Terug

Deel deze pagina:

Amir Absalem had nu op de Herdgang kunnen trainen

Door Vincent Muskee 28 reacties

Inleiding: vorige week maandag ontvingen wij een e-mail van journalist Vincent Muskee. Als Boerenmacht redactie zijn we altijd blij met inzendingen en staan wij in principe ook open, ten aanzien van de wat meer kritisch geschreven groen-witte noten. Echter we vonden met name de status van Amir Absalem nogal prematuur en zijn gaan verifiëren. Eén van onze redactieleden die in contact staat met oud FC trainer Ernest Faber lukte het maar niet om hem rechtstreeks te pakken te krijgen. Vandaag kwam (tijdens de uitzending van FCG Radio) via Amir naar buiten dat hij inderdaad naar PSV had gekund...  

Vrijdag 31 augustus ging voor Amir Absalem maar niet voorbij. De blik bleef maar gericht op de telefoon, die maar niet ging. Ook niet om 23.58 uur. Het werd een dag van hopen op, beseffen dat of neerleggen bij. Dan weer liep hij in gedachten op Corpus, dan weer zag hij zijn toekomst in Eindhoven, op de Herdgang. Bij de familie Van Kemenade. De telefoon ging echter niet, een gesprek met FC Groningen bleef uit en dus voelt Absalem zich als die voetballer die dribbelt tussen wal en schip. Half put, half regenwater. Hopen op een knik van trainer Danny en die ene invalbeurt. Amir Absalem kon pal voor het verstrijken van de transferdeadline naar PSV om daar in Jong PSV te gaan spelen. Van FC Groningen mocht hij onder geen beding weg, de club had kennelijk grootse plannen met de ex-speler van Feijenoord en Excelsior. Dat die plannen ongeveer gelijkstaan aan zitvlees kweken en een beetje warmlopen, dat werd toen niet gezegd.

Vooropgesteld, Absalem loopt zelf niet met het verhaal te koop. Daar is hij nu al veel te veel prof voor. Dát hebben ze hem wél geleerd. Hij zal zich niet negatief uitlaten over zijn club en hoopt gewoon op betere tijden. Meer dan keihard trainen kan hij niet, het woord is nu aan de trainers. Dat Ernest Faber gek met hem was, dat was overigens publiek geheim. Faber zag echt iets in het talent en om die reden wist hij de clubleiding van PSV te overtuigen om hem naar Eindhoven te halen. Om te rijpen in Jong PSV en wie weet de nieuwe Pablo Rosario te worden. Ook een speler die via Jong PSV zo doorstroomde naar het eerste elftal. De clubleiding van FC Groningen hield de poot echter stijf. Absalem mocht onder geen beding weg. Of ze gek waren daar in Eindhoven. Een van de grootste talenten nu nog even laten lopen zeker. Ammehoela.

 

En dus dacht Absalem dat hij écht in de toekomstplannen van trainer Buijs voor zou komen. Niets blijkt nu minder waar. Af en toe vangen we nog een glimp van hem op, als hij zich geconcentreerd warm loopt. Als hij rekt en voortdurend kijkt naar trainer Danny. Tevergeefs. Ooit stelde Hans Nijland dat de helft van de selectie uit eigen jongens moest bestaan. Ondertussen kocht het in Jannik Pohl een spits die er helemaal niets van kan. Het is knap dat scouts juist met deze spits op de proppen kwamen. Pohl werkt hard, maar dat doet de gemiddelde straatlegger ook. Techniek heeft hij niet, conditie wel, scorend vermogen is hem vreemd. En dat voor een spits. Met het aantrekken van Pohl, ook nog eens voor drie jaar, is de opleiding van FC Groningen dood. Als je niet in staat bent zelf een speler van het niveau Pohl op te leiden, trek dan de stekker er uit. Stop dan gewoon met de opleiding. Weggegooid geld.

Pohl krijgt alle gelegenheid om ook het publiek te laten zien dat hij er werkelijk helemaal niets van kan. Hoongelach valt hem ten deel als weer eens een bal van zijn voet springt. Als Pohl scoort, moet iemand hem aangeschoten hebben. Ondertussen krijgt een talent als Absalem geen kans. Verdedigend te kwetsbaar, aldus luidt het oordeel van de professoren die het beslissen in de Euroborg. Alsof de rest van de defensie dat niet is. Neem aankoop Chabot, een speler die niet met ruimte in de rug kan spelen en dus in feite ongeschikt is volgens de visie van trainer Buijs. Chabot is ook een type speler dat je zo uit de jeugdopleiding moet kunnen plukken. Denk ook eens aan Warmerdam als back. Aardige speler, verdedigend zeer matig. Zeefuik wordt gezien als de rots in de branding. Dat wordt echter verward met onnodige overtredingen, een fysiek als Badr Hari en een tomeloze inzet. Ook Zeefuik is kwetsbaar dus. Verschil is echter dat iedereen de kans krijgt om te falen. Week in, week uit het geploeter van Chabot, van Pohl en van Azing op de radio. Behalve Absalem dus. Aan zijn bips voelt z’n vriendin ondertussen de eerste verschijnselen van eelt.

Er is geen plan met de jeugd. Althans, niet als ze doorstromen tot de rijen der senioren. Tot die tijd weten ze precies waar ze aan toe zijn, eenmaal ‘volwassen’ zoeken ze het verder maar uit. In de jeugd hebben ze POP-gesprekken en duidelijke doelen en weten ze bovendien waar aan gewerkt moet worden. Bij de senioren blijft dat uit. Ze zijn selectiespeler en hebben dezelfde rechten en plichten als Pohl en Chabot, maar dan met een kleinere auto. Ze zoeken het maar uit en moeten gewoon hard trainen en verder hun mond dicht houden. Niemand die ze begeleidt, steunt, met ze praat en vertelt hoe de zaken er écht voorstaan, iets dat Gerard Kemkers overigens ook al signaleerde. Jeugdspelers – want dat zijn het nog- worden aan hun lot overgelaten. En dat bij een club die zo verlangt naar een selectie vol spelers uit Beerta, Nieuweschans en Roode Haan. Of spelers die al vanaf de jeugdopleiding bij de FC spelen en dus weten hoe je Kropswolde met de trein bereikt. Absalem traint tot hij een ons weegt. Ron Jans zal in de winterstop wel weer een verdediger halen met ervaring. Of een middenvelder. Het toekomstperspectief van Absalem is daardoor onduidelijk. En dat terwijl de club hem onder geen beding naar Eindhoven wilde laten gaan. Ze zouden gek zijn, Ammehoela, dat kon die Faber lekker vergeten.

Van vernieuwen en eigen jeugd, naar terugvallen op oude bekenden en oude tradities. In recordtempo tracht manager Jans alle sporen van innovatie te wissen. Het liefst was hij eigenhandig ook het Topsportzorgcentrum met de sloophamer te lijf gegaan. Hadden ze vroeger ook niet. Vroeger, toen spelers van de FC zich op trainingskamp nog wel eens vergisten in mannen en vrouwen. Bovendien stuurde Jans de beste trainer in de persoon van Marcel Groninger weg. Ron vond het tijd voor een nieuwe fase en dus kon Groninger z’n biezen pakken. En dat terwijl juist Groninger in zijn laatste seizoen liet zien dé toekomstige hoofdtrainer te zijn en ook Fabers hachje redde. Peter Jeltema keerde terug en zit elke dag vol overgave ja te knikken als de baas iets vertelt.

De spelers lachen ondertussen Hennie Spijkerman uit. Danny mogen ze wel, Ron vertrouwen ze niet en Hans nemen ze alleen serieus aan de onderhandelingstafel. Hans Nijland denkt uiteraard niet aan opstappen. Grote leiders blijven zitten, zei hij. En Hans is een groot en charismatisch leider, zo is hij zelf van oordeel. Ron Jans stopt aan het einde van het seizoen, trainer Danny zit met een kwaliteitsarme selectie en een speler als Absalem wacht het allemaal wel af. Volgend jaar komt er een nieuwe manager. Misschien gaat die wel weer vernieuwen. Maken we gewoon weer nieuw beleid. Gaan we weer opnieuw het wiel uitvinden en strepen we alles wat Ron gedaan heeft met een zwarte stift door. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Wát een beleid. Om urenlang om te huilen.

Vincent Muskee

Reacties:
12-10-2018 om 19:39

Geweldig stuk! Dat ik dit verhaal nu pas hoor over Absalem... ik vraag me al het hele seizoen af waarom we hem niet meer zien en waarom die handwerker er in vredesnaam in staat. Vorig seizoen deed absalem het hartstikke leuk in de wedstrijden die hij meedeed, altijd vol enthousiasme. Dikke puinzooi is het hiero...

Hoekie12-10-2018 om 19:58

Het verbaast mij dat Boerenmacht steeds weer nieuwe critici op het beleid van de FC een podium geeft. Vincent Muskee is een kei in het afbranden van bijna alles wat FC Groningen is. Misschien nog ergens te googelen hoe hij Leandro Bacuna heeft afgebrand. Daar lusten de honden geen brood van. Het betaalde voetbal daar was Bacuna totaal ongeschikt voor. Een jaar later werd hij voor boven de miljoen euro verkocht en speelde hij in de Premier League. Ook ik vind het jammer dat Amir Absalem niet aan de bak komt. Maar om nu te stellen dat Amir nu wat gemist heeft door niet voor jong PSV te spelen... Tjonge tjonge we hebben het over nivo Jupiler Leaque waar hij dan zou ballen. 

Muskee haalt hier zaken aan die op dit forum met de regelmaat van een klok te uit en te na al geschreven zijn. Geen eigen jeugd wordt ingepast durft hij zelfs te stellen. Reis, vd Looi, Hrustic, Freriks en afgelopen weekend Daniël Kaam met een invalbeurt en daarvoor Bacuna. 

Thijs_Faber12-10-2018 om 20:09

Ho ho, wanneer wij iets plaatsen hoeft dat niet te betekenen dat wij het er mee eens zijn. Bij ons kan elke supporter een podium krijgen mits het goed onderbouwd is, wat in dit geval zo was. Net zoals het jou vrij staat om er op te reageren.

13-10-2018 om 19:36

Dag Thijs Faber,

Zou je zo vriendelijk willen zijn om mij eens uit te leggen op welke manier jij het ziet dat Muskee een supporter van onze FC is?

Het is toch werkelijk niet te begrijpen dat jij/jullie een stuk plaatsen wat uber negatief is over alles wat de Fc is en leeft?

En hoezo bepaal je dat het goed onderbouwd is?

Op welke wijze weet jij het dat de feiten kloppen en dat alles correct waar is?

Is punt voor punt geverifieerd?

Je gaat haast een steekpenningen denken Thijs..

Mening prima,maar een negatief stuk als dit op DE supporter site van DE Fc is omvoorstelbaar.

Wellicht moet Muskee een andere club gaan zoeken?Dan is de ergernis voorbij want niets is positief zo te lezen.

Waardeloos is het Thijs en verder niets!

 

 

 

Hoekie12-10-2018 om 20:34

Prima. Over mijn onderbouwing: destijds heeft Vincent Muskee er alles aan gedaan om Leandro Bacuna totaal belachelijk te maken. Dat was in 2013 in het bokkeblad Groot Groningen. Maaskant nodigde hem uit op een persconferentie om er over te praten dat kritiek hebben moet kunnen maar  totaal afbranden in niemands belang is. Meneer Muskee kwam niet opdagen. Datzelfde geintje flikte hij met een stuk over Teixera, achteraf ontkende hij dat geschreven te hebben.

Thijs_Faber12-10-2018 om 20:50

Wij rekenen een schrijver niet af op zijn verleden, als wij zijn column goed onderbouwd vinden plaatsen wij hem, al heeft Foppe de Haan hem geschreven.

12-10-2018 om 20:45

Vind een prima stuk, ben het niet met alles eens.

Ik vind dat jans per direct moet vertrekken, hij heeft er in de korte periode als TD een puinhoop van gemaakt.

Prima trainer, als TD geen ervaring en m.i. totaal en dan ook totaal  ongeschikt.

 

12-10-2018 om 20:54

Ik vind het ook raar dat Absalem geen kansen meer krijgt. Is heel degelijk en doet altijd zijn best. Zal nooit een 8 halen, maar ook geen 4. Zeurt niet en doet alles wat de trainer vraagt. Ik vind handwerker niet verkeerd, maar Absalem had het niet veel slechter gedaan lijkt mij. Laatste wedstrijd bij de belofte gaan kijken tegen Sneek en toen viel hij mij aanvallend positief op. Had zelfs nog gescoord dacht ik. Benieuwd of zijn kans nog komt. 

12-10-2018 om 20:59

Ik vind dit geen overtuigend stukje poezie van deze, overigens geheel onbekende schrijver. Wie is Vincent Muskee????? Aan zijn opvattingen aangaande FC-Groningen lijkt hij mij geen fan van de club en zijn bestuurders. Zou mij voor kunnen stellen dat het een (onechte) zoon van ene Johan Derksen zou kunnen zijn. Ben je mooi klaar mee!!!! 

Nachtwacht12-10-2018 om 21:10

Ik vind ook dat Absalem te weinig krediet heeft.... Voor wat betreft Pohl vind ik het te kort door de bocht en ongenuanceerd. Hoe kun je verwachten dat een speler binnen een maand een elftal gaat trekken, dat vierkant draait? Als je in Deense jeugdelftallen hebt gespeeld, kun je echt wel voetballen...

@ redactie, wat mij betreft tijd voor een wat positiever geluid. Afkraken is te makkelijk....

Thijs_Faber12-10-2018 om 21:16

Een positiever geluid terwijl de club op de 17e plek staat? Dat zou wel heel geforceerd worden. Wij zijn altijd positief, maar ook kritisch waar nodig, en er is weinig positiefs op te merken momenteel lijkt me.

12-10-2018 om 21:42

Maar als we allemaal negatief blijven, komen we nooit van die 17e plek af. Altijd achter de club blijven staan lijkt mij op dit moment beter dan al dat negativisme. Schieten we helemaal niets mee op.

 

Thijs_Faber12-10-2018 om 21:59

Noem het negatief, wij noemen het realistisch. Toch wel grappig hoe wij de ene week worden uitgemaakt voor "spreekpoppen van Nijland" en een paar dagen later voor te negatief. Wij zijn een onafhankelijke fansite, en bieden een podium voor iedereen die zijn of haar mening goed kan onderbouwen. 

12-10-2018 om 22:24

Positief of negatief, het stukje van die Muskee draagt niet bij tot een positief beeld van de FC-Groningen. We kunnen elk en iedereen de schuld geven, feit is dat het team vierkant draait en alle supporters van FC-GRONINGEN verdomd graag willen dat het beter wordt en dat bereik je niet om ook nog op nota bene een FC-GRONINGEN supportersite zo'n stukje als van die Muskee te plaatsen. Sorry hoor!!!!

Hoekie12-10-2018 om 22:33

Afkraken is heel gemakkelijk. Zeker als je van iemand een stukje publiceert die bewezen heeft al jaren de Fc in een kwaad daglicht te zetten en daar voor geen middel schuwt en te laf is zich te verantwoorden en als het hem te heet onder de voeten wordt, alle betrokkenheid ontkent (interview Texeira).  en ja Cambell Johan Derksen is daar een heilige bij. Vreemd dat Boerenmacht wel het verhaal van Absalem verifieert maar niet wat deze figuur met grote regelmaat in het verleden geprobeerd heeft de Fc veel schade aan te brengen. Hij doet heel gewiekst of Absalem hem interesseert om vervolgens als zijn gram om het verhaal heen te draperen. Ik dacht dat we van deze persoon verlost waren maar hij duikt telkens weer op met een vergelijkbaar negatief verhaal. 

FCGmijnclub12-10-2018 om 22:47

Ik begin me serieus af te vragen waar hier de vrijheid van meningsuiting is. Wat ons niet aanstaat mag niet worden benoemd. Het moet altijd positief zijn anders ben je geen echte...

Laat ik dit stellen. Zowel sportief als bestuurlijk rammelt het aan alle kanten en heeft FC de schijn  wel heel erg tegen.

Ik vind het voor Absalem intriest dat hij moest blijven tegen het licht dat van Weert en Jeppie wel wegmochten.

Ook ik vraag me nog steeds af waarom Groninger weg moest terwijl deze trainer bekend stond als tactisch zeer sterk.

Zover mij bekend ging FC de laatste 10 wedstrijden steeds beter voetballen 2017/18 doordat Groninger het team nog meer mocht aansturen...

 

Groen hart12-10-2018 om 21:30

Eindelijk toont BM hun tanden !

12-10-2018 om 21:53

Absalem zou alleen om zijn fantastische kapsel iedere week al basis moeten staan.

Hoekie12-10-2018 om 22:19

Vanavond oranje 21- zien voetballen tegen Duitsland. Twee Fc’ers in de basis. Onze doelman Hoekstra die uitblonk en ook nog eens een penalty stopt 2 minuten voor tijd. Geweldig. 

12-10-2018 om 22:25

Hoekstra tot president!!!!!!!

 

13-10-2018 om 01:13

Absalem heeft het goed gedaan en heeft veel energieke inzet en is technisch vaardig.

Ik vraag mij af waarom hij back speelt.

Hij is tenger en niet erg lang.

Ik zie hem meer als een geschikte  vleugelaanvaller.

Maar ja, bij de FC gaat nu veel mis, constante pech en foute keuzes.

Volgens mij is de FC horoscoop de oorzaak, anders zie ik het niet.

Feijenoord heeft ook jaren gesukkeld en geen woorden maar daden hielpen.

Dus gewoon geduld tot de goede tijden weer komen. 

 

Johan13-10-2018 om 08:48

Ik begin nu echt een beetje moe te worden van dat positieve en je mag niks zogenaamd negatiefs neerzetten, want o jee daar help je de club niet mee. We staan 17e! Er is niet veel positiefs meer. Degene die bij een club als Groningen een selectie neerzet die 17 staat is echt niet goed bezig. Kijk ook even naar Jan van Halst bij FC Twente. Denk niet dat ze bij Twente nu nog roepen dat de aankopen aldaar fantastisch waren en nog even tijd nodig hebben. Ik zou het graag anders zien maar Handwerker en Pohl kunnen er echt niet veel van en ook in de toekomst niet. Ze komen gewoon tekort en ja dat kun je na een paar wedstrijden al zien. Tijd voor een frisse wind binnen de club want zo degraderen we of dit of volgend jaar. De mensen binnen de club zullen een FC hart hebben maar krijgen ook een riant salaris. Dan mogen we ook iets meer verwachten en ook gewoon vinden dat ze hun geld niet waarmaken. We zijn geen sociale  instelling en bij niet presteren word je ook in het echte leven gewoon ontslagen.

Groen hart13-10-2018 om 09:26

Johan niet zo negtief, alles gaat immers goed. Er zijn geen twee spelers weggelopen na een intervieuw na de training. Alles wat we gekocht hebben is top en gaan we weer duur doorverkopen. De lage klassering is een incident en Ene R Jans is de beste TD die we ooit hadden. Onze keeper zat niet dronken in de trein dat is verzonnen door negatieve mensen en nepsupporters.

Het sportcentrum wat Robben zou heten krijgt gewoon een andere naam want onze fantasctische Hans N lette even niet op en kwam een dag voor de opening erachter dat er iets niets klopte (kan gebeuren toch) ?

De lege stoeltjes,  dat is verzonnen door Fox sport, het stadion zat nog nooit zo vol en na de winterstop komt alles goed omdat je met deze spelers makkelijk kunt meedoen met de top 6. Onze scouting zag het dit seizoen zo goed het kan gewoon niet mis gaan.

dus voor alle negatieve forumleden ophouden gewoon denken het komt wel goed. Dat deden onzze vrienden uit Twente ook 

campesino13-10-2018 om 09:53

Thijs faber laat je niet opfokken door door hoekie, we kennen hem zo langzamerhand wel en ene cambell, die hier never nooit zijn mening achterlaat, en nu wel even verkondigt hoe het allemaal moet.

Het is gewoon een interesant stukje van muskee, met een beetje stemmingmakerij, dat wel, maar ik zou niet inzien waarom dat hier niet geplaatst mag worden. Omdat dat tegen de zere zenen van hoekie is?

Persoonlijk mag ik graag alle informatie lezen, pisitief en negatief,om daarna zelf mijn eigen konklusies te trekken. Gewoon blijven plaatsen dit soort stukjes.

campesino13-10-2018 om 10:01

Over absalem, ik mocht hem vorig jaar graag zien spelen. Met die heerlijke wapperende haren deed hij me aan puyol denken. Bovendien kwam er wwat leven in de ploeg als hij en reis invielen. De poleg werd een beetje opgejaagd en het publiek ging er een beetje achter staan.

Handwerker vind ik niet beter, dat geld had je beter kunnwn gebruiken om asaidi een bonus te geven, want die had ik hier wel graag gezien

marcelfcg13-10-2018 om 10:41

Op fcupdate is een stukje te lezen over Assaidi. Jans bevestigd ook de interesse in hem en in Groeneveld. Beiden wilden zelf niet komen. Assaidi wilde liever bij Twente blijven. 

marcelfcg13-10-2018 om 11:02

Bijzonder dat dit stuk door BM wordt geplaatst. Er worden met grote regelmaat posts verwijderd omdat naar het inzicht van BM redactie de inhoud niet onderbouwd wordt en met name opruiend is.

Het stuk van Muskee is zeer opruiend. Als deze meneer journalist is doe ik de aanname dat hij werkzaam is bij hoogstens een dorpskrant. Journalistiek van een bijzonder laag niveau.

Muskee komt over als iemand die met bijzonder veel rancune zit. BM redactie had er goed aan gedaan Muskee te antwoorden dat hij vrij is om een account op BM aan te maken en daarna te posten.

 

13-10-2018 om 11:04

Touché!

13-10-2018 om 11:03

Ik vind Thijs te gemakkelijk reageren op kritiek. Ik vind het ook geen goed stuk, klint nogal gefrustreerd, ook al ben ik er het op onderdelen mee eens. Dat de opleiding dood is omdat Pohl is gehaald slaat helemaal nergens op.

 

"Verdedigend te kwetsbaar, aldus luidt het oordeel van de professoren die het beslissen in de Euroborg. Alsof de rest van de defensie dat niet is."  Samir, Mike en Julian zijn prima verdedigers. Handwerker en Zeefuik prima backs. Bs dus.

 

"Er is geen plan met de jeugd. Althans, niet als ze doorstromen tot de rijen der senioren"  Ik hoef niet eens uit te leggenw at voor groteske onzin dit is.

 

"Ron Jans zal in de winterstop wel weer een verdediger halen met ervaring. Of een middenvelder" Weer? Het zal gvd tijd worden dat die ervaren middenvelder er eindelijk na2,5 jaar komt!

13-10-2018 om 11:18

Waarom reageert Muskee zelf niet??? Wordt hem de broek opgehouden door BM???

13-10-2018 om 12:30

Volgens mij gaat het dhr.Muskee helemaal niet om dat hij het zo zielig vind dat Absalem nu niet bij PSV speelt. Daar zijn maar een paar regels aan besteed. De hoofdmoot in dit verhaal gaat over het feit dat de FC-Groningen een club is waar niets ,maar dan ook niets van deugd. De directeur doet z'n werk niet goed. De Technisch manager is helemaal waardeloos en de scouting deugd ook helemaal niets van. De jeugdopleiding is "dood", en ga zo maar door. Volgens deze Muskee is de club, als ik het goed lees, ten dode opgeschreven. Ik ben het met Marcelfcg eens dat dit stukje een zeer opruiend karakter heeft en had, naar mijn mening, niet geplaatst moeten worden. Boerenmacht is een fansite die fans/supporters van FC-Groningen aan het woord laat, waar iedereen z'n mening mag verwoorden, positief danwel negatief, maar wel binnen bepaalde grenzen moet blijven wat betreft fatsoen en eerlijkheid. Met het stukje van deze Muskee slaat Boerenmacht volledig de plank mis wat betreft deze twee normen. Het mag duidelijk zijn dat dit mijn onderbouwde mening is,Campesino.

campesino13-10-2018 om 12:51

Dat is prima en is je goed recht. Ieder zijn mening. Wat ik niet begrijp zijn de reakties van thijs op de mening van 2 figuren, hoekie en iemand die zelden of nooit wat post. De mening van een paar personen is niet de algemene mening op dit forum, net zomin als de mijne dat is.. ik denk dat de redaktie eerder een spreekpop van nijland is, dan dat zze negatief zijn.

Wat mij betreft is hwt een verademing dat er zo'n stukje wordt geplaatst. Ik ben het ook niet op alle punten eens en de redaktie waarschijnlijk ook niet, maar het is zeker niet opruiend genoeg om het niet te kunnen plaatsen. Wasrom moet je goedpraten wat niet goed is?

13-10-2018 om 13:39

@Cambell Het lijkt me duidelijk dat de meningen over het stuk van Muskee verdeeld zijn. Dat jij dit een opruiend stuk vind is jou mening. We krijgen ook veel reacties over het feit dat mensen dit een realistische column vinden. Dat het niet fatsoenlijk en niet eerlijk is ben ik niet met je eens. Het is een stuk geschreven met duidelijke taal. 

En even over je "onderbouwing"... Het stuk van Muskee samenvatten in eigen woorden en daarna de column oneerlijk en onfatsoenlijk noemen (zonder reden) noem ik geen onderbouwing. Een lap tekst betekent niet dat je het automatisch hebt onderbouwd. 

13-10-2018 om 16:26

Die laatste zin mag wel op een tegeltje, en die reiken we dan maandelijks uit: de niet zeggende lap tekst award 

13-10-2018 om 16:27

*niets

Groen hart13-10-2018 om 13:20

Campesino volledig met je eens.

pepi6813-10-2018 om 13:39

Het gaat de schrijver denk ik ook niet om Absalem. Is gewoon als voorbeeld bedoelt wat er zoal mis gaat.  Ik geloof ook niet in het succes van het TopsportZorg Cebtrum of whatever, omdat ik vind dat dit alleen kan gaan werken als het 2e hoger speelt (zoals AZ en Utrecht jeugd) vanwege hogere weerstand. En ik vind dat het eerste elftal altijd dient te bestaan uit een goede mix (jong talent en ervaren krachten, harde werkers en een paar technische spelers) Dat 1e zou dan beleid moeten zijn om naar toe te werken, en 2e is pure noodzaak om beetje mee te kunnen doen (of zelfs te overleven!) in de ere divisie. En het bestuur mag daarvoor verantwoordelijk worden gehouden i.p.v. kop in het zand te steken of te denken dat het vanzelf wel goed komt.

13-10-2018 om 14:43

Juist Pepi , Het scenario moet zijn niet meer dan 3 of 4 talenten in het eerste. 

Deze jongens moet omringt zijn met ervaren en geslepen spelers om door te groeien naar een hoger niveau

Spelers als Antuna en Hrustic hebben gewoon niet het eredivisie niveau

Onder 23 moeten minimaal tweede divisie spelen om elk jaar 3 a 4 spelers af te leveren aan het eerste!!

Wat nu gebeurt O23 speelt te laag en een beetje talentvolle speler worden veel te snel doorgeschoven naar het eerste!

 

brummie13-10-2018 om 15:49

Inzendingen, zoals van Muskee, of van iemand anders geven juist het forum meer diepte en ruimte om onderling van mening te wisselen lijkt me.

Een inzending of column kan bijv. prikkelend, geestig, gelaten, positief of meer negatief zijn. Zo blijft het forum levendig in mijn ogen. En hoeven we het niet altijd met elkaar eens te zijn! 

Lekker doorgaan zo Thijs & co.

Hoekie13-10-2018 om 20:25

Ik heb veel respect voor de redactie van Boerenmacht. Zij moeten vooral zo door gaan zoals Brummie aangeeft. Ik ben het met Thijs eens dat er niet veel positiefs te melden is en dat daardoor het negatieve nieuws overheerst. Het zou mij niet verbazen dat sportief gezien het diepste punt nog niet is bereikt. Angst en paniek zijn slechte raadgevers. Ik begrijp bijna alle negatieve reacties want ook ik kom bijna elke wedstrijd teleurgesteld terug van weer een waardeloze wedstrijd. Toen het seizoen en de voorbereiding nog moest beginnen waren er veel complimenten dat Mahi er nog bij zat, Reis, v.d. Looi, Doan, Zeefuik en daarna Padt hun contracten hadden verlengd. Ook ter Wierik kon worden behouden en Chabot weliswaar aan de dure kant werd aangekocht. Bij mij stonden nog 2 spelers op het verlanglijst een goede spits en een goede ervaren creatieve middenvelder. De naam Cassierra deed vermoeden dat hij die goede spits zou moeten kunnen worden. Ook ik had liever Matavz als spits gehad maar ik denk dat zijn salariseisen erg hoog zijn. Thomas Bruns is helaas ook afgeketst. Ook is gebleken dat  geprobeerd is aan te trekken. 

Reactie verwijderd door redactie

Hoekie13-10-2018 om 20:36

Dat al deze bovengenoemde zaken zelfs negatief worden uitgelegd wil er bij mij niet in. Dat nieuwkomers Pohl en Handwerker in een vierkant draaiend elftal worden afgeserveerd evenmin en dat de jeugd geen kans krijgt is natuurlijk flauwekul. Natuurlijk worden er fouten gemaakt maar als het slecht gaat, leer je wel de echte supporters kennen, a farmer till i die. Ik wens iedereen die de Fc een warm hart toedraagt een goed weekend.

14-10-2018 om 00:36

Ik mis absalem ook. Ik vind de selectie keuzes hier en daar best briek. Vorig jaar onder faber  ook al. Jongens moet je vertrouwen geven en beter maken, beetje oog hebben voor een lopend elftal qua individuen die ontwikkelen. Ja ik weet het ik ben vaag maar ik bedoel gewoon: ik mis gevoel voor het smeden van een mooi elftal bij de trainers. Het team heeft qua kwaliteit zeker een jasje uit gedaan door vertrekkende spelers. Maar toch moet er iets moois uit kunnen bloeien. Da's  toch echt wel te zwak nu. En de hoofdtrainer was te rooskleurig bij de start. Dan kun je beter wat underdog positie  innemen bij de start en pas later roepen dat je Vitesse nivo haalt als je daaraan kunt ruiken.

14-10-2018 om 09:37

Goed stuk over absalem, gisteren wezen kijken bij jong fc Groningen en het was een genot om naar die jongen te kijken. Frusterend voor Absalem dat hij dan ook geen kans krijgt als je ziet hoe handwerker een aantal weken  staat te schutteren. Hopelijk komt zijn kans nog en kunnen wij weer genieten van deze jongen. 

14-10-2018 om 12:50

Absalem is niet gepasseerd ( in de letterlijke zin van het woord ), maar voor een back, zônespeler vond de TM het nodig dat er voor het hele seizoen, er naast Zeefuik nog een speler klaar staat ( bij blessures en schorsingen ) zowel op rechts als op links, om achterin niet overlopen te worden., want dat Groningen weinig scoringskracht had was voor het seizoen al wel duidelijk.  Handwerker werd voor een jaar gehuurd om het mogelijk te maken dat Warmerdam kon doorschuiven, en dat er van achteruit opgebouwd kon worden, en ook dat deze gehuurde speler evt op de plaats van Zeefuik zou kunnen spelen. Die noodzaak bleek al na een paar wedstrijden toen er niet erg progressie in het spel kwam.

 

Het gaat razendsnel, iedere paar weken verder is weer een nieuwe realiteit, en met het feit dat de Eerste selectie gewoon smal is in aantal gelijkwaardige spelers, begrijp ik (dat wil zeggen kan ik begrijpen ) die keuze voor zowel het halen van Handwerker als Chabot.   Het bezwaar dat Jans heeft gesteld rond eind augustus, is dat Groningen eenvoudig het geld niet heeft om gewoon een paar ervaren en dragende spelers meteen te halen...dat blijkt nu ook een schaduwzijde te hebben, want de realiteit van het moeten presteren om punten te sprokkelen, dat is nog meer duidelijk geworden.

Het is mij trouwens ook duidelijk geworden, en bevestigd, dat er straks in de winterwindow wél "spelers bijkomen"...kennelijk is hier nood-breekt- wet gedachte van toepassing, want de nieuwe realiteit van vandaag  eist dat van de club, en ook hierdoor zal je straks misshien wel van een zigzagbeweging van de staf  kunnen spreken, Kan het financieel dan opeens wel?  dan mag je zeggen dat er dit seizoen niet slim genoeg met het spelersbeleid  is omgesprongen.

Tegelijk vind ik ervan dat  in die moeilijke context van spelers met een beperkt budget contracteren EN eigen jeugd inpassen, EN dat allemaal in korte tijd:  maanden niet jaren krijgen deze spelers en de trainer de tijd om de ommekeer te laten zien.  En dan niet met het rode potlood een naam van een speler doorstrepen of juist een speler als Absalem of Reis  met ups en downs laten invallen, maar wel op de goede koers blijven...? ik bedoel maar: dat is een hell of a job. Vaak gaan jonge spelers in zo'n situatie nog meer aan zichzelf twijfelen, zie Hoesen, Tibbling Sorloth enz.

Of Nijland en Jans en Buys de aangewezen personen zijn om zulke beslissingen (juist) te nemen, dat laat ik terzijde, al is er op BM bij posters vaak geroepen dat zij dat niet zijn...mij best, maar een andere staf heeft in principe met dezelfde beperkingen te maken. Wonderdokters bestaan, maar ook die zijn schaars.  Dat Chabot-halen naar vóren werd geschoven als prioriteit versterking ( fysiek en kopsterk en een goede passer ) in plaats van het geld gebruiken voor een scorende aanvaller, is na het vertrek van Bacuna, Drost Veldwijk en Van Weert, maar dat is achteraf praten, ongelukkig ingevuld met de weinig scorende Pohl..maar natuurlijk heeft dit duidelijk wel gevolgen voor het evenwicht in de groep. Verder zal er geen CV in de A jeugd met dezelfde kwaliteiten als Chabot klaarstaan als Memisevic vertrekt.

Ik begrijp dat Absalem is aangehouden in de transferwindow en (NU) nog niet speelt, op zo'n manier verklaard kan worden. Natuurlijk heeft de FC ook andere doelen: voor hem een grote transfersom later krijgen, bijvoorbeeld; en ik ben ervan overtuigd: hij komt er zeker in als er een paar wedstrijden zijn gewonnen en FC G redelijk stabiel op plek 10- 12 staat.  En in de winter komen er spelers bij die met deze Absalem maar ook met andere jonge spelers die opeens wel op een hoger plan kunnen combineren.  

Tenslotte: het argument dat je sportief en qua beleid niet altijd 100% hits haalt, en dus ook langere tijd in een herstelfase komt ( de concurrentie zit niet stil ) dat bljkt wel uit grotere clubs waar wel geld voorhanden is geweest ( Feyenoord, Twente, Utrecht, Vitesse. maar zelfs ook bij Ajax ) Jarenlang was daar interne strijd en verschillende meningen of groepjes binnen het bestuur vandie clubs, over  hoe de selectie eruit moest zien...en pas na veel jaren zie je opeens zo'n club hoger staan op de ranglijst en wel succes met beter spel  afdwingen.

Dus korte termijn oplossingen: nee die zijn er niet .  Grote veranderingen, zoals een "buitenboordmotor = externe geldschieter") dat moet duidelijk nog komen, en we moeten maar afwachten wat er dit jaar van het elftal  terecht komt, zoveel is wel duidelijk.... Maar daarom blijft het nog steeds de moeite om de verrichtingen van club en van de individuele spelers  op de voet en met positieve verwachtingen te blijven volgen.

14-10-2018 om 16:34

Dag Thijs,

 

Reageer je nog even op mijn vragen aan jou?

Wel zo fatsoenlijk lijkt me.

 

15-10-2018 om 10:30

Dag Thijs Faber,

Dank voor de reactie,dat kan ik waarderen!

Denk dat het ook voor een hoop helderheid zorgt wat de reden is van plaatsing.

Het blijft nog steeds een waardeloos stuk als je het mij vraagt maar dat is mijn mening en die mag ik hebben.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!