Terug

Deel deze pagina:

Ook Joël Amakodo weg bij FC Groningen Onder -23

Door Redactie 7 reacties

De gesprekken met alle spelers over het al of niet blijven bij FC Groningen Onder -23 zijn in principe afgerond. Centrale verdediger Joël Amakodo die 2 jaar geleden overkwam van Achilles 1894 moet eveneens uitkijken naar een andere club. Het doorselecteren bij Onder -23 is vrijwel afgerond. Er zijn nog onderhandelingen gaande met David Browne. Met de revaliderende Kasper Oldenburger en Mohamed Abdulkarim gaat de club in april om de tafel. 

Het is voor alle vertrekkende spelers te hopen dat zich clubs gaan aandienen uit de Jupiler League, tweede of derde divisie.

Wim Masker (Gezinsbode) stelt dat zij veel te goed zijn voor het niveau hoofdklasser of lager. Een slotopmerking waaraan wij ons graag bij aansluiten.

Reacties:
kees29-03-2017 om 20:56

wat zou de reden zijn:  overtallig of een bezuiniging of niet goed genoeg perspectief straks  voor het Eerste  ??   

harley29-03-2017 om 22:31

Gewoon niet goed genoeg. Geen bezuiniging want voor hem komt een ander...denk ik dus..

29-03-2017 om 23:05

Doorselecteren stromen vast genoeg door van onder die jonger zijn en of meer potentie

Rob197030-03-2017 om 11:26

Off Topic, wat wordt er in de VI haarfijn uitgelegd, wat hier door enkele forum posters vaak wordt geschreven. Een aanrader. Waarop mijn enige reactie is, hoe kan een Jeltema zeggen dat de opstartfase tijd nodig heeft, het is toch geen snuffelstage die hij gaat lopen. We praten bij Groningen over een volwassen voetbalorganisatie met grote economische belangen. Dit is niet alleen de fout van Jeltema om hier blanco in te stappen, maar ook een inschattingsfout van Nijland om de structuur dusdanig weg te zetten, dat men nu tot de conclusie komt, dat het niet lekker loopt.

De grote schoonmaak onder de overige elftallen is net als vorig jaar enorm groot. Ook dit is een teken dat de scouting niet op de juiste wijze werkt. Veel gescoute spelers hebben geen potentie, daar moet je ook wat geluk mee hebben. Veel spelers zijn al afvallers bij overige bvo's en proberen het dan nog bij Groningen, Geen gezonde situatie. Wat Jeltema zich wel mag aanrekenen is dat hij nu wel lang genoeg binnen de club aanwezig is om te gaan oogsten. Ik heb alleen het idee dat hij niet gezaaid heeft.

 

Roelofsky30-03-2017 om 13:01

Helemaal mee eens Rob1970 ..... Jeltema moet gauw weg anders gaat de hele club naar de kloten er is geen TS beleid.

rob roy30-03-2017 om 13:50

Het is nu dus duidelijk bewijs dat, na het vertrek van Henk Veldmate, die hier op dit forum vele malen voor rotte vis is uitgemakkt, het scoutingsbeleid en de "know how" op voetbalgebied helemaal is verdwenen. Jeltema en consorten hebben faliekant gefaald in alle opzichten. Hier is Hans Nijland gedeeltelijk verantwoordelijk voor, want die heeft z'n "vriendje" binnen gehaald, zonder na te gaan of die man op voetbalgebied ook maar enige kennis had, wat nu duidelijk blijkt dat hij dat niet heeft. Hans zelf is een supporter van de clib en heeft ook op voetbalgebied geen enkele kennis. Hij weet misschien dat een bal rond is maar houdt het dan ook mee op. Scouting van voetballers is een apart beroep, je moet veel kijk hebben op de mogelijkheden die een voetballer bezit en op wat voor positie de man moet spelen. Hier bij de club wordt veel te veel met spelers "gerommeld" met de posities waarin zij moeten spelen. Een CV als linksback, een middenvelder in de verdediging, dan weer een linkspoot op rechts, dan weer een rechtspoot op links, en ga zo maar door. Geen vast patronen inslijpen. Kortom de verkeerde spelers op de verkeerde plaatsen. Je hebt de juiste spelers nodig voor de juiste plaatsen en daar schort het de laatste jaren gewoon aan. Ben het helemaal met Roelofsky eens, die hele scouting moet opgeruimd worden, Peter Jeltema voorop met in z'n kielzog Jurrie Koolhof en Matt Busby en nog een paar van die goedbetaalde meelopers. Weg ermee en dan een hele nieuwe scoutingsgroep formeren met mensen die er echt verstand van hebben. Ja, en dan rijst de vraag waar vind je die en willen die bij de FCG werken. Blijft altijd moeilijk om de goeie ploeg bij elkaar te krijgen!!!! 

Rob197030-03-2017 om 15:56

In de tijd van Veldmate, liep ook Martin Koeman, Piet Fransen nog bij de club. Echte clubmensen met veel voetbalverstand. Mocht je met deze mensen een discussie aangaan, dan konden zij ook verwoorden waarom iets was. Dat mis je nu helemaal. Veldmate, had wel speciale iedeeen, maar was wel een echte voetbalman. Jeltema en Nijland zijn zoals jij schrijft Rob totaal geen voetbalkenners. Het goed scouten van speler is niet een eenvoudige opgave, dat kun je wel zien hoe enthousiast ze bij de Fc over Sorloth zijn. Ik krijg rode vlekken, als ik deze jongen zie spelen. Het is niet erg, als je dit soort spelers binnenhaald als talent, maar dat is bij hem niet aan de orde. Hij is gehaald om eerste spits te worden, iets wat ik niet zie gebeuren.

Het is een gebed zonder eind, als ik de interviews lees of hoor, wat een onzin allemaal. Theoretich gelul noem ik het. De juiste balans, evenwichtige selectie, leeftijdsopbouw, hou hier toch snel over op, je moet er voor zorgen dat je een goed elftal hebt, de rest is een klein onderdeel. De meest succesvolle ploegen, die prijzen wonnen, waren aardig op leeftijd en dus niet in balans. Twee 32 jarige centrale verdedigers opstellen is fout, maar anders ook niet. Bayern Munchen is daar op dit moment een voorbeeld van, hoog in leeftijd met maxmale prestaties. 

brummie30-03-2017 om 20:15

In de Vi een duidelijk verhaal waar de uitdaging ligt bij fc. Naast de pijnpunten scouting wordt ook aangemerkt dat Veldmate ook zijn missers had. Ook de nieuw ingevulde positie van hoofdscout (aalbers) heeft tijd nodig wordt geschreven. Net als dat elke misser zijn eigen verhaal heeft en dat het steeds moeilijker wordt om spelers zoals Tadic en kostic te halen vanwege de sterkere financiële armslag van competities om ons heen. Er zijn meerdere factoren aan te wijzen. Aan fc de schone taak om deze factoren te anticiperen. De laatste aankopen van afgelopen jaar geven moed. Hopelijk lukt het om de lijn omhoog door te trekken. 

Rob197030-03-2017 om 20:48

Brummie jij bent altijd positief, dat valt te waarderen, maar zoals jij dit benaderd, zo doen ze dat ook op hoog niveau binnen de club ook. Er moet veel kritischer gekeken worden. Ik kan namelijk niet ontdekken dat de laatste aankopen van gedegen kwaliteit is die mij moed geeft. Als ze denken dat ze op de goede weg zijn, dan hebben ze het goed mis. In de topjaren in het begin van de Euroborgjaren, waren ze goed bezig. Met veel knowhow op voetbalgebied en kwaliteitsmensen op de cruciale functies, ook daar is de kwaliteit afgenomen. 

brummie30-03-2017 om 22:05

Rob1970, ben echt niet altijd positief hoor. Maar er zijn vaak verschillende kanten aan het verhaal. Eenduidig de schuld alleen bij scouting neer te leggen gaat mij te ver. Mijn inziens speler er meer factoren, waarin FC niet veel invloed op heeft (gehad).

De topjaren in de euroborg zijn niet te vergelijken met het voetballandschap heden ten dage. Daarnaast vielen in die tijd de missers gewoon ook minder op, omdat FC goed presteerde en aantrekkelijker voetbal speelde.

Elke club heeft zijn missers, kijk maar eens bij bijv. AZ (matthias Johannson 1,5 miljoen aankoop, mag nu weg), of Heerenveen (Simon Thern, niet geslaagd , uitgeleend). Het zijn uiteraard maar een paar voorbeelden, maar als je sites volgt van andere clubs in de eredivsie, zie je vaak de term "grote schoonmaak" voorbij komen. Bij veel clubs loopt bezettingsgraad stadions terug.

De interesse in spelers bij Fc is ondanks mindere prestaties toch nog redelijk goed te noemen. Zeker als je dit afzet tegenover andere clubs in de eredivisie. Dat er dingen beter moeten is duidelijk. Blijf er ook bij dat Faber niet genoeg uit deze selectie heeft gehaald tot nu toe. Verder ook weinig geluk gehad dit seizoen en ondanks een hele reeks zonder verliespartijen, teveel gelijke spelen en dus minder punten. 

Ik denk dat binnen FC juist heel kritisch gekeken wordt, en men er intern echt aan werkt om de boel beter op de rit te krijgen.

De prestaties en het mindere voetbal zorgen ervoor, dat de dingen die wel goed gaan onderbelicht blijven. We hebben een mooi stadion (met eindelijk een goede grasmat!), een stabiele leiding aan het roer (continuiteit), experience Center is geopend, en een topsportcentrum in aanbouw. 

Natuurlijk moet het op het veld gebeuren, daar draait het uiteindelijk om. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Scouten is ook een beetje geluk hebben hoe en of een speler zich doorontwikkelt. Ik denk dat juist FC met ontwikkeling topsportcentrum betere randvoorwaarden worden gecreeerd, waar we in de (hopelijk) nabij toekomst de vruchten van gaan plukken. Fc onderscheid zich hier echt mee t.o.v. veel andere clubs. 

Carlos Aalbers is nu hoofdscout, was voorheen o.a.  8 jaar TD bij Willem II. Verwacht dat na een jaar werkzaam te zijn geweest, hij nu zijn draai gevonden heeft en dat hij in zijn 2e jaar dienstverband beter tot zijn recht komt. Te wierik lijkt mij een prima eerste transfer voor het komend seizoen, al moet dit uiteraard nog blijken. Een leiderstype hebben we nodig, al een paar jaar sinds vertrek botteghin. In VI staat ook staat dat bijna elke club een routinier zoekt, met leidinggevende kwaliteiten, maar zulke spelers vrijwel simpelweg niet meer te betalen is voor clubs in de eredivsie. Heerenveen had Schaars, maar raakte al snel langdurig geblesseerd. Dit type speler zie je eigenlijk niet meer op de velden, helaas moet ik zeggen.

Om af te sluiten, ik ben zker niet altijd positief. Maar zie altijd lichtpuntjes. Ben blij met mijn 5 jaar kaart, en zie niet in om wat voor reden dan ook, om niet meer mijn cluppie te steunen in het stadion. 

Rob197030-03-2017 om 23:36

Brummie, misschien denk je over mij dat ik vaak de negatieve kant beschrijf, maar dat heeft toch ook een reden. Mijn gevormde meningen die ik hier post, komen helaas niet uit mijn onderbuik, maar zijn gestoeld uit informatie, die ik tot mij krijg. Ik zal ook zeker de eerste zijn die positief zal posten als dit aan de orde is, maar dat is op dit moment niet altijd het geval. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!