Terug

Deel deze pagina:

[Update 17:25 uur] Transferblog: Deadline day nadert, eerste mutaties zijn daar

Door Redactie 73 reacties

De zomerse transferwindow sluit a.s. dinsdag 31 augustus om 23.59 uur. Gelet op de geluiden zowel binnen als buiten FC, staat ons flink wat te wachten. 

Volgens VI gaat FC Groningen voor het sluiten van de markt meerdere aankopen en uitgaande transfers doen. Er liggen meerdere biedingen voor Gudmundsson zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus. Strand Larsen zou eveneens kunnen vertrekken. Het bod van 3,5 miljoen van Brondby IF is afgewezen maar er zijn ook enkele Bundesliga clubs in de markt. 

Qua inkomende transfers zijn er drie namen te melden:

Yahya Kalley (IFK Göteborg) is de beoogde opvolger van Gabriel Gudmundsson, die vanavond in Eindhoven - ijs en weder dienende - zijn laatste minuten voor FC Groningen gespeeld heeft.

FC Groningen gaat vleugelspits Sebastian Tounekti overnemen van FK Bodo/Glimt. Het betreft een huur met een optie tot koop.

Update 17.25 uur - RTV Noord bevestigt het nieuws over de komst van de gewilde Daleho Irandust. Diens contract loopt eind dit jaar af. FC is volgens diverse Zweedse bronnen drukdoende met de onderhandelingen. Onduidelijk is is of Irandust per direct of per aankomende winter gaat komen.

Update 15:45 uur - FC Groningen bevestigt de komst van Lucas Gomes. De 18-jarige Zweeds-Braziliaanse spits komt transfervrij over van FC Porto, tekent een contract voor 1 seizoen + optie op nog een seizoen en zal eerst aansluiten bij FC Groningen -21. Op de clubsite wordt Gomes omschreven als een linksbenige aanvaller die zowel op de flanken als in de spitspositie kan. Sterk aan de bal, met de kracht een man uit te kunnen spelen. In Bedum gaat de aanvaller bij een gastgezin wonen. Diens ambitie is om het maximale uit zichzelf te halen, aangaande de ontwikkeling en verbetering, stappen maken richting het eerste elftal. FC Groningen heeft de aanvaller langere tijd gevolgd. Er is tevens een stage geweest bij de club waardoor FC een goed beeld van de speler heeft gekregen.

Update 14:15 uur - Hij werd al heel vaak genoemd, maar lijkt het er nu toch van te komen? Volgens de Zweedse krant Götenborgs Posten is Irandust dichtbij een overgang naar FC Groningen.

Update 11:15 uur - VI komt met het nieuws dat FC Groningen en Lille een akkoord hebben bereikt over Gabriel Gudmundsson. De Zweedse linkspoot zal voor een bedrag van 6 miljoen euro incl. bonussen verkocht worden aan de Franse kampioen. Voor zijn vrijgekomen positie zal Yahya Kalley overkomen van Goteborg. De Zweedse jeugdinternational zou al onderweg zijn naar Groningen en komt dan over voor een bedrag rond de half miljoen euro.

Update 08:45 - Volgens onder andere VI zal Thomas Poll komend seizoen op huurbasis uitkomen voor Almere City FC. Het was bekend dat Groningen de 20-jarige linksback elders minuten wilde laten maken op huurbasis, maar nu lijkt het Almere City te worden. 

Update 21:00 uur - De Zweedse sportkrant Sportbladet meldt dat FC Groningen een bod van circa 400.000 euro heeft uitgebracht op de vleugelverdediger Yahya Kalley.

Update 18.39 uur - Het Algemeen Dagblad meldt zojuist dat Matusiwa naar Stade Reims vertrekt. De middenvelder tekent een meerjarig contract en wordt maandag medisch gekeurd. De transfersom zou ongeveer 4 miljoen euro bedragen. Ook weet het AD te melden dat er een akkoord is bereikt met Sparta en Duarte. FC Groningen betaalt ongeveer 650.000 euro plus bonussen. De middenvelder tekent een drie jarig contract.

Update 11.15 uur - Volgens Sparta-watcher Dennis van Bergen van het AD is de transfer van Laros Duarte naar FC Groningen bijna beklonken. Vermoedelijk bedrag: circa 1 miljoen euro

Update 10.10 uur - Mark-Jan Fledderus heeft aan RTV Noord vertelt dat het de goede kant opgaat en hoopt de transfer maandag af te ronden. Duarte kan op de positie van Matusiwa spelen. Het gaat om een andere type speler, echt voetballend terwijl Azor meer duelleert.

FC Groningen is ook zeer gecharmeerd van Patrick Berg, de middenvelder van Bodo/Glimt waar SC Heerenveen onlangs op geboden heeft. De Noorse club heeft volgens Fledderus echter definitief besloten dat hij deze zomer niet mag vertrekken. 'Wellicht is hij een optie voor de winter.' (bron - VI)

Update (2) - RTV Noord bericht dat er voor Ahmed El Messaoudi op dit moment geen concrete interesse is. FC Groningen probeert om Joël van Kaam, Kian Slor en Thomas Poll te verhuren om hun ontwikkeling op die manier te stimuleren.

Reacties:
BROMBEER29-08-2021 om 09:52

Ik drop hier ff een naam  Yassine Benrahou!! Twee klssses beter als berg en ihandrust

Fan op afstand29-08-2021 om 09:53

Als je alle voetbalsites mag geloven dan staat de FC nog aardig wat te wachten op de transfermarkt. Mede ingegeven door uitspraken van Buijs en Fledderus. Dat is nu eenmaal het lot van een club als onze FC. Geld moet gegenereerd worden en dat gebeurt via transfers. Logisch. Echter het is wel spijtig dat je nu een echt representatief elftal hebt en dat je straks opnieuw kunt gaan bouwen en in welke mate hangt af wie er verkocht worden en wie er bij komen. Het zou mooi zijn als de FC financieel veel minder afhankelijk zou zijn van verkopen zodat je wat langer zou kunnen bouwen aan een elftal en je dus echt bovenin de competitie mee kunt draaien. Maar dat is voor onze FC helaas nog een eutopie. 
Zoals het er nu naar uitziet komen er 3 nieuwe spelers richting Groningen en is er al een speler gehaald voor U 21. Wie er vertrekken weet ik niet maar verschillende namen zoemen rond waarvan de ene transfer duidelijker is dan een ander. 
Helder is dat Buijs opnieuw kan gaan bouwen en dat ons geduld weer op de proef gesteld gaat worden.

hermank196929-08-2021 om 10:40

Blijf toch van mening dat Duarte geen vervanger is voor Matusiwa. Voetballlend mogelijk beter maar druk zal meer op de cv komen en aamgezien ter Wierik niet zijn niveau heeft maak ik me wel zorgen.

Alberto129-08-2021 om 11:35

Duarte speelt verder naar voren, heeft minder verdedigende kwaliteiten zo te zien. 

A Matter of Honor29-08-2021 om 14:36

Wat ik gister, in samenvatting , van Duarte heb gezien, wordt ik niet warm van. Hij liep er maar een beetje verloren bij, het was net of hij al in z'n hoofd bij FC-Groningen was, en werd dan ook in de 56 ste minuut uit z'n lijden verlost. Vanavond nog even weer kijken naar GAE-Sparta. Duarte heeft rugnummer 6 en oordeel zelf over deze speler.

appie happie29-08-2021 om 10:56

Van Kaam viel gister niet onverdienstelijk in...waarom verhuren.

brummie29-08-2021 om 10:59

Joel van Kaam mag verhuurd, Daniel viel gister in. 

appie happie29-08-2021 om 11:21

Oja zijn er 2 

Pietjepal29-08-2021 om 11:00

Inderdaad, verdedigend en vanuit achter omzettend naar middenveld ontstaan er grote problemen. Dus weer kunstgrepen en hopen op een nieuwe speler in de winter. Verder erg tevreden over onze club. Die Ngonge interview na wedstrijd gezien, zoveel ontspanning en gogme, dat lijkt wel van buitencategorie niveau.

brummie29-08-2021 om 11:10

Het kan voor niemand een verrassing zijn dat er nog spelers gaan vertrekken. Matisuwa en Gudmundson hebben zich zeer goed ontwikkeld bij FC. Buijs heeft Gudmundson zelfs omgeschoold tot wingback waar we allemaal veel plezier aan beleefd hebben. Zowel Matisuwa en Gudmubdsin stonden er ook niet direct toen ze bij FC kwamen. Met vallen en opstaan gewoon heel goed opgepakt. Vervangers van deze spelers hebben wellicht ook tijd nodig om zich aan te passen. En dat is niet erg. 

Aan de andere kant als ik zie hoe Kasanjawiro en Leeuwenburgh Itakura en Padt doen vergeten, kan het soms ook geruisloos ingepast worden. Persoonlijk vind ik Leeuwenburgh veel rustiger mee voetballend tov Padt. Neemt niet weg dat ik Padt voor FC begrippen ern meer dan uitstekende goalie vond. 

Tegenwoordig valt er geen enkel team meer op te bouwen, zeker niet voor clubs als FC. Goede spelers blijven max. 2 jaar bij een club en maken dan een stap hoger. 

Het is jammer dat spelers vertrekken als ze een seizoen goed presteren, maar dat zegt ook dat spelers van onze club in trek zijn. Daar  mogen we gerust ook best trots op zijn. 

 

 

 

Alberto129-08-2021 om 11:41

Tot nu toe valt Leeuwenburgh mij wat tegen, hij is me te rustig, bijna wat sloom. (Nou had Padt dat ook wel wat maar die compenseerde het nog wel). Bij veel van onze tegendoelpunten heb ik het gevoel dat het wel beter of anders had gekund. Gisteren stond hij ook weer te ver voor zijn doel, zeker bij dat laatste schot. En dan die rare inspeelbal op meen ik Suslov. 

hermank196929-08-2021 om 11:22

Van €650.000 naar 1 miljoen lijkt me discutabel.

Net wel filmpje gezien van Berg, deze moeten ze halen.

Johan29-08-2021 om 11:24

1 miljoen voor Duarte? Pfffff srry maar heb hier echt geen woorden voor. Echt gestoord mocht dat waar zijn. 

BROMBEER29-08-2021 om 11:53

Inderdaad johan ,dan lopen er wel betere

Bikkel 29-08-2021 om 11:55

Wou het net opschrijven idd.... bizar!! Volgens Sparta fans in potentie een goeie maar vaak geblesseerd .... 

A Matter of Honor29-08-2021 om 14:46

Een miljoen voor Duarte geloof ik nog niet direct. Mark Jan Fledderus heeft lang onderhandeld met die flut club uit Rotjeknor. Als deze speler volgens transfermarkt 650.000 Euro waard is dan heeft de FCG er geen miljoen voor betaald, echter we zullen het nooit weten want een transferprijs wordt bij de FCG nooit bekend gemaakt. De betaalde som is dan natte vinger werk van deze en gene.

Marco29-08-2021 om 11:41

Groningen moet Larsen houden! Begint op Idrissi te lijken. Wisselspeler en verkopen voor een paar miljoen. AZ stak er wat energie in en voor 12 miljoen verkocht aan Sevilla.

Duarte is best een aardige speler om er bij te hebben, ook al iets ouder. 

Nachtwacht29-08-2021 om 11:49

Duarte doet me denken aan de jongste Bacuna. Hij oogt flegmatiek, maar is vaak aanspeelbaar en speelt vaak naar voren. Zo worden de aanvallers ook beter bediend. Ik snap het negatieve niet. We roepen om een andere speelwijze en dan zeggen we dat Duarte niet genoeg verdedigt. 

Johan29-08-2021 om 12:46

Ik zeg dat hij gewoon niet goed genoeg is. Bovendien 1 miljoen is voor Groningen erg veel geld en dat voor een speler die nog 1 jaar contract heeft en bankzitter bij Sparta is en ook al 24 is dus niet veel beter meer wordt. Kortom belachelijke aankoop

BROMBEER29-08-2021 om 11:51

Gewoon een hele goede specifieke  spitsentrainer aanstellen in de vorm van arjen robben  of erik nevland. Zal de ontwikkeling van jongens als larsen en abraham alleen maar bevorderen 

b.raatjes196629-08-2021 om 12:35

Ik vindt dat fledirus goed bezig is achterin staat het goed sverko dammers ter wierik meijer alleen ze moeten el hakouri niet achter in zetten dat is geen verdediger gebruik dan dankerlui en DUARTE kun je als aanvallende middenvelder gebruiken dan heb je ook meer aanvallende kwaliteit in veld hij kan de aanvallers in stelling brengen of de spits

hermank196929-08-2021 om 12:42

Laten we zeggen doorgaans goed tegen mindere teams. Gister was een aanfluiting 1e klas, uitzonderingen daar gelaten. 

Johan29-08-2021 om 12:54

Duarte is absoluut geen aanvallende middenvelder

b.raatjes196629-08-2021 om 12:41

En gisteren hebben ze goed gespeeld psv is een maatje te sterk maar we hebben gevochten als leeuwen oké dan gaat het wel eens mis maar daar moet je van leren dus buiys moet de fouten duidelijkheid geven op de training voor de volgende wedstrijd gaan we er weer voor dan zullen we ook vechten als een leeuw er komen mooie spelers deze kant op dus fc Groningen laat nu eens zien dan we voor elkaar vechten als een leeuw die aanvalt 

Marco29-08-2021 om 13:35

Misschien kunnen ze Van der Streek halen voor een miljoen. Lijkt bij Utrecht op een zijspoor. 

Jantje29-08-2021 om 13:42

Mochten deze transfers door gaan dan gaat de FC er behoorlijk op achteruit.

dan moeten we verder naar beneden kijken en lopen we zelf kans op degradatie straks.

A Matter of Honor29-08-2021 om 15:28

We gaan na drie wedstrijden toch nog niet over degradatie te praten. Als we in mei volgend jaar op de 18e plek staan dan kunne we wel eens weer kijken....toch? 

brummie29-08-2021 om 13:48

Ja hoor degradatie.... pfff. Sommigen zijn met het oog op vertrekkende spelers al behoorlijk in de war.

corinti29-08-2021 om 14:33

Sparta raakt haar middenveld kwijt:harroui en duarte.sparta wil daarom graag dat Daniel van Kaam de omgekeerde weg maakt.

Johan29-08-2021 om 14:45

Haha dat zou wat zijn. 

A Matter of Honor29-08-2021 om 14:52

Ze kunnen Daniël krijgen als er minstens twee miljoen op tafel komt. We zullen ze krijgen die egoisten uit Rotterdam.

alexvl29-08-2021 om 14:51

Als Duarte 1 miljoen kost dan van Kaam niet minder dan 3 miljoen.
en poot stijf houden.

corinti29-08-2021 om 15:17

Voor van Kaam geldt natuurlijk dat hij veel moet spelen (viel in de twee wedstrijden dit seizoen prima in),,maar voelt schijnbaar geen vertrouwen,dus snap dat hij wel openstaat voor een verhuizing.Gaat voor hem niet over geld.Nu geselecteerd voor jong oranje,maar dat valt weg als hij bij ons de bank blijft warm houden.

kees29-08-2021 om 15:50

als je al die mutaties naleest ( voor zover ze dóórgaan ) dan vraag ik mij af of ze zich realiseren bij FC G dat het seizoen al is begonnen... er is een zware reeks nog te gaan, zeg de komende 2 maanden,  en Buys kan vinden wat ie wil:  een winnend elftal bij elkaar kopen lukt vaak niet:  kijk naar clubs als Twente...of NEC in het recente verleden; het heeft gewoon langere tijd nodig voor een stabiel presterend elftal...

Verder is MJF wel heel stil geweest... niet eens een grapje op twitter of via zijn account.  Denk dat het erg spannend is deze window..dat kan haast niet anders.  En over de meningen hierboven kan ik kort zijn:

Geen enkele fan vind het fijn als zijn favo-speler bij de club vertrekt als geldwissel...ook niet als ie veel geld opbrengt.  Wat dat betreft vind ik het een hele gok om Gudmundsson EN Matusiwa tegelijk weg te laten gaan.  Begrijpen en emoties zijn 2 verschillende dingen...nog steeds ! 

marcelfcg29-08-2021 om 15:51

Die Tounekti speelt vrijwel nooit. Sinds begin Mei nog geen 10 minuten. 

brummie29-08-2021 om 16:11

Zou ik even beter nakijken Marcel. Hij speelde mee kwalificatie champions league/ europa/conference league dit seizoen

marcelfcg29-08-2021 om 16:20

Dat is best bijzonder. In de competitie dus nog geen 10 minuten. Ken de speler verder niet. Is het wat?

Alf29-08-2021 om 16:01

Ik snap niet waarom men blijkbaar voor de meer voetballende Duarte gaat als we Daniel van Kaam al hebben. Waarin is Duare beter dan van Kaam? Is het soms alleen voor de breedte? Maar als el Messaoudi blijft is er minder noodzaak.

Rob197029-08-2021 om 16:19

In het systeem van Buijs is het misschien lastig dat er spelers vertrekken, maar het kan ook een voordeel zijn, andere type spelers, die een ander spel op de mat kunnen gaan leggen. Gudmundson, kan vervangen worden door Meijer, een speler met potentie, terwijl ook van Hintum er nog is. En ook voor Matusiwa zie ik geen probleem, van Kaam, kan die positie innemen en dan verder naar voren spelen. Er is al een blok van Dammers/Te Wierik/ Kasanwirjo. Daar kan zeker een middenvelder bij die meer naar voren speelt. Mocht dat Duarte zijn, dan is dat ook goed, mocht Fledderus 1 miljoen voor hem betalen, dan is hij binnen No-time meer waard. Als Buijs hem niet vernield.

Er komen aardig wat miljoenen binnen, waar je redelijk voor kunt shoppen. In Scandinavië zijn ze iets goedkoper, en daar liggen goede lijntjes naar spelers uit, die graag willen komen. En nieuwe spelers brengen ook weer nieuwe impulsen, wat het ook weer mooi maakt. Met de transfergelden, kan er tevens doorgeselecteerd worden. Hankouri, liet gisteren zien, het echte werk niet aan te kunnen. Komt jammer genoeg tekort. Ook de sleet op de Leeuw was gisteren zichtbaar. Tegen matige tegenstanders zijn zij gelijkwaardig, maar tegen de top en subtop moeten zij het afleggen. 

Er komt toch een zwaar programma aan, dan beter nu de spelers inpassen, en in november/december met de makkelijke tegenstanders de schade herstellen. Het blijft het lot van de Fc, maar is ook wel weer de aantrekkingskracht, spelers die bij de Fc presteren, hebben kans op een stapje hogerop. 

 

brummie29-08-2021 om 16:33

@marcelfcg

Fledderus wilde Tounekti afgelopen winter al aantrekken. Is vorig seizoen bij Bodo/Glimt gekomen en heeft 9 wedstrijden gespeeld en 1 doelpunt gemaakt. En kampioen geworden. Erg talentvolle jeugdinternational. Denk dat concurrentie bij zijn hudige club groot is. m.b.t. speelminuten.  Is een redelijke snelle , maar vooral wendbare speler. 

 

marcelfcg29-08-2021 om 16:51

Kijk daar kun je wat mee. Dat Bodo is ook best een behoorlijke club die het goed doet dus wat de concurrentie betreft zit je vast goed. Ik laat me graag verrassen. 

Fan op afstand29-08-2021 om 18:46

Matusiwa verkocht voor rond de 4 miljoen aan Stades Reimes, morgen keuring, Duarte komt voor rond 6,5 ton voor 3 jaar en ook morgen keuring + tekening. Dit volgens eeen ander aan de FC gelieerd forum

Johan29-08-2021 om 18:50

650000+bonussen. Nou ja heb er genoeg over geschreven. We zullen zien

Alf29-08-2021 om 18:54

Als die 4M klopt is het geen ramp wat teveel voor Duarte te betalen.

Rob197029-08-2021 om 19:14

Mits hij fit is, is het ook een speler die er direct staat.

Fan op afstand29-08-2021 om 18:59

Gudmundsson gaat volgens Franse media naar Lille.

Nevinsrow29-08-2021 om 19:31

Veel succes Azor! 

marcelfcg29-08-2021 om 20:04

4 mln voor een topper als Matusiwa. Het valt mij flink tegen. En dan inruilen voor een blessuregevoelige speler. Reeël gezien heeft Matusiwa deze transfer absoluut verdiend. Ik hoop dat er een doorverkoop bonus is uitgesleept want dit is nog niet het plafond voor Matusiwa.

 

no guts no glory29-08-2021 om 21:16

Heb het ook al eerder gezegd. Snap de aankoop van Duarte niet. Misschien voor de breedte van de selectie maar dan had ik het geld nog even gereserveerd. Vind Matusiwa echt 3 klassen beter. Denk dat Van Kaam dit ook veel beter invult dan Duarte. Vind de prijs voor Matusiwa ook echt te laag. Die is Nederlandse topclub waardig. En kan nog groeien. Nijland kreeg altijd kritiek dat hij de spelers te goedkoop verkocht maar Matusiwa gaat ook voor te weinig weg. Hopelijk krijgen we een goed door verkoop percentage. En krijgen we de hoofdprijs voor Gudmonson. 
Wij hebben ook behoefte aan een creatieve middenvelder. Hoorde dat AYOUB weer terug wil naar Nederland. Zit op de bank bij Panathinaikos. Als die zijn niveau van Utrecht kan halen heb je een hele goede creatieve middenvelder in huis. Maar zal wel te duur zijn. 

brummie29-08-2021 om 21:39

4 miljoen is denk ik een reële prijs voor Matisuwa. Verwacht dat er nog wel een doorverkoop percentage bedongen is. Hij is een geweldige fysieke balafpakker, maar lastig in te schatten waar zijn plafond ligt. Dat moet nog blijken. 

Matisuwa wilde eind vorig seizoen al weg, en had nu wederom al zijn zinnen gezet op een transfer. Duarte is een heel ander type speler, maar heeft ervaring en kent de eredivisie. Laten we voordat we over hem oordelen het eerst maar eens aankijken en hem de tijd geven.

Ayoub zou ik persoonlijk niet halen.  Ben ik persoonlijk niet zo'n fan van. Is ook geen typische aanvallende middenvelder, maar speelde in de eredivisie meer als DM/CM of LM. Ik zou liever inzetten op jeugd (Suslov) of een jongere speler aantrekken. 

Wens Azor in iedergeval heel veel succes  bij Stade Reims waar hij mag concurreren met nog 3 andere defensieve middenvelders. Bedankt Azor! 

 

TomOkker30-08-2021 om 05:06

Ik denk ook dat die 4 miljoen een nette prijs is. Dat een aantal meer hadden verwacht begijp ik meestal niet zo goed. Ik snap dan weer wel waarom er dan gezegd wordt dat een speler te makkelijk en te goedkoop van de hand wordt gedaan. 

kees30-08-2021 om 05:25

NOS studio voetbal noemde 4,5 milj transfersom (ex doorverkoop) .  En zoals hieronder ook geschreven  wordt: Groningen kon niet anders dan hem nu laten gaan na een verbod van jaar geleden; verder speelde Matusiwa geen sterk vorige seizoen na die blessure, maar juist de laatste maand steeds weer sterker;  Ik vind het jammer dat ie gaat, en vanuit die emotie is ie net zo makkelijk 6 miljoen waard;  maar Groningen moet eerst wel weer sportief presteren om zulke transferwinsten te halen

hermank196929-08-2021 om 21:41

Al zijn de meningen zo verdeeld, laten we hem wel accepteren en hem het gevoel geven dat elk supporter hem accepteerd! En verwelkomd!

Nachtwacht29-08-2021 om 21:56

Voor je gevoel is Matusiwa meer waard, maar de deadline en de wens van de speler zetten Groningen voor het blok.

Denk een reeele prijs. (mooi rendement voor een speler die twee jaar bij Groningen speelde). Matusiwa aan zijn contract houden kost een hoop negatieve energie/ publiciteit en geeft een financieel risico. 

Sportief wel een aderlating... maar dat is het lot van een subtopper/ middenmoter

JPS29-08-2021 om 22:00

Iedereen gelijk weer in de paniek stand ...........................

Nergens voor nodig dat is nu eenmaal het lot van de FC en daardoor kunnen wij overleven. Leuk, nee dat niet maar het is niet anders. De FC heeft vorig seizoen ook heel lang zonder Matusiwa gespeeld en dat ging prima. Iemand Hugo Borst gezien zaterdagavond die vond het vertrek van Duarte bij Sparta het ergst. Jonge dynamische voetballer en veel geblesseerd ????? Volgens mij 26 volledige wedstrijden gespeeld. Ik denk prima spler voor de FC - brengt meer voetbal en ja verdedigend misschien minder maar daar staan genoeg mensen. Laten we spelers welkom heten en niet gelijk afbranden. En Leeuwenburgh vergelijken met Padt moet je helemaal niet doen. Prima keeper maar anders.

 

Marco29-08-2021 om 23:36

4 miljoen voor Matusiwa is wel een minimum prijs. Rosario van PSV ging voor 6 mil ex bonus naar nice. Hoe soeverein Matusiwa speelde tegen PSV had het hoger kunnen uitvallen. Vorig jaar wilde de speler al weg, misschien zijn er afspraken gemaakt. 

TomOkker30-08-2021 om 05:28

Rosario is natuurlijk een ander verhaal en is niet te vergelijken. Dat Matisiwa goed of soeverein speelde tegen PSV, daar gaat zijn marktwaarde natuurlijk niet mee omhoog. Het is enkel de bevestiging van wat er van hem verwacht kan of mag worden. Wat er allemaal afgespoken of besproken is, weet alleen MJF, Gudde en het kamp Matusiwa. Opvallend was wel dat het kamp Matusiwa al die tijd zo stil bleef. 

kees29-08-2021 om 23:48

Na een telefoongesprek vanavond met mijn voetbalvriend, zijn we eenduidig over de situatie:  NU kan er gecashed worden en omdat het seizoen nog maar net begonnen is, spelen er nog niet zoveel andere belangen: de seizoenkaarten zijn verkocht, en er is natuurlijk ook een realiteit dat spelers geblesseerd raken of anders in de volgende zomerwindow opeens op het idee komen om de club het jaar erop transfervrij weg te willen gaan.. niet erg aantrekkelijk... Maar zoals het nu eraan toe gaat..ik vind het een gok, hoe ze de sterkte van het team inschatten met wat er overblijft/ en aan jonge spelers bijkomt:  kan Buys hier chocolade van maken?...en als te Wierik achterin en  het Groninger middenveld vaak overlopen worden door de tegenstander, gaat de trainer dan weer de spelers laten terugzakken op eigen helft...?, zoals zoveel clubs doen.   Nee, ik werd niet vrolijk van de berichten van de laatste dagen.  en Youel van Kaam, Slor en Poll verhuren ... en zelfs Strand Larsen mogelijk nog verpatsen aan een Duitse club?  Nou, haal dan voor het geld meteen een wondertrainer bij de FC , want zonder dat toverstafje gaan we nog wat (minder!) moois beleven in de komende maanden ... vrees ik

Edit:  na het zien van vanavond NOS Studio Voetbal met als gast Danny Buys !, valt op, dat onze trainer alle bekende opmerkingen bezigt: over " taken goed uitvoeren ", over tactics en aan het scherm, over "standaardsituaties die te trainen zijn",... en natuurlijk over het vertrek van Matusiwa - een speler die hij in het begin bij Groningen flink heeft aangepakt ( "om die jongen beter te maken", maar dat hij toegaf achteraf, waarschijnlijk dit iets anders had moeten doen gezien het karakter...en Buys dus blijk gaf van een dosis zelfkritiek...en hij uitte weer zijn trainersambities, maar ook: dat eeuwige ontzag voor FC Utrecht en grotere clubs

Laat de selectie niet leegroven,  Buys, door de club zelf!    4,5 milj voor Matusiwa en 6 milj voor Gudmundsson, daar moet voldoende van geherïnvesteerd weer worden omwille van een kansrijk lopend seizoen met POffs halen... en dat is dan MIJN koude grond logica ! 

campesino30-08-2021 om 09:17

Ben het helemaal met je eens Kees. Er zijn nu 4 basisspelers vertrokken ( padt, itakura, gudmondson? En matisuwa) dus fledderus moet nu gewoon zeggen BASTA. Of er moet al een club komen die een idioot bedrag op tafel wil leggen, zeg maar 10 miljoen voor larsen. Het zal nu wel even duren voordat er een ingespeelde ploeg staat, maar als messaoudi en larsen ook nog vertrekken, zullen we zeker tot mei moeten wachten en wordt het weer een zoutloos seizoen.

Rob197030-08-2021 om 10:17

Kees, ik heb steeds meer het idee, dat Fledderus zijn eigen plan volgt, met daarin de keuze om de club weer te laten herstellen van de verliezen en de lege schatkist. Een nobel streven. Tevens komt bij mij naar boven dat Buijs volgend jaar geen trainer meer is bij de Fc, en dat hij met de wensen van Buijs wat minder rekening houdt. Fledderus en Gudde willen een gezonde club met geld en ambitie en dat geld moet eerst gegenereerd worden, door weer slim in te kopen. Ngonge, Kasanwirjo en nu de twee Scandinavische spelers, die snel in waarde oplopen, en betrekkelijk goedkoop zijn gehaald, vertegenwoordigen snel een oplopende waarde. Vroeg of laat werpt dit de vruchten af. Dit allemaal om Rusnak-achtige acties te voorkomen, (ver onder de marktwaarde verkocht, om financiele gaten te dichten).

Ik laat mij verrassen door Fledderus, en mits de spelers niet te veel krasjes hebben laat ze maar komen. Echter voor Gudmundson, kan Meijer voor mij in de plaats komen, een nieuwe Hateboer, die zich snel ontwikkelt, en op korte termijn ook een sprong maakt in waarde. 

Fledderus mag moeilijk zijn voor de verkopende clubs, maar daarvoor zit hij ook op die positie. Als ik de verhalen van Sparta lees, denk ik alleen maar, als Henk van Stee de genen van Fledderus zou hebben, dan was de selectie beter op orde geweest daar en hadden ze niet steeds het onderste uit de kan hoeven halen. Fledderus kan namelijk wel met een redelijk gevulde beurs de markt op, en dat kan alleen door spelers tegen redelijke prijzen te verkopen. Met doorverkooppercentages is soms ook veel geld te verdienen, en zijn vaak leuke meevallers in de toekomst. Maar hier moet je ook geluk mee hebben. 

 

BROMBEER30-08-2021 om 09:06

En keurige prijs wordt er betaald voor matusiwa, het probleem is dat hij totaal geen assists en goals voor zijn rekening neemt

voor een middenvelder. Mocht dit wel zo zijn geweest dan zou er inderdaad de hoofdprijs ala veerman gevraagd kunnen worden.

Ik zou gaan voor een overheem van utrecht of mauro junior van psv als vervanger

Herman Badkuip30-08-2021 om 10:01

Mooie transfers voor Azor Matusiwa naar Stade Reims en Gabriel Gudmundsson naar de Franse kampioen Lille voor samen zo’n 10 miljoen euro! Fijn voor deze sterkhouders, dat ze deze stap naar mooie clubs kunnen maken door het goede spel bij FC Groningen. Ook fijn voor FCG dat beide spelers voor een mooi bedrag wegggaan. Geeft FCG voldoende ruimte om prima voetballers op te pikken. Misschien dat ook el Messaoudi en Strand Larsen nog weggaan voor de deadline van WO. 1/9....MarkJan Fledderus zal daar vast op een goede manier op inspelen, daar heb ik in tegenstelling tot een aantal azijnzeikerds veel vertrouwen in! Heb nog wel een tip voor hem...volgens mij is Sander van der Streek van FC Utrecht de missing link voor FCG! En laten wij de nieuwkomers (Laros Duarte o.a) een eerlijke kans geven en niet te snel afbranden!

campesino30-08-2021 om 11:08

Het gaat er niet om of fledderus daar goed op kan inspelen, daar heb ik best wel vertrouwen in. Het gaat er mij om, dat 4 nieuwe spelers invoegen al een hels karwei is. 6 nieuwe basisspelers op korte termijn is ondoenlijk

b.raatjes196630-08-2021 om 10:01

Laat fledurus maat geworden het komt allemaal wel goed strand LARSEN blijft wel en DUARTE komt en de andre drie ook 

alexvl30-08-2021 om 11:35

6 miljoen is nette prijs 

 

Rob197030-08-2021 om 11:50

Dat is zeker een goede prijs, mooie score. Verkopen aan een Champions League club is toch wat makkelijker. 

Herman Badkuip30-08-2021 om 12:00

De nieuwe spelers [ centrale middenvelder Laros Duarte en wingback Yahja Kalley ] en evt. andere vervangers voor Messaoudi ? en Strand Larsen ? inpassen zal zeker even duren. FC Groningen zal daar zeker de komende interlandbreak voor gaan gebruiken en  andere teams uit de eredivisie [bv. AZ en Sparta Rotterdam hebben daar ook mee te maken! Dat is nu eenmaal het risico van opleidingclubs, die hun sterkhouders na één of twee jaar al weer kwijtraken.....Volgens mij zijn wij goed bezig, twee spelers verkocht en al 3 spelers gehaald én een drietal jeugdige talenten, die bij KKD-clubs gestald gaan worden! 

brummie30-08-2021 om 12:01

Mooie transfer voor Gudmundson en uitstekende transfersom voor FC. Met dank aan Buijs die hem heeft omgeturnd tot wingback en Gudmundson die daar voor open stond.

We zijn 2 basispelers kwijt, maar levert FC vele miljoenen op. Iedereen (supporters/seizoenkaarthouders) wist voorafgaand aan dit seizoen, dat we deze 2 spelers niet konden behouden voor onze FC.  We hebben sportief een zeer goed seizoen gedraaid, en plukken hiervan nu ook de vruchten. Als er spelers weggaan, opent dat weer deuren voor andere spelers op die positie. Gudmundson en Matusiwa hadden ook niet direct een basisplek, en moesten ook groeien. Soms gaat inpassen snel, en soms duurt het wat langer. En dat is ook niet erg. FC heeft nog steeds een zeer representatief elftal, en zie de toekomst dan ook positief tegemoet!

Elk seizoen gaan meestal je beste spelers weg, wat Matusiwa en Gudmundson aangaat, een compliment voor de FC, en voor ons als supporters iets om trots op te zijn dat we ze in het groen wit mochten bewonderen.

 

Marco30-08-2021 om 12:14

Naar Lille en voor 6 miljoen is een groot compliment voor de speler, staf en flederus.

Een jaar geleden werd Gudmundson bij een oefenwedstrijd tegen Almere city uitgeprobeerd als wing back, en werd Joosten gepresenteerd als nieuwe linkerspits. Om dan een jaar later naar de Franse kampioen te mogen is echt klasse.

Herman Badkuip30-08-2021 om 12:34

Spannende laatste dagen voor de deadline van WO. 1/9....wat staat er nog te gebeuren? Gaat Joosten naar een andere eredivisieclub? Blijven Messaoudi en Strand Larsen? Daniël van Kaam naar Sparta? En hoe gaat het met Paulos Abraham en Radinio Balker? Wordt Tomas Suslov nog verkocht?

marcelfcg30-08-2021 om 12:31

Voor 2 ton gehaald en voor 6 mln weg. Top prestatie.

Reactie verwijderd door redactie

kees30-08-2021 om 12:50

Koopmeiners voor 12 miljoen weg bij AZ...bij Ajax gaan de spelers voor tientallen miljoenen weg... waar is het einde hiervan? Dat submodale ED clubs alleen nog huurspelers halen of de afvallers van clubs ?

Ik hoop dat ze nu rust in de tent krijgen bij Groningen, dit interlandweekend geen ED, daarna wacht SC Heerenveen in Euroborg, 12 sept. 16.45 u  ! 

 

Pietjepal30-08-2021 om 14:32

Deadline day is inderdaad spannend zo met nog steeds  interesse in meerdere spelers zoals Strand Larssen, Suslov en Messaoudi. Niet de minsten. Wat zéér wenselijk is bij zo'n leegloop van je beste spelers is dan direct inpasbare jeugd van erg goed nivo. Daar zijn er ook dit seizoen weer twee van opgestaan, een absolute noodzaak. Anders wordt het gauw een vreemdelingenlegioen die zoekt naar speelstijl. Wat dat betreft is het van zeer groot belang dat de trainert blijft. En de scouting en lijstjes op orde zijn, en de contacten al warm. Sommige dingen zijn echt goed op orde bij Groningen. De penibele situatie heeft dan wel 10 jaar geduurd, het zou daarmee afgelopen kunnen zijn, als het met dat op orde houden van voornoemde zaken erg goed blijft gaan. Dan worden we over een jaar of twee, drie echt een subtopper. Laatste nieuws: Irandust mogelijk erbij. Ik weet niets van die speler, alleen dattie al tijden bovenaan lijstjes staat. Heeft iemand hem zien spelen, weet of hij fit is? 

brummie30-08-2021 om 14:40

Schijnt dat Irandust weer in beeld  is gekomen van FC. Wordt melding gemaakt op (zweedse) twitter. Zie net dat onze boerenmacht crew daar al een update over heeft gebracht. Top jongens!

appie happie30-08-2021 om 15:25

Afgekeurd door Toulouse!! En hij wil nu wel naar Groningen..raar..

Zeeman30-08-2021 om 15:21

MJF is heeel goed bezig. Heeft de mond nou wel gesnoerd van iedereen die wat tegen hem hadden.

Hij heeft de boel goed voorelkaar zo en vooral de financien.

kees30-08-2021 om 15:49

Irandust (toch, uiteindelijk) naar Groningen, maar ik ben pas gerust als ie z'n handtekening heeft gezet.  Uiteindelijk raken spelers ook in de war en denken dat het schip met geld al binnen is...

Irandust ( ALS ie fit is ! ) is natuurlijk nog bóven Harroui gewenst bij Groningen, en dat complimenteert de andere aanwinsten helemaal, en dan kan er gerust vanuit gegaan worden dat FC Groningen een spannend en opvallend seizoen gaat meemaken:  volle tribunes, spannende wedstrijden en een supergemotiveerde trainer die eindelijk de wens op "meer kwaliteit" gehonoreerd ziet worden.

 

Het is lang geleden dat we de luxe hadden van spelers in het elftal te hebben die fit zijn, ervaring met talent hebben en een mix zijn van jong en oud.  Dat moet een geweldige prestatiegerichte trainingsweek opleveren waarin geen excuses bestaan voor slap voetballen of dik blunderen op het veld.

Ben ook benieuwd waar die schreeuwlelijkerds van Sparta ( Van Stee ) en trainer Henk Fräser, met die a.s. deal van Harroui gaan doen:  Sassuolo ( serie A, Italië) wil hem van Sparta overnemen, en  N. Forest was voor Harroui niet goed genoeg...  Het is de pot-verwijt-de-ketel gedoe van die Spartanen met hun kritiek over MarkJan Fledderus..*). aflopend contract per 2022 en dus de laatste kans oim 3,5 milj te cashen, vandaar die hik-ups in de pers. Duarte komt voor 650.000 € naar Groningen, zoveel is zeker, Irandust nog even geduld.

...*)en we herinneren ons nog die ellen-lange onderhandelingen vorige seizoen over Harroui, waar ze steeds "nee" verkochten en dan miepen in de pers  over de slechte houding van de andere clubs

Maar goed lijkt hetnu te gaan: winnen van Sparta in de competitie is daarna de ultieme wraak van FC Groningen !

brummie30-08-2021 om 15:38

@appie happie:

Irandust is geopereerd na zijn afkeuring bij Toulouse. Is na zijn revalidatie weer fit en speelde afgelopen weekend nog mee bij Hacken. 

nulvijftig30-08-2021 om 15:43

Het schijnt dat Irandust pas in januari komt, dan is hij transfervrij. Transfervrij kan je de gok echt wel nemen, als hij fit is heb je een topspeler.

Andries30-08-2021 om 15:44

Irandust.

Laat maar komen.

In de samenvattingen is Irandust een copie van Leo Messi.

Zo goed is hij.

Laat maar komen dus.

Desnoods op de brancard.

Fleddi heeft geld in de portemonnee om uit te geven.

Zijn handen jeuken.

Het wordt leuk in de Euroborg en op de Nederlandse velden.

De FC met een ongekende aanvalslinie.

Genieten dus.

Ngonge is top, al moet hij nog een en ander leren.

Fleddi haalt spelers met  drive en geloof in eigen kunnen.

De Grote Markt komt in zicht.

Strand Larsen niet verkopen, wel zijn strandstoel.

Na 1 september horen wij meer van Fleddi.

Op dit moment is hij nog bezig.

corinti30-08-2021 om 16:13

Voertaal zal binnen de selectie zweeds/noors gaan worden...Wat een vreemdelingen-legioen!! 

Herman Badkuip30-08-2021 om 17:04

De voertaal binnen de selectie van Danny Buijs is niet belangrijk....ze moeten met z’n allen hun voeten laten spreken! De VOETtaal is voor alle voetballers hetzelfde, kop d’r veur en scoren!

TomOkker30-08-2021 om 16:47

Zo, je knippert een keer met je ogen en de wereld ziet er totaal anders uit. Complimenten voor MJF 6 miljoen incl. lapmiddelen voor Gudmundsson, meer dan prima gedaan. Daarbij wordt er snel geschakeld met eventule opvolgers voor de lange termijn. Als de scorebordsupporters en de rechterrijtje spotters een beetje geduld hebben dan zou het allemaal goed moeten komen. De vraag is even of we dit met Buijs gaan fixen.

kees31-08-2021 om 07:38

@ Tom Okker

moet gezegd: je hebt een goede antenne voor ... Het zou kunnen dat behalve J.Strand Larsen, ook deze trainer in de picture is bij een club... Bij NOS Studio voetbal zat ie op zijn draaistoel wat nerveus te bewegen... direct live op de tv...zo'n signaal was er ook... en een vraag over Poldervaart ("ander type trainer") werd door Buys helemaal ontweken... 

Als Buys gewoon blijft, zoals te verwachten is dan zie ik hem net als MJF wel dat kunstje flikken om met het materiaal wat is ingekocht, een eventuele dip in de prestaties weer om te buigen.  Moeten we inderdaad het een langere tijd geven,

en intussen voorbereiden om Heerenveen te verslaan! 

Fan op afstand30-08-2021 om 16:56

Als al deze spelers naar de FC komen moet je toegeven dat Fledderus niet stil heeft gezeten. Alle machtig. Bijna een half nieuw elftal. Ga er vanuit dat er nu enkele jeugdspelers de kans krijgen om uitgeleend te worden en zo ervaring op te doen. Ook is een eventuele verkoop van een speler niet uitgesloten. Buijs kan opnieuw gaan bouwen en als deze gasten goed gaan worden kan er nog wel eens een hele leuke restwaarde( is niet oneerbiedig bedoeld) aan de strijkstok blijven hangen. En als ze opgeroepen worden voor vertegenwoordigende elftallen levert dat ook nog extra geld op. Wel iets meer kans op een blessure maar dat zal de FC wel incalculeren. Blijkt maar weer dat Fledderus bijna onze lieve heer is, ondoorgrondelijk. Maar als alles lukt petje af.

Pietjepal30-08-2021 om 17:27

Zo ik inschat vertrekt er verder niemand meer. Suslov zou nog kunnen, als 80 miljoen plus club in Europa zou ik daar voor gaan, en daar zijn er nogal wat van (40 stuks?). Maar verder? Waarom zou je JSL gaan verkopen? Het is een jonge spits met kwaliteiten, hoe krijg je daar iets vergelijkbaars voor terug? Dat zie ik niet gebeuren. Meer dan 15 miljoen bod zou dan nodig zijn en dat lijkt me stug. Matusiwa is erg jammer dat hij vertrekt, speelt dijken van wedstrijden hier en daar. Dat kwaliteitsnivo krijg je zomaar niet terug. Maar 4 miljoen is dan nog wel iets tenminste. De 6 van Gudmundsson is dan weer een prima prijs, daarmee kun je allerlei financiële gaten dichten, leuke spelers van halen en een broodnodige buffer aanbrengen. Aanrader: filmpje website fcg van 18 jarige  Zweedse Portugees Gomes.

DanMan197130-08-2021 om 17:51

Groningen is en zal atijd een doorgangshuis blijven. Of er moet een arabier op de deur kloppen die meerdere miljoenen gaat investeren/de club overneemt.

Ook Suslov, Ngonge, Kasanwirjo, Abraham, van Kaam enz. zullen binnen nu en een aantal seizoenen weer uitvliegen.

 

Wat mij betreft verdient MJF alle lof wat betreft het huidige spelersbeleid.

Laat Irandust, Gomes, Kalley en de rest maar komen....

A Matter of Honor30-08-2021 om 19:59

Het schijnt, volgens Voetbalprimeur, dat FC-Groningen Daleho Irandust nog deze transfertijd aan te willen trekken en niet te wachten tot de winterstop als deze speler gratis is op te halen. Moet dan nog wel een vergoeding worden betaald aldus VP.

 

PS. Vergoedingsuggestie: 15 droge Groninger metworsten en een Grunneger kouke van Knol.

 

 

appie happie30-08-2021 om 21:03

2 x kantkoek erbij , mot genog wezen.. en 2 aierballen 

A Matter of Honor30-08-2021 om 21:22

Wie mot.n ze nait teveul taouwstopp.n Appie, doar word.n ze eelsk van.

Metworst30-08-2021 om 22:09

15 stuks Matter??  

Ach was ik ook maar voetballer geworden :-) 

Nevinsrow30-08-2021 om 20:20

Grote pluim voor de beleidsbepalers van de FC! 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Andries30-08-2021 om 20:48

Het duurt lang met Irandust.

De partijen zijn op een kier tot elkaar gekomen.

De laatste loodjes duren het langst.

Lang en langst.

De vorige keer was het ook touwtrekken.

En was alles op een kier na in kannen en kruiken.

De aap kwam uit de mouw Irandust ging naar Toulouse.

Werd daar afgekeurd omdat Irandust hen vertelde dat hij een knieoperatie moest ondergaan en misschien een half jaar uit de roulatie zou kunnen zijn.

Toen knapte Toulouse en zegde de transfer af.

Is Toulouse nu weer wakker geworden en probeert Toulouse Irandust de FC te ontfutselen?

Dat weten wij spoedig.

Alle moeite weer voor niks.

Misschien weten wij dat morgen al.

Maar wat kan die Irandust goed voetballen!

 

Bikkel 30-08-2021 om 22:12

........

b.raatjes196630-08-2021 om 21:58

Waarom al dat gezeur ik denk dat hij komt de laatste puntjes op de i zetten en ik denk dat ze allemaal in ËËN KEER gepresenteerd worden 

Morgen of over Morgen worden er vier of vijf spelers in ËËN KEER gepresenteerd allemaal tegelijk 

Metworst30-08-2021 om 22:20

Wat een rollercoaster deze transfereinde. Van de mogelijke komst van Irandust wordt ik toch wel erg enthousiast. Ik weet dat het een blessure gevoelige speler is, maar het is een prachtige voetballer voor ons. Was er serieus ongerust op aangezien er mogelijk 4 basisspelers tegelijk zouden vertrekken. Maar er wordt blijkbaar tijdig op geanticipeerd. Ik hoop wel dat JSL en Suslov blijven. Daar zit nog veel in en kunnen in de toekomst veel geld opleveren. 

b.raatjes196630-08-2021 om 22:28

 Ik heb niets gehoord dat er voor suslov belangstelling is dus we moeten niet vooruit lopen fledrus is niet gek daar moet flink voor geboden worden dus die blijft wel er wordt gewoon vier of vijf spelers tegelijk gepresenteerd voor fc Groningen niet apart dat denk ik 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Marco30-08-2021 om 23:34

Yoel van kaam mag van mij wel blijven. Kan goed spelen als rechter wing backs. Duelkracht en zal een betere voorzet hebben dan el Hankouri. Speelde op die plek al eens sterk thuis tegen vitesse. Slor mag van mij ook blijven. Speler die voorzetten geeft. Laat Larsen en De Leeuw beter spelen. Kan bij achterstand een voorzet geven waardoor we nog een resultaat halen. 

TomOkker31-08-2021 om 06:54

Nou Marco voordat je gaat roepen wie er volgens jou allemaal moet spelen, dan zou ik maar even afwachten hoe die nieuwe aankopen zich gaan ontwikklen want een ander speelstijl ligt op de loer. Dan kon het voor een aantal mensen wel eens een heel ander verhaal worden. Ik denk dat Suslov de komende tijd niet rustig slaapt. Om maar wat te noemen. Tenzij hij de beoogde opvolger is van Matusiwa.

TomOkker31-08-2021 om 06:47

Ik wil niet vervelend zijn maar kan mij iemand uitleggen waarom de mensen hier zo lyrisch zijn over Irandust? Ik heb mij voor het eerst sinds lange tijd laten verleiden om wat selfie achtige filmpjes te bekijken, maar er zit er niet eén tussen waarvan ik achterover van mijn stoel val. Ik kan er helemaal naast zitten natuurlijk en dat zal ook wel gezien de positieve reacties, maar ik lees hier wel vaker hosanna berichten waarvan je na een halfuur al kon zien, dit is niks en wordt ook niks.

Stel dat hij zo goed is zoals hier gezegd wordt dan denk ik dat we met Kasanwirjo, Ngonge, Duarte en Irandust meer voetbal in huis hebben dan de afgelopen 10 jaar bij elkaar opgeteld. Vraag mij dan alleen af of Buijs met zijn geschreeuw en gezwaai deze gasten aan de praat krijgt. Maar we gaan het zien, ik ben in ieder geval positief en dan heb ik die andere nieuwe jongens nog niet eens gezien. 

 

m o i31-08-2021 om 08:03

Dit is wat er altijfd gebeurt. Euforie. Het is wat de mensen graag willen dat het is. En als hij dan bij zijn debuut, een invalbeurt in de 75e minuut, twee keer balverlies lijdt, wordt hij hier volledig afgefakkeld door een aantal mensen. Erg voorspelbaar allemaal. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!