Terug

Deel deze pagina:

[Update woensdag 10 augustus] De Leeuw naar Willem II

Door Redactie 64 reacties

RTV Noord berichtte eerder vandaag dat Michael De Leeuw tijdens de wedstrijd op de tribune zat en niet was opgenomen in de wedstrijdselectie. Fledderus zegt daarover dat tijdens de voorbereiding duidelijk werd dat het lastig zou worden voor Michael. Trainer Wormuth heeft als tweede spits gekozen voor de jonge Postema. In een open gesprek is De Leeuw verteld dat hij tegen Volendam niet bij de selectie zou zitten. Echter, FC Groningen ziet nog steeds een rol voor de aanvaller omdat je nooit kunt weten (transfer Strand Larsen?/blessures?), wat er gebeurt.

Update woensdag 10 augustus - Michael De Leeuw is rond met Willem II (bericht de club) en keert naar 13 jaar terug naar de club die hem (gedeeltelijk) heeft opgeleid. De aanvaller tekent een contract tot medio 2024. De Leeuw laat weten dat zijn vrouw niet de spelbreker was om terug te keren naar Tilburg en zegt dat dit meer te maken had met zijn twee jonge kinderen die men liever niet uit hun stabiele omgeving en school wou halen. Doordat de situatie voor Michael de afgelopen dagen bij FC zodanig veranderde, is er samen voor gekozen om toch naar Tilburg te komen. FC Groningen ontvangt een bescheiden transfersom.

 

Wij wensen Michael De Leeuw heel veel succes!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update dinsdag 9 augustus - Een verrassende ontwikkeling. Michael De Leeuw is vandaag (met een grote koffer bij zich) per trein afgereisd naar Tilburg waar woensdag een gesprek zal plaatsvinden met Willem II, bericht RTV Noord. De Leeuw heeft de afgelopen dagen nagedacht over een eventuele overstap. Technisch directeur Teun Jacobs zegt dat de Leeuw nog altijd een interessante speler is en dat de Tilburgers graag met hem in zee gaan. Onduidelijk blijft of De Leeuw in de toekomst (na zijn carrière) een trainerscursus gaat volgen en als trainer opnieuw in dienst komt van FC. De Leeuw die uit de jeugdopleiding komt van de Tricolores kan (als er woensdag overeenstemming wordt bereikt), eerdaags zijn debuut gaan maken in het eerste elftal.

-----------------------------------------------

Fledderus vertelt verder dat FC Groningen overeenstemming had met Willem II maar dat Michael daar zelf niet naar toe wou, met als reden dat zijn thuisfront niet wil vertrekken uit Groningen. Ook FC Emmen wil de aanvaller graag terughalen, maar dan wel gratis. Fledderus zegt dat hij daar anders in staat en Emmen geen cadeautje gaat geven.  

Er zouden afspraken zijn gemaakt in het contract van De Leeuw dat de spits na zijn actieve carrière een rol wil spelen binnen de club. Fledderus zegt dat daarover niet gesproken is maar denkt dat die situatie veranderd, als je elders speelt.

Gerelateerd

Reacties:
boertje07-08-2022 om 20:20

Mooi houden! Goede leermeester met neusje voor de goal voor toekomstige spitsen! 

TomOkker07-08-2022 om 20:31

Daarnaast denk ik dat Wormuth het ook glas helder heeft uitgelegd. Hoop dat die Stefan Bleeker van RTVNoord gauw weer in z'n mandje duikt.

marcelfcg08-08-2022 om 18:29

Die zuiger doet me denken aan die vroegere journalist van het DvhN, Harrie Hesseling.

Ook zo'n bloedzuiger.

appie happie07-08-2022 om 20:33

Hoezo ook Emmen iets gratis geven....dacht het niet..

Herman Badkuip07-08-2022 om 20:37

Vind 't heel jammer, dat 't op deze manier gaat eindigen voor Michael de Leeuw bij FC Groningen. Volgens mij heeft zo'n sympathieke én waardevolle speler dat niet verdiend! De Leeuw en zijn vrouw willen graag in 't noorden blijven, FC Emmen wil hem gratis inlijven....zou zeggen Michael de Leeuw gaat lekker naar Emmen én Richairo Zivkovic komt noar Grunn om FCG te versterken! Spelersruil met gesloten beurs....Mooie deal toch?

Henk196107-08-2022 om 20:45

Emmen weet wel wat ze willen het is toch geen liefdadigheidsinstelling. Ze hebben bijna hetzelfde spelers budget dus kunnen ze toch gewoon een bedrag betalen.

 

En ik denk dat De Leeuw ook nog wel nodig zal zijn als Larsen toch nog word verkocht.

val07-08-2022 om 21:11

De uitverkoop is begonnen. Fledderus en Wormuth werken nauw samen om de overtollige spelers naar de uitgang te sturen. Al deze spelers hebben vandaag ook geen speeltijd gekregen. Wanneer de Leeuw, die zichzelf overschat, zo graag naar Emmen wil kan hij ook overwegen een deel van zijn salaris in te leveren. Verrassend is wel dat Dammers nu eventueel ook kan vertrekken. Dankerlui (Cambuur?) , Joosten, D. van Kaam, J. van Kaam en Slor waren al bekend. Wanneer al deze spelers vertrekken zal FCG waarschijnlijk de selectie kwalitatief wel weer willen versterken. Jammer is dat de Leeuw en Dammers hun teleurstelling in de pers zo nadrukkelijk kenbaar maken. Van ervaren spelers mag worden verwacht dat zij weten hoe het werkt in de voetbalwereld. Bovendien wordt hun positie intern hierdoor niet beter. Het enige voordeel is dat andere clubs worden geattendeerd op hun beschikbaarheid.

Bayco07-08-2022 om 21:24

Laat de leeuw naar Emmen gaan... op een gunstig huurcontract.. scheelt fc weer salaris... en gooi er een clausule in..dat wanneer fc hem nodig heeft bij bv verkoop spits of blessure spits weer terug naar fc bij de eerste beste gelegenheid.

Zo blijft de leeuw ook.fit en tevreden en Emmen geholpen 

b.raatjes196607-08-2022 om 21:31

Tjonge jonge de competitie is net begonnen en iedereen klaagt al waarom het is de eerste wedstrijd wat zegt dat niks de competitie duurt nog lang en nu al gezeur we zijn toch geen kleine kinderen de leeuw moet niet zo zeuren hij verdient zijn geld nou ik wou dat ik zo baas had niks doen en wel dikke geld verdienen en dan nog klachen we zijn net begonnen 

boertje07-08-2022 om 22:26

Silas nwanko 18 jarig nigeriaans talent.. Scoort veel in Zweden? En is al eens topscorer van Nigeria geweest... Zou dit iets voor Groningen zijn? Als Larsen vertrekt? 

Alf07-08-2022 om 22:51

Hij kan altijd nog zijn contract afkopen als hij zo graag wil spelen bij een andere club en die niks wil betalen.

Stadjer8107-08-2022 om 23:14

Dit is wel een rare situatie als er daadwerkelijk dingen in het contract staan over een functie binnen de club na zijn loopbaan. Dat vergooit hij als hij weg loopt. Hij kan ook gewoon zijn contract uitdienen, misschien nog minuten maken want JSL blijft misschien niet eens en scorend vermogen is hard nodig hier. De rest van de aanvallers zijn vrij prut op Ngonge na. Ik denk dat Wormuth hem op een gegeven moment toch weer een kans gaat geven tenzij de club nog goede transfers weet te maken want nogmaals bijna niemand daar kan een goal maken. De Leeuw had uiteindelijk best een redelijke 2e seizoenshelft. Dit contract is onlangs in Mei nog verlengd.

 

 

 

 

Alf07-08-2022 om 23:20

Dat contract werd automatisch verlengd omdat hij veel gespeeld had (zo begreep ik).

Marco08-08-2022 om 11:21

Laat De Leeuw gewoon bij Groningen. Goede prof en positieve jongen bij de groep die gewend is om te presteren.

Tegen Volendam had hij als pinch hitter ingebracht moeten worden. 

BROMBEER08-08-2022 om 15:50

allemaal gevolg van een falend scoutingsbeleid

Herman Badkuip09-08-2022 om 21:39

Jammer dat 't zo gelopen is, wil Michael de Leeuw bedanken voor de fijne momenten, die wij met hem beleefd hebben! Wens hem veel succes bij de Tricolores uit Tilburg!

Oeleoptak09-08-2022 om 21:59

Doorselecteren is altijd standaard. Ben het met Brombeer eens dat je je beste spelers zo lang mogelijk moet vasthouden. Anders blijft het allemaal middenmoot. Dat het dan zo kan zijn dat je beste speler geblesseerd raakt, dat risico loop je altijd. Ook met een mogelijke vervanger. 

TOPGrUNN09-08-2022 om 22:11

Jammer dat ie gaat. Hoop wel dat er een vervanger bij komt.

Hoop toch ook dat MJF een echte rechtsback weet te scoren, en als Dammers gaat of die jonge Blokzijl doorschuiven of toch ook een cv erbij....

En dan eindelijk echt eens een waardig elftal opbouwen.

brummie09-08-2022 om 22:40

Wens de Leeuw heel veel succes in Tilburg! Prima en sympathieke prof. Maar denk qua speeltijd ook het beste voor hem. Ik zou persoonlijk ook meer voor Postema gaan qua speelminuten dit seizoen bij FC. De Leeuw wordt 36, dan moet je gewoon keuze maken en voor jeugd gaan. Dan heeft het geen nut om de Leeuw op de bank te zetten elke wedstrijd. Erg jammer voor de Leeuw, maar sentimenten tellen niet. 

Postema maakte vorig seizoen 4 doelpunten, de Leeuw 5. Dit terwijl de Leeuw vorig seizoen veel meer speelde. Met meer minuten voor Postema zou het mogelijk moeten zijn dat hij ook meer kansen heeft om te scoren. 

We hebben dit seizoen een betere selectie staan tov vorig seizoen. Selectie is nu nog te groot. Terugbrengen naar 23-24 spelers. 

Nog afscheid nemen van Dammers, Joosten, van Kaam 2x , Slor en Dankerlui. 

Fan op afstand09-08-2022 om 22:59

Jammer dat hij eventueel vertrekt. Had liever gezien dat Postema voor een jaar verhuurd was. De Leeuw heeft veel meer voetbalgogme door zijn ervaring dan Postema. Maar ja, de wegen van onze lieve heer en de FC zijn ondoorgrondelijk.

Dijk09-08-2022 om 23:08

Myron Boadu van Monaco huren. Want de 2e beoogde spits Postema die schopt ze er echt niet in mocht JSL gewisseld of verkocht worden. 

Wederom werk aan de winkel Fledderus,  Boadu van Monaco proberen te huren, is daar echt niet meer in beeld. Heeft het bij AZ laten zien en jong oranje.

Dankerlui, Dammers, Joosten, van Kaam broertjes, Slor snel laten vertrekken maar daar is Fledderus mee te laat begonnen lijstje wederom niet klaar wie zijn de vervangers allemaal paniekaankopen zie vorig jaar. 

En kom eens een keer met spelers die de fc verder helpen.I.p.v Abraham, koning Irandust het is allemaal niks Fledderus. 

En Raatjes ben positief hoor. 

 

brummie10-08-2022 om 08:52

Eerst zal JSL verkocht moeten worden, dan schakelt FC door naar een nieuwe spits. 

Fc was al heel erg doortastend in begin van transferperiode met 5 nieuwelingen. Van paniekaankopen is absoluut geen sprake! Fledderus is achter de schermen druk bezig geweest met o.a. een balafpakker en spits. Er zijn echt wel lijstjes, maar er zijn meerdere factoren waarom een transfer soms gewoon niet lukt. Dus er wordt weloverwogen gescout en juist niet in paniek spelers aangetrokken. 

Leuk hoor name dropping Boadu. Maar vraag is of Boadu überhaupt wel bij FC wil gaan voetballen. Dat is 3 stappen terug. Er zal ook wel meer interesse zijn van andere clubs, denk je niet? 

 De Leeuw kan prima nog tijdens dit seizoen een passend afscheid krijgen in ons stadion tijdens een thuiswedstrijd. 

Herman Badkuip10-08-2022 om 09:25

Helemaal mee eens Brummie.....Mark Jan Fledderus is de rust zelve én doet niet aan paniekvoetbal, zoals hélaas een aantal posters op deze site! Heeft al voor de transferperiode een aantal talentvolle spelers opgepikt, die 't in de loop van dit seizoen ongetwijfeld goed gaan doen! Ook weer verhuurde spelers terug laten komen, waardoor de selectie behoorlijk ruim bezet is. Dat lost zich voor de transferdeadline vanzelf wel weer op....Schreck en de Leeuw zijn al vertrokken en ook Dankerlui, Dammers, broertjes van Kaam, Slor en Joosten zullen een andere club gaan vinden....Geef Abraham, Postema en Irandust ook het vertrouwen, zonder ze nú al af te branden én 't komt best voor elkaar! Mocht JSL onverhoeds toch nog vertrekken, dan speelt MJF daar gerust wel op in hoor....Geef dit team van Wormuth in alle rust een aantal weken om goed op elkaar in te spelen en we zullen zien dat ze vóór het WK voetbal op een mooie positie in het linker rijtje staan! Hoop dat onze azijnzeikerds óók de rust kunnen bewaren.....

Dijk10-08-2022 om 12:30

Laat mij maar de azijnzeiker zijn badkuip. Ondertussen zien de azijnzeikers het wel goed. Dat Fledderus beter zijn best moet doen. Wordt moe van je dit komt goed etc . Andere mogen ook een mening over hebben jou mening komt toch niet uit. We zullen winnen nou dat zien we al 8 wedstrijden lang niks van terecht.  Deze aankopen Fledderus heeft talentvolle spelers opgepikt uit welke cijfers blijkt? Voorbeeld Orantmangoen hoeveel goals gemaakt vorig seizoen bij GAE? Geen een goal gemaakt nou dan ben je wel talentvolle speler. Van Gelderen als rechtsback gehaald zit op de bank. En als JSL verkocht wordt Postema in de spits nou kan je nu al zeggen een groot drama. En voor WK op positie linkerrijtje nou ik jou je eraan. Ik zeg rechter rijtje onderaan. En dan weer paniek aankopen om de boel te redden. En al die talentvolle spelers nou niemand die Groningen naar rechter rijtje helpt. 

 

Pietjepal09-08-2022 om 23:50

Ey en dan Strand weg, vacature!

Marco10-08-2022 om 08:20

Stille aftocht van een groot speler van Groningen.

Vreemd dat hij weg moet, slecht dat hij geen mooi afscheid krijgt van het publiek. 

 Had liever gezien dat hij het laatste half uur tegen Volendam mocht invallen als extra spits. Goede kans dat we dan nog hadden gewonnen.

 

Dijk10-08-2022 om 08:36

Wederom hele slechte communicatie van Fledderus en dat is niet de eerste keer. 

Bayco10-08-2022 om 09:04

Hoezo slechte communicatie van flederus. De leeuw wist dat hij andere rol kreeg. Heeft nog met volle verstand getekend en is op leeftijd. Kreeg zelfs aanbieding om trainers vak hier te leren.  Daaruit spreekt waardering voor de speler die hij is geweest voor onze fc. Maar hij wil zelf toch meer spelen... meneer is niet tevreden.. 

 Beetje makkelijk om alles in de schoenen van onze td te schuiven. Of te zeggen wat er moet gebeuren.. seizoen nog maar net 1 begonnen of er zijn al azijnzeikers actief.... een kritische noot mag best... maar ik dacht dat deze site voor supporters enz was.. 

 

Mensen die zoveel klagen moeten lekker "supporter" van andere club worden.

Dijk10-08-2022 om 15:23

Wordt zelf supporter van Emmen.

JPS10-08-2022 om 09:28

Prima - Wat heeft de Leeuw afgelopen seizoen nou bijgedragen- NIETS

Sympathiek dat wel maar alle ballen schoten van zijn voet en scoort te weinig. Snap dat vele sympathie hebben omdat hij hard werkt maar daarmee breng je Groningen niet verder.

Snap Wormuth heel goed.

 

Herman Badkuip10-08-2022 om 17:33

Michael de Leeuw heeft zeker zijn waarde gehad, vóóral in de eerste periode dat hij bij FCG speelde, het seizoen waarin FC Groningen in mei 2015 de nationale beker won, was hij ontzettend belangrijk met zijn fraaie doelpunten!

Nachtwacht10-08-2022 om 09:40

De Leeuw is door de trainer getest en is niet de eerste of tweede keuze geworden. Beetje flauw om dan in de media je gram te halen. Lijkt of je zo een vertrek wilt forceren.

Dijk10-08-2022 om 15:21

Waarom niet eerder gezegd? Maar begin competitie en dan verwijzen naar tribune. Wortmuth had hem dat duidelijk moeten maken al vanaf 1e training en Fledderus wist had dat ook duidelijk moeten maken naar de Leeuw en niet wachten tot 1 e wedstrijd. 

TomOkker10-08-2022 om 09:55

Dat is dan gelukt De Leeuw naar WII

b.raatjes196610-08-2022 om 10:39

Ik vindt dat wormouth wel gelijk heeft alleen is de vraag hoeveel spitsen houden we over niet veel 

TomOkker10-08-2022 om 12:31

Je kunt je beter afvragen hoeveel 'echte' spitsen hebben wij de afgelopen 6 - 8 jaar gehad. Als Ajax al een 'afgedankte' (dit ligt iets genuanceerder natuurlijk) spits voor vele miljoenen terughaalt en PSV met een veteraan aan komt zetten dan moet de spoeling wel erg dun zijn om over de concurrentie maar te zwijgen.  Als de nood echt aan de man is zien we wel verder want zonder JSL kun je ook wedstrijden winnen en als JSL niet speelt zijn er weer kansen voor andere spelers. Zorg er eerst maar eens voor dat de spelers die niet in aanmerking komen in Wormuths z'n plannen op een nette manier afscheid van gaat nemen. 

Dijk10-08-2022 om 12:31

1 spits JSL. Postema wordt het nooit. 

brummie10-08-2022 om 13:57

@tomokker,

 

Helemaal mee eens.  Prima verwoord. 

Bikkel 10-08-2022 om 14:52

Spijtig dat het zo loopt maar wel begrijpelijk! Al komt Postema te kort... die gaat het niet redden ... echt zo'n "dravertje " maar meer niet...zal wel een aanvaller bij moeten anders wordt het helemaal niks... maar ja vindt maar iets geschikts 

 

Dijk10-08-2022 om 18:32

Raar Bikkel dat jij dit goed ziet Postema komt in alle opzichten te kort méér niet.  En dat de td dat anders ziet wordt niks met Postema. Ja lijstje Fledderus geschikt of ongeschikt. Wie o wie.

brummie10-08-2022 om 17:23

Jammer om te lezen dat verschillende posters Postema al compleet afschrijven. Dit terwijl FC juist contract heeft opengebroken en met een jaar extra verlengd. Is pas 20 jaar en scoorde in de jeugd volop. 

Hoop dat Postema dit seizoen meer minuten mag maken, en zijn doelpuntjes mee gaat pikken. Als 2e spits in de pikorde mort dat zeker gaan lukken. Verwacht min. 8 goals dir seizoen. 

Vraag me af waar die negativiteit op gebaseerd is. 

Gewoon even een vergelijking, JSL werd in 2019 gehaald en had 16 wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau in Noorwegen. Had 2 (!) keer gescoord. Het jaar daarvoor scoorde hij 4x in 23 wedstrijden. 

JSL scoorde in zijn eerste seizoen bij FC 9 goals. 

Postema heeft vorig seizoen zo'n  600 speelminuten gekregen, 4 goals. Het jaar daarvoor in de KKD 10 goals en 8 assist bij Den Bosch. Dat ondanks den Bosch een marginale rol speelde in de KKD. 

 

 

Herman Badkuip10-08-2022 om 17:29

Je moet zo'n jongen als Romano Postema gewoon een aantal wedstrijden achter elkaar in de spits laten staan, zelfvertrouwen schenken, dan komt 't vast wel goed! Hij heeft niets aan de sprokkelminuutjes, die hij tot nu toe van Wormuth heeft gekregen...Hij moet ook het gevoel krijgen dat hij belangrijk kan zijn voor het team.

Bikkel 10-08-2022 om 20:48

Is niet negatief! Zou het graag anders zien... maar helaas is het de realiteit! Hoe mooi zou het zijn een eigen jongen die het gaat maken...

Herman Badkuip10-08-2022 om 17:25

Beste TomOkker, de laatste 6-8 jaar hebben we best wel aardige spitsen bij FC Groningen gehad hoor, je hebt gelijk 't waren géén wereldsterren in potentie zoals de jaren ervoor met een Berg, Sörholt, Nevland en Suarez. Toch waren 't voor FC Groningen aardige spitsen, die hun goaltje meepikten, jongens als Tom van Weert, Lars Veldwijk, Kaj Sierhuis, Paul Gladon en Michael de Leeuw. Spitsen, die in potentie uit kunnen groeien tot een Europse topper óf misschien zelfs wereldster hebben we ook bij FCG gehad, met name Thijs Dallinga, nog altijd doodzonde dat wij hem hebben laten gaan én Jörgen Strand Larsen, die over een paar jaar bij een Europese topclub gaat spelen! Zie 't allemaal niet zo somber in als jou, denk dat wij in de toekomst ook nog wel gaan genieten van een Alex Mortensen in de spits bij FCG, als hij weer volledig hersteld is van zijn kruisbandblessure. En mocht JSL ons gaan verlaten, dan komt er vast wel weer een jonge talentvolle spits met potentie naar de FCG!

TomOkker11-08-2022 om 16:42

Zeker niet somber Herman integendeel.  Waarom is iemand een spits en wat maakt nou dat iemand een spits is. We hebben deze week en vorige week AS Monaco zien spelen daar weet je niet eens wie de 'spits' is en maakt een verdediger  2 ('spitsen')goals en zijn de middenvelders voorin gevaarlijker dan de gemiddelde spits in Europa. Bij Ajax staat zelfs een Tadic in de spits. Is Ngonge een spits, meeste goals in de voorbereiding scoort makkelijk maar op papier geen spits. Volgens studio bord op het schoot, staat een spits altijd op de juiste plaats, aan m'n hoela die bal van de Jong was getelefoneerd. Luuk de Jong gaf tijdens wisselen van speelhelft aan aan dat hij de bal bij de 2e paal wilde, wat ook gebeurde. Til als bliksemafleider a la Robbie Mc Donald ervoor en PSV gaat door. Als een Qrangvist of een v Dijk oprukten was het meteen blinde paniek. Natuurlijk moet iemand centraal voorin spelen maar dat kan voor mij, behalve als ze Lewandovski of Benzema heten, iedereen zijn. Maar dat is mijn bescheiden mening 

Kein geloel Fußbal spiel'n

frankism10-08-2022 om 17:58

Als ik alles goed heb begrepen hebben wormuth en Fledderus juist heel duidelijk gecommuniceerd.  De leeuw heeft de hele voorbereiding nergens meer dan 60 min gemaakt, duidelijk niet eerste spits dus, daarna hebben ze blijkbaar gesprek gehad en alles uitgelegd.  En de uitleg van wormutth, als ze even goed zijn, kies voor t jonkie kan ik volledig billijken. 

 

de enige reden waarom de leeuw ev zou moeten blijven, zou achter de spits zijn. De 10 positie is met lundquist, irandust en ev oeroetmagoen (weet niet precies hoe je dat schrijft) niet heel sterk. Allemaal wat flegmatiek en weinig duel kracht. 

postuma heeft altijd veel gescoord, dit moet even de eredivisie drempel slechten en dan komt dat goed.  Hij was een paar jaar geleden nog het grootste talent van de opleiding. Dat is ie niet kwijt, alleen het vertrouwen is er even niet.  

just my 2 cents. 

Ronnie 10-08-2022 om 17:59

Herman kerel, het moet wel de warmte zijn waardoor je onzin uitkraamt. Hoe kun je nou zeggen dat van Weert, sierhuis,Gladon, de Leeuw en Veldwijk uit kunnen groeien tot europese topper? Dat is by far de grootste onzin van de dag. Maar goed iedereen zijn mening, al neem ik jou mening iets minder serieus na deze uitspraak haha

marcelfcg10-08-2022 om 18:20

Lees het stukje van Herman nog eens Ronnie.

Hij zegt niet wat jij schrijft.

Herman Badkuip10-08-2022 om 18:55

Wat jammer nou toch Ronnie, jij moet mijn stukjes niet uit zijn verband halen hoor....Het rijtje spitsen dat jij opnoemde van van Weert tot Veldwijk waren de spitsen in de laatste 6-8 jaar bij FC Groningen, die aardig wat goaltjes maakten! Spitsen, die kunnen uitgroeien tot wereldster zijn Dallinga en Strand Larsen! Neem jou niets kwalijk hoor, zal de warmte zijn geweest.....

Herman Badkuip11-08-2022 om 08:05

Hoop wel dat Michael de Leeuw nog één keer een welverdiende ereronde mag maken in de Euroborg bij een thuiswedstrijd van FCG, dat heeft deze sympathieke en onverzettelijke voetballer wél verdiend! Na zijn actieve voetbalcarriëre komt hij terug naar 't noorden om spitsentrainer te worden......

Alf11-08-2022 om 12:07

Eens! Ik moet nog denken aan het sympathieke kerstkaartje dat ik kreeg van hem afgelopen kerst.

Nevinsrow11-08-2022 om 12:56

Ik vind het bijna onverantwoord worden wanneer je Strand Larsen niet verkoopt. Een bod tussen de 10 en 13 miljoen euro is gewoon niet te weigeren. 

Ik zeg verkopen, Fran Sol huren voor een jaar. Daarna transfervrij overnemen. Fode Fafane huren van PSV als vervanger van Michael de Leeuw. Romano Postema blijft tweede spits en kan veel leren van Sol.

Johan11-08-2022 om 13:06

Marco Livaja zou ook een mooie optie zijn

Herman Badkuip11-08-2022 om 14:38

De overstap van Jizz Hornkamp [Willem II] naar Engeland gaat niet door....zou hij niet iets voor FC Groningen zijn nu Michael de Leeuw toch bij Willem II zit? Kan mij nog goed herinneren, dat hij bij FC Eindhoven twee seizoenen geleden een mooi koppeltje vormde met onze Romano Postema.....

Metworst11-08-2022 om 15:56

Leuke suggestie, moet het nog wel  bewijzen in de Eredivisie. Maar ter vervanging van de Leeuw prima. En kan dan doorgroeien met Romano naar de basis. 

Als vervanger voor JSL denk ik te risicovol. 

opa11-08-2022 om 14:57

Er is altijd een bod waar ze geen nee tegen kunnen zeggen en dan maakt de tijdstip ook niks meer uit, de grote landen zijn altijd laat met aankopen daar maken ze de kleinere competities kapot mee

Henk196111-08-2022 om 16:12

Er zal denk ik nog wel een bod komen die niet te weigeren is 11 miljoen + 1 miljoen bonussen als dat gebeurt zou ik hem verkopen en ook afscheid gaan nemen van de spelers nr 20 tot 30 ongeveer, gratis op een engkeling na (d van Kaam bv).  Dit scheelt al snel 1 miljoen aan salaris +de 11 van JSL dan heb je 12 miljoen. Dan kan je een rechts back-creatieve middenvelder en 2 spitsen voor halen lijkt me en is de selectie weer wat opgeruimd tot 23-24 spelers.

Het kan zijn dat ik helemaal mis zit maar zo zie ik het.

FC NL05011-08-2022 om 16:31

Off-Topic : Daniël van Kaam staat in de belangstelling van Excelsior, maar die club heeft concurrentie van Emmen en Fortuna Sittard. Van Kaam zou wel enthousiast zijn geworden over het verhaal dat Excelsior hem heeft voorgelegd.

Dit meldt de clubwatcher van Excelsior van het AD.

Bron : Jeffrey van der Maten op Twitter: "???? Excelsior hoopt zich te versterken met Daniël van Kaam, die bij FC Groningen overbodig is geraakt. De concurrentie is echter fors in strijd om de voormalig Jong Oranje-middenvelder: ook Fortuna en Emmen zijn in de markt. Van Kaam is enthousiast over het verhaal van Excelsior…" / Twitter

Oeleoptak11-08-2022 om 17:25

@Johan

Die Marco heeft net verlengd lees ik tot 2027

Reactie verwijderd door redactie

DanMan197111-08-2022 om 17:27

Ik verwacht dat JSL uiteindelijk bij het juiste bod gaat vertrekken. Op de shortlist van MJF zullen spelers staan als Jurgen Locadia, Adrian Dalmai en Emanuel Boateng. Mannen die transfervrij zijn en redelijk wat ervaring hebben. Deze gaan voor een jaar tekenen. In de tussentijd kan er tijdens de volgende transferperiode een nieuwe kanjer worden binnengehengeld.

DanMan197111-08-2022 om 17:59

Kostic naar Juventus voor 15 miljoen.  Zal de FC daar nog wat van vangen?

val11-08-2022 om 19:01

FCG ontvangt 1% van het transferbedrag. Dit is de solidariteitsvergoeding ivm de opleiding.

DanMan197111-08-2022 om 19:35

Da's nait veul Val.

TirolBeuk11-08-2022 om 19:38

Henk1961 zijn uitleg deel ik ook ,JSL voor bedrag rond 14 milj laten gaan .

Zoals gezegd Fran Sol halen en middenvelder met harde en ervaren achtergrond .

b.raatjes196611-08-2022 om 20:29

WE moeten strand larsen nu niet laten gaan midden in de competitie we hebben hem keihard nodig dus heel verstandig van fc Groningen om hem nog een jaar hier te houden 

b.raatjes196611-08-2022 om 20:36

Je moet je voor stellen dat ajax gaat zeggen ach we laten tadic gaan voor een hoge bod en SCHREUDER moet nu maar genoegen nemen wat ajax terug krijgt dat kunnen we bij fc Groningen toch ook niet willen fc Groningen heeft deze speler hardt nodig we moeten nu niet d'r belangrijkste schakel eruit gooien en dan geen goede vervanger halen dat heeft fc Groningen niet postema is nog lang niet klaar er voor dus hoe kijken jullie hier naar strand larsen hebben we hard nodig ik hoop nog wel dat flederus nu nog een aanvaller erbij Willen halen 

b.raatjes196611-08-2022 om 22:31

Waar ik wel benieuwd naar wat als strand larsen geblesseerd is of geschorst is wie ze allemaal achter de hand heeft 

Marco12-08-2022 om 00:27

Het was al een verkeerd en kleinerend besluit van Wormuth om een groot speler en topscoorder allertijden op de tribune te zetten. Deze fout heeft heeft Groningen zondag de overwinning gekost, want De Leeuw scoort altijd in zulke potjes.

Dat MjF voor een grijpstuiver De Leeuw laat vertrekken is nog onbegrijpelijker. Afgelopen zondag heeft aangetoond dat deze selectie De Leeuw nog nodig heeft.

Gudde had de clubcultuur moeten verdedigen, en had moeten voorkomen dat De Leeuw op de tribune werd gezet en verkocht.

Er is geen 1 supporter die er trots op is hoe er met De Leeuw is omgegaan door onze club de afgelopen dagen.

Een speler als De Leeuw is niet alleen handelswaar, maar ook onderdeel van de identiteit van de club. 

 

BROMBEER12-08-2022 om 08:09

@ marco Gudde & Fledderus zijn managers en geen leiders dan wel clubmensen, ze kijken maar naar 1 ding zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld binnenhalen tegen zo laag mogelijke  kosten. En wat voor seelctie en organisatie er dan staat is van ondergeschikt belang. FC groningen is een  zakelijk bedrijf aan het worden ipv een volkse  voetbalclub.

TomOkker12-08-2022 om 09:58

Dat volksclub gedoe is een predikaat wat ergens in de jaren tachtig opdook. Ga er maar vanuit dat het bij studio bord op het schoot was. Welk volk hebben we het dan over vraag ik mij dan altijd af, maar goed ik wil niet flauw doen. St. Pauli en Millwal zijn volgens velen volksclubs maar als ik naar Wolverhamton of eén van de beide Sheffields of zelfs divisies lager ga, kan het volgens mij niet volkser. Man City was het kleine broertje van en is nu eén van de beste clubs ter wereld met een heel ander publiek dat wel.

Goed dat FCG op de centjes let en blij dat we van die ellendige zogenaamde spelersfondsen af zijn. Alleen is het nu zorg om de juiste spelers te vinden die het spel weer aantrekkelijk maken en dat doe je niet in eén of 2 seizoenen. V.w.b. het voetbal in de Euroborg kan ik heel kort zijn, na het vertrek van Ron Jans wordt er bij de FC niet meer gevoetbald. Alhoewel met Wormuth begint het er weer op te lijken.

brummie12-08-2022 om 09:57

Gudde en Fledderus hebben bewust beleid uitgestippeld om FC zowel sportief als financieel te laten groeien. Een meerjarenplan waardoor FC nu weer beschikt over een goed eigen vermogen om vervolgstappen te gaan maken. 

Daarnaast betrekt de directie de achterban bij de club op vele vlakken. 

Omde club financieel op orde te krijgen zal je ook zakelijke beslisingen moeten nemen. Een BVO moet bedrijfsmatig gerund worden. Lijkt me logisch. Puur op emotie kan je onmogelijk een club leiden. 

Dat JSL voor de hoofdprijs verkocht kan worden komt alleen omdat FC er financieel er veel beter voor staat dan pakweg 3 jaar geleden. O.a. het investeringsfonds is afgekocht, waardoor alle transferinkomsten rechtstreeks naar de club gaan. 

Normaliter moest FC elke jaar spelers verkopen om begroting  te dichten.  Nu niet meer, wees daar maar blij om, anders was JSL al weg geweest, en tegen een veel lagere opbrengst verkocht. 

BROMBEER12-08-2022 om 11:20

ja brummie volle portomonnee  en een een hele  grote en zeer  middelmatige middelmatige selectie met veel teveel zelfde type spelerse n   met op een aantal cruciale plekken  gewoon niet bezet of  genoeg kwaliteit. Het ontbreekt  bijv. aan een lopende aanvallende middenvelder die ook ook zonder bal buffeld  en sleurt( type lovre), gewoon een goede cv  die centrum is niet subtopwaardig, een kwalitatief goede rechtback( kasanwirjo is geen back en van  gelderen  talent maar staat er nog niet) en sowieso een breekijzer die bij een achterstand of gelijke stand zoals zondag nog wat kan forceren, want postema is kwalitatief voor nu bovenkant KKD en zeker niet meer. En ik vindt echt dat je je vraagtekens bij onze hoofdscouting  en td ( verkoop meer als voldoende) mag zetten qua aankoopbeleid zitten mijn inziens

enorm veel misperen tussen( joosten, dankerlui, verlengen ,te wierik, abraham ( fysiek gewoon te zwak , inhandust( idem) enz.

Oeleoptak12-08-2022 om 10:22

Mensen hier wilden JSL al wegdoen bij 8 miljoen. Maar goed dat die geen TD zijn dus. Wat ik wel jammer vind is dat pas nu geprobeerd wordt zijn contract open te breken. Je had halverwege afgelopen seizoen al halverwege kunnen bedenken dat verlengen/verbeteren wijs zou zijn.  Afgelopen seizoen scoorde JSL in de helft van de wedstrijden, gemiddeld. Dat is een zeer hoog gemiddelde, zeker als je bedenkt dat de toevoer matig was. Hij scoorde 5 doelpunten meer dan in het seizoen ervoor, een fikse stijging dus. Hij is pas 22 jaar dus zijn beste periode komt nog. Als je kijkt naar spitsen wereldwijd is zijn gemiddelde gewoon hoog. Ook veel gelouterde spitsen, afgezien van topspelers, halen dit niet. Te stellen dat hij zomaar vervangen kan worden is dan ook onzin. Dat hij geblesseerd kan raken is juist maar dat geldt voor alle spelers en kan geen reden zijn hem te verkopen. Dat risico heb je ook met een vervanger en dan heb je nog niet de garantie van goals. 

b.raatjes196612-08-2022 om 10:57

Ik vindt dat de td gelijk hebben fc Groningen moet strand larsen houden de leeuw is te oud voor een hele wedstrijd alles te kunnen geven en strand LARSEN is jonge hij scoort veel en dan is het logisch dat fc Groningen hem wil houden en je kunt hem nu niet weg doen je moet een vervanger halen en dan kan trainer wormouth weer op nieuw beginnen en daar zitten we toch niet op te wachten dus de td heeft groot gelijk hou strand larsen bij fc Groningen punt uit

opa12-08-2022 om 11:35

Als het geld gaat spreken  gaan alle beloftes en weigeringen totaal verdwijnen

Herman Badkuip12-08-2022 om 11:41

Mocht Jörgen Strand Larsen voor het einde van de maand nog vertrekken, dan lijkt Artem Dovbyk [25 jaar en 1.89 mtr.] van het Oekraïense SK Dnipro-1 mij een prima vervanger! Staat ook, net als JSL, op het verlanglijstje van het Italiaanse Salernitana....Hoop dat MJF hem ook op zijn radar heeft.....

Dijk12-08-2022 om 13:45

Huren of kopen marktwaarde €5miljoen.

Marco12-08-2022 om 11:48

Misschien kunnen we in Zuid Amerika (Argentinië) spelers halen. Er is nu een mega inflatie in dit land. 

Europese spitsen die 15x scoren willen al snel minimaal 7 ton verdienen als ze worden aangekocht, een jongen buiten de eu wellicht minder.

brummie12-08-2022 om 12:30

Salaris voetballer buiten EU minimaal 422.000 (boven de 20 jaar). Is dat het waard? 

brummie12-08-2022 om 12:07

@brombeer

Ik vond Lovre een speler waar graag ik voor naar het stadion kwam. Je bent waarschijnlijk vergeten dat deze speler erg vaak werd uitgefloten door eigen publiek. Was trouwens een technisch begaafde speler, niet echt type buffelaar. Dat terzijde. 

 

Persoonlijk vind ik selectie beter t.o.v. vorig seizoen. Dat er bij aantrekken spelers, ook spelers zijn die verwachtingen (nog) niet waar kunnen maken of niet slagen is evident. Dat is bij elke club zo. Ik vind het bij FC wel meevallen trouwens, waar andere clubs complete renovaties doorvoeren. Bijv. Utrecht. 

Iedereen was lyrisch toen Irandust werd aangetrokken door TD. Maar hij maakt het nog niet waar helaas. Abraham werd begeerd door half Europa. Je moet ook wat geluk hebben dat een speler brengt wat er van verwacht of gehoopt wordt. Kostic was bijv. in zijn eerste twee jaren erg moeizaam en iedereen had de hoop opgegeven. Toch in zijn derde jaar doorgebroken. 

Dat je Postema bovenkant KKD vindt, prima. Maar waar baseer je dat op? Zou conclusies trekken aan het eind van het seizoen, en niet direct aan het begin. 

Defensief zijn we sowieso op vooruitgegaan. Alle posities zijn dubbel bezet achterin. Balker terug van blessure en van Gelderen heeft misschien iets meer tijd nodig. Maar zie Björn Meijer hoe snel een ontwikkeling soms gaat. Kasanjawiro kan het eerst invullen, en verdient ook gezien zijn ontwikkeling een basisplaats. 

Ik vind de selectie niet matig. Het is een selectie om mee te doen voor plekken 7 -11. Bovenkant middenmoot dus. Het doel is om binnen nu en 4 jaar gezamenlijk op de grote markt te staan. 

Er wordt nu in mijn ogen een goede financiële basis gelegd voor de komende jaren. Daarnaast staat er kapitaal op het veld en een selectie met een goed mix tussen ervaring en talent. Ook dit laatste is beter in balans tov vorig seizoen. 

Kortom genoeg ingrediënten voor een geslaagd seizoen. 

 

BROMBEER12-08-2022 om 12:31

lovre was technisch begaafd , maar maakte enorm veel "Vuile Meters de diepte in zodat je middenvelders meer ruimte krijgen, nu is het vaak schaakvoetbal en hopen op een bevlieging" en wat betreft postema  hij  werkt hard , maar technisch beperkt en zijn eerste aanname is voor een spits gewoon te zwak. voor de rest ieder zijn mening en we gaan zien waar we in december staan. Voor nu van wat ik gezien heb , heb ik er  jammer genoeg een hee; hard hoofd in, mijn stille hoop is gevestigd op duarte, de wederopstanding van ngonghe, het eergevoel van suslov  om te laten zien dat ie  een goede middenvelder is  en niet wil weggestopt worden op linksbuiten, pelupessy  toch een strijder is ala matusiwa is  en dat JSL toch nog een jaartje blijft.

TomOkker12-08-2022 om 16:41

Ik denk deze selectie beter is dan vorig seizoen maar de andere teams hebben ook niet stilgezeten daardoor denk ik dat plaats 10 - 12 realistischer is dan een play-off plek.

Herman Badkuip12-08-2022 om 12:47

Laten we nu eerst het team van Frank Wormuth de tijd geven om in alle rust toe te werken naar de goede en juiste samenstelling van zijn elftal, dat het meest attractief en succesvol voetbalt! Daarna is het tijd om conclusies te trekken....Zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax met maar liefst 665 fanatieke FCG-supporters! Misschien werkt het snikhete weer verlammend voor de Ajax motor...

 

Dijk12-08-2022 om 13:54

Ik trek de conclusie ondanks de warmte dat het voor 020 amper verlammend zal werken denk eerder voor de verdediging van de fc o.a. ter Wierik verlammend zal werken en dus ballen zal moeten tegen houden ipv attractief en succesvol te voetballen.  Wedstrijd om snel te vergeten. Hoop dat de 665 het naar zin hebben. 

Fan op afstand12-08-2022 om 15:55

Herman, dit is geen elftal waarmee de top 4 zenuwachtig mee maakt. En als je dat wilt zul je op tijd moeten beginnen met spelers aan te trekken uit het segment die dat wel kunnen bewerkstelligen. Uit vele reacties, waaronder deze van jouw, spreekt voor mijn gevoel geen ambitie uit. Kijk bijvoorbeeld naar Utrecht die elk jaar weer aangeeft de top 3/4 aan te vallen en elk jaar moeten ze vechten om mee te doen met de Play Offs. En in mijn visie gaat de FC dezelfde kant op. Hoop van harte dat ik het mis heb maar zie dat op dit moment nog niet.

brummie12-08-2022 om 14:43

Volgens engelse pers heeft Middlesborough (11 miljoen pond) 13 miljoen euro geboden op JSL, waar hun vorig bod nog 8 miljoen pond was. Ondanks deze fikse verhoging gaat FC niet akkoord. Middelsborough schijnt nu uit de onderhandelingen te zijn gestapt, en zoekt naar een ander alternatief. FC vraagt 13 miljoen pond (15,3 miljoen euro).

De engels bond heeft trouwens regels ingesteld m.b.t. opbrengsten en investeren in spelers voor clubs (financial fair play). Het is niet zo dat ze onbeperkt geld uit kunnen geven. 

 Sailliant detail, JSL mocht voor bepaalde datum voorbereiding tegen de 13 miljoen verkocht worden was de afspraak tussen FC, JSL en zaakwaarnemer. 

BROMBEER12-08-2022 om 14:48

mocht dat waar zijn, dan is dat ontverantwoord. 

Alf12-08-2022 om 15:49

Niet alles geloven wat je leest. En al helemaal niet de Engelse pers.

Fan op afstand12-08-2022 om 16:06

Als dit waar is moet Fledderus zich eens afvragen of hij wel de juiste man op de juiste plek is. Als hij JSL wil gebruiken om mee naar de top 4/5 door te stoten dan had hij voor de rest kwalitatief hogere kwaliteit spelers in moeten kopen. Hij kan nu een winst van 120% maken. En dan nog weigeren? Als hij niet wil verkopen geef dat dan aan maar maak dan niet continue een nieuwe minimum prijs. En ik vind het nogal een zware gok om niet te verkopen. Kijk naar Kieftenbeld van Emmen. Een klein ongelukje waar je geen schuld aan hebt en je ligt er een jaar uit. Dus in mijn ogen, onverantwoord. Gewoon Verkopen.

TomOkker12-08-2022 om 16:35

Heeft MJF überhaupt weleens een bedrag genoemd?

brummie12-08-2022 om 16:13

@alf,

er zijn echt ook wel betrouwbare bronnen (clubwatchters/fora etc.) in de engelse media. Ik volg de Championship aardig. Is een zeer aantrekkelijke competitie.

@fanopafstand, wie zegt dat FC door wil stoten naar top 4/5? Volgens mij is dat helemaal nergens benoemd door FC. Doelstelling is playoffs halen en binnen enkele jaren op de grote markt staan behalen europees voetbal. Lijkt me een reeele ambitie. Top 4 zenuwachtig maken is daarintegen geen reeele doelstelling, en wordt ook niet door FC als doelstelling aangehaald. 

 

PDI12-08-2022 om 16:42

Wanneer dat bedrag waar is, toch echt verkopen. De wedstrijd met Ajax nog meepakken en dan .... Het is niet anders, er zitten vast goede alternatieven in de koker van Fledderus en nee, niet alleen jonge gasten, maar ook door de wol geverfde spitesen. Verkopen, anders is het echt onverantwoord spelen met miljoenen.  

b.raatjes196612-08-2022 om 17:05

Nee waarom gewoon een jaar houden bij fc Groningen hij wil zelf ook wel blijven dat is alleen goed eerst een goede opvolger vinden dan pas moet je kijken wat hij volgende jaar nog waard is 

Marco12-08-2022 om 20:39

Alle ploegen uit de championship kunnen dit bedrag wel op tafel leggen. Voor veel clubs is dit klein bier en een breedte investering.

Gaat er ook om of Groningen een killer spits heeft klaar staan, die de kar kan trekken. Nu De Leeuw weg is, zijn we nog afhankelijker van Larsen geworden.

Marco12-08-2022 om 20:39

Alle ploegen uit de championship kunnen dit bedrag wel op tafel leggen. Voor veel clubs is dit klein bier en een breedte investering.

Gaat er ook om of Groningen een killer spits heeft klaar staan, die de kar kan trekken. Nu De Leeuw weg is, zijn we nog afhankelijker van Larsen geworden.

brummie12-08-2022 om 21:41

Er zijn op dit moment nog geen extreem hoge bedragen uitgegeven in de championship. Zeker niet boven de 10 miljoen en meer. Clubs die gedegradeerd zijn krijgen een vanwege terugval inkomsten een extra vergoeding het 1e en 2e jaar.

Het is een misvatting dat elke club in deze league zomaar een aankoop doet van 15 miljoen.  Ook daar zijn beperkingen en kijken veel clubs naar transfervrije spelers, of talentvolle spelers huren die buiten de boot gaan  vallen bij premier league clubs na voorbereiding/eerste competitiewedstrijden. 

De gemiddelde uitgave per club in de championship is op dit moment 3.2 miljoen. Gemiddelde transferopbrengsten iets meer dan 6 miljoen per club.

TomOkker13-08-2022 om 08:39

Wederom goeie info Brummie. Het ligt inderdaad een stuk genuanceerder dan de miljoenen die je af en toe voorbij ziet vliegen, want als je kijkt wat er in de PL buiten de top 10 wordt uitgegeven aan een speler, dan valt dat reuze mee en bij een uitschieter zijn het veelal spelers die al ervaring hebben in Europese competities. Leicester heeft van de top 10 overigens nog niks uitgegeven. Het grappige is we schroeven de prijs op maar dalen af als het om het niveau gaat. Daarbij moet men zich afvragen of wij wel in de positie zitten om bedragen van 10 miljoen en meer af te wijzen want als JSL echt zo goed is dan was ie allang weggeweest. Hetzelfde geldt overigens voor Suslov. Er is interesse wordt er dan geroepen, ja leuk, ik ben ook geinteresseerd in een Franse villa aan een meer.

brummie13-08-2022 om 10:07

Dankje TomOkker,

Middlesborough kan met die 11 miljoen ook 3 directe versterkingen halen.wordt geschreven. Ondanks dat JSL goed aangeschreven staat, zal hij ook moeten wennen in the Championship. Een hele andere competitie dan de eredivisie. Neemt niet weg dat het een prachtige competitie is, vijfde van Europa. 

Boro wil(de)? ver gaan voor JSL, ze zoeken nog een echte nr. 9. Maar ook hier geldt dat het moeilijk inschatten is hoe JSL het zou gaan doen in Championship. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!