fleddie nog lukt om ihandrust nog binnen te hengelen voor 00.00 uur vanavond, heb er nog niet zo'n heel goed gevoel over, maar zou wel wel fantatisch zijn.

grunn196731-08-2021 om 12:23

Veel forumleden in een jubelstemming, allemaal complimenten voor Fled.

Het gaat er toch om wat de FC op de mat brengt, daar gaan we Fled. op afrekenen.

Ben benieuwd de komende 5 wedstrijden.

hermank196931-08-2021 om 12:27

Vraag me af waarom er zoveel negativiteit is?

A Matter of Honor31-08-2021 om 13:08

Groninger eigenschap Herman. Kat uit de boom kijknde mentaliteit en afwachten hoe zich alles ontwikkeld. Hoeft niet spcifiek negatief te zijn.

Herman Badkuip31-08-2021 om 14:59

Er zijn gelukkig ook veel Grunnigers, die heel realistisch en positief zijn hoor!  En zij zijn gek op Zweedse, Noorse, Finse en Deense voetballers!  Die jonge, creatieve, aanvallende Noorse middenvelder Haakon Evjen van AZ lijkt mij ook wel iets voor FC Groningen! Ben benieuwd of MJF die nog naar Groningen haalt......

marcelfcg31-08-2021 om 15:41

En toen werd het stil rondom Irandust......

appie happie31-08-2021 om 15:44

Het is nog vroeg

Rob197031-08-2021 om 16:00

En toen laaide het weer op rondom Irandust.....

Rob197031-08-2021 om 16:04

Volgens VI ligt er al een overeenkomst voor aankomende winter, dus hij komt ooit in het groen-wit te spelen. 

brummie31-08-2021 om 16:31

Irandust is gefotografeerd met FC tenue aan en wordt op twitter gedeeld.  Ziet er goed uit! 

appie happie31-08-2021 om 16:32

Zag het ook net... nu nog doorde keuring..

 

Nou ik denk dat we weer een prima elftal krijgen..

 

Trots op MJF   ieder andere TD uit Ned. " haat" hem,ik ben blij met hem..

Roelofsky31-08-2021 om 16:56

Aanwinst nummer 4 is binnen Irandust wordt medisch gekeurd proficiat MJF Fleddy. Ik ben blij.....

Metworst31-08-2021 om 18:33

 Ik hoop dat Irandust door de keuring komt, maar hij is dan toch de kers op de taart. 

Metworst31-08-2021 om 18:37

Is de transfer van Gudmundson eigenlijk al officieel bevestigd? 

Heiky31-08-2021 om 23:27

Nou inderdaad, ik vind daar ook nergens iets over terug.

TomOkker31-08-2021 om 18:43

Het is allemaal nog jong maar wat maakt FCG sprongen. Natuurlijk gaat het even duren voordat het allemaal op elkaar ingespeeld is, maar met een Kasanwirjo, Duarte, Ngonge en Ironheart hebben we eindelijk voetbal in huis gehaald. Mannen die durven te voetballen. Denk alleen dat het voor de mensen met het rechterrijtje syndroom het even een tijdje afzien wordt. Voor de klagers en doemdenkers wordt Heerenveen op 12 september al een uitdaging. 

Kein geloel Fußbal spiel'n

Nachtwacht31-08-2021 om 19:16

Ben benieuwd hoe Slor zich staande houdt. In O21 twee keer gescoord. Goeie ontwikkeling om hem meters te laten maken bij Dick Lukkien. Succes Kian 

TomOkker01-09-2021 om 05:36

Ik zie dat je Dickie hebt gesproken.

Herman Badkuip31-08-2021 om 19:24

Wat een geweldig nieuws vanuit de Euroborg....zomaar vijf nieuwe spelers bij de selectie van FC Groningen! De jonge, talentvolle spitsen Lucas Gomes en Sebastian Tounekti, linkerwingback Yahya Kalley en middenvelders Laros Duarte en Delaho Irandust! Tis toch niet te geloven....Thomas Poll [Almere City] en Kian Slor [FC Emmen] gaan een jaartje ervaring opdoen in de KKD-competitie, om na dit seizoen nog sterker terug te komen! Als straks Paulos Abraham en Radinio Balker er ook bij zijn, heeft Danny Buijs keus genoeg om een sterk team in het veld te zetten! Deadline-day is nog niet voorbij, wellicht dat er nog iets gebeurt met Achmed el Messaoudi, de broertjes van Kaam en Patrick Joosten.....we wachten nog even rustig af. Als alles blijft zoals 't nu is en het team is lekker ingespeeld, dan gaan wij zeker meedoen om de eerste 7 plekken in de eredivisie! 

appie happie31-08-2021 om 19:28

Irandust nieuws   mmmmm  de keuring,zou er iets mis zijn?

Andries31-08-2021 om 19:37

Irandust voor 400,ooo euros naar de FC.

appie happie31-08-2021 om 19:44

Goedzo Andries,

Kort en krachtig ,houden zo..

hermank196931-08-2021 om 20:16

Je kan het. Dit komt veeeeeeel beter over!

Metworst31-08-2021 om 20:39

De eerste reactie sinds tijden die ik van je lees, wat een verademing.  :-) 

DanMan197131-08-2021 om 21:37

 Wow! Ik heb gewoon het hele verhaal van Andries gelezen.

Bikkel 31-08-2021 om 19:58

Top!

Alf31-08-2021 om 20:19

Is het officieel inmiddels dat Gudmundsson is verkocht? Tijd begint te dringen.

Metworst31-08-2021 om 22:46

Irandust dus ook definitief binnen, daar ben ik erg positief over.  Dubbeldikke plus voor deze aanwinst. Ik hoop dat hij snel te zien is op het veld. 

Het waren een paar spannende dagen met heel goed resultaat.  En nergens nog de definitieve transfer van Gudmundson gelezen. Zou hij uiteindelijk nog blijven dan? Dat zal ook wel niet ivm de investeringen die gedaan zijn. 

Andries31-08-2021 om 22:57

Dat was het dan.

Irandust op de troon in de Euroborg.

Dat belooft wat.

Koning voetbal.

Wel een komische act.

Rasmus Lingren heeft zijn medewerking verleend.

En heeft verhalen verteld van hoe mooi het is bij de FC en in de stad.

Irandust's oren flapperden bij al dat moois.

Hij wil winnen en kan een balletje hoog houden.

Een publiekstrekker.

Het zat de FC dit keer geweldig mee.

Veel centjes konden in de portemonnee blijven.

Fleddi is nu uit geteld en uit geput.

Wat een versterkingen: Duarte, Kalley, Tounekti en nu ook Iransdust.

Een wereldelftal.

Niet overdrijven.

Op naar de Grote Markt.

Strand Larsen is gestrand en blijft voorlopig in Groningen.

Heeft nu spelers om zich heen die hem kunnen bedienen.

Het was een koopje: 275 duizend euro.

Je kunt er ook een leuke woning voor kopen.

Vroeger had je Piet Franssen.

Ook een publiekstrekker.

Irandust neemt nu het stokje over.

De groene loper werd voor hem uitgerold.....

De verwachtingen zijn hoog.

Alf31-08-2021 om 23:03

Ollson is een verrassing!

Metworst31-08-2021 om 23:26

Dat kun je wel zeggen, deze kwam ook nog even uit de hoge hoed. Voor -21 team in eerste instantie

frankism31-08-2021 om 23:26

wat een hoop nieuwe namen. Ben benieuwd met wat voor opstelling buys gaat beginnen over 2 weken. 

 

Duarte. Irandust en Kalley gelijk in de basis?

 

Matusiwa, Gudmonson en El messaoudi eruit?

Nachtwacht31-08-2021 om 23:49

Denk dat el Messaoudi nog vertrekt 

A Matter of Honor31-08-2021 om 23:30

Einde van een paar spannende dagen met een puik resultaat. Vier spelers voor het eerste en niet te vergeten Lucas Gomez, een pareltje die er aan komt, let maar op. Allemaal spelers met langlopende contracten, iets wat extra opvalt, vergeleken met de Nijland/Jans tijd waar meestal contracten werden afgesloten voor twee, hoogstens drie jaar. Hulde voor het technisch team onder aanvoering van Mark Jan Fledderus, die naar ik heb begrepen, gehaat wordt door bijna alle westerlingen in die afgrijselijke randstad, maar voor FC-GRONINGEN  een gouden greep blijkt te zijn.

Rob197001-09-2021 om 08:54

Dat vind ik ook, Fledderus, had zijn markt goed bekeken, en de optie's klaar staan als er iets zou gebeuren. Deze mogelijkheid heeft hij zelf gecreeerd en goed tot uitvoer gebracht. Het is daarom ook lekker dat er bij Fledderus niet veel ruis op de lijn zit, en zijn potentiele spelers niet naar buiten komen.

Het geheim van snel kunnen schakelen, een gave die niet veel technisch managers bij clubs als Groningen hebben. Nu hebben veel clubs in de zomer reeds gescoord, maar als je gewilde spelers hebt, zoals Matusiwa en Gudmundson, dan ben je afhankelijk van de laatste dagen van de transfermarkt.

Met geld is het makkelijk zaken doen, maar ook de credits naar de beleidsbepalers die Fledderus zijn geld toevertrouwen en hem een vrijbrief geven om te kunnen onderhandelen en te kopen. Zijn voorwerk is natuurlijk van grote klasse, waardoor hij een bijzonder rustige dag beleeft. Alle spelers wisten waar ze aan toe waren, en kunnen op de juiste wijze aangekondigd worden. Er zullen misschien ook nog wat teleurgestelde spelers thuis zitten die het niet zijn geworden, doordat de desbetreffende speler is gebleven. Ook slim om Lundqvist alvast te verhuren, hij  was anders 16e man geworden en komt nu beter terug, of wordt voor een mooi bedrag verkocht.

De talenten die al langer bij de club rond lopen, mogen elders hun ervaring opdoen, en ook die komen sterker terug. Een goede transferperiode, en ook al verliezen wij enkele punten door het niet helemaal op elkaar afgestemd zijn. Vroeg of laat wordt er geoogst. En anders schiet Irandust ze er maar vanaf de middenlijn in. Minder spannend maar wel doeltreffend.

Nachtwacht31-08-2021 om 23:43

Nou, mooie constructie met Olsson. Ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen.

Olsson en Kalley de nieuwe Granqvist en Stenman? 

ChiChi31-08-2021 om 23:46

A Matter of Honor!

Deze keer ben ik het VOLLEDIG met je eens!!

frankism01-09-2021 om 00:16

Heb het gevoel dat er veel voetbal is binnengekomen. Ze worden allemaal gepresenteerd als technisch vaardige spelers met de blik naar voren.

 

Ik ga gelijk mn voorspelling tegen Heerenveen in de voorspelcompetitie aanpassen ;)

FCGrunnfan01-09-2021 om 00:58

Zojuist MJF nog even bij ESPN gezien, zat er lekker relaxed bij, denk dat we blij mogen zijn met deze relatief jonge TD. In mijn beleving heeft ie puik werk geleverd door 10 miljoen binnen te harken en leuke spelers/talenten heeft gekocht.   Dikke pluim MJF !!!!!!

 

 

 

kees01-09-2021 om 06:43

 " TIS WEER VOORBIJ DIE MOOIE ZOMER ..... "

als alle kruitdampen zijn opgetrokken, dan blijft het voor mij altijd wennen als er veel spelers tegelijkertijd weggaan en weer komen.

Matusiwa was mijn held... ik zag in hem een "nieuwe Johan Neeskens"; een verdediger met veel talent en gevoel voor het juiste moment en juiste positie...maar ja: die is weg naar .St.Reims

Verder het vertrek van Gudmundsson... jammer!  NU investeren in goede spelers die de komende jaren in de basis komen...dat is het beleid

Irandust mag/ moet meteen aan de bak, maar van die malle troon af...is geen gezicht !In feite wordt er hiermee veel doorgeslecteerd met vertrek van nog jonge spelers

Er zijn nu (fysiek) sterkere mannen beschikbaar Nou komt het echte werk: meteen winnen thuis van SC Heerenveen

 

 

 

 

Rob197001-09-2021 om 08:30

#Kees, Matusiwa naar Reims. Waarschijnlijk een korte nacht gehad.

kees01-09-2021 om 15:53

kan je nagaan hoe erg bedroefd ik ben ( verbeterd ...)

Rob197002-09-2021 om 19:42

Erg goede voetballer die zich snel ontwikkeld heeft, het stapje verder, met goede steekpassjes end, gaan wij niet meer meemaken. Ik verwacht een iets ander voetbal nu., met meer drang naar voren. Wij hebben in iedergeval een mooie selectie voor een subtopper. Geen selectie met armoedige spelers, zoals ik bij enkele clubs zie. Gelukkig doen wij het daarin goed.

b.raatjes196601-09-2021 om 07:14

We moeten niet al zeuren we hebben goede spelers weer gehaald en dan gaat er twee weg officieel slor en joel van KAAM worden verhuurd daar kunnen ze alleen maar sterker terug komen bij fc Groningen 

appie happie01-09-2021 om 07:37

Er komt vast na Hsv nog een oefenwedstrijd aan..maandag oid...

Almere ....of Sparta   Emmen kan ook..

Herman Badkuip01-09-2021 om 09:24

Maar dat is even lekker wakker worden......maar liefst 6 nieuwe spelers erbij! Naast de hier boven genoemde vijftal óók Lucas Gomes! En wat gaan Paulos Abraham en Radinio Balker ons straks laten zien? Aan de technische staf o.l.v. hoofdtrainer Danny Buijs de lastige taak om zo snel mogelijk een ijzersterk team te smeden, het liefst voor ZO. 12/9 kwart voor vijf, de belangrijke thuiswedstrijd tegen Heerenveen! We zullen 't moeten doen zonder onze sterkhouders Azor Matusiwa en Gabriel Gudmundsson, maar daar komen we ook wel weer overheen....Misschien dat Achmed el Messaoudi nog naar een sterke Russische club gaat, want de transfermarkt is daar nog open. Ben ontzettend benieuwd naar het vernieuwde FC Groningen, eigenlijk begint de competitie pas deze maand na de interlandbreak! Heb er veel vertrouwen in dat de mannen van Danny Buijs ons dit seizoen gaan verrassen.....misschien plaatsen wij ons wel direkt voor Europees voetbal op het einde van dit seizoen! 

Pietjepal01-09-2021 om 09:39

Dragende spelers weg, different koek. Danny heb de opstelling al in z'n kop. En plan B, C, D. Creabea Irandust zal direct de nieuwe Tjaronn Chery moeten worden. Kan me het nieuwe FC niet zo goed voorstellen maar ik verwacht een wat lager niveau en dan weer opkrabbelen. Voldoende spelers ook voor de toekomst in elk geval en oorlogskas lijkt me gevuld. De 6 van Gudmundsson zijn nog niet uitgegeven? Alle spelers blijken al jaren op lijstjes. Uitermate goed bekeken, het zijn gewoon echt geen lucky guesses, maar voor mij als supporter komen er veel uit de hoge hoed. Kans op een bikkel seizoen gok ik, maar met een betere financiële uitgangspositie voor volgend seizoen?

b.raatjes196601-09-2021 om 10:08

Ze hebben goed ingekocht we moeten fledirus ook een keer dankbaar zijn hij heeft uitstekend in gekocht hier moet nu wel een goede team uitkomen dus we gaan weer voor plaats zes of zeven 

Marco01-09-2021 om 11:26

Dat Matusiwa en Gudmundson zouden worden verkocht lag in de lijn der verwachting. We hebben nog 3 wedstrijden van ze mogen genieten. 10 miljoen is voor Groningen enorm veel geld. Flederus heeft het geld deels geinvesteerd in jeugdige talenten. Hiervan zullen er altijd wel een paar doorgroeien tot nieuwe sterkhouders.

Met Irandus en Duarte twee basisspelers gekocht. Hierdoor krijgen we veel meer voetbal op het middenveld en aanvoer naar de spitsen vanuit het centrum. Dat is ook heel goed nieuws voor de aanvallers. 

Puntje van zorg is wel dat we nu een breekijzer missen op het middenveld. Ook is het maar afwachten of de linksbackpositie gelijk voldoende is ingevuld.

Tegen Heerenveen wellicht Dammers als mandekker op Joey Veerman zetten, dan haal je bij Heerenveen de angel uit hun spel. Dammers heeft wel eens vaker op het middenveld gespeeld, Samir Memicevic schoof ook door. Bart van Hintum kan goed als linksback beginnen. In een elftal vol wijzigingen is ervaring achterin wel handig. Met zijn diepe ballen en ingooien kan hij nog van waarde zijn.

 

 

Pietjepal01-09-2021 om 11:33

Verhaal Merijn Slagter gehoord op Kon veel minder podcast live uitzending via YouTube (vanaf minuut 40). Nog meer credits voor Fledderus, zo aanhoudend je voetbalhart volgen, bedankt MJF. Zo te horen, elke balaanname een juweel, een dolenthousiaste Merijn Slagter, kun je Irandust meteen een techniektrainercontract geven voor het geval hij geblesseerd raakt. Steekpassnivo van gelijkenis Zyech. Vergelijking met Doan, het kan niet op. Speler met een gegarandeerd uitstekende 1e ballaanname en fabuleus overzicht, met oplossingen die normale spelers gewoon niet zien, ik krijg zo wat mee van de voorpret die her en der al te vinden was. Dat allemaal terwijl bekend is dat deze voetballer door blessures nauwelijks gespeeld heeft. Binnen de huidige spelersgroep perfect passend aldus deze Zweedse competitie watcher. Hij lijkt te denken dat het met deze versterking gelijk het hele team een lust voor het oog wordt. Verkneukeling vooraf, ik krijg er wat van mee. Het kriebelt bij mij nog niet echt, maar dit zou toch echt een voorbode kunnen zijn van geniale seizoenen van het nivo van weleer. Mèt de miljoenen èn een fitte Irandust geloof ik daar absoluut in. In ieder geval in dat geval interessante tijden, in het beste geval inderdaad een Groningen revival met daverende successen Europees en top-5 eredivisie-strijd. Irandust heeft zo te horen perfecte mentaliteit, ook voor Groningen. Niveau trainingen weer fors omhoog, door de snelheid door de betere balaannames. Elke speler die er nu bijzit kan in z'n handjes knijpen omdat elke speler twee tot drie niveautjes omhoog kan, ook in waarde. Als het echt gaat draaien volle tribunes en als je echt van mooi voetbal houdt ook gouden tijden.

hermank196901-09-2021 om 12:36

Wedstrijd HSV - Fc Groningen live op youb tube kanaal.

Maar na 27 sec al 1-0 achter.

DanMan197101-09-2021 om 12:38

Wat een drama. El hankouri laat z'n mannetje wel erg gemakkelijk lopen. 

b.raatjes196601-09-2021 om 12:45

We hebben mandekker genoeg el hankouri weer voor in zetten cally op zijn plaats zetten 

b.raatjes196601-09-2021 om 12:45

We hebben mandekker genoeg el hankouri weer voor in zetten cally op zijn plaats zetten 

b.raatjes196601-09-2021 om 12:45

We hebben mandekker genoeg el hankouri weer voor in zetten cally op zijn plaats zetten 

b.raatjes196601-09-2021 om 12:45

We hebben mandekker genoeg el hankouri weer voor in zetten cally op zijn plaats zetten 

b.raatjes196601-09-2021 om 12:45

We hebben mandekker genoeg el hankouri weer voor in zetten cally op zijn plaats zetten 

b.raatjes196601-09-2021 om 12:45

We hebben mandekker genoeg el hankouri weer voor in zetten cally op zijn plaats zetten 

A Matter of Honor01-09-2021 om 14:32

1 keer posten is mans genoeg heer Raatjes

Marco01-09-2021 om 14:57

Kinderlijk Groningen gezien in de oefenwedstrijd tegen HSV. Dom en naief verdedigd (Te Wierik). Ook van acheruit blijven opbouwen als de tegenstander vol druk zet etc. Geen balans en samenspel op het middenveld. Voorin was het ook zonder een idee of aanvalsplan. Middelmaat als Joosten en El Hankoeri namen nog wat de leiding, was heel matig. Ngonge en Kasimiro speelden wel een voldoende. 

Alf01-09-2021 om 15:12

Opmerkelijk dat El Hanhouri aanvoerder was en niet Ter Wierik.

Andries01-09-2021 om 15:20

Raatjes is een collectief van 6 broers.

En allen hebben zij wat te zeggen.

De FC zit met Hankouri in de maag.

Hankouri is geen verdediger.

En voor in heeft de FC nog andere opties.

Nu er massaal is ingekocht krijgen  diverse spelers geen 90 minuten speeltijd.

De reserve bank is in lengte aangepast.

In ieder geval een paar toeschouwers meer in het stadion.

De FC verliest op een amateurveldje met 3-1 van de HSV.

Onze spitsen de Leeuw en Postema stonden droog.

Een teken aan de wand.

Gelukkig zijn er nog alternatieven bij de hand.

De HSV is een grotere club met een groter budget.

Desondanks swabberden zij steeds onder aan in de Bundesliga. 

Ik ben benieuwd hoe Buijs om zal gaan met de nieuwe mogelijkheden.

Fleddi heeft hem de hand gereikt.

Nu geen gepruts meer.

Dat Hankouri niet scoort is een mythe.

Onlangs maakte hij het fraai af tegen PSV.

Toen hij wakker werd schrok hij.

De bal ging het verkeerde doel in.

Tegen HSV mocht hij een penalty nemen.

Die ging er ook in.

Met Hankouri kun je alle kanten op.

Vanavond het Nederlands elftal van van Gaal tegen Noorwegen met Haland en consorten.

Spannend.

 

 

 

Zeeman01-09-2021 om 15:21

Totaal onnodige nederlaag door domme fouten en wat Joosten presteert is ver beneden peil, snap ook niet wat die erin doet, veel balverlies en onnodige dribbels.

Was StrandLarsen er niet bij? , want de Leeuw speelde ook niet veel klaar en dat gepingel achterin, waar is dat nou steeds voor nodig?

Die Kalley speelde maar weinig minuten, maar wat ik zag beviel me wel.

Was maar oefenpotje, maar er moet nog veel verbeterd worden.

TomOkker01-09-2021 om 20:37

Hahaha de 1e keurmeesters staan alweer klaar om de nieuwelingen af te branden. 

Herman Badkuip01-09-2021 om 15:53

Oefenwedstrijdjes stellen meestal niet zo veel voor Zeeman......van de nieuwe spelers deden allen Duarte en Kalley mee. Veel spelers waren afwezig door interlandverplichtingen, vanmiddag geen Suslov, Kasanwirjo, Daniël van Kaam en Strand Larsen. Wel weer leuk voor de jonge spelers van O21, zoals de Jong en Betzema, al speelden zij slechts 10 minuten mee.....Kalley heeft dezelfde drang naar voren als Gudmundson. Björn Meijer speelde bijna de hele wedstrijd op linksachter en deed 't weer heel verdienstelijk! Ook Sverko mocht weer eens meedoen als linkercentrale verdediger, minder sterk dan Kasanwirjo. Jan Hoekstra op het doel was wel vertrouwd, al kreeg hij niet veel gevaarlijke ballen op doel. Komende week maar eens lekker trainen met de hele selectie en dan tegen Heerenveen moeten ze er staan!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!