Terug

Deel deze pagina:

Gaat Sunderland's Dick Advocaat voor Virgil van Dijk? + update vrijdag 19 juni Celtic verkoopt (voorlopig) nee

Door Redactie 7 reacties

Eerder deze week werd bekend dat Dick Advocaat als trainer aanblijft bij de Engelse Premier club Sunderland. Magic Dick behoedde de Engelse laagvlieger  voor degradatie en krijgt naar verluidt een transferbudget toegewezen van 50 miljoen pond om zich flink te gaan versterken. Volgens het Engelse medium Daily mail staan Jordy Clasie van Feyenoord en oud FC er Virgil van Dijk (inmiddels al weer 2 jaar onder contract bij Celtic) bovenaan de shortlist. Van Dijk werd het afgelopen jaar met meerdere clubs in verband gebracht. Tot een transfer kwam het maar steeds niet. De kans is groot dat tijdens de aankomende zomerse transfer periode Van Dijk toch een overgang krijgt van de Schotse naar de Premier League. Mocht het tot een transfer komen kan FC Groningen een mooi bedrag van een eerder bedongen doorverkoop percentage van 10% + een opleidingsvergoeding tegemoet zien. 

Begin dit jaar plaatsten wij dit bericht

Update vrijdagavond 19 juni  - Het ziet ernaar uit dat Virgil van Dijk voorlopig bij Celtic blijft. Sunderland met trainer Dick Advocaat aan het roer wou van Dijk graag overnemen van Celtic. De Schotten hebben (in eerste instantie) gezegd niet te willen onderhandelen. Celtic's assistent trainer John Collins zegt tegen het medium "The Northern Echo" dat de club van Dijk nodig heeft om de kwalificatie van de Champions League af te dwingen. Deelname aan de groepsfase is van groot belang voor de club, een vroegtijdig vertrek is nu onbespreekbaar. Op zijn vroegst kan er eind juli/begin augustus eventueel verder worden gepraat mocht de groepsfase niet bereikt worden. Tussen 14 en 22 juli speelt Celtic twee wedstrijden om de groepsfase te bereiken. Het contract van Virgil van Dijk loopt nog 2 jaar door. Naar verluidt vraagt Celtic een transferbedrag van 15 miljoen euro. Collins benadrukt mocht Celtic zich kwalificeren voor de Champions League, dat Virgil van Dijk in dat geval sowieso blijft. 

Reacties:
05-06-2015 om 19:36

50 miljoen engelse pondjes volgens mij.

FCGmijnclub05-06-2015 om 20:36

Inderdaad Bokko, 50 miljoen pond meldt Dailyrecord.co.uk.... - inmiddels aangepast.

campesino06-06-2015 om 09:46

van dijk in oranje. on begijpelijk dat stumpers als bruma en BMI keer op keer mogen falen en dat van dijk niet eens een kans krijgt.

De enige reden dat ik gisteren de wedstrijd uitkeek was dat ik hoopte dat chery erin zou komen. maar ondanks dat hiddink nog een zesde wissel achter de hand had mocht hij lekker op de bank blijven. jammer.

07-06-2015 om 21:15

wat kan Van Dijk niet wat andere verdedigers in het Nl elftal wel (goed)  beheersen?  Vooral met een 4-4-2 is de lange bal van Van Dijk een pré, maar dan moet eerst Hiddink van z'n geloof vallen.

Robba08-06-2015 om 09:50

Het probleem van Guus is dat Guus een duidelijk PSV hart heeft, en daardoor mislukkelingen als Wijnaldum (loopt keer op keer in de weg en doet nét elke keer de verkeerde keuzes maken) ,Bruma (praatjes heeft die wel klaar) en Narsingh ( kan echt geen goal maken) continu maar oproept. Bruma is een jonge knaap, maar is een lachertje als je ziet dat we straks met deze jongens het EK moeten gaan spelen. Met deze pubertjes van PSV word je falicant uitgelachen Ron Beton en Virgil samen achterin, dan heb je ook een aardig centrumblok geposteert. Op naar het einde van Guus !

Marco19-06-2015 om 21:54

Het onderhandelingsspel is begonnen. Belangrijker voor Groningen is ook niet of Van Dijk vertrekt, maar hoeveel hij opbrengt. 

Dan is 15 miljoen euro al een super bedrag, waarbij menig premier league club moeiteloos 15 miljoen pond kan betalen, en dan is hij verkocht. 

 

 

21-06-2015 om 17:01

update 20 juni, bron "transfernieuws":

Volgens John Collins ( ass trainer bij Celtic) is Virgil van Dijk dicht bij een transfer naar Engeland, en kan hij het niveau van een grote club in de Champions Leage in Europa gemakkelijk aan. " Beste Verdediger van Europa "  en "een dragende speler"noemt hij 'm. Van Dijk moet volgens hem goed nadenken naar welke club hij gaat, en niet meteen ingaan op het eerste aantrekkelijke bod. Verder begrijpt deze trainer niet dat Van Dijk niet al voor Oranje is geselecteerd,.   

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!