Terug

Deel deze pagina:

[Update 22.00 uur + de foto's] Presentatie Uriel Antuna, maandag 21 augustus 2017

Door Redactie 20 reacties

Antuna is medisch goedgekeurd, de papieren zijn in orde en vanaf zondag is Antuna beschikbaar zegt Hans Nijland. FC Groningen heeft een tweede optie tot koop* bedongen. Nijland bedankt Hugo voor het begeleiden van Antuna en diens ouders tijdens de afgelopen dagen. FC heeft een taart laten maken, Antuna is vandaag 20 jaar geworden. Peter Jeltema licht het aantrekken van Antuna toe en zegt onder meer; er werd gezocht naar snelheid en diepte. We zijn in gesprek gegaan met Manchester City. Antuna is een snelle rechteraanvaller, daardoor nog meer variatie in de voorhoede, het is aan de trainer wanneer Antuna gaat voetballen. Hugo die ooit op jonge leeftijd als speler naar FC kwam - en veel kennis heeft wat er op zo'n jonge leeftijd als speler bij komt kijken, gaat hem ondersteunen. Het is een mooie, plezierige versterking waarvan ik denk dat we er een hoop plezier aan kunnen beleven aldus Jeltema.

* (aanvulling tweede optie tot koop - mocht Manchester City uiteindelijk toch van Antuna af willen - bv. speler maakt het niet waar - heeft zijn eerste club in Mexico de eerste optie en FC Groningen de tweede optie tot koop).

Antuna zegt over zichzelf, ik heb van jongs af aan gespeeld voor Santos Laguna,  ik kom uit een gezin met vijf kinderen waarvan de meeste jongens zijn. Voetbal heb ik geleerd op straat. Ik wil minuten maken en goals maken.

Uriel Antuna gaat spelen met rugnummer 14.

Gerelateerd artikel

Update 22.00 uur - Antuna wou vandaag al gaan meetrainen. In Mexico is men gewend om elke dag bij de club te zijn. Hij vond het vreemd dat spelers hier soms een dag vrij zijn. Zijn ouders verblijven de komende 3 maanden in Nederland en moeten dan een maand terug in verband met de visa. Daarna komen zij terug. (bron - FCG Radio)

 

Reacties:
nulvijftig21-08-2017 om 16:47

Maar een tweede optie tot koop, ik snap dat nog niet helemaal. Dus Groningen huurt eerst Antuna voor twee jaar, mocht zijn oude club hem dan willen kopen, hebben zij de eerste optie, mochten ze daarvan afzien, heeft Groningen een optie? Waarom dan een huurdeal met City en niet meteen kopen? om het risico van een miskoop te verkleinen? En als hij succesvol is, zal Groningen hem waarschijnlijk toch niet kunnen kopen.. Ik ben in ieder geval benieuwd en hoop dat Antuna een succes wordt.

Hgz21-08-2017 om 17:30

Ben benieuwd naar deze speler. Denk dat hij Drost eruit speelt. Nu nog een goede verdedigende middenvelder graag want het middenveld heeft zo een speler nog nodig 

21-08-2017 om 18:18

deze jongeman is pas 1x ingevallen op het hoogste niveau in mexico. ik verwacht er niet zoveel van gelijk , als hij echt een groot talent is komt hij vanzelf in de basis.

Groen hart21-08-2017 om 18:57

hoop,dat hij een aanwinst is .

kees21-08-2017 om 19:02

Wat mij betreft speelt Antuna zondag...die berichten over geblesseerde Kane. en Memisevic! die staan natuurlijk haaks op wat vlak voor de wedstrijd tegen Ajax werd beweerd, nl dat "iedereen fit is".

werkvoetbal is vereist tegen FC Utrecht, en gezien de spelers KAN het ook...maar dan moeten de zwakke plekken eruit.  Desnoods Mahi aan de kant...en Drost mag van mij ook op de bank.

benieuwd hoe ze het oppakken volgend weekend.  

M0i21-08-2017 om 21:12

De aanvalstactiek van Utrecht is gisteren uitgebreid besproken in Studio Voetbal. Moet de TS maar even terug kjjken. Niet dat het veel zal helpen, Utrecht heeft een uitstekend team en kan top 4 spelen. Sat gaan onze juffers niet redden. 1-3.

kees21-08-2017 om 19:02

Wat mij betreft speelt Antuna zondag...

rob roy21-08-2017 om 21:54

En nou als de gesmeerde bliksem naar de sportschool en het krachthonk want er kan wel iets meer spiermassa bij, dacht ik zo. Leuk manneke en als hij nu ook nog een beetje ballen kan, schieten we er toch nog iets mee op, want wat ze gister lieten zien, daar krijg je tranen van in de oogjes.

herman196021-08-2017 om 22:39

Ach speelt 1 wedstrijd en dan naast Doan op de bank, of niet Faber!!

herman196021-08-2017 om 22:44

dat is wat ik bedoel met groot bombari binnen halen en dan gewoon op de bank, moet ff  wennen

aan het spel. ja als de competie is afgelopen hoeft het niet meer.

Man geeft deze voetballer toch het vertrouwen,en laat het beste team staan.

Faber ik had zoveel vertrouwen in je ,maar de laatste tijd PFFFF

16 goals tegen in 6 duels,tijd om na te denken.

 

21-08-2017 om 23:15

dus moeten deze antuna en doan maar spelen? geen ervaring op het hoogste niveau? als groningen nou een goed draaiend team was met een paar flink ervaren krachten , kon je deze jongens toepassen. maar nee nu niet helaas.

Nogutsnoglory122-08-2017 om 00:29

Gaat gewoon in Jong Groningen spelen met af en toe 10 minuten invallen tot de winterstop. Kan de teksten wel dromen: we gaan deze jongen voorzichtig brengen, vergeet niet dat hij pas 20 jaar is en van een ander continent kom bla bla. En waarschijnlijk gaat Doan ook niet zoveel minuten maken. Als Mahi blijft denk ik dat de problemen voorin wel meevallen. Ik zou gaan voor een 4-4-2 met Mahi en Veldwijk in de spits. Die zijn veel beter complementair dan Veldwijk en Van Weert. Op deze manier kun je het middenveld ook wat versterken want dat is echt onze achilleshiel. Bacuna-Jensen -Drost kan echt niet dat gaat ons heel veel punten kosten. Jensen is nog redelijk constant/ stabiel maar beslist geen hoogvlieger. Drost heeft nu zoveel kansen gehad en is echt een miskoop, helaas je verlies nemen zoals met Tibbling en verkopen of als dertiende/veertiende man gebruiken. Had eerst veel sympathie voor Bacuna maar dat is hij bij mij toch zienderogen aan het verliezen terwijl hij wel de potentie heeft. Maar hij blijft maar vervallen in dezelfde fouten. Okay hij is jong maar hij heeft inmiddels al flink wat eredivisie ervaring. Speelt vaak als een kip zonder kop en leidt ontzettend veel balverlies in, speelt teveel in 1 tempo en heeft een laag rendement . Ook sjokt hij vaak als een bejaarde over het veld en vergeet vaak zijn man te houden. Groningen is erg gebaat bij een type Kieftenbelt dan komt iemand als Doan ook beter tot zijn recht. 

kees22-08-2017 om 04:28

Ik kan je gevoel goed volgen...was FC Groningen een top 3 club dan zou er sneller doorgeselecteerd kunnen worden, en ook fouten hersteld kunnen worden...denk aan Boetius bij Feyenoord die nu voor 1,5 miljoen is teruggehaald - destijds voor 2,5 milj. Verkocht.

 

maar terug naar ons cluppie...als het zo verder gaat dan komt Reijnen straks niet meer in de basis, denk ik, Drost gaat het net zo...met al die video analyses word duidelijk dat bij die tweede goal van Ajax de speler weer werd losgelaten door Reijnen.

trouwens vroeger had de FC ook middelmatige spelers, maar die stonden in het dienst van het elftal, aan de zijlijn te zwoegen... Nu zal er weer gekeken worden hoe ze tegen Utrecht spelen, komt er opnieuw een zeperd, dan haalt Nijland toch nog een VMV., denk ik maar...anders loopt hij het risico dat zijn geloofwaardigheid nog weer een deuk oploopt.

Hgz22-08-2017 om 08:13

Die broodnodige verdedigende middenvelder komt er niet denk ik Kees.  Zij zien het gewoon anders of ze zien het helemaal niet dat er een probleem is op het middenveld. Ze maken weer de fout om de mening van vele supporters die ook zien dat het middenveld te licht is in te zien. En dan in de winterstop erachter komen wat velen hier al hebben aangegeven pas inzien. Dan wordt er pas een goede balafpakker/leider gehaald.  Maar dan zijn al veel punten verspeeld. Ze zien gewoon niet waar de zwakke plekken liggen. Reijnen , Drost opstellen net zo.  Iedereen ziet het dat die niks brengen maar toch opstellen,  ze zien het gewoon niet. 

kees22-08-2017 om 14:31

Is jullie niet opgevallen dat Drost (en trouwens ook Reijnen)in de voorbereiding en bij de open dag  en op de officiële Fcg website juist extra in de schijnwerpers stond...als een soort clubspeler?  

Vanuit zakelijk perspectief van de FC wel te begrijpen...  Ze verwachten nog wel het E.e.a. Van die twee, of we het er nou mee eens zijn als supporter dat doet er even niet toe.

afgeschreven aan geld is er genoeg...dan moeten wij maar hopen dat op het veld tegen Ajax... Heeft Faber deze wedstrijd misschien  Drost het licht ziet...een afstraffing van Utrecht zet de supporters wel in een hoek.  Trouwens Matser was in zijn tweets zeer negatief over Drost en de instelling, en die heeft er toch goed kijk op !

Nogutsnoglory122-08-2017 om 00:31

En uiteraard Kane als rechtsback met een centrum Memisevic / Te Wierik

Nogutsnoglory122-08-2017 om 00:50

En Idrissi ipv Drost. Hopelijk ziet Faber het licht wat sneller dan vorig jaar want toen begon hij pas de laatste 10 wedstrijden iets logischer zijn opstelling te bepalen. Zo'n wedstrijd als tegen Ajax ook , het is zo gemakkelijk te voorspellen zoals het wedstrijdverloop zich zou gaan ontwikkelen en mijn voorspelling kwam precies uit. 

Soms denk ik dat het een nadeel is om de hele week als trainer met zo'n groep te werken. Niet uit oogpunt van automatismen en spelconcepten. Zo zullen waarschijnlijk Drost en Reijnen ongetwijfeld altijd vol overgave trainen en voorop lopen op de training, dan geef je ze toch wat makkelijker het voordeel van de twijfel. Als je ze zoals ons alleen de 90 minuten ziet spelen heb je al gauw door dat ze tekort komen of ideale twaalfde man zijn. Je blijft toch altijd wat positiever als ze de hele week hun stinkende best doen op de training. Tja en zo'n jongen als Memisevic is een wat lastiger jongen die ook niet bekend staat als een trainingsbeest. Liever een Memisevic op 80 procent dan Reijnen want die heeft na 3 jaar wel bewezen dat hij geen CV is. Al weet ik dat Memisevic geen geweldige voorbereiding heeft gespeeld maar in potentie is hij een veel betere Cv waar nog veel rek inzit en waar Hansie Hansie ook nog wat op kan verdienen. 

Hgz22-08-2017 om 08:16

Op de training worden geen wedstrijden gewonnen. Zondags moet het gebeuren

Arthur22-08-2017 om 00:55

Zojuist samenvatting terug gekeken maar het is toch ongeloofelijk wat ons clubbie een paar Lamzakken achterin heeft sjonge jonge. Alleen Warmerdam kan nog een beetje ballen. En te wierik misschien in het centrum.

Maar Etienne Reijnen het is toch ongeloofelijk...

 

Sinds de opening van de Euroborg lopen er al hard werkende sterke verdedigers rond.Zoals Grangvist en Botteghin.

Maar Etienne Reijnen is echt een ongeloofelijke softie. Laat iedereen uit zijn rug lopen en durft niet hard in te grijpen. Tegen Utrecht zou ik liever geen Etienne Reijnen zien. En ik vind Larsen eigenlijk ook te licht. Laten we hopen dan memisevic gauw fit is.

 

22-08-2017 om 07:24

bij bijna alle ploegen in de top en subtop loopt een breker (vlaar, kashia,botteghin,dumic,hoegh,isimat,deligt)rond en daarnaast speelt een opbouwer. en bij groningen spelen 3 opbouwers op een rij met een houten been.

Tim22-08-2017 om 12:33

Memisevic kan die rol prima inpassen, is er fysiek op gebouwd en is naar Nederland gekomen omdat hij dezelfde drang naar voren heeft als een de Ligt of Van Dijk.

Als je Antuna op de rechterflank zet is het natuurlijk ideaal als Kane daar als rappe opkomende back met inhoud telkens nog overheen kunt komen. Dan kun je met Idrissi en Warmerdam en voornoemde spelers aan beide kanten een hele rappe tandem maken. Een 4-5-1 met hoge flanken en een middenveld met een echte 6 Jensen/Te Wierik/Bacuna, een 10 Mahi/Doan/Hrustic en een box to box Bacuna/Doan/Reis.

Wat mij de afgelopen wedstrijden opvalt, is dat Veldwijk in de lucht ontzettend veel kan winnen en instinctief het balletje altijd mooi schuin achter zich in het centrum randje zestien neerlegt, maar dat er dan niemand in de voorwaartse beweging in z'n rug zit. Dat zijn balletjes waar een Mahi, Doan of Hrustic veel mee zouden kunnen maar die jongens zijn verdedigend helaas wel weer wat licht. 

Bovendien vraag ik me al jaren af hoe een tegenstander qua bezetting gaat reageren als Groningen bij een corner tegen gewoon drie rappe jongens diep op de eigen helft laat staan. We krijgen die bal nooit fatsoenlijk weg, en als hij wordt weggepeerd komt hij evensnel weer terug omdat er niemand is. Ik kan denk ik een hele mooie compilatie maken van tegendoelpunten de afgelopen jaren die onstaan door klunzig uitverdedigen na een standaard situatie.

22-08-2017 om 13:11

Het is ook vreemd dat ze hier een vrije dag hebben. Het is ook vreemd dat Faber minder zwaar trainde in de voorbereiding.

 

Tekenen jullie ook de petitie tegen kunstgras?

 

http://www.ad.nl/nederlands-voetbal/onderteken-hier-het-pamflet-tegen-kunstgras-in-de-eredivisie~a55427ec/

appie happie22-08-2017 om 17:08

Ik kan me helemaal vinden in Tim...hij zegt precies  hoe ik het ook zie..

22-08-2017 om 13:13

Drost is passé wat mij betreft. Maar Faber wil op die positie wel iemand die ook meeverdedigt. Wat is er dan logischer om of Bacuna of Jensen op die plek te zetten en dan natuurlijk een echte verdedigende mv erbij. Win-win situatie.

22-08-2017 om 13:58

Memisevic is trouwens 100% fit! Faber vindt Reynen beter communiceren. LOL. Nou, Samir is een veel betere verdediger. Wat dacht je daarvan Faber.

22-08-2017 om 14:02

Sorry van m'n gestotter en offline teksten, maar is t een idee dat we SAMIR MEMISEVIC het elftal inbrullen?

kees23-08-2017 om 01:58

Moet je niet doen...supportersacties als uitfluiten zijn al intimiderend op het team. Als je MemisevicMemisevicMemisevic buldert met een groep zal dat niks geen indruk maken op Faber, maar Reijnen wordt nog onzekerder.

 

wel is het goed om kritisch te blijven met al die mooi praatjes en lulsmoezen over spelers, en om niet mee te gaan met een aantal mensen die alles bij de club goedpraten, ook als het niet deugt.  Die hebben vaak eigen belangen om anderen binnen de club te volgen, noem het maar "club-opportunisten"  Daarom is, behalve oplettende supporters, de onafhankelijke sportpers, Henk Kok, Elwin Baas, Wim Masker, en nog een paar.., belangrijk dat zij goed en eerlijk commentaar geven. Dat doen ze ook. En die bevalt het niks dat FC G niet sterker speelt dan vorige jaar.  Die geven dus niks om die oneliners "de selectie is sterker dan vorige jaar"

 Maar...we zijn pas net begonnen, praten nog helemaal niet over  de competitie-eindstand of play-offs,,  ...eind oktober, na 10 wedstrijden dan komt Mr. AAP uit de mouw !  Hoeveel punten hebben we dan gehaald !

appie happie23-08-2017 om 19:32

Onafhankelijke sportpers Henk Kok!Kees.laat me niet lachen   die gast is drama  altijd al een hekel aan gehad  ... zelfingenomennkwast.

kees24-08-2017 om 02:36

@ Appie:  je hoeft mij niks meer wijs te maken over de belangen in het profvoetbal.  Dat moet jij ook weten.  Volgens mij is er heel weinig ruimte om echte sympathiën voor club en supporters te combineren met het opportunistische (geld)belang.  Hans Nijland heeft een aantal jaren geroepen dat hij behalve directeur eveneens een echte FCGroningensupporter/liefhebber  is...Natuurlijk gun ik iedereen z'n emoties en hobbies, en misschien is zakenman Nijland wel een uitzondering op deze regel. In dat opzicht is het een bijzondere man!

Maar het voetbal journaille ( denk aan oud spelers bij de topclubs ) daar zit zo'n grote verwevenheid tussen, dat zelfs misdaadjournalist PR De Vries zich voetbalmakelaar noemt, en Sjaak Zwart eergisteren nog "hand in hand kameraden" zong op het gala ! ) 

Henk Kok kan natuurlijk niet meer mee met die jonge Fox verslaggevers.  Maar hij was wel een Groninger, en een van de eerste die openlijk voor de camera klaagde over de neergang bij de FC...dat er destijds vekeerd ( niet?)  is gescout met Hoesen en Maduro.

Ook Elwin Baas heeft grondig de statistieken bestudeerd,. bijv over het slagingspercdentage van een spelers over de afgelopen 10 tallen jaren.  Daarin maakte hij zichtbaar dat van de 50% middelmatige spelers, over de jaren heen  er relatief veel mislukten, t.o.v. de verwachtingen.

 

Het lijkt misschien vloeken in de kerk , maar ik ben te lang supporter van de FC om al die drogredenen en uitspraken die ons, sponsors en supporters moeten doen geloven dat FC Groningen met weinig investeringen net zo goed kan presteren. Talenten zijn straks net zo onbetaalbaar als spelers met een goede record van jaren...

Het resultaat is heilig, en de wedstrijden waar gewonnen moet wordeen ( 3 punters ) die zijn van te voren met een kruisje aangegeven, desnoods met een bonus voor de spelers, maar het heeft meer met gokken en bluf  te maken dan met het sterkste elftal opstellen.   Van de Looi is erin geslaagd om die eindklassering te halen, Faber op het nippertje vorige seizoen, maar laat ik het anders zeggen:  Je denkt toch niet dat die discussie over een extra  VMV niet uitgebreid aan de orde is gekomen tussen Faber en NIjland/Jans.... en zolang dat niet open gecommuniceerd kan worden waaróm deze versterking niet wordt gehaald, moeten we gissen wat de reden is... Drost en Reijnen  als lange termijn clubspelers die je nodig hebt om met al die passanten een rouleer/selectie beleid  te voeren met beperkte armslag, dwz, ieder jaar één linie versterken en steeds de salariskosten/spelersbegroting  en financiële  risico's van een speler opnieuw tegen het licht houden... 

Dat is nodig voor een sluitende begroting, maar ook omdat een zelfregulerend salarisbeleid ( Balkenendenorm) niet bestaat in het profvoetbal.  Zo'n traioner Faber komt echtr niet voor een ministersalaris naar een club waar de supporters hem in drie woorden de waarheid willen vertellen. "maar goed"zegt Faber als tussenzin vaak om de nuance aan te geven...dat hoor ik een Groninger niet zeggen.

Ik hoop vurig dat de club dit jaar met deze selectie resultaten gaat halen ...het zal misschien nog even duren, maar elders in het land zitten de stadions vol, en bij Groningen is er een sportief succes dringend gewenst.

 

 

 

 

 

23-08-2017 om 11:43

Ben het met je eens dat we meisje Reynen niet moeten uitfluiten, Kees. Maar we kunnen Samir wel steun betuigen. Als Reynen daar al slappe knieen van krijgt ben ik alleen maar meer overtuigd dat deze sympathieke kunstgrasvoetballer niet het vereiste niveau van onze FC heeft.

 

Trouwens Kees, De selectie ís ook sterker dan vorig jaar!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!